10. Maraton Alpe Scott

Domov > Forum > 10. Maraton Alpe Scott

10. Maraton Alpe Scott

SORTIRAJ PO:
Luka-007 13.04.2016 16:25

V nedeljo 3. julija 2016 bo v Kamniku potekal tradicionalni 10. Maraton Alpe Scott.
Na najlepši kolesarski maraton v Sloveniji se lahko prijavite na naši prenovljeni spletni strani: 
maraton-alpe.si/alpe_prijava

Se vidimo prvo nedeljo v juliju v Kamniku! nasmeh 

Kolesarsko društvo Alpe, Kamnik 

bingo 06.05.2016 20:39

Samo do 15. maja lahko na spletni strani izkoristite prijavo na Pokal Schneekoppe. Z enkratno prijavnino 65€ ste prijavljeni na Maraton Franja, Maraton Alpe Scott in Juriš na Vršič.

gijoto 25.05.2016 16:30

A gre kdo v nedeljo odpeljat traso - vreme bo

MatMat 25.05.2016 21:48

Če koga slučajno zanima...

v soboto, 28.5.2016, se bo trasa vozila v obratni smeri, glavna zvezda bo Marko Baloh. Več o dogodku pa lahko najdeš tukaj: www.facebook.com/events/17055 05063049968/

Nisem med organizatorji tega, le včeraj sem to zadevo slučajno opazil na FB.  Zna biti zanimivo, čeprav mene iz službenih razlogov ne bo zraven.

bingo 09.06.2016 09:12

Samo še danes in jutri lahko koristite prednost predprijave maraton-alpe.si/alpe_prijava na jubilejni 10. Maraton Alpe Scott.

SHad 09.06.2016 09:32

Se da mogoče dobiti GPS track od trase?

SHad 09.06.2016 12:15

Hvala!
Bom mogoče šel letos v lastni režiji. 

IZO 09.06.2016 12:48
@SHad:

Hvala!

Ja, sam to ni to. Treba je doživet utrip: spremno dogajanje, gužvo, nervozo, številne glasne navijače in safer pogled sotrpinov. Gre za doživetje. Ta Maraton je nekaj drugega, kot Franja.

SHad 09.06.2016 16:00
IZO, pravijo vsak fantič ima svoje veselje :)
IZO 09.06.2016 16:35
@SHad: IZO, pravijo vsak fantič ima svoje veselje :)

Se ne bi mogel strinjat bolj! Sem ti samo želel pomagati pri odločitvi, da ne bi zamudil nekaj lepega! :)

SHad 09.06.2016 16:40

Hvala, kdo gre naj uživa v vsem tem kar si zgoraj naštel. 
Verjamem, da ima tudi to svoj čar.

FAUSTO 09.06.2016 17:02
Tle dam pa Izotu plus!
Anquetil.J 09.06.2016 18:33
@IZO:
@SHad:

Hvala!

Ja, sam to ni to. Treba je doživet utrip: spremno dogajanje, gužvo, nervozo, številne glasne navijače in safer pogled sotrpinov. Gre za doživetje. Ta Maraton je nekaj drugega, kot Franja.

In after party v Veroniki, pa ka si ja nor.
_Alzy_ 09.06.2016 20:41

V lastni režiji ne boš ničesar zamudil, verjetno ti bo še lepše ker si lahko ogledaš okolico.

Nikita 10.06.2016 07:59
@SHad: IZO, pravijo vsak fantič ima svoje veselje :)

Če bi bil dovolj pripravljen in tudi imel nekaj več kilometrov s specialko... bi se kar ponudil, da te spremljam... nenazadnje sem bil na tem maratonu trikrat ali štirikrat, točno več ne vem.

Vsekakor ti ne bo nič manjkalo... če greš v lastni režiji. Pa še družino lepo pelji s sabo, jih nekje lepo odloži in naj pet, šest ur uživajo v lepi naravi, čistem zraku... mogoče v Logarski dolini in voziš v kontra smeri... le dobro se ogrej, kajti takoj sledi vzpon na Pavličevo sedlo z naše strani.

SODROVC 10.06.2016 09:21
@_Alzy_:

V lastni režiji ne boš ničesar zamudil, verjetno ti bo še lepše ker si lahko ogledaš okolico.

Bo zamudil ravno tisto, kar je @IZO že napisal. V lastni režiji in v kontra smeri lahko to delaš še kdaj drugič. Če imaš dovolj moči in kondicije, lahko tudi še gledaš okoli sebe in opazuješ prelepe Alpe. 

Nikita 10.06.2016 10:43
@SODROVC:
@_Alzy_:

Bo zamudil ravno tisto, kar je @IZO že napisal. V lastni režiji in v kontra smeri lahko to delaš še kdaj drugič. Če imaš dovolj moči in kondicije, lahko tudi še gledaš okoli sebe in opazuješ prelepe Alpe. 

Po svoje tudi... v lastni režiji pa ima izrazito prednost, da si lahko izbere smer in kraj štarta, tudi dan in uro. Seveda, če misli v vsakem primeru samo enkrat prevoziti progo letos!

efijy 11.06.2016 08:07
Bi pa rad videl frajerja, ki pusti zeno in otroke 5,6 ur uzivat v Logarski in gre kolesarit:)
Nikita 11.06.2016 08:08
@efijy: Bi pa rad videl frajerja, ki pusti zeno in otroke 5,6 ur uzivat v Logarski in gre kolesarit:)

No mogoče ni primerno... kaj pa vem. Po drugi strani pa...? Lahko se sprehajajo, kaj vidijo, kaj pojejo, spijejo... a je to tako slaba varianta? Slabša, kot če so doma in tam čepijo?

efijy 11.06.2016 08:17
Sploh ni slaba, le da zal neizvedljiva:) Pri redkih bi slo skozi, z otroci 10+ let se lazje
Nikita 11.06.2016 08:53
@efijy: Sploh ni slaba, le da zal neizvedljiva:) Pri redkih bi slo skozi, z otroci 10+ let se lazje

No... saj se bo mogoče sam odločil. Nenanazadnje niti ne poznam njegove družine...

SHad 11.06.2016 16:26
Kaj se o meni govori? :)
Ne, ni žene ne otrok.

Nikita, če boš mel voljo lahko greva.
Sicer bi šel bolj proti koncu sezone, konec avgusta mogoče.
To bi bil bolj izlet, podobno kot v Lendavi.
Nikita 12.06.2016 09:18
@SHad: Kaj se o meni govori? :)
Ne, ni žene ne otrok.

Si me pa dokaj zainteresiral. Ker sva se zadnjič komaj spoznala, prvič tudi vozila skupaj... za sedaj ravno ne vem, kakšen kolesar si v smislu potrpežljivosti in še česa. Kajti... mene bi bilo potrebno čakati marsikje. Ta maraton vsebuje tri vzpone, en je težak za nas "silake" v smislu teže, ostala dva tako, tako... Črnivec pride na vrsto na koncu, ko so najhitrejši že v senci, mi se pa mučimo, he, he... Ko sem bil zadnjič na maratonu je prilezel ven podatek, da je bilo nekje za časa mojega vzpona na Črnivec tam okrog 39°C... imam tudi sliko in res vse izgleda, kot bi se človek vozil na nekem hribu v puščavi Atacama smeh. Mogoče bi bilo celo smoterno, da se glede kilometrov malo skrajša in se v Lučah pelje po bližnjici na Črnivec... tiste ceste še nisem vozil. Glede samih višincev se mislim da ne b izgubilo nič?

V glavnem... se lahko zmeniva. Treba je najti ustrezno vozilo, kamor se lahko spravita dve kolesi, dodelati bi morala še kakšno podrobnost... in nenazadnje, če zainteresirava še Foeja... v njegov "stari" Peugeot 307 grejo tri kolesa v navpični legi in še trije ljudje...

Drugče pa je meni ta maraton najlepši, čeprav sem vedno "scal kri"... Za cilj sem imel, da pridem okoli od strogo gledano štarta do cilja v 5 urah in to mi je uspevalo... pa makar za nekaj sekund, kakor pri zadnjem sodelovanju.

primoz69 12.06.2016 09:37
@Nikita:
Mogoče bi bilo celo smoterno, da se glede kilometrov malo skrajša in se v Lučah pelje po bližnjici na Črnivec... tiste ceste še nisem vozil. Glede samih višincev se mislim da ne b izgubilo nič?

Res po višincih se dosti ne bi izgubilo, po kilometrih pa kar nekaj, cca 15. Je pa ta vzpon (Luče-Kranjski rak) bistveno bolj strm od Črnivca, a krajši. Tudi dolina Podvolovljeka je zelo lepa in slikovita, je pa res da je cesta po dolini, preden se začne ta hujši del vzpona zelo sesuta in luknjasta. Če greš v 'naše' konce obvezno vozi ta del.

SHad 12.06.2016 15:18
@Nikita:
@SHad: Kaj se o meni govori? :)
Ne, ni žene ne otrok.

Si me pa dokaj zainteresiral. Ker sva se zadnjič komaj spoznala, prvič tudi vozila skupaj... za sedaj ravno ne vem, kakšen kolesar si v smislu potrpežljivosti in še česa. Kajti... mene bi bilo potrebno čakati marsikje. Ta maraton vsebuje tri vzpone, en je težak za nas "silake" v smislu teže, ostala dva tako, tako... Črnivec pride na vrsto na koncu, ko so najhitrejši že v senci, mi se pa mučimo, he, he... Ko sem bil zadnjič na maratonu je prilezel ven podatek, da je bilo nekje za časa mojega vzpona na Črnivec tam okrog 39°C... imam tudi sliko in res vse izgleda, kot bi se človek vozil na nekem hribu v puščavi Atacama smeh. Mogoče bi bilo celo smoterno, da se glede kilometrov malo skrajša in se v Lučah pelje po bližnjici na Črnivec... tiste ceste še nisem vozil. Glede samih višincev se mislim da ne b izgubilo nič?

V glavnem... se lahko zmeniva. Treba je najti ustrezno vozilo, kamor se lahko spravita dve kolesi, dodelati bi morala še kakšno podrobnost... in nenazadnje, če zainteresirava še Foeja... v njegov "stari" Peugeot 307 grejo tri kolesa v navpični legi in še trije ljudje...

Drugče pa je meni ta maraton najlepši, čeprav sem vedno "scal kri"... Za cilj sem imel, da pridem okoli od strogo gledano štarta do cilja v 5 urah in to mi je uspevalo... pa makar za nekaj sekund, kakor pri zadnjem sodelovanju.

To bi bila panoramska vožnja, pomeni tudi ustavljanje pri razgledih.
Pri vzponu, če se ne bi ustavljal, se na vrhu počaka. 
Nekako se dosti na vzponu ne ustavljam, se težko potem zaženem, tempo v klanec je pri meni počasen in siguren :)
Ne bi bilo nobenega lovljenja časa in povprečne,, če bi to hotel bi šel na maraton,

Meni bi v avto težko šla dva kolesa, ker nimam strešnega nosilca. Če koga poznaš, da bi posodil nosilce bi lahko jaz peljal?

Termin bi lahko bil konec avgusta, če bo vreme tudi začetek do sredine septembra. 

Nekam si zapiši, pa javi malo prej. Seveda bi bilo bolj veselo, če bi nas šlo več.

eustahija 12.06.2016 17:21

Truplo se malo podcenjujesmeh. Verjamem, da v pravem ritmu brez težav prevozi traso. Je pa čez Podvolovjek lepši razgled.  Lahko pa obrnete in greste v nasprotni smeri.

Lahko pa pridete kar na maraton. Vas zagotovo počakam v cilju.

Nikita 13.06.2016 08:33
@eustahija:

Truplo se malo podcenjujesmeh. Verjamem, da v pravem ritmu brez težav prevozi traso. Je pa čez Podvolovjek lepši razgled.  Lahko pa obrnete in greste v nasprotni smeri.

Lahko pa pridete kar na maraton. Vas zagotovo počakam v cilju.

Za maraton bo težko... pripravljen ravno nisem, seveda pa bi traso z eno pol ure slabšim časom prevozil v pravem ritmu, kakor praviš. Vzroki za moj neprihod so vseeno bolj drugje... Bo pa treba prej... ali slej spet priti?

SHad... Foeju sem povedal za idejo in se strinja. On ima avto (starejšo verzijo Peugeot 307SW), v katerega grejo navpično tri kolesa in lahko še trije sedimo. Pa še dizel je... he, he... stroški za pozabit.

Tako, da se nekje med 20. in 30. avgustom zmenimo in gremo... traso si določimo, mesto štarta prav tako... Brzić nas bo upam kje sigurno počakal, da ruknemo kakšno pivce... samo ne tik pod Črnivcem, Jezerskim ali Pavličem, he, he... potem bi bilo nekaj časa res režko gor...

SHad 13.06.2016 08:50

Nikita imaš ZS.

Luka-007 22.06.2016 06:32

Z LUKO MEZGECEM OKOLI ALP 
Skupinska vožnja z Luko Mezgecem bo ta četrtek ob 12h s startom v starem delu Kamnika. Več na goo.gl/LkjASD

Vabljeni! nasmeh

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI