Zaščita proti dežju?

Domov > Forum > Zaščita proti dežju?

Zaščita proti dežju?

SORTIRAJ PO:
KTMFTW 08.01.2016 14:17

Pozdravljeni, 
Že več let vsak dan kolesarim v polo in nazaj, pa še vedno nisem našel rešitve za kolesarjenje v dežju. Če dežuje le malo grem še vseeno s kolesom, vendar sem na koncu zaradi luž v vsakem primeru če grem nad 15 km/h čisto moker. Imam blatnik le zadaj, saj sem imel spredaj že 3 nove, ki pa so bolj kot ne le poslabšali situacijo, v glavnem niso ščitil vse skupaj nič, takoj ko sem šel 25 km/h. Vse 3 sem tudi uničil/izgubil v manj kot tednu, saj tudi veliko kolesarim po gorah in so tok dobri blatniki bli da so pri najmanjšem skoku kar vn popadal.

Zdaj me pa zanima kaj bi bilo najbolše kupit, lahko je tud kakšen dražji blatnik, pač nekaj bi rabil da mi ne šprica vda povsod. Če imate še kakšen nasvet za oblačila za po dežju se vozit pa kar pišite.

Lp 

jajo 08.01.2016 15:25

pelerina + dežne hlače + galoše

SODROVC 08.01.2016 18:28

Desno od slike kolesa si lahko prebereš, kako in kaj je z blatniki:
www.bikequarterly.com/images/ BQRandonneurBike.pdf

Kolikor vem, so plastični blatniki brez notranjega robu, ki vodo zadržujejo v blatniku, da v njem lepo zdrsi dol. Pa nosilcev za montažo na vilice in na head-tube nimajo. 
Doma imam kovinske, ampak so od Rogovega Maratona in na zdejšna kolesa ne pašejo več. So preširoki.neodločen

pinjo73 09.01.2016 17:24
Jaz sem danes, ko sem šel na Boč peš, imel na sebi prave planinske čevlje in pohodniške gamaše na nogah. Do izhodišča sem se peljal s kolesom (5km) in je kar fajn zaščitilo hlačnice pred špricanjem.
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI