Po stravi sodeč večina veliko vozi v ogrevanih prostorih=)
z izjemami ... :)
Sam še januarja nisem bil na kolesu... seveda vreme in nižje temperature niso vzrok. Veliko sem pri zobarki... in to bo verjetno ta teden rešeno.
Je pa tudi rekreacija... daljši malo hitrejši sprehodi oz. kar pohodi (okrog 10 km ali več), uro in pol drsanja vsak dan, enkrat na teden sojenje tekem in košarkarska rekreacija. Tako da... niti kaj prida ne pogrešam kolo... oz:
... ja moj "oldtimer", torej Colnago letnik 2000 ali 2001, točno ne vem (Tehnos) je renoviran, popravljen... in čaka samo še na podsedežno torbico, moram si urediti še ene čevlje in potem bom en čas vozil samo njega. Cube bo malo v kleti obešen na steno... upam, da ne bo jezen, he, he...
Zdaj v tem času se pretežno ukvarjam in to zelo dosti z nordijsko hojo in nekaj malega not, glavno da se dosti gibljem zunaj zraven še nekaj teka na kolesu pa še letos nisem bil zunaj bolj računam seveda odvisno od vremena ( snega ) v februarju druga polovica.
Pomurski kolesarji, pri izboru za Najboljšega športnika in ekipo Pomurja 2015 lahko glasujete za "naše": med ekipami smo nominirani Kolesarski klub Tropovci in Team Turbo Tropovci, med posamezniki Dušan Fister (KK Tropovci) in Simon Špilak
Podrobnosti o glasovanju na:
pomurje.si/aktualno/sport/gla sovanje-za-pomurske-sportnice- sportnike-in-ekip-379103/
@lujzh:Pomurski kolesarji, pri izboru za Najboljšega športnika in ekipo Pomurja 2015 lahko glasujete za "naše": med ekipami smo nominirani Kolesarski klub Tropovci in Team Turbo Tropovci, med posamezniki Dušan Fister (KK Tropovci) in Simon Špilak
Podrobnosti o glasovanju na:pomurje.si/aktualno/sport/gla sovanje-za-pomurske-sportnice - sportnike-in-ekip-379103/
Na takih "anketah" NIKOLI ne sodelujem, ker so več kakor pristranske. To se vidi po glasovanju za osebnost leta v Pomurju, tudi pri športnikih in še čemu in sicer tudi širše, ne samo v Pomurju.
Močno se nagibam k mnenju, da MORAJO pri takih anketah odločati predvsem strokovnjaki, tako trenerji, kakor npr. športni poročevalci, kateri vseeno imajo več podatkov.
Če hočem biti pošten... moram preveriti, kaj je dosegel npr. Špilak, kaj Markoja, kaj "naš soboški" Pavlović... in potem glasovati.
Seveda se "pristransko" nagibam k kolesarstvu in seveda tudi košarki... ampak kot sem napisal, tako glasovanje vsaj zame ni primerno.
... in, mogoče že v nedeljo štartam s trekingom skoraj po mesecu dni. "Goubec" bi naj bil po treh mesecih muk "urejen"... dalje pa ne bom pisal, he, he.
Prvič letos... na trekingu. Do Vaneče sem peljal kar veliko med polji... torej po blatu in neravnem terenu. Potem vzpon po gozdni cesti do Pečarovec, pa spust po vzporedni do Šalamencev. Kolega pod hribom ravno pere avto... pa potem še moje kolo, vmes prinese pivo.
Ja... super, ane? Vsega skupaj slabih 40 km. Za začetek dovolj, sem kar sopihal.
Kakor zdaj kaže bi šel z gorcem za vikend malo v izvidnico, ker vreme izgleda bo še kar.....
Včerajšnja druga vožnja letos s trekingom se je končala za objavo v Pavlihi, he, he...
Med Zenkovci in Puževci sem ga mahnil ponovno na makadam. Malo pred Strukovci (tam na hribčku) naenkrat "pfuuuuuuuuuuuuuuufffff".
Vse si uredim, pripravim pumpo, vzamem dol gumo... pumpa nikakor noče delati, pa je nova. Pumpalo je samo na tisto odprtino za avto ventil... ampak tistega nastavka pa seveda nisem imel s sabo, čeprav mi doma že eno deset let leži brez koristi, he, he... Dobro... bomo pa pumpali z bombico. Probam, nič. Nekaj razstavim, pol delov izleti, neka dihtunga je popolnoma razpadala, tista ost sicer prebila bombico... ampak ta je bila očitno prazna. Kako... je plin šel skozi železo... mi ni jasno. Je imel kdo tudi takšno tažavo.
Nič ni pomagalo... pokličem Foe-ja in ga lepo poprosim, naj pride z avtom pome. Seveda obljubi, ampak tudi on je z Fondriestom na kolesu in to nekje pri Melincih. Tudi v redu, bom rival in kam pridem, pač pridem. Vseeno ga vmes pokličem, da mu povem, kje se bom gibal, torej na cesti Brezovci - Skakovci... He, he... me malce nadere, naj ga ne mudim, ker ima TUDI ON GUMIDEFEKT. Tako sem porival kolo... vse do Brezovcev in gostilne Kurilko, kjer sem končno dobil pri šanku zasluženo pivo, vmes pride tudi Foe.
Torej, vsi, kateri se v tem času, ko je polno kamenja na cestah, pa še kje drugje se lahko guma prepika (npr. od trnja na mestih, kjer raste akacija - bližina letališča v Rakičanu, kjer je gumo prepikal Foe, pa tudi jaz enkrat poleti) vzemite s sabo vso mašinerijo za pumpanje ali kako drugače polnjenje zračnice. Da se ne spremenite v pešake.
@SHad: Drži se asfalta :)
Sem se danes peljal skozi MS, za hec.
Ena ženska me je skoraj podrla na prehodu.
Vožnja po mestu z specialko je skoraj samomorilska.
Ja... če hočeš narediti samomor in še brez rizika skasirati zavarovalnico kar skozi Soboto!
Eh, no, letno naredim 7-10.000 km.
Vsakič se moram iz centra MS peljati na trening, pa sem v zadnjih 10 letih, odkar živim v MS, imel "zanimivih" dogodkov toliko, da jih lahko preštejem na prste ene roke, pa še za večino teh sem sam kriv s svojo "dirkaško" naravnanostjo in neučakanostjo.
Tak da, ne pretiravati, še posebej, če/ker verjetno nimata izkušenj s tem, kakšni podvigi so za priti na trening iz centra LJ, recimo ...
:)
Mogoče bi bilo treba razmisliti o menjavi športa? balinanje, bowling,
:))
@Maj_ex:Eh, no, letno naredim 7-10.000 km.
Vsakič se moram iz centra MS peljati na trening, pa sem v zadnjih 10 letih, odkar živim v MS, imel "zanimivih" dogodkov toliko, da jih lahko preštejem na prste ene roke, pa še za večino teh sem sam kriv s svojo "dirkaško" naravnanostjo in neučakanostjo.
Tak da, ne pretiravati, še posebej, če/ker verjetno nimata izkušenj s tem, kakšni podvigi so za priti na trening iz centra LJ, recimo ...
:)
Mogoče bi bilo treba razmisliti o menjavi športa? balinanje, bowling,
:))
Eh, no, letno naredimo 12-15.000 km.
Vsakič se moram peljati skoraj iz centra, preko tistega famoznega prehoda za pešce pri vrtcu Štefana Kovača in to že skoraj 20 let, odkar živim na Stari ulici. Imel sem "zanimivih" dogodkov toliko, da jih lahko preštejem na prste obeh rok in še kakšnega dodam na nogah z nohti vred.
Tak... da ni treba pretiravati, kajti do sedaj me še ni nihče zbil. Kako je priti iz Ljubljane npr. po Zaloški mimo Fužin proti Litiji, ali v drugo smer proti Kurenščku... pa vem tudi sam, saj sem nekaj časa živel celo v Ljubljani.
O menjavi športov ne razmišljam, kajti kot dopolnilo mi košarka dovolj pomeni, da lahko "pozabim" na bowling, kegljanje, kakšen kriket, he, he...
Malo heca... pa tudi mora biti!
Danes torej prvič letos na kolesu z gorcem po Avstriji 72,27 km in 743 vm.
Pa še z novo čelado sem se peljal danes.
Sliki z današnjegaa potepanja po Avstriji in pogled z vrha pri gradu Kapfeinstein, kamor sem se danes povzpel prvič v tem letu.Nabralo se je 77,53 km, bilo je kar nekaj sonca in malo več vetra.
Jaz sem bil v nedeljo gor.
Še preveč je posipana cesta z kamenčki, vsaj za 23mm. :)
Vozimo tudi mi... ampak še precej neresno... Včeraj sicer nekaj čez 80 km, višincev nekaj čez 400, bolj na izi, kakor se temu pravi, še posebej v hrib, ker me nekaj zajebava menjalnik in ne smem pritisniti na polno... in potem je težko v hrib, če ne moreš zagoniti...
Danes nič... pri tem vetru bom rajši doma spucal klet... da bodo kolesa lepo na čistem in urejenem.
@SHad:Jaz sem bil v nedeljo gor.
Še preveč je posipana cesta z kamenčki, vsaj za 23mm. :)
Ja za specialko je teh kamenčkov še malo preveč, jaz sem bil gor z gorcem pa je šlo v redu tako gor, kot dol.
Sem mislil danes it zopet na kolo vendar pri nas non stop pomalem rosi.......
@Nikita:Vozimo tudi mi... ampak še precej neresno... Včeraj sicer nekaj čez 80 km, višincev nekaj čez 400, bolj na izi, kakor se temu pravi, še posebej v hrib, ker me nekaj zajebava menjalnik in ne smem pritisniti na polno... in potem je težko v hrib, če ne moreš zagoniti...
Danes nič... pri tem vetru bom rajši doma spucal klet... da bodo kolesa lepo na čistem in urejenem.
Jaz sem pa včeraj naredil čez 1000 višincev, sprobal nov hrib v Avstriji.
@morison:@Nikita:Vozimo tudi mi... ampak še precej neresno... Včeraj sicer nekaj čez 80 km, višincev nekaj čez 400, bolj na izi, kakor se temu pravi, še posebej v hrib, ker me nekaj zajebava menjalnik in ne smem pritisniti na polno... in potem je težko v hrib, če ne moreš zagoniti...
Meni je trenutno še teh štiristo preveč... nimam ne kondicije, ne nekega elana... Pač več drsam, nekaj igram košarko, vmes sodim tekme... tako, da se kar gibljem.
Za kolo je še čas... čeprav trenutno zaostajam vsaj za tisočpesto kilometrov v primerjavi z lansko, predlansko sezono... se ne sekiram ama baš ništa.
Za kakšnih tristo kolometrov v enem kosu, če bo potrebno, se že pripravim do junija, julija. To pa je čisto dovolj... da grem tudi na morje s kolesom, če me kaj prime.
P.s.: gledam Jimekovo čelado... Catelike, ane? Po treh takih kupljenih sem se lani odločil, da kupim eno čisto poceni, dokaj lepo na pogled in kakor pravi Foe... čisto varno. Ker imam neko čudno, veliko "tikef" mi niti največja catelike ni sedla na glavo, kakor bi bilo potrebno. Tako, da sem čisto zadovoljen. Drži pa... do so te catelike res lepe.
@morison:Malo objavi kako karto oz. Gps track.@Nikita:Vozimo tudi mi... ampak še precej neresno... Včeraj sicer nekaj čez 80 km, višincev nekaj čez 400, bolj na izi, kakor se temu pravi, še posebej v hrib, ker me nekaj zajebava menjalnik in ne smem pritisniti na polno... in potem je težko v hrib, če ne moreš zagoniti...
@Nikita:@morison:@Nikita:Vozimo tudi mi... ampak še precej neresno... Včeraj sicer nekaj čez 80 km, višincev nekaj čez 400, bolj na izi, kakor se temu pravi, še posebej v hrib, ker me nekaj zajebava menjalnik in ne smem pritisniti na polno... in potem je težko v hrib, če ne moreš zagoniti...
Meni je trenutno še teh štiristo preveč... nimam ne kondicije, ne nekega elana... Pač več drsam, nekaj igram košarko, vmes sodim tekme... tako, da se kar gibljem.
Za kolo je še čas... čeprav trenutno zaostajam vsaj za tisočpesto kilometrov v primerjavi z lansko, predlansko sezono... se ne sekiram ama baš ništa.
Za kakšnih tristo kolometrov v enem kosu, če bo potrebno, se že pripravim do junija, julija. To pa je čisto dovolj... da grem tudi na morje s kolesom, če me kaj prime.
P.s.: gledam Jimekovo čelado... Catelike, ane? Po treh takih kupljenih sem se lani odločil, da kupim eno čisto poceni, dokaj lepo na pogled in kakor pravi Foe... čisto varno. Ker imam neko čudno, veliko "tikef" mi niti največja catelike ni sedla na glavo, kakor bi bilo potrebno. Tako, da sem čisto zadovoljen. Drži pa... do so te catelike res lepe.
Ja nabavil sem novo čelado Catlike, zanjo sem se pa odločil, ker sem imel tudi prej Catlike čelado in sem bil z njo zelo zadovoljen ta nova je letošnji letnik 2016, malo je drugačna odzadaj pri zapenjanju in seveda druge barve, ker prejšnja je bila bela.
Jaz pa imam letos v planu zopet prevozit nek prelaz, zaenkrat se še odločam katerega ali v Avstriji ali Italiji zato še nebom napisal kje bo pa krepko čez 2000 vm.Zato pa delam že na višincih zdaj še predvsem z gorcem tudi zaradi moči v nogah.
Tudi danes po Avstriji čez 62km in čez 700 vm.
"Da nega kondiceje... je žmetno"!
Bi lahko rekel... po enem tednu spet "malo" na kolesu (cca. 75 km) na moji "priljubljeni" progi od Sobote do Cankove, pri Korovcih preko meje, nato vzpon z nekaterimi "dodatki levo in desno od te ceste" do St. Anne... dol go Sotine in po raznih variantah do Sobote... in to me zmatra... ojooooooooooooj... "treba delat...".
Bravo Truplo. Ko začneš resno bo kar letelo in se nabirali km.
@eustahija:Bravo Truplo. Ko začneš resno bo kar letelo in se nabirali km.
Drugi teden bom dokončno uredil obnovljeni Colnago... rabi še nosilec za večjo podsedežno torbico, v kateri MORA biti dovolj placa za dve spodnji gumi, dve bombici, en tisti ventilček, za dokument, nekaj denarja, ključe od stanovanja. Mogoče notri spravim še telefon, kajti tale samsung ace2 ni ravno velik. Če gre vse notri... polna kapa, kajti sem velik nasprotnik nekih navad, da se podsedežna torbica ne montira na kolo, dočim se vse spravlja v žepe na dresih... in potem tu in tam kateri izgleda kot, da bi imel v vsakem žepu tri do štiri jabolka... In to še gre, so pa tudi "pacarji", kateri zaradi izgleda kolesa, sebe in teže nič ne vozijo s sabo... nato pa ob predrtju zračnice kličejo vso rodbino oz. te prosjačijo kaj na cesti...
Torej, zriktati moram podsedežno torbico (kupil novo, placa je za 1,3 l), paše tudi manjša, ker so vse od enakega proizvajalca, tako da lahko na vsa tri kolesa zamenjujem po želji in potrebi. Zmontirati moramo še počivalno krmilo, katero sem "pomotoma" kupil lani... in nato probamo... voziti se, he, he...
starec + oldtajmer ... najboljša kombinacija. Moj stari Canyon tudi čaka name
@eustahija:starec + oldtajmer ... najboljša kombinacija. Moj stari Canyon tudi čaka name
![]()
... se morava zmeniti, da se nekje srečava... nekje nad Celjem... spijeva pivce ali dve in potem spet vsak v svoj kraj? Na enem mestu dva najboljša letnika... to ni kar tako!
se strinjam. Ampak šele sredi sezona kajti sedaj sem hiter kot polž in zadihan kot pes na vročini .
Ali pivo prinese vsak svojega ? Hec . Gorenjec pač....
No... a nihče nič ne vozi?