Čist na random prve kliknu, je pa res bolj tržna cena.
www.energijabikes.com/oblacil a-obutev/obutev-cevlji-oprema/ gaerne-g-motion-cestni-kolesar ski-cevlji.html
www.bike24.com/p2108145.html
No dajta se umirit. ktm, model, ki si ga izpostavil, je še vedno aktualen model tudi v 2016 sezoni, zato ga tudi ne moremo toliko znižati. Cena JE ugodna, če pa iščeš z googlom, se pa zavedaj, da praktično pregleduješ vse trgovine sveta. Najnižjo ceno na svetu je včasih težko ponudit, ane? Zdaj si našel v nemčiji 5eur ceneje in cela štala. Tudi pri njih je cena znižana...
Zaka nisi dal te primerjave?:
www.chainreactioncycles.com/s i/en/gaerne-g-motion-road-shoe s-2016/rp-prod129774
201eur je cena. Pri nas 125eur. Ne vem, če ravno zavajamo, kot trdita.
Je pa zraven še en kup drugih čevljev po konkretno znižanih cenah in ne gre za nobeno zavajanje, ampak je enostavno poštena in ugodna ponudba čevljev določenih velikosti. Vseh modelov v večih velikostih ni, zato pa smo vnesli zalogo, da je takoj jasno kaj se da dobit in kaj ne.
lp
dejstvo je da je v nasih trgovinah drago! Sam sem glih kupil cevlje shimano r171 za 148e.. pri nas je cena 179 (obe cene so znizane iz 200e)
Iz nemcije dobil v 3 delovnih dneh.
Tudi slovenski prodajalci si lahko znizate stroske obratovanja in prodajate preko spleta. Ampak ne za 20% visjo ceno kot jo dobis v tujini.
@trololo:dejstvo je da je v nasih trgovinah drago! Sam sem glih kupil cevlje shimano r171 za 148e.. pri nas je cena 179 (obe cene so znizane iz 200e)
Iz nemcije dobil v 3 delovnih dneh.
Tudi slovenski prodajalci si lahko znizate stroske obratovanja in prodajate preko spleta. Ampak ne za 20% visjo ceno kot jo dobis v tujini.
lej trolol, nekatere izdelke lahko slovenske trgovine ponudijo ceneje, nekaterih ne. Če iščeš preko googla, kot rečeno, preiskuješ cel svetovni trg in mala je verjetnost, da boš ravno v trgovini čez cesto našel nek artikel najceneje na svetu. Včasih pa vseeno.
Kar na splošno pa stvari niso 20% dražje v Sloveniji.
@Hercio: V nemčiji si jih tudi pomeril, a ne ;-)
ne sem narocil isto stevilko kot so stare sprintarce in so mi prav.. ce ze nisem tak debil da hodim v trgovine pomerjat cevlje in potem narocim drugje
Slovenskim trgovcem predlagam naslednje, saj sem prepričan da imajo vsaj 30% dnevnih strank katere pridejo v trgovino pomerit in nato naročijo izdelek po spletu...bejzbolko za pult in udarit po glavi takoj ko reče "Moram še malo razmislit oz. kakšen podoben izgovor".
P.S. Cene verjamem da so v veletrgovinah s kolesarsko opremo nižje, saj k le tem ne hodijo padalci ob vseh urah pomerjat, sitnarit, itd., tako da posledično ni stroškov prodajalcev, ogrevanja, itd.
@ktm1001:Čist na random prve kliknu, je pa res bolj tržna cena.
www.energijabikes.com/oblacil a-obutev/obutev-cevlji-oprema / gaerne-g-motion-cestni-kolesa r ski-cevlji.html
Prijavi se v bike24 s slovenskim uporabniškim imenom in boš videl, da čevlji kar naenkrat ne stanejo 119 eur, ampak 123 eur. Toliko o ugodnem švabu, ki za vse kupce nima iste cene.
@pasteer:@ktm1001:Čist na random prve kliknu, je pa res bolj tržna cena.
www.energijabikes.com/oblacil a-obutev/obutev-cevlji-oprema / gaerne-g-motion-cestni-kolesa r ski-cevlji.html
Prijavi se v bike24 s slovenskim uporabniškim imenom in boš videl, da čevlji kar naenkrat ne stanejo 119 eur, ampak 123 eur. Toliko o ugodnem švabu, ki za vse kupce nima iste cene.
razlika je zaradi DDV-ja, slovenskim kupcem obračunajo 22% davek, nemškim pa 19%
Moje mnenje temelječe na dosedanjih izkušnjah je, da so slovenski trgovci v zlati sredini kar se cen tiče. V povprečju so najcenejši Nemci, najdražji pa Angleži. Italijani in Hrvati so tam tam. Nekaj je cenejših, nekaj pa tudi občuno dražjih. Glavna prednost tujih cenejših trgovcev je, da za razliko od naših domačih lahko ponudijo popuste tudi do 70%. Naši si, kot rečeno, tega ne morejo privoščiti. Kot prvo ne zato, ker v Sloveniji ni zadosti velike kolesarske trgovine, ki bi na zalogi imela dovolj blaga, da bi zadostila vsem povpraševalcem tako znižanega izdelka, kot drugo pa velikost samega trga, ki ima premajhno kupno moč.
Pa še ena stvar se mi zdi zelo zanimiva. Veliko kolesarskih trgovin je nenaklonjeno spletnemu nakupovanju oz. je to spletno nakupovanje bolj za silo kot ne. Pri nas očitno še vsi trgovci pričakujejo, da jim bo stranka prišla v trgovino in izdelek kupila pred njenimi očmi, pri tem pa se ne zavedajo, da je za kupca vsakršno zapuščanje topline in varnosti doma odveč in v kolikor to ne bo res nujno potrebno, tega ne bo storil. Posledično veliko kupcev artikel raje naroči po pošti in plača poštnino (ter tudi prihrani), kot da se zapelje iz MB do LJ in nazaj.
No nevem... trenutno kaka očala gledam.
In vidim, da so zadeve pri nas bolj poceni. Ne bom nobenemu reklame delal, samo je tudi 30-40% cenej kot na bike24.
Kar se pa koles tiče, so pa tudi sedaj na razprodajah cenejši kot iz tujine, problem je samo da številk ni malo večjih.
Da tole ni čist res, da so naši trgovci nevem kolk dražji.
@energyniso problem cene, ampak da v naslovu pise "poceni"No dajta se umirit. ktm, model, ki si ga izpostavil, je še vedno aktualen model tudi v 2016 sezoni, zato ga tudi ne moremo toliko znižati. Cena JE ugodna, če pa iščeš z googlom, se pa zavedaj, da praktično pregleduješ vse trgovine sveta. Najnižjo ceno na svetu je včasih težko ponudit, ane? Zdaj si našel v nemčiji 5eur ceneje in cela štala. Tudi pri njih je cena znižana...
Zaka nisi dal te primerjave?:
www.chainreactioncycles.com/s i/en/gaerne-g-motion-road-shoe s-2016/rp-prod129774
201eur je cena. Pri nas 125eur. Ne vem, če ravno zavajamo, kot trdita.
Je pa zraven še en kup drugih čevljev po konkretno znižanih cenah in ne gre za nobeno zavajanje, ampak je enostavno poštena in ugodna ponudba čevljev določenih velikosti. Vseh modelov v večih velikostih ni, zato pa smo vnesli zalogo, da je takoj jasno kaj se da dobit in kaj ne.
lp
@nejc100: Energija je zakon, jaz sem pri njh kupil že tri pare čevljev in sem vedno dobil nižjo ceno, kot na nemških spletnih straneh. Marate pa vedno prvo pogledati cenovni razred izdelka, šele nato komentirati ali je ugodno ali ne.jaz grajam zavajujoc naslov :)
Lp
@gorann3:@nejc100: Energija je zakon, jaz sem pri njh kupil že tri pare čevljev in sem vedno dobil nižjo ceno, kot na nemških spletnih straneh. Marate pa vedno prvo pogledati cenovni razred izdelka, šele nato komentirati ali je ugodno ali ne.jaz grajam zavajujoc naslov :)
Lp
Za ta prave snobe je prepoceni, tako da ta beseda je relativna.
Kar potrebuješ, poiščeš opcije, probaš, če je treba in kupiš.
Simpl.
Kje kupiš je samo tvoja odločitev - nekateri najceneje, drugi najdražje, tretji vmes, četrti pri lepi prodajalki, peti pri prijatelju prodajalcu, ...
Čas, ki bi ga namenjali nebulozam in "vtikanju" v prodajne/marketinške prijeme, pa rajši na kolesu preživimo. :)
@pasteer:@ktm1001:Čist na random prve kliknu, je pa res bolj tržna cena.
Plus da ti potem za Slovenijo dodajo še 10€ za transport in si kar naenkrat na 133€.
ne vem kaj delate dramo okoli nekakšnega zavajanja... poceni in ugodno je lahko zelo relativen pojem. Kar je za nekoga poceni je za drugega ugodno in obratno.
Pač greš pogledat na link in če ti cena ni všeč ti pač ni všeč. ni treba potem še pametovat. Najbolje da greš še na Tržno prijavit. Tipičen Slovenec...
Družba, takole vam povem: tisti ki ni ravno poročen s kolesom, dobi pri ekipi Energije ob nakupu strokoven nasvet, kaj je sploh zanj primerno. Ne pozabite tudi, da ni vsak čevelj za vsako nogo, kot tudi sedež ni. Kopito varira glede na model in včasih je treba skleniti ob nakupu tudi kakšen kompromis glede na udobje/performance. Preizkusti več modelov, ti spletni nakup ne omogoča. In ko pošlješ robo, ki ti ne odgovarja nazaj, postane nakup drag. Seveda, izkoristiti prodajalca, ki ti ponuja te možnosti in potem kupiti drugje, je res grdo. Vendar ko na koncu potegneš črto ugotoviš, da gre za par evrov razlike. Zame bo vedno dober nasvet, možnost pomerjanja in kasneje tudi suport, vedno vreden razlike v strošku.
Aja, pa Energija ni moj sponzor! V bistvu to enako velja za vse dobre trgovce. In za Energijo to lahko rečem! Pa še mlade kolesarje vzgajajo iz tega naslova...je treba še kaj dodat?
@gorann3: ja seveda najbolj da nikol ne debatiras in samo kolesaris :)
:) za ta forum, bi to res prej držalo kot pa ne!
@IZO:Družba, takole vam povem: tisti ki ni ravno poročen s kolesom, dobi pri ekipi Energije ob nakupu strokoven nasvet, kaj je sploh zanj primerno. Ne pozabite tudi, da ni vsak čevelj za vsako nogo, kot tudi sedež ni. Kopito varira glede na model in včasih je treba skleniti ob nakupu tudi kakšen kompromis glede na udobje/performance. Preizkusti več modelov, ti spletni nakup ne omogoča. In ko pošlješ robo, ki ti ne odgovarja nazaj, postane nakup drag. Seveda, izkoristiti prodajalca, ki ti ponuja te možnosti in potem kupiti drugje, je res grdo. Vendar ko na koncu potegneš črto ugotoviš, da gre za par evrov razlike. Zame bo vedno dober nasvet, možnost pomerjanja in kasneje tudi suport, vedno vreden razlike v strošku.
Aja, pa Energija ni moj sponzor! V bistvu to enako velja za vse dobre trgovce. In za Energijo to lahko rečem! Pa še mlade kolesarje vzgajajo iz tega naslova...je treba še kaj dodat?
tuje trgovine so veliko bolj fleksibilne. Pred časom sem kupil čevlje in se ob nakupu dogovoril, če jih lahko prinesem nazaj če mi ne bodo odgovarjale. Pač niso vse noge enake in prav tako čevlji. Smo bili dogovorjeni, da jih preko vikenda stestiram kako se obnesejo, če jih imam dalj časa na nogi. Ko sem jih v ponedeljek vrnil nazaj smo potrebovali eno uro da smo se zmenili da mi pač ne odgovarjajo.
In od takrat naprej kupujem samo še iz tujine. Naročil 2-3 modele, pomerjaš 14 dni in vrneš, če ti ne odgovarja.
V Energiji smo pripravili čistko čevljev Gaerne, predvsem s prejšnjih sezon, tako da sporočamo, da je priložnost, da prideš do ugodnih novih čevljev.
Seveda, če najdeš pravo velikost. Da jo boš lažje našel, smo zalogo osvežili na strani, tako da lahko brskaš po velikostih in modelih s filtrom na levi strani na spodnjem linku. V ponudbi so zajeti vsi, od cestnih do mtb in treking čevljev: Akcija Gaerne kolesarskih čevljev