SEDEŽ SPECIALIZED POWER EXPERT

Domov > Forum > SEDEŽ SPECIALIZED POWER EXPERT

SEDEŽ SPECIALIZED POWER EXPERT

SORTIRAJ PO:
africa 29.12.2015 10:57

Lepo pozdravljeni. Ima kdo izkušnje z naslednjim
sedežem:
www.extremevital.com/sl/koles a/sedez-specialized-power-expe rt-p-16359.html
Za informacije se vam vnaprej zahvaljujem.
 

KAVITATOR+ 29.12.2015 14:28

Odličen če si v poziciji za ravnino (oz kronometer) - sediš bolj na konici.
Za vzpone ko sediš bolj nazaj je manj primeren (vsaj pri meni)

Sem pa imel testnega (širine se ne spomnim) - tako da je dobro da si izmeriš kosti in vzameš primerno širino 

bodygeometry 29.12.2015 19:44

Nekaj izkušenj strank lahko navedem - fenomenalen suhim, koščenim uporabnikom. Problem pri tistih, z več telesne maščobe - to je bolj očitno pri ženskah kot pri moških ("močnejše" ženske zelo moti oz. jim je boleč, koščenim je vredu).

 

Kar pa se širine tiče - če sta "sedalni kosti" ožje skupaj, potem 143mm (tisti z res ozkimi imajo možnost se potegnit naprej in tam ostanejo, če je sedež pravilno nastavljen).
Tisti s širšimi 155mm obvezno.

Za vsaj 90% žensk pride npr. samo 155 v poštev.

(tako od oka bi rekel, da sem jih nastavil cca. 20 strankam - večjega vzorca oz. feedback-a strank nimam)

 

Aja, pa še to - zelo ustrezen oz. celo fenomenalen in podobne odzive so dali tisti, ki imajo agresivnejše pozicije in/ali bolj aero bicikle in jim prioriteta ravnina, brzina, dolge ture.

Pa vse več jih je na mtb-jih, ker omogača veliko prilagajanja sedenja glede na teren vožnje - govrim za mtb, kjer je pozicija veliko bolj dinamična kot na cestnih kolesih.

Gizmo1 29.12.2015 20:11
Niko, vzel sem Powerja pri Bojčiju. Sem se odločil in mu dal prednost pred modelom Toupe, širino imam 155mm, sicer model Comp Gel. Nisem nikakor koščen, prej preveč zamaščen. Mi lahko daš namig, kako ga optimalno nastaviti? Predvsem mislim na naklon in pa ali ostane na isti poziciji kot stari sedež. Seveda sem pri obeh zmeril oddaljenost na zadnji rob, Power ima posekan nos...ali ga pomakniti bolj naprej? Že tako imam sicer razdaljo preko plajbe na konici kolena kar dosti preko osi pedala. Sedež mi je všeč, ker ima veliko odprtino, da ne trpijo preveč mehka tkiva, ko pa sem ga doma testiral nekaj dni, sem imel občutek, da udarjam z zadnjim delom bedr po robovih sedeža in pa da je relativno trd...Hvala za nasvet.
bodygeometry 29.12.2015 23:36

Gizmo1, preko zasebca se dogovoriva kako in kaj, ker tule težko napišem kako in kaj glede nastavljanja. Bova preko telefona ali v živo, ok?

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI