ocitno se jim je tale gorenjska malo zamerila :)
Na gorenjskem nimajo konkretnega klanca bojo maral v Cele prit....:)
Poleg bližine je z dveh vidikov tole super:
- zaključni klanec na Golte in začetni del na Celjsko jih bosta vsaj malo upočasnila, da ne bodo prehitro mimo.
- na Celjsko se bo dalo pa še vsakega posebej v miru pogledat in spodbujat.
Upam, da bodo pod mostom na začetku klanca na Celjsko merili vmesni čas, da se bo videlo, kako hitro bodo prevozili ta vzpon. Najboljši bodo verjetno terali pod 17min? Al koliko že ima rekord Vrečer?
@RF:Poleg bližine je z dveh vidikov tole super:
- zaključni klanec na Golte in začetni del na Celjsko jih bosta vsaj malo upočasnila, da ne bodo prehitro mimo.
- na Celjsko se bo dalo pa še vsakega posebej v miru pogledat in spodbujat.
Upam, da bodo pod mostom na začetku klanca na Celjsko merili vmesni čas, da se bo videlo, kako hitro bodo prevozili ta vzpon. Najboljši bodo verjetno terali pod 17min? Al koliko že ima rekord Vrečer?
Bo kr 16 minut.....
za moje pojme vse amatersko pripravljeno, od novinarske konference do kao spletne strani. daleč smo mi od konkretne izvedbe
Nažalost je to res zelo amaterska dirka. S Hrvaško se pač ne da primerjati. Mislim, da je tu problem, ker država nažalost vidi samo koliko je treba investirati, ne koliko bo dejansko denarja prišlo nazaj.
Veliko pripomore k tem tudi četica slovenskih sodnikov, ki ne znajo nadzorovati dirke. Pa ne, da so vsi sodniki slabi. Večina pa je.
Če se sprašujete za kaj ni etap na gorenjskem. Zato ker so gorenjske občine pametne in ne zapravijo denarja za štart ali cilj etape, ker ni medijsko pokrito.
lp
Zakaj se mi po glavi mota rek, da riba smrdi pri glavi?
@IZO:Zakaj se mi po glavi mota rek, da riba smrdi pri glavi?
za tak projekt je treba delati celo leto. Na zalost mislim, da ce hoces imeti vrhunsko kolesarsko dirko, ne moreš istočasno imeti tudi ekipe, ki dirka na visoki ravni. Zato je več razlogov. En razlog je, da je časovno preveč dela za eno ekipo ljudi, drugo pa, da veliko sponzorjev ve, da se iz denarja namenjenega za dirko sponzorira tudi točno določeno ekipo. Za nekatere sponzorje je to ok, za veliko njih pa mogoče ne.
Sepravi da letos nebo Hervisovega kronometra,ki se ga je lahko udeležilo 50 izžrebanih rekreativcev ?
@jteam:@IZO:Zakaj se mi po glavi mota rek, da riba smrdi pri glavi?
za tak projekt je treba delati celo leto. Na zalost mislim, da ce hoces imeti vrhunsko kolesarsko dirko, ne moreš istočasno imeti tudi ekipe, ki dirka na visoki ravni. Zato je več razlogov. En razlog je, da je časovno preveč dela za eno ekipo ljudi, drugo pa, da veliko sponzorjev ve, da se iz denarja namenjenega za dirko sponzorira tudi točno določeno ekipo. Za nekatere sponzorje je to ok, za veliko njih pa mogoče ne.
Nisem imel v mislih Finka, pred njim in organizacijskim odborom samo kapo dol, da v danih razmerah sploh kaj naredi. Izvirni greh vidim drugje!
kapo dol zakaj, da na konc pride takšen zmazek vn. pa mi tes ni do tega, da bi kritiziral največjo dirko v slo, ampak to gre verižno skozi vsa ta leta( že 23 izvedba BAJE - res mislim ej na kkšen način začne povezovalec z tiskovko). tako izgleda kot da so se pol urce prej na kavi vsedli in si postavili program. in potem vse naprej do kao domače strani dirke katera je v drobovju pokrovitelja da moraš imet res dosti volje, da vse najdeš. a da nadaljujem? potem ta 3d izris etape, ma višek tehnološkega razvoja. zraven pa niti en normalen zemljevid poti.
aja pa tile dresi na mizi a sploh komentiram
A BO RES EUROSPORT PRENAŠAL
kje nekdo iz tujine kaj najde o dirki?
@jeti:za moje pojme vse amatersko pripravljeno, od novinarske konference do kao spletne strani. daleč smo mi od konkretne izvedbe
neverjetno, kako se nič ne naučijo, vsako leto isto... pa za to ne rabiš več denarja, sam nekaj znanja o komuniciranju
AMATERJI. AMPAK RES.
Danes sem bil prav pozoren na to, da bi kje videl kakšen plakat, ki bi opozarjal na dogodek, pa ga nisem. Recimo za Tek trojk visijo plakati in transparenti po LJ že cel mesec, se da če je interes...AMATERJI, SRAMOTA.
Če je na svetu še kakšen narod tako kolesarsko navdušen kot smo Slovenci si jih dam takoj stran. Gospod Fink naj kakšnega odgovornega pelje v soboto zjutraj na nadvoz nad ac na Brezovci in naj štejejo koliko biciklov se pelje na strehi avtomobilov na obalo (HRVAŠKO da ne bo pomote). Vsak drugi jih pelje po 3 do 4 na strehi...
No, no, saj tako hudo pa spet ni... Meni je trasa letos zelo všeč, saj odločata dve etapi, ne le en klanec. Tudi 1. in 3 etapa sta lepo razgibani. Je pa res, da bi glede medijev lahko naredili več, čeprav dvomim, da bi videli veliko tujih navijačev, četudi bi se usmerili na njih. Dirka je po mojem mnenju odlična glede na finance, ki so na voljo. Kolesarji so zadovoljni z nastanitvijo in organizacijo, ekipe s trasami (najbrž se malo prilagaja glavnim ekipam), navijači pa smo zadovoljni, ker vidimo nekaj vrhunskih kolesarjev, a vseeno domači lahko še kaj pokažejo. Sedaj pa samo še ženo prepričat, da bo leto in pol stara hčerka navdušena nad kronometrom... =)
@pogy:No, no, saj tako hudo pa spet ni... Meni je trasa letos zelo všeč, saj odločata dve etapi, ne le en klanec. Tudi 1. in 3 etapa sta lepo razgibani. Je pa res, da bi glede medijev lahko naredili več, čeprav dvomim, da bi videli veliko tujih navijačev, četudi bi se usmerili na njih. Dirka je po mojem mnenju odlična glede na finance, ki so na voljo. Kolesarji so zadovoljni z nastanitvijo in organizacijo, ekipe s trasami (najbrž se malo prilagaja glavnim ekipam), navijači pa smo zadovoljni, ker vidimo nekaj vrhunskih kolesarjev, a vseeno domači lahko še kaj pokažejo. Sedaj pa samo še ženo prepričat, da bo leto in pol stara hčerka navdušena nad kronometrom... =)
Tudi, če hčerka (še) ne bo navdušena nad kronometrom, je Celjska koča lepa točka za vikend izlet, kjer se lahko malo poigra na igrišču ob koči, žena popije kavico, skupaj pa še malo pogledate ta dogodek...
@kovit:Če je na svetu še kakšen narod tako kolesarsko navdušen kot smo Slovenci si jih dam takoj stran...
So, Italijani, Nemci, državljani BeNeLuxa, Danske, jodlerji...In za njih je tam lepo poskrbljeno, veliko bolj kot za avtomobiliste, da o vozni podlagi sploh ne govorimo. Pa kohonas lahk obdržiš . O dirki pa...oblikovno so etapni dresi 0, SIOL bi lahk kakšnega lektorja zaposlil preden da članek v svet...vsi neki govorijo, da smo kao mali, a velik narod...potemtakem bi moralo tole bit medijsko in organizacijsko na vrhuncu...kakor ima Giro Dolmite, Tour Alpe, bi lahko imela ta dirka vedno vključen Vršičm na Golte bi lahk šli preko manjše trase maratona Alpe Jezersko-Pavlič...Lahko bi kakšno kaplco švica več potočli, a dirka bo in to je glavno, še vreme in gasa.
@RF:@pogy:No, no, saj tako hudo pa spet ni... Meni je trasa letos zelo všeč, saj odločata dve etapi, ne le en klanec. Tudi 1. in 3 etapa sta lepo razgibani. Je pa res, da bi glede medijev lahko naredili več, čeprav dvomim, da bi videli veliko tujih navijačev, četudi bi se usmerili na njih. Dirka je po mojem mnenju odlična glede na finance, ki so na voljo. Kolesarji so zadovoljni z nastanitvijo in organizacijo, ekipe s trasami (najbrž se malo prilagaja glavnim ekipam), navijači pa smo zadovoljni, ker vidimo nekaj vrhunskih kolesarjev, a vseeno domači lahko še kaj pokažejo. Sedaj pa samo še ženo prepričat, da bo leto in pol stara hčerka navdušena nad kronometrom... =)
Tudi, če hčerka (še) ne bo navdušena nad kronometrom, je Celjska koča lepa točka za vikend izlet, kjer se lahko malo poigra na igrišču ob koči, žena popije kavico, skupaj pa še malo pogledate ta dogodek...
pozabil si tudi vrhunski štrudl sam po moje zna bit taka gneče gor na koči da ne vem če bi šel gor lezit verjetn bom kr na prvem hudičovem klancu gledal da vidim kulk se uni gor peljejo
že 23-ta ali katera že ponovitev, pa je še kar na nivoju prve dirke. Nevem kdaj bodo pogruntali teli naši da pri kolesarstvu, samo kolesarstvo skoraj sploh ni več pomembno. to je globalni biznis. zaradi tekem se prodajajo bicikli, zaradi posnetkov na eurosportu ljudje hodijo na počitnice. Zakaj Francozi dajejo ... mislim da je bilo govora o 100.000€ dnevno za helikopterske posnetke? Zakaj so Hrvati našli denar za prenos na Eurosportu? Zato ker bodo dobili nekajkrat nazaj skozi turizem. Mi pa zgleda sploh ne znamo pogledat širše. Pri nas je turizem kolateralna škoda birokratov pri plenjenu države. I FEEL SLOVENIA my ass.
@lancearmstrong:@RF:@pogy:No, no, saj tako hudo pa spet ni... Meni je trasa letos zelo všeč, saj odločata dve etapi, ne le en klanec. Tudi 1. in 3 etapa sta lepo razgibani. Je pa res, da bi glede medijev lahko naredili več, čeprav dvomim, da bi videli veliko tujih navijačev, četudi bi se usmerili na njih. Dirka je po mojem mnenju odlična glede na finance, ki so na voljo. Kolesarji so zadovoljni z nastanitvijo in organizacijo, ekipe s trasami (najbrž se malo prilagaja glavnim ekipam), navijači pa smo zadovoljni, ker vidimo nekaj vrhunskih kolesarjev, a vseeno domači lahko še kaj pokažejo. Sedaj pa samo še ženo prepričat, da bo leto in pol stara hčerka navdušena nad kronometrom... =)
pozabil si tudi vrhunski štrudl sam po moje zna bit taka gneče gor na koči da ne vem če bi šel gor lezit verjetn bom kr na prvem hudičovem klancu gledal da vidim kulk se uni gor peljejo
Celjani vemo, kje se bo treba postavit, da bomo vidli najbolj "trpeče frise"...
lpa
@areh:@lancearmstrong:@RF:@pogy:No, no, saj tako hudo pa spet ni... Meni je trasa letos zelo všeč, saj odločata dve etapi, ne le en klanec. Tudi 1. in 3 etapa sta lepo razgibani. Je pa res, da bi glede medijev lahko naredili več, čeprav dvomim, da bi videli veliko tujih navijačev, četudi bi se usmerili na njih. Dirka je po mojem mnenju odlična glede na finance, ki so na voljo. Kolesarji so zadovoljni z nastanitvijo in organizacijo, ekipe s trasami (najbrž se malo prilagaja glavnim ekipam), navijači pa smo zadovoljni, ker vidimo nekaj vrhunskih kolesarjev, a vseeno domači lahko še kaj pokažejo. Sedaj pa samo še ženo prepričat, da bo leto in pol stara hčerka navdušena nad kronometrom... =)
Celjani vemo, kje se bo treba postavit, da bomo vidli najbolj "trpeče frise"...
lpa
Sam vprašaje je, če bo kej placa?
@Mosad:že 23-ta ali katera že ponovitev, pa je še kar na nivoju prve dirke. Nevem kdaj bodo pogruntali teli naši da pri kolesarstvu, samo kolesarstvo skoraj sploh ni več pomembno. to je globalni biznis. zaradi tekem se prodajajo bicikli, zaradi posnetkov na eurosportu ljudje hodijo na počitnice. Zakaj Francozi dajejo ... mislim da je bilo govora o 100.000€ dnevno za helikopterske posnetke? Zakaj so Hrvati našli denar za prenos na Eurosportu? Zato ker bodo dobili nekajkrat nazaj skozi turizem. Mi pa zgleda sploh ne znamo pogledat širše. Pri nas je turizem kolateralna škoda birokratov pri plenjenu države. I FEEL SLOVENIA my ass.
Se pa razburu...
Lej, obstaja rešitev...
Če si kolesar, pokličeš Febota, on ti najde primerno delo, in boš videl kako je..ni vse lepo, je pa dobr da "približan" vidiš kako stvari tečejo. Sem prepričan da bo že naslednje leto dikcija drugačna
Ali...skupnost je močna točno toliko, kot je močan njen najšibkejši člen. Predpogoj je seveda veselje
in lastno zadovoljstvo.
Uradna spletna stran je polom, prav tako medijska pokritost. V tem delu je potrebno odkrito povedati, da so stvari pač slabe. Izgovori v smislu "smo mali in nimamo denarja" pač nesmejo biti razlog za slabo kvaliteto. Način, s katerim se kažemo navzven je namreč odraz nas kot (kolesarskega) naroda in našega stanja duha.
Po drugi strani pa kapo dol, da se vsaj nekaj, če ravno ne tako kot bi bilo treba, na tem području ob vseh spletkah in intigah znotraj krovne organizacije sploh dogaja.
Mogoče pa bi bilo, ker je v kolesarskih krogih veliko zanesnjakov, bilo vredno razmisliti, da bi prihodnje leto v samo organizacijo malo bolj vključili samo kolesarsko javnost. Po mojem bi bil prenekateri posameznik ali pa klub zainteresiran za malce večji angažma. S tem pa bi se seveda tudi več ljudi poistovetilo s samo prireditvijo. Pogoj je seveda, da denar ne bi bil na prvem mestu.
siol.net/sportal/kolesarstvo/ kolesarska-dirka-po-sloveniji- 2016-416529
Tole se bo dogajalo v Sloveniji in moram reči,da imamo pred pragom dve super etapi z ciljem na Goleteh ter tudi kronometer na Celjsko kočo vredno ogleda in pohvale organizatorjem za super traso.spet bo fajn