Zaščita menjalnika

Domov > Forum > Zaščita menjalnika

Zaščita menjalnika

SORTIRAJ PO:
VW-freak 21.01.2016 11:23

Pozdravljeni,

ali obstaja kakšna zaščita menjalnika če bi kupil kolo s temle: RWS axle. Namreč sedaj sem vedno imel na gorcih

image

Pa ta zadeva ne gre na ta tip osi. Ali pozna kdo kakšno drugo rešitev? Ker rad bi kupil kolo, ki ga bom lahko zaščitil, ker so mi ti nosilci do sedaj že večkrat rešili menjlanik.

Pa ne mi zdej, da je grdo, da je greh to met gor.. Za takšno malenkost tudi potrpim izgled, če mi zadeva privarčuje lahko veliko denarja in imam bolj brezskrbno pot mimo kakega hloda ali skale.

Hvala.

LP

Hercio 21.01.2016 17:39

Ne bom reku grdo, ampak da tega nisem videl ze bliz 15 let.

Ne verjamem, da je ta oklep deloval zascitnisko :) med voznjo. Se najbolj je sluzil nevestnim lastnikom koles, ki so kolo naslonili, parkiralo kr tak ob zid. Razen redkih, so bili svsi kratki in spodnji del kletka je bil vedno nezasciten.

VW-freak 23.01.2016 09:41

Obstajajo kratki, dolgi, z mrežico, brez.

Občutek, ko udariš s tem namesto z menjalnikom je pa tak, kot da si zadel vsaj 150€ na lotu, ker veš, da če ne bi mel, bi ta udarec bil med menjalnikom in hlodom...

V glavnem, meni je menjalnik rešil že vsaj trikrat v lanskem letu, kar pomeni, je bila naložba že 100kratno povrnjena...  Eni smo pač štorasti in nimamo glih volje 2X letno nov menjalnik kupovat.

Če ne obstaja nič drugega, pač ne bom vzel s tem sistemom pritrjevanja koles, ampak bom poskrbel, da bo imel še oni stari sistem.

Drugače pa uporabljam te:

image

Dolgi model, z mrežico, pokrije cel menjalnik.

LP

Surts 23.01.2016 09:59

Na specialki ne vidim potrebe. Na novejših gorcih pa so itak derailleur hangerji.

VW-freak 23.01.2016 10:16

Ampak to pomeni ali menjavo hangerja, če menjalnik ostane nepoškodovan, ter ponovna nastavitev vsega, ali pa zraven mogoče tudi menjava menjalnika. Ko mi je v enem mesecu brez zaščite vejo not potegnal, pa je zadnji menjalnik namesto v navpičnem položaju, končal v vodoravnem položaju, veja pa je prišla med ketno in spodnji kolešček menjalnika, tako da je tudi celotna kletka šla v neko čudno obliko, sem bil hudo slabe volje, ker bi ščitnik vdor veje od strani v menjalnik najverjetneje preprečil.

V glavnem, če kdo ima kakšno rešitev, naj jo prosim deli. Pač bi rad imel dodatno zaščito...

pionirmtb 23.01.2016 17:51
@VW-freak:

Pozdravljeni,

ali obstaja kakšna zaščita menjalnika če bi kupil kolo s temle: RWS axle. Namreč sedaj sem vedno imel na gorcih

image

Pa ta zadeva ne gre na ta tip osi. Ali pozna kdo kakšno drugo rešitev? Ker rad bi kupil kolo, ki ga bom lahko zaščitil, ker so mi ti nosilci do sedaj že večkrat rešili menjlanik.

Pa ne mi zdej, da je grdo, da je greh to met gor.. Za takšno malenkost tudi potrpim izgled, če mi zadeva privarčuje lahko veliko denarja in imam bolj brezskrbno pot mimo kakega hloda ali skale.

Hvala.

LP

Ja ta ščitnik je tud idealen da kako vejo še lažje poberes in zapneš....pol so pa še vecje posledice...

VW-freak 24.01.2016 17:12

Pa kolkrat morm še povedat, da nimam tega, ampak onega zaprtega. Nej admin prosim zbriše tole temo, ker vidim, da itak ni pomoči na tem forumu. Vsi sam neki pljuvate, kak je vse zanč, ... Če nihče ne zna ali noče svetovati, kako tovrsten ščitnik pritrditi na kolo s to novo akso, potem bodite raje tiho...

bradaman12543 24.01.2016 18:10

Bravo.

nanisimi 28.02.2016 11:01
@VW-freak:

Pozdravljeni,

image

Hvala.

LP

Če bi luknjo povrtal?

VW-freak 02.03.2016 19:11

Kam? Ne razumem ravno. A v rušt kolesa?

gorann316998 02.03.2016 19:47
ne zvrtal ampak povrtal

obstojeco razsiris
nanisimi 02.03.2016 21:25
@VW-freak:

Kam? Ne razumem ravno. A v rušt kolesa?

Povečaš luknjo da bo šlo zapiralo pesta skozi.

uploaded

VW-freak 03.03.2016 09:56

Aja. Ne, žal ne gre, je zapiralo na drugi strani. Na tej strani je le:
brimages.bikeboardmedia.netdn a-cdn.com/wp-content/uploads/2 015/12/Scott-Big-Ed-Jon-Fat-Bi ke-6.jpg

VW-freak 03.03.2016 10:02

Še slika od zadaj:
gawelp.com/wp-content/uploads /2015/11/DSC03571.jpg

Med oni črni obroček in rušt se ga pa baje ne sme dat? Ali lahko?

nanisimi 05.03.2016 19:42
@VW-freak:

Še slika od zadaj:
gawelp.com/wp-content/uploads /2015/11/DSC03571.jpg

Med oni črni obroček in rušt se ga pa baje ne sme dat? Ali lahko?

Lahko bi šel, če bi bila osovina dovolj dolga. Tako pa je osovina glih za glih.

VW-freak 06.03.2016 15:47

OK tnx... Bomo zdej tak počakal z nakupom bajsija.. Snega ni več, tak da bomo jeseni razmišljali naprej a vseeno hvala za pomoč, bo prišla prav tudi pri kakšen drugem morebitnem kolesu.

LP

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI