Invalidnost za pretgane/natrgane mišice

Domov > Forum > Invalidnost za pretgane/natrgane mišice

Invalidnost za pretgane/natrgane mišice

SORTIRAJ PO:
Agent041 27.02.2016 16:56

Pozdravljeni,

Ve kdo kako je kaj pri zavarovalnicah glede invalidnine za pretrgane mišice. V mojem primeru gre za prednjo stegensko mišico (da citiram ortopeda pri ultrazvoku: "... kar odgovarja hematonu. Prekinjenih je nekaj mišičnih viter.")

Sam računam na dnevno odškodnino, ampak mi je en kolega (ki ima trenutno enak problem) dejal, da on računa na invalidnino 2%. Tak primer je imel namreč tudi njegov zav. zastopnik ter je 2"% tudi dobil. V njegovem primeru gre za Zav. Triglav. Ni pa pomembno koliko imaš pretrgano, le da nekj mora biti pretrgano.

Sam imam zedeve zavarovane pri Zavarovalnici Maribor, pa ravno gledam splošne pogoje glede invalidnosti, podrobneje predel stegen, vendar za pretrgane/natrgane mišice nikjer ne piše. Če v splošnih pogojih ne piše, ali to pomeni, da se sploh ne dobi, ali pa vseeno je možno oz. se dobi?

Ima kdo kakšne izkušnje glede teh zadev in pri kateri zavarovalnici?

JM 27.02.2016 17:47
Včasih ni nujno, da piše dobesedno, ampak je možno poškodbo "okategorizirati" pod kakšno drugo točko. Sklepam, da pri tebi veljajo pogoji NE01/06, pri katerih tabela trajne invalidnosti žal ne priznava invalidnosti za omejeno gibljivost po pretrganju stegenske mišice. Torej samo dnevna odškodnina.
Agent041 27.02.2016 18:29

Pa jaz osebno sem gledal NE-01/15. Mislim da mi veljajo ti splošni pogoji. Na oko proti NE01/06 se mi zdi malenkost drugačna. Vseeno pa nikjer ne zasledim, da bi bilo kje govora o mišici. 

Ponavadi imajo vse zavarovalnice pri takih zadevah (v splošnih pogojih) enake ali podobne "fore". Upam da v tem primeru tudi. Je kdo imel že sploh tak zahtevek po invalidnosti? 

Mlinar 27.02.2016 19:06

pejt do odvetnika, ki se s tem ukvarja. men je odvetnica povedala kaj se šteje pod invalidnost. že tko te ponavad zavarovalnce drgač obravnavajo če sam vlagaš papirje al pa prek odvetnika...

SODROVC 27.02.2016 19:34

Za konkretno odškodnono je potrebno ustrezno zavarovanje. Npr.: zavarovati je potrebno posamezne dele telesa oz. okončine. Ni poceni, a če si nogometaš, si zavaruješ vsaj noge oz. dele nog. 
Za pretrgano tetivo dolge glave bicepsa, npr., se ne dobi kaj dosti, če nisi zavarovan za tovrstno poškodbo. Odškodnina pripada le za dni bolniškega staleža. Rekonstrukcija pa v večini primerov odpade, ker je operativni postopek kompliciran, uspeh pa ni zagotovljen. Pa še dolgotrjna rekonvalescenca.

Mad_one 27.02.2016 20:38
@JM: Včasih ni nujno, da piše dobesedno, ampak je možno poškodbo "okategorizirati" pod kakšno drugo točko. Sklepam, da pri tebi veljajo pogoji NE01/06, pri katerih tabela trajne invalidnosti žal ne priznava invalidnosti za omejeno gibljivost po pretrganju stegenske mišice. Torej samo dnevna odškodnina.

Nič ne bo z invalidnostjo (pri NE01/06). Tudi z dnevno odškodnino ne. 
Lani sem padel po stopnicah, si zvil levi gleženj, rob mize pa mi je presekal tetivo kvadricepsa 
Operacija, 6 tednov longete ... Po pol leta rehabilitacije so mi priznali 14 dni za zvin gležnja.
Pri ostalem pa je šlo "le za zdravljenje tetive", ki pa (globlje v pogojih - med izjemami) mi ga, ŽAL, niso mogli priznati, ker ni šlo za ODPRTO poškodbo.
V glavnem so zakonsko pokriti in če greš študirat pogoje in izjeme, ugotoviš, da so napisana tako, da pri praktično vseh poškodbah z daljšim okrevanjem padeš ven. Ekonomska računica, pač ... 

Agent041 27.02.2016 20:54

Kar se tiče dnevne odškodnine, sploh ne dvomim. Računam da jo bom dobil. V mojem primeru celo po dveh policah. Po nezgodnem imam 7 EUR/dan, pri zavarovanju na kolesu pa 10 EUR/dan. Ker se mi je zgodilo na kolesu , torej 17 EUR/dan.

Sem imel nedolgo nazaj samo pretegnjeno eno drugo mišico zaradi padca na kolesu, pa sem dobil oboje, tako da pri pretrgani mišici glede tega sploh ne dvomim.

Je pa vprašanje ali je možno dobiti tudi kak % invalidnine, glede na to, da gibljivost ni več enaka (verjetno zaradi brazgotin mišic, itd...). Pri Triglavu očitno je, vprašanje ali je pri ZM tudi. 

galoper 28.02.2016 21:28

Meni so se natrgale vezi, da se je z očmi videlo razmaknjenost kosti sklepa. Zdravniki so si le ogledovali zadevo, zavarovalnica mi je plačala 380,00€. Morda nisem dovolj nazorno opisal in pokazal oviroano uporabo okončine? Bodi previden pri izjavah v zahtevku odškodnine in dokazovanju posledic.

Periglej 28.02.2016 21:35

Kolko pa je 1% invalidnosti? 100 EUR?

galoper 28.02.2016 21:44

Znesek je vezan na pogodbeno vrednost za 100% invalidnost, ki ga preračunaš na tvoj % invalidnosti.

Agent041 28.02.2016 21:49
@galoper:

Meni so se natrgale vezi, da se je z očmi videlo razmaknjenost kosti sklepa. Zdravniki so si le ogledovali zadevo, zavarovalnica mi je plačala 380,00€. Morda nisem dovolj nazorno opisal in pokazal oviroano uporabo okončine? Bodi previden pri izjavah v zahtevku odškodnine in dokazovanju posledic.

Pa verjetno je v vsakem primeru vztrajno govorit, da te konstantno boli ob menjavanju vremena (čeprav ni zlom kosti), pa da nimaš enake gibljivosti kot pri drugem stegnu, ... A ni tako?

V mojem primeru imam po dveh policah invalidnost 60.000 EUR (40.000 + 20.000), tako da bi mi že 1 % znašal 600 EUR odškodnine

galoper 28.02.2016 22:20

Sistematično se testiraj in zapisuj ugotovitve. Bolečine so posledice različnih vzrokov, zato poveži vzrok in posledico, ki ju ugotoviš s testiranji. Predloži zdravniške izvide, s katerimi dokažeš postopke namenskega zdravljenja. Če imaš račun pri NLB si tudi pri njih zavarovan.

Agent041 29.02.2016 07:23
@galoper:

... Če imaš račun pri NLB si tudi pri njih zavarovan.

Mi lahko prosim pojasniš, kako sem pri NLB zavarovan? Sem namreč njihov komitent.

ghostDJ 29.02.2016 12:30

Ko boš odddal obrazce s prilogami za uveljavljanje dnevne odškodnine, v rubriki "ali se predvidevajo trajne posledice" napišeš DA. Zavarovalnica te bo poklicala po določenem roku na pregled njihovemu zdravniku, ki te bo pregledal in ocenil stopnjo invalidnosti - če ti po polici invalidnina za tvojo poškodbo ne pripada boš obveščen v dopisu.

Agent041 29.02.2016 13:18
@ghostDJ:

Ko boš odddal obrazce s prilogami za uveljavljanje dnevne odškodnine, v rubriki "ali se predvidevajo trajne posledice" napišeš DA. Zavarovalnica te bo poklicala po določenem roku na pregled njihovemu zdravniku, ki te bo pregledal in ocenil stopnjo invalidnosti - če ti po polici invalidnina za tvojo poškodbo ne pripada boš obveščen v dopisu.

Ali me v primeru da napišem DA, avtomatsko oni vodijo kot tudi za primer oz. vloga za invalidnost? Ter mi ni potrebno dajati nobene vloge?

an_že 29.02.2016 14:39
@Agent041:
@ghostDJ:

Ali me v primeru da napišem DA, avtomatsko oni vodijo kot tudi za primer oz. vloga za invalidnost? Ter mi ni potrebno dajati nobene vloge?

Milsim, da bo najbolje, da vprašaš svojega zav.agenta - tam boš dobil največ informacij

ghostDJ 29.02.2016 14:55

Pišem iz izkušnje - ko sem vlagal prijave za dnevno odškodnino, sem v primeru poškodbe, zaradi katere imam omejeno gibljivost kolena (pretrgane vezi z rekonstrukcijo) napisal DA. Ko sem dobil izplačano dnevno odškodnino, so mi v dopisu o izplačilu dnevne odškodnine navedli, da me bodo na pregled invalidnosti poklicali k njihovemu zdravniku čez 1 leto od poškodbe...in so me, kjer sem bil ocenjen. 
Posebne vloge nisem odddal, samo na osnovnem obrazcu napiši DA. Moja izkušnja.

galoper 01.03.2016 10:41

Agent041 29.02.2016 07:23:02 Agent041 29.02.2016 07:23:02

Agent041 01.03.2016 11:33
@galoper:

Agent041 29.02.2016 07:23:02 Agent041 29.02.2016 07:23:02

???

Anquetil.J 01.03.2016 18:39
Pazi, mogoče zaradi invalidnosti ne dobiš kakšne službe v bodoče.
Verjetno se ti gre za denar v tem trenutku, ki pa verjetno ne bo odtehtal težav, ki jih imaš lahko v prihodnosti.
Srečno!
galoper 02.03.2016 13:37

Uf! Oproščam se, sicer besedilo sem napisal, a zakaj ni objave?

Imetniki TR so avtomatsko tudi zavarovani. Posebnih plačil zavarovalnih premij ni. Osebno - mrda tudi po telefonu, lahko v banki prosiš za obrazce, ki so potrebni za uveljavljanje odškodnine. Zreduciraj iskanje zdravniških izvidov, ker jih boš moral plačati. Tudi pregledi pri nekaterih zavarovalniških zdravnikih stanejo, a so stroški že zajeti v poslovanju zavarovalnic.

Agent041 02.03.2016 14:57
@galoper:

Uf! Oproščam se, sicer besedilo sem napisal, a zakaj ni objave?

Imetniki TR so avtomatsko tudi zavarovani. Posebnih plačil zavarovalnih premij ni. Osebno - mrda tudi po telefonu, lahko v banki prosiš za obrazce, ki so potrebni za uveljavljanje odškodnine. Zreduciraj iskanje zdravniških izvidov, ker jih boš moral plačati. Tudi pregledi pri nekaterih zavarovalniških zdravnikih stanejo, a so stroški že zajeti v poslovanju zavarovalnic.

Ampak kolikor sem gledal, velja to v primeru, da imaš kako kreditno kartico, recimo MasterCard (kar tudi imam). Prav tako pa žal piše, da je to le za primer smrti in popolne invalidnosti. Vsaj sodeč po teh besedah, mislim da ne velja za delne invalidnosti. Se pa splača preveriti.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI