Kolesarska očala - zima

Domov > Forum > Kolesarska očala - zima

Kolesarska očala - zima

SORTIRAJ PO:
robotic 07.01.2016 13:12

Pozdravljeni,

Mene pa zanima kakšna kolesarska očala uporabljate pri kolesarjenju, ko je zunaj med 0 in 10 stopinj.

Hvala za odgovore

Ban 07.01.2016 13:20

Jst uporabljam taka kot za poleti.

trololo 07.01.2016 16:01

zakaj bi pa ti menjal ocala ko pade po 10 stopinj?

Geanos 07.01.2016 16:10
@robotic:

Pozdravljeni,

Mene pa zanima kakšna kolesarska očala uporabljate pri kolesarjenju, ko je zunaj med 0 in 10 stopinj.

Hvala za odgovore

Enaka kot poleti.

Sicer verjetno misliš glede same svetlobe (Uporabi leče, ki manj zatemnijo če imaš to možnost, sicer so tudi "poletna" očala čisto uredu)

Drugače pa sprobaj pa boš videl.

Miholjovka 21.01.2020 11:08

A obstajajo kaksna bolj "zimska" ocala? Ali pa kaksen drug nacin zascite oci?

Zadnjic mi je v dolino oci tako prepihalo, da sem mel 2 dni zmrznjena...

obelix 21.01.2020 12:30

Top, za smešen denar, uporabljam še pri precej nižjih temperaturah in na spustih, vedno bp .... https://www.decathlon.si/soncna-ocala-st-100-id_8118518.html

mai2sky 21.01.2020 15:22

Tudi jaz iščem zimsko varianto = transparentna stekla. To ni problem, če človek nima dioptrije. 

Imam letna sončna očala Adidas Halfrim z vgrajenimi dioptrijskimi stekli v adapter. Vendar je Adidas nehal delati očala in transparentnih adapterjev ne dobim. Očala z inserti - dioptrijska stekla na posebnem okvirju pripeta znotraj, pa ne maram. Že zaradi brisanja in vidnega kota ne. Torej vozim pozimi z navadnimi očali. Ni fino a drugih ustreznih ne najdem.

Lp

Igor

sixsl 21.01.2020 19:01

Ko smo glih pri očalih, mogoče kdo vozi z lečami, ker sam o tem razmišljam, glih zato, da bi si lahko konkretna športna-sončna očala kupil. Leč  še nisem nikoli nosil, vem pa da so za športne dejavnosti najboljše dnevne.

Kakšen je občutek pri lečah, če ti kapljica znoja pride v oči. So ob tem še naprej uporabne, ali je morda kakšen problem.

Hvala za vse odgovore.

bine1 21.01.2020 19:28
@mai2sky

Tudi jaz iščem zimsko varianto = transparentna stekla. To ni problem, če človek nima dioptrije. 

Imam letna sončna očala Adidas Halfrim z vgrajenimi dioptrijskimi stekli v adapter. Vendar je Adidas nehal delati očala in transparentnih adapterjev ne dobim. Očala z inserti - dioptrijska stekla na posebnem okvirju pripeta znotraj, pa ne maram. Že zaradi brisanja in vidnega kota ne. Torej vozim pozimi z navadnimi očali. Ni fino a drugih ustreznih ne najdem.

Lp

Igor

Uporabljam očala Adidas, model Merlin, prav tako jih ne delajo več. V bistvu klasična sončna očala, le da je optik zamenjal stekla in vstavil diopterska. V enem okvirju prozorna, v drugem temna. Zadeva deluje, na kolesu nikoli nobenih težav. Je pa omejitev glede dioptrije, šlo naj bi do max -4. 

Lentus 21.01.2020 22:44
@sixsl

Ko smo glih pri očalih, mogoče kdo vozi z lečami, ker sam o tem razmišljam, glih zato, da bi si lahko konkretna športna-sončna očala kupil. Leč  še nisem nikoli nosil, vem pa da so za športne dejavnosti najboljše dnevne.

Kakšen je občutek pri lečah, če ti kapljica znoja pride v oči. So ob tem še naprej uporabne, ali je morda kakšen problem.

Hvala za vse odgovore.

Pred nekaj tedni sem ravno nabavil nova kolesarska očala z dioptrijo. Lahko samo rečem, da so enkratne. Gre pa za očala Uvex RXd4002. Cena 200€. 

Al Capone 22.01.2020 14:37

@sixsl

Hvala za vse odgovore.

Živjo.

Jaz uporabljam leče na kolesu in vseh drugih športih že več kot 15 let. Brez težav. Sploh si ne predstavljam, da bi imel na kolesu očala z dioptrijo. Npr. poleti je treba očala v kak klanec tudi sneti, da pot ne teče po steklih in z lečami še vedno vidiš.

Če pride pot v oči ni nobenih težav.

Z lečami imam pravzaprav največ težav v pisarni, ko gledam v monitor. Na kolesu sploh ne vem, da jih imam.

Uporabljam Johnsons Oasys 14-dnevne. Moraš pa vsaj na začetku preizkusit več vrst leč, da ugotoviš katere ti ustrezajo saj je pri poleg dipotrije še nekaj karateristik, ki vplivajo na to kako ti pašejo v/na oko.

EasyMucy 02.03.2020 09:46

Jaz tako poleti kot pozimi uporabljam navadna zaščitna očala za fleksanje, rumena plastika, 2€. Decathlon je enkrat prodajal skoraj IDENTIČNA za 5 ali 8, ne spomnim se več. Pojdi v Merkurja, tam najdeš med orodjem iste stvari za manj denarja. Kolesarje podlo izkoriščajo, ker češ, če imaš 1000 evrov za bicikel, daj še 10 evrov za 2€ špegle.

Nič fancy, 100% zadovoljen.

Vozim se v službo vse leto (razen če pada dež - to ne maram) in ta delavska zaščitna očala absolutno služijo svojemu namenu.

Edino, kar me včasih moti, je, da če dam gor zimsko čelado (smučarsko), mi rahlo pritiska na rob očal in potem me očala tiščijo v nos. To je zanemarljivo, razen če ne povoziš kako luknjo, ko čelada, težka kot je, sune malo naprej in zabije špegle na nos. Ampak, kot sem rekel, zanemarljivo.

Nejc1986 02.03.2020 21:13

Jaz uporabljam uvex prozorna očala iz intersporta za 20eur...

Bembara71 04.03.2020 10:26
@mai2sky

Lp

Igor

Lej, jaz sem imel prej star model Evil eye z inserom. Letos pa sem si nabavil prav tako od Adidasa Zonyk half rim z foto-kromatskimi stekli - spreminja prepustnost svetlobe od 20-80% Če kdo misli da se to rabi samo poleti se močno moti. Res je bilo drago vse skupaj, saj je vredno vsakega centa.
ervinp 04.03.2020 10:37

@Bembara71

Lej, jaz sem imel prej star model Evil eye z inserom. Letos pa sem si nabavil prav tako od Adidasa Zonyk half rim z foto-kromatskimi stekli - spreminja prepustnost svetlobe od 20-80% Če kdo misli da se to rabi samo poleti se močno moti. Res je bilo drago vse skupaj, saj je vredno vsakega centa.

Kateri model Zonyk si vzel?

Jaz čakam, da dobim Zoynk Aero Pro Vario Purple

Bembara71 04.03.2020 18:18
@pronet

@Bembara71

Kateri model Zonyk si vzel?

Jaz čakam, da dobim Zoynk Aero Pro Vario Purple

Zonyk Aero Pro Coal Reflective Vario, to je vse kar rabim pozimi in poleti ter seveda clip in inserti

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI