Kolesarska luč

Domov > Forum > Kolesarska luč

Kolesarska luč

SORTIRAJ PO:
thaking 02.04.2016 22:34

Kakšno kolesarsko luč svetujete za nakup, da se da peljati s specialko tudi ponoči (lahko tudi iz Kitajske, se mi ne mudi...)

Neejc1 03.04.2016 10:20

Jaz sem bolj kot ne iz firbca kupil tole luč
www.ebay.com/itm/361451547863 ?_trksid=p2060353.m2749.l2649 &ssPageName=STRK%3AMEBIDX% 3AIT
pa sem zaenkrat super zadovoljen z njo. Lahko jo uporabljaš kot naglavno luč, ali pritrdiš pa kolo. Tudi baterije mi zaenkrat še niso povzročale težav, sveti pa noro dobro za to ceno. :) 

Agent041 03.04.2016 11:19

Jaz sem prej imel to:
www.aliexpress.com/item/12000 mAh-battery-5000-Lumens-SolarS torm-2x-CREE-XM-L-U2-LED-Cycli ng-Bike-Bicycle-Light-HeadLigh t/32224743468.html
Sveti izedno močno. Na začetku ti baterija drži pri največji svetilnosti +4 ure. Po nekaj mesecih konstantne uporabe se je ta čas nekako prepolovil. Moram pa reči da sem ponavadi uporabljal srednjo moč, pa je bilo dovolj svetlobe. Odvisno od hitrosti. Se pa dajo za poceni denar zamenjati baterije.
Sedaj pa imam:
www.bike-discount.de/de/kaufe n/radon-high-power-2-led-helml ampe-r-2000-st-430299
Sem tudi izredno zadovoljen. Časovno sveti +4 ure pri največji moči, sam pa ponavadi uporabljam drugo ali tretjo stopnjo (odvisno od hitrosti). Baterija je zaenkrat konstantna.

Kar se tiče moči svetilnosti med obema, je Radon kar precej močnejša, če gledamo v celoti. Ima namreč kar precej širok snop svetlobe, kar je dobro za recimo ovinke ali če ne poznaš ceste in lukenj do potankosti. Kitajska luč pa ima bolj oster snop in na tisti manjši površini je zelo močna svetloba, precej manj pa okoli nje. Ker je svetloba bolj točkovno usmerjena, je tudi bolj moteča za nasproti vozeča vozila. Sem za kitajsko luč dobival ogromno blentanja nasproti vozečih vozil. Pri Radon pa skoraj nikoli, čeprav je pravzaprav močnejša.

MatMat 03.04.2016 11:30

Za vse moje nočne avanture (kolesarske in pohodniške), uporabljam naglavno lučko Led Lenser SEO 3. Zadeva je za moje pojme vrhunska! Res močno sveti, širina snopa je nastavljiva, dolga življenska doba baterije....ni da ni! Cena: na mimovrste je bila akcija za 20€

Poleg tega imam na kolesu namontirani tudi majhno prednjo in zadnjo lučko, ki sta namenjeni le temu da me avtomobilisti (in seveda tudi ostali) hitreje opazijo na cesti. Take komplete mini lučk dobiš v vseh kolesarskih trgovinah, moj komplet je bil 15€.  

CKR.SI 03.04.2016 12:08
@Agent041:

Jaz sem prej imel to:
www.aliexpress.com/item/12000 mAh-battery-5000-Lumens-Solar S torm-2x-CREE-XM-L-U2-LED-Cycl i ng-Bike-Bicycle-Light-HeadLig h t/32224743468.html
Sveti izedno močno. Na začetku ti baterija drži pri največji svetilnosti +4 ure. Po nekaj mesecih konstantne uporabe se je ta čas nekako prepolovil. Moram pa reči da sem ponavadi uporabljal srednjo moč, pa je bilo dovolj svetlobe. Odvisno od hitrosti. Se pa dajo za poceni denar zamenjati baterije.
Sedaj pa imam:
www.bike-discount.de/de/kaufe n/radon-high-power-2-led-helm l ampe-r-2000-st-430299
Sem tudi izredno zadovoljen. Časovno sveti +4 ure pri največji moči, sam pa ponavadi uporabljam drugo ali tretjo stopnjo (odvisno od hitrosti). Baterija je zaenkrat konstantna.

Kar se tiče moči svetilnosti med obema, je Radon kar precej močnejša, če gledamo v celoti. Ima namreč kar precej širok snop svetlobe, kar je dobro za recimo ovinke ali če ne poznaš ceste in lukenj do potankosti. Kitajska luč pa ima bolj oster snop in na tisti manjši površini je zelo močna svetloba, precej manj pa okoli nje. Ker je svetloba bolj točkovno usmerjena, je tudi bolj moteča za nasproti vozeča vozila. Sem za kitajsko luč dobival ogromno blentanja nasproti vozečih vozil. Pri Radon pa skoraj nikoli, čeprav je pravzaprav močnejša.

širši snop

thaking 03.04.2016 21:58

Torej

@MatMat:

Za vse moje nočne avanture (kolesarske in pohodniške), uporabljam naglavno lučko Led Lenser SEO 3. Zadeva je za moje pojme vrhunska! Res močno sveti, širina snopa je nastavljiva, dolga življenska doba baterije....ni da ni! Cena: na mimovrste je bila akcija za 20€

Poleg tega imam na kolesu namontirani tudi majhno prednjo in zadnjo lučko, ki sta namenjeni le temu da me avtomobilisti (in seveda tudi ostali) hitreje opazijo na cesti. Take komplete mini lučk dobiš v vseh kolesarskih trgovinah, moj komplet je bil 15€.  

Kam pa montiraš naglavno svetilko ? zarečeni kruh Čez čelado ali kako ?

@Agent041:

Jaz sem prej imel to:
www.aliexpress.com/item/12000 mAh-battery-5000-Lumens-Solar S torm-2x-CREE-XM-L-U2-LED-Cycl i ng-Bike-Bicycle-Light-HeadLig h t/32224743468.html
Sedaj pa imam:
www.bike-discount.de/de/kaufe n/radon-high-power-2-led-helm l ampe-r-2000-st-430299

Tale za 100€ mi je predraga, glede na dejstvo da bom mogoče ravno nekajkrat na leto uporabljal zadevo (vsaj za začetek), morda tisto kitajsko usmeril bolj "navzdol" ? Je bilo potrebno plačati kaj "carinskih stroškov" ?

Agent041 04.04.2016 07:35
@thaking:

Agent041:

Jaz sem prej imel to:
Sedaj pa imam:

Tale za 100€ mi je predraga, glede na dejstvo da bom mogoče ravno nekajkrat na leto uporabljal zadevo (vsaj za začetek), morda tisto kitajsko usmeril bolj "navzdol" ? Je bilo potrebno plačati kaj "carinskih stroškov" ?

Carinskih stroškov ali DDVja ni bilo, saj je skupna cena bila pod 22,00 EUR. Carina sploh ni zadeve odpirala. V kolikor boš rabil le nekajkrat, ti je res boljša varianta za kitajsko verzijo. Še posebej če začneš kolesariti podnevi, in le pač končaš v temi. Potem ti tudi trajanje baterije čez čas ni toliko pomembno (ali pa kupiš pač drugo baterijo).

MatMat 04.04.2016 21:58

@thaking:
spredaj jo imam na čelu, zadaj pa je zataknjena čez čelado. Čista improvizacija zapečateno Verjetno izgledam kot krava s sedlom, ampak se mi gladko j*** kaj si mislijo drugi kul

oschti 06.04.2016 19:04
@MatMat:

@thaking:
spredaj jo imam na čelu, zadaj pa je zataknjena čez čelado. Čista improvizacija zapečateno Verjetno izgledam kot krava s sedlom, ampak se mi gladko j*** kaj si mislijo drugi kul

Točno to, boli te k... ka drugi mislijo, gre za varnost kolesarja pa četud zgleda osvetljen kot novoletna jelka; js sem ko grem ponoč s šihta

Agent041 07.04.2016 07:14
@oschti:
@MatMat:

@thaking:

Točno to, boli te k... ka drugi mislijo, gre za varnost kolesarja pa četud zgleda osvetljen kot novoletna jelka; js sem ko grem ponoč s šihta

Tudi sam zaradi pomanjkanja časa veliko kolesarim po temi (še posebej pozimi). Razen nedeljkih tur. Ponavadi poleti štartam podnevi, a končam v popolni temi, zato sem močno oborožen z lučmi. Tako izgled specialke ni ravno po okusu mnogih. Ampak varnost je seveda na prvem mestu.

Zadaj pa je kot praviš kot božična jelka nasmeh Sicer pa se mogoče zaradi tega na cesti ponoči mogoče počutim celo bolj varnega kot podnevi. Te prej opazijo zadaj vozeči avti.

Največji problem oz. riziko pa je kolesariti ob prehodu dneva in noči. Takrat si najmanj viden, pa tudi luči še nimajo kakšnega posebnega učinka. Takrat se poskušam bolj držati manj prometnih cest (oziroma že od začetka tako planiram).

Rumbler 29.09.2016 18:37

Zdravo!

Na AliExpressu gledam kolesarske luči za zadaj.

Bi bila ta luč ok...jo ima kdo mogoče oz. ima kakšno podobno? Mogoče katero drugo?

Potrebujem za jesenski čas, ko te tema lovi proti koncu vožnje.

Hvala

oschti 29.09.2016 19:36

Tule mal poglej, pa še pod rubriko zadnje luči. Imaš vsaj garancijo, možnost zamenjave ter reklamiranja; če hočeš da zadeve delujejo vsaj par let.

www.rosebikes.si/izdelki/sest avni-deli/svetila/baterijske-s vetilke/naglavne-svetilke/

lp

mark_b93 29.09.2016 20:21

Jaz imam tole
www.aliexpress.com/item/100-L umens-Rechargeable-COB-LED-USB -Mountain-Bike-Tail-Light-Tail light-MTB-Safety-Warning-Bicyc le-Rear/32635470534.html?spm=2 114.13010608.0.0.Gijehy

Eno rdečo in eno modro, vsako na eni strani seatstay-a . Zgledal boš kot policija in se te bodo že na daleč usrali :D Polne se preko USB, ene 2 uri, če ti utripa pa zdrži najmanj 3h(več pa je še nisem imel prižgane). 

Prejšnja kitajc d.o.o. baterija je zdržala leto in pol, razlika pa je seveda predvsem ta, da kupljene v ''pravih'' trgovinah poleg garancije načeloma z enim polnjenjem zdržijo dlje. Vsaj po mojih izkušnjah. Ampak zame je to čisto dovolj, ker sem navadno ne vozim ponoči, pa tudi polnit mi jo ni problem ko pridem domov. 

Agent041 30.09.2016 09:05

Sam sem imel oz. še imam tako različico:
www.aliexpress.com/item/Bicyc le-Light-Bike-Light-Laser-Tail lights-5-Led-2-Lasers-Outdoor- Mountain-Bike-Riding-Safety-Wa rning/32343536024.html?spm=211 4.13010608.0.0.eflyS2
je solidno močna, na AAA baterije (držijo solidno časa in uporabljam polnilne baterije). Je več različic. Proporočam pa raje dražjo, ker sam sem drugo kupil za 2 EUR pa se po jakosti ne more primerjati z tisto za 6 EUR.

Jaz sicer v jesenskem/zimskem času večino vozim po temi. Za take ki dosti kolesarijo po temi pa bi priporočal Garmin Varia Radar.
www.wiggle.co.uk/garmin-varia -radar-rear-light/
Res da je dosti dražja. Tudi sam sem bil velik skeptik. Tudi glede jakosti luči, vendar se je izkazalo, da je kar precej močna. Uporabnost je dosti boljša, če je v kombinaciji z Garmin napravo (1000, 520, ...). Vsekakor mi je to najboljši update na kolesu. Nič več neprestanega gledanja nazaj (razen ob zavijanju levo). Zato tudi brezproblematično izmikanje lukenj na naših super cestah (da ni treba stalno voziti na skrajnem robu ceste). Glede varnosti (tudi podnevi) je zakon.

migaj 02.10.2016 12:27

Ne vem sicer kdo je svetilko sponzoriral, je pa na Puconskem maratonu vsak prejel tako 
www.conrad-si.biz/artikel/868 803/led-naglavna-svetilka-grun dig38962-7-led-srebrna-38692

cezar 02.10.2016 14:21
@Rumbler:

Zdravo!

Bi bila ta luč ok...jo ima kdo mogoče oz. ima kakšno podobno? Mogoče katero drugo?

Hvala

Zdravo,

dobil pred dobrim tednom. Sprobal in zaenkrat deluje super. Všečno je, ker imam tudi senzor osvetljenosti in gibanja. Zaenkrat zadovoljen.

peterpan 02.10.2016 23:07

a ima kdo izkušnje z :

Garmin Varia Smart
Rumbler 06.10.2016 17:30
@cezar:
@Rumbler:

Zdravo!

Hvala

Zdravo,

dobil pred dobrim tednom. Sprobal in zaenkrat deluje super. Všečno je, ker imam tudi senzor osvetljenosti in gibanja. Zaenkrat zadovoljen.

Hvala za info!

rs1975 16.06.2018 06:11

Obujam temo. Iščem prednjo kolesarsko luč, ki bi zdržala do 5 ur, seveda ob normalni svetilnosti.

Kateri način polnjenja priporočate? USB ali AA/AAA baterije? Tiste z akumulatorjem posebej mi ravno ne dišijo.

Kakšen predlog tam do 60 EUR?

rs1975 21.06.2018 12:38

Nobenega nasveta?😕

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI