Za dobrih 1.000 EUR no brainer....
Furam shamalke , mogoče so neatraktivne , vendar vsestranske in nobenih problemov pa furam vse živo tud belgijske kocke. Ko bom pred nakupom novih bodo samo te prišle v izbor.
@tomyboy2:Za dobrih 1.000 EUR no brainer....
www.maxisport.si/sestavni-del i-koles/cestne-komponente/set i -koles/fulcrum-racing-4-carbo n -2016.html
+1
@gorann3: katere feltne so best buy do 400eur
quattro lg
fulcrum 3
zonda
ultegra 6800
se kaj?
nekateri jamrajo cez fulcrum kao spice pokajo
a so zero vredne 700eur? campa mi je grsa zaradi grdega izgleda spic k so bolj skupaj zato mi he tudi zonda zadnja izbira
Jaz sem imel tudi te v ožjem izboru in sem se odločil za Zonda. Drugi teden jih končno montiram na kolo in sprobam.
Je pa zanimivo, da sem jih dobil najceneje v Sloveniji (napram tujini), kar je pohvalno! Upam, da bodo naši trgovci slej kot prej cene prilagodili slovenskemu trgu ali jih vsaj izenačli s tujim trgom, da bodo tudi do nas bolj sprejemljive. Ne na zadnje bodo od tega imeli veliko korist tudi trgovci.
@recaro:@gorann3: katere feltne so best buy do 400eur
quattro lg
fulcrum 3
zonda
ultegra 6800
se kaj?
nekateri jamrajo cez fulcrum kao spice pokajo
a so zero vredne 700eur? campa mi je grsa zaradi grdega izgleda spic k so bolj skupaj zato mi he tudi zonda zadnja izbiraJaz sem imel tudi te v ožjem izboru in sem se odločil za Zonda. Drugi teden jih končno montiram na kolo in sprobam.
Je pa zanimivo, da sem jih dobil najceneje v Sloveniji (napram tujini), kar je pohvalno! Upam, da bodo naši trgovci slej kot prej cene prilagodili slovenskemu trgu ali jih vsaj izenačli s tujim trgom, da bodo tudi do nas bolj sprejemljive. Ne na zadnje bodo od tega imeli veliko korist tudi trgovci.
no pa pojdi nekam v trgovino v tujini, pa poglej cene..
nemores primerjat nas malih slovencev, z velikimi spletnimi mogotci, kot so bike 24, rose, wiggle itd.
se opravicujem za offtopic.
kupi quttro lg ce noces 3g vpetja :) ultegra je cist predraga za tista jajca kaj ponuja. drugac pa zonde so best buy.. meni je pa vsec 3g, nalepke pa lahk dol potrgas. mas jih na netu za 329+postnina, mogoce pa ti kdo od slo trgovcov ponudi isto.. so ble 300 pri cerinu 16.4.
jaz ti moje nove prodam za 300 z zrac. in michelin pro 4. nove :)
kaj je s tem, da nekateri pljuvajo cez fulcrum, kao da so spice zanic in da pokajo
zal ne bi campe za noben dnar
moram pa prvo 5kkm narest z novim kolesom, sele potem smem nabavt feltne:)
Kako to, da ne bi Campe, Fulcrum pa ja ? A ni to en in isti šmorn (vse pod isto hišo) in so Fulcrum BZ lansirali za Shimano fane, ki niso želel furati Campe ?
Moj glas dajem za quattro lg v kategoriji cena/kvaliteta in allround wheelset.
@sikoj: Zdravo,
Kakšno mnenje dobrodoslo:
Shamal, 1425g, 840€, nizko profilne (vrhunski alu clincher, varna izbira)
Bullet USB 50 Dark clincher,1590 g, 1040€ (50 mm visoko profilne, alu/carbon clincher)
Kavitec obroči, baje okoli 1400g, cena okoli 1000€ (40 mm visoke,full carbon clincher,naj bi jih dobili v roku meseca dni)
Do sedaj sem vozil Campa Eurus,odlični brez pripomb,me pa precej vleče na ene bolj visoko profilne,priznam da mi zgledajo zelo lepo,ampak ne bi rad da se v klanec pozna teža npr. pri Bullet,po drugi strani vozim bolj ravninsko.
Na leto naredim tam okoli 8000km v obdobju od sredine aprila do sredine septembra, 95% relacije med Kamnikom in Predvorom, redno v Kamniško Bistrico, enkrat na teden na Črnivec in ko sem v formi, ene dvakrat ali trikrat na Krvavec/Ambroža.
Še glede Kavitec obročev bi vprašal. Jih kdo ima? Baje da dobijo v roku meseca dni full carbon clincher 40 mm za okoli jurja. Trgovina mi vzbuja veliko zaupanja,se mi zdi da se trudijo in to rad podprem tudi z nakupom, vendar vseeno ne vem kje so ti obroči kar se tiče kvalitete in kako se bodo takšni karbonski obroci odnesli za vsakodnevno vožnjo.
Hvala za vsako mnenje
predlagam da voziš kakšne visokoprofilne in vidiš če ti je všeč - zvok togost vodljivost udobnost in izgled
Med Shamal in Eurus skoraj ne bo razlike - so vrhunski alu klinčerji ki so na spustih boljši kot visokoprofilni - če te ni zasvojil zvok visokoprpofilnih in lepše vzdrževanje višjih hitrosti potem imaš trenutno primerne obroče za svoje potrebe.
Srednje profilni karbon klinčer nimajo zvoka in meni osebno so "dolgočasni" - pač vsak po svoje
Sam bi na tvojem mestu vzel karbon tubular obroče - Eurus so za vsak dan - novi karbon tubular visokoprofilni pa pri podobni teži obroča bolj aerodinamični in bolj togi
Glede novih Kavitec 40mm karbon klinčer - bo pa potrebno še malo počakati - in na voljo bodo tudi za preizkus
Bora one je vredna svoje cene, ce je lepo ohranjena.. v kaksnem stanju so tubularji? če so gor? ti da gumice zraven? to je +30€, vreče? plus 40€..
rrc pa bi naj bili neodzivni na zaviranju? bo tommy povedal
Zakaj pa nebi za kakšne Kavitece pogledu?
ma ja, saj pri campi bo ravnotako support. daj mu 800 pa nesi :)
aja, bojda mehanik adrie lani ni niti enkrat centriral bor.. za info maybe
@gregor12345:ma ja, saj pri campi bo ravnotako support. daj mu 800 pa nesi :)
Lepo, da ste naenkrat vsi tako radodarni za star model.
Sicer 35mm, kjer je še seveda kakšna zaloga:
Campagnolo Bora One 35 Dark Label Carbon
Pri nas je bila cena celo še malo nižja, za zadnje kose starega modela, tudi 50mm.
Gumice, tubularji, torbe, ki jih omenjaš, če jih prilaga, so vredno ravno 10 EUR.
Lani prodal Bore Ultra 50mm v mint kondiciji, za dobrih 900 EUR.
Do the math, koliko je to še nažalost vredno.
sem videl
Mavic ksyirium ! :)
a mi lohk en zelo po domače pove, a je kakšna opazna razlika med ALU obroči za 200 EUR ali 1000 EUR...denimo med Campa Ksyriun Vs Shamal Mille...vsi govorijo o nekih odzivnostih itd...veliko vozim, pa se mi zdi da je to krneki.
@Leclerc:a mi lohk en zelo po domače pove, a je kakšna opazna razlika med ALU obroči za 200 EUR ali 1000 EUR...denimo med Campa Ksyriun Vs Shamal Mille...vsi govorijo o nekih odzivnostih itd...veliko vozim, pa se mi zdi da je to krneki.
Skoda tudi 200€ dajat za obroč, alu je le alu...dobis ze kaj za cca 100€...To kar govorijo, da so bolj odzivni, lazji, bolj togi se tako ali tako ne pozna na vožnji...
Ksyrium je Mavic...
Kakšno mnenje dobrodoslo:
Shamal, 1425g, 840€, nizko profilne (vrhunski alu clincher, varna izbira)
Bullet USB 50 Dark clincher,1590 g, 1040€ (50 mm visoko profilne, alu/carbon clincher)
Kavitec obroči, baje okoli 1400g, cena okoli 1000€ (40 mm visoke,full carbon clincher,naj bi jih dobili v roku meseca dni)
Do sedaj sem vozil Campa Eurus,odlični brez pripomb,me pa precej vleče na ene bolj visoko profilne,priznam da mi zgledajo zelo lepo,ampak ne bi rad da se v klanec pozna teža npr. pri Bullet,po drugi strani vozim bolj ravninsko.
Na leto naredim tam okoli 8000km v obdobju od sredine aprila do sredine septembra, 95% relacije med Kamnikom in Predvorom, redno v Kamniško Bistrico, enkrat na teden na Črnivec in ko sem v formi, ene dvakrat ali trikrat na Krvavec/Ambroža.
Še glede Kavitec obročev bi vprašal. Jih kdo ima? Baje da dobijo v roku meseca dni full carbon clincher 40 mm za okoli jurja. Trgovina mi vzbuja veliko zaupanja,se mi zdi da se trudijo in to rad podprem tudi z nakupom, vendar vseeno ne vem kje so ti obroči kar se tiče kvalitete in kako se bodo takšni karbonski obroci odnesli za vsakodnevno vožnjo.
Hvala za vsako mnenje