Fulcrum 4 preverjeno zdrži 105kg, 80% tur v klanec, 2300 km. Prej sem imel tovarniške obroče giant in so mi šle napere na ~300km.
Sicer sem lažji, vendar ne toliko, lahko ti priporočim Vision Team 30, poceni in dobri obroči, res malo težki, vendar glede na to kakšne udarce pod težo so že doživeli, so neprebojni. Cena novih 190 EUR+poštnina...pa še lepi so in 30mm visoki.
@Peri: Pozdravljeni,
Potreboval bi vašo pomoč pri izbiri obročnikov za težjega kolesarja. Gledal sem Fulcrum 4 in 3, Campagnolo Zonda. Šel sem tudi v trgovino kjer so mi predlagal od Airstreeema za 500€ kar mi je velik, ker niti ne poznam znamke. Letno naredim cca 3000 km. Do sedaj sem vozil in uničil v dveh sezonah Fulcrum Race Comp, še pred tem pa Mavic Aksium. Ali je kje kak težji kolesar, ki ima izkušnje s kvalitetnimi obročniki za primerno ceno.
Lp vsem, Pero
No jaz imam 97kg pa tele obroče: www.airstreeem.com/en/wheels/ aluminium/al-30-2016.html
Po približno 2500 km nobenih težav.
Cenovno ugodno - optimalno:
Fulcrum Racing: 5 ali 4
Sam imel compagnolo scirocco 35mm pa sm bil zadovoljen, kolega ima pa fulcrum quattro 35 mm.
Vseserijska feltna malo težja je pa malo že aero z to globino ;)
Mavic Aksium, že šesto leto, pri enaki kilaži, neunićljiva. Verjetno že v štartu tvoje niso bile kot morajo.
Nabavi take, z 32-itimi napeami spredaj in 36-imi zadaj. Če te zanima, me kontaktiraj, dobiš kontakt človeka, ki ti jih "uštima".
No saj pri Mavicu so se mi težave začele, ko mi je obroč počil. Po zamenjavi ni bilo več OK. Je pa res, da lokalni serviser ni znal odpraviti problema in sem jih zato peljal v LJ v VEBa. Tam so jih pa ornk zrihtal in sem imel mir zadnjo sezono. Za tem sem menjal kolo.
Če si Mavic Aksium uničil potem boš tudi vsake druge
FC RQ4 imajo malo višje obroče in so zato tudi malo glasnejše. Ampak nič hudega.
Mah, važno je, da so špice močne in pravino naprete. Ko sem js s svojimi takrat 120 kg začel kolesarit z rogovim maratoncem, sem vsak teden menjal špice in ravnal obroče. Potem mi je pa dober majster naredil not rostfraj špice in je še danes, po ca. 5000km od takrat mir,
samo 1x ali 2x sem malo centriral vmes, pa niti prbližno nisem nežen po luknjah, robnikih in makadamu :)
Če je tist čigumi od favoritovega obroča zdržal, potem bi moralo vse. Zdaj sem pa na scirocco g3, pa zaenkrat še ni problema.... no je pa res da še nisem dolgo gor, pa par kil manj je
Sicer vidim, da si se že bolj kot ne odločil, pa vendar. Sam sem imel nekaj let mavic ksyriumke in so bile kot tank. Odneslo jih je dejstvo, da je bilo treba zadnjo scentrirati in pri centriranju je odletela špica, ki je bila zapečena v nipelj.
Glede na svojo težo (ca 120 kg) in mtb preteklost, sem se odločil, da si spletem custom obroče. Vzel sem ultegra 36 lukenj pesta in mavic cxp 33 obroče. Po nekaj 100 km mi je zadaj počilo nekaj špic in sem že mislil, da sem pa res močna mrga, a smo ugotovili, da se je pri pletenju med dt swiss špice prikradlo nekaj no name nepridipravov. Po ponovnem prepletenju je zdaj dve leti mir. Obroči so sicer malo težji, a so togi in nimam straha pred ničemer!
Zadnjig deset let sem bil 105-110 kg kategoraš, vendar s Campagnolo Vento G3 nobenih problemov, res neuničljiva.
Sedaj sem v kategoriji 95-100 kg, fulcrum quattro LG super zadeva, vendar bom lahko šele čez leto do dve ocenil ali bodo tudi tako trpežne kot so bile Vento.
A ima kateri težkokategornik izkušnje z obročniki Shimano Ultegra WH-6800? Pri mojih 100kg se že vprašaš na kaj se lahko usedeš in ne polomiš.
100 kg ti je dosti? Potem se hecaš. Jih imam enih 10 več, imel sem jih še več, pa še kakšen nahrbtnik gor, pa je vse zdržalo bp. Pa vedno imam in bom imel basic wheelset.
Fantje kar je pod 50mm preseka sploh ne gledat, ker ne izgleda lepo :P
@Noe:A ima kateri težkokategornik izkušnje z obročniki Shimano Ultegra WH-6800? Pri mojih 100kg se že vprašaš na kaj se lahko usedeš in ne polomiš.
Z ultegro nimam izkušenj.
Sem si pa kupil tele:
www.bike24.com/1.php?content= 8;product=140136;menu=1000,4,1 23,30;mid%5B69%5D=1;pgc%5B2047 3%5D=20475;page=2;orderby=2
@Peri: www.rosebikes.si/article/road -wheel-set-28700c-mavic-cxp-p 6757
Kaj takega potem?
Tole je najbližji približek z opremo, ki je še v proizvodnji. Še bolj "protitankovski" so po geometriji izredno podobni obroči Rigida DP18 - ki pa se jih večinoma dobi le še na ebay-u. Kot sestavljena kolesa ali tudi po kosih. Najbolj ugodne napere so DT Swiss pri Rose - če se človek zadovolji z okroglimi. Za izredno sigurno varianto tudi za preko 100 kg lahko izberete na desni pogonski strani zadnjega kolesa napere DT Swiss Alpine III - na levi zadaj so pa dovolj DT Swiss Revolution. Za spredaj je v redu DT Swiss Competition. Za najbolj neuničljivo pletenje poskbi tkim "crow foot" ( kombinacija prekrižanih in radialnih naper - uporabi dobrega kalkulatorja dolžin naper se ne boste mogli izogniti ...) - ki pa je pri številu naper omejen na mnogokratnike števila 6. Pri pravilno sestavljenih kolesih s 36 naperami spredaj in zadaj bi taka kolesa morala biti "večna". Razumljivo pa niso taka kolesa med najlažjimi.
Peste pač po želji in globini denarnice ...
V številki 1/2017 revije TOUR imate vse lepo razdelano, kaj in kakšna oprema je priporočljiva za kolesarje nad 100kg.
...samo čakam, da se bo nekdo pojavil in napisal....
....človek z nad 100 kg ni kolesar....
....it just needs time....
@n3o:...samo čakam, da se bo nekdo pojavil in napisal....
....človek z nad 100 kg ni kolesar....
....it just needs time....
Ne bo.
Ta debata je še kar na visokem nivoju, takih rabimo več na Biciklu.
Za mene je vsak, ki vozi kolo kolesar.
Potreboval bi vašo pomoč pri izbiri obročnikov za težjega kolesarja. Gledal sem Fulcrum 4 in 3, Campagnolo Zonda. Šel sem tudi v trgovino kjer so mi predlagal od Airstreeema za 500€ kar mi je velik, ker niti ne poznam znamke. Letno naredim cca 3000 km. Do sedaj sem vozil in uničil v dveh sezonah Fulcrum Race Comp, še pred tem pa Mavic Aksium. Ali je kje kak težji kolesar, ki ima izkušnje s kvalitetnimi obročniki za primerno ceno.
Lp vsem, Pero