20.Kolesarski maraton Tišina

Domov > Forum > 20.Kolesarski maraton Tišina

20.Kolesarski maraton Tišina

SORTIRAJ PO:
lujzh 20.05.2016 21:43

Vabljeni na 20. Kolesarski maraton občine Tišina

29.5.2016 ob 10:00 uri. 
Organizator: Kolesarski klub Tropovci. 

Tri proge: 101 km, 41 km, 15 km. 
Start pred Gasilskim domom Tropovci. 

Časi startov: 101 km ob 10:00,  41 km ob 10:05, 15 km ob 10:10. 

Predprijave do 25.5.2016 na [email protected] ali na prijavim.se Štartnina:  - V predprijavi in ob predplačilu na TRR 10 €.    TRR: SI56 0249 6005 2383 894. Navedite ime in priimek, sklic 00 29052016, namen plačilo startnine za maraton, prejemnik KK Tropovci, Kolesarska ulica 64, 9251 Tišina. - Ob prijavi na dan prireditve 12 €.  - Za družine v predprijavi 15 € in na dan prireditve 25 €.  - Za skupinske prijave ( 10 ali več kolesarjev ) za vsakega kolesarja v predprijavi 8 €, na dan prireditve 10 €. 

OPISI PROG:
Proga 101 km: Tropovci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Bad Radkersburg, Goritz, Pölten, Klöch, St. Ana am Aigen, Minihof Liebau, Sotina, Kuzma, Dolnji Slaveči, Motovilci, Krašči, Cankova, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci. 8 vzponov, 650 m skupne višinske razlike.
Proga 41 km: Tropovci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Bad Radkersburg, Goritz, Pölten, Gerlinci, Korovci, Cankova, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci. Samo 1 vzpon, 40 m višinske razlike.
Proga 15 km: Tropovci, Petanjci, Sodišinci, Gederovci, Vanča vas, Tišina, Tropovci. Popolnoma ravna proga. 

Vsi udeleženci dobijo spominsko majico. Po maratonu testenine za vse udeležence in klepet ob pijači pod šotorom. 

Kontakt: [email protected], Andrej Štajer: 040 508 680 ali Alojz Horvat : 051 655 658. 
Vljudno vabljeni!!!!   
KK Tropovci ☺

lujzh 22.05.2016 13:26

Ker je letos že jubilejni 20. Kolesarski Maraton Tišina, bo spominska majica, ki jo dobite, še posebej lepa mežik:

uploaded

Nikita 22.05.2016 17:54

... barva? jok

lujzh 22.05.2016 20:40

Srčno rdeča-kot kri ali ljubezen (do kolesarjenja)mežik.

SHad 23.05.2016 07:55
Prijden.
Niste menjali traso na 101?
GPS track se da dobiti?
fuego 23.05.2016 09:27

Tole je pa res lep maraton.... splon na avstrijskem delu so lepi razgledi, lep asfalt...Goričko je res lepo.. škoda da v nedeljo ne morem bi ziher prišel. :( Sicer imam korenine v prekmurju,samo bolj v ravninskem delu (Gančani) , pa nisem nikol kolesaril prej po Goričkem. Priporočam, če kdo še ni bil.

kovit 23.05.2016 12:58

Dajte kakšno info več, da bi se vedel odločit. Namreč včeraj sem bil na Komak maratonu...vse ok ,kar se tiče organizacije če si se zmožen vozit s prvo grupo, če pa ne , ostaneš sam in častiš organizatorja s štartnino. Ne mislim še enkrat moje poslušat kako preklinja...plačala je 19 evrov zato da je sama ostala sredi ceste.

fuego 23.05.2016 13:14
@kovit:

Dajte kakšno info več, da bi se vedel odločit. Namreč včeraj sem bil na Komak maratonu...vse ok ,kar se tiče organizacije če si se zmožen vozit s prvo grupo, če pa ne , ostaneš sam in častiš organizatorja s štartnino. Ne mislim še enkrat moje poslušat kako preklinja...plačala je 19 evrov zato da je sama ostala sredi ceste.

Komak je postal maraton, kjer se samo nabija povprečna... pač ne greš s prvo grupo, ker tu se pelejo samo tahudi kalibri in je nemogoče sledit. Do 40 še gre, ko pa grejo enkrat čez 50 pa pozabi....
Tut na Tišinski maraton pridejo hudi kalibri kot so BR, sam so pa tut manjši klubi skaterimi se da vozit. Vseeno pa je treba držat neko povprečno, ker drugač, ko prideš na cilj že skor nobenga ni tam... po avstriji so bile na maratonu samo oznake, na slovenski strani pa tut ena ali dve postojanki z vodo in na odcepih redarji.. tak, da če misliš it na maraton zaradi daril, tega glih ni... je pa lepa pokrajina... 

Maj_ex 23.05.2016 13:27
@fuego:
...hudi kalibri kot so BR, ...

BR?

kovit 23.05.2016 13:46

In kaj naj rečem moji... ja mogoče bodo kakšni s katerimi se boš peljala z njimi...mogoče pa tudi ne in boš ostala tam nekje sama na poti in boli kurac organizatorja če boš imela defekt ali pa bog ne daj kakšen drug neprijeten pripetljaj. A gre metla ali ne zadaj?

fuego 23.05.2016 16:02
@Maj_ex:
@fuego:

BR?

Bikerepublic....

Pinocio 23.05.2016 17:01
@fuego:
@Maj_ex:
@fuego:

BR?

Bikerepublic....

Vse skup pa nas bo nažgal Obal,ki bo s kompanijo naredil selekcijo tam nekje med 30im in 40tim kilometrom.zapečateno

fuego 23.05.2016 17:31
@Pinocio:
@fuego:
@Maj_ex:
@fuego:

BR?

Bikerepublic....

Vse skup pa nas bo nažgal Obal,ki bo s kompanijo naredil selekcijo tam nekje med 30im in 40tim kilometrom.zapečateno

Če pa pustiš, da te kolesar nažge..... :)

lujzh 23.05.2016 17:39

Obala ne bo, je šel med Elito in isti dan dirka na Hrvaškem. Tudi Hajdinjak isti dan dirka na Hrvaškem, tako da tistih - hudih oziroma hitrih-ne bo.
Vsekakor pa na vseh treh progah vozi za zadnjim kolesarjem kombi, ki pomaga pri tehničnih problemih ali pa kolesarja kar naloži in ga pripelje na cilj. Še nobenega kolesarja nismo izgubili, razen pred 4 leti v Avstriji pri Kapfensteinu ravno Obalav zadregi-je bil prehiter za vodilni avto, ga je prehitel in urezal po daljši progi. Pa je vseeno med prvimi prišel na cilj (namesto 101 km je prevozil 120 kmsmeh).  

Nikita 23.05.2016 19:33

No ja... prvi bo dobil ekskluzivo v vseh slovenskih časopisih, v njegovem domačem kraju bo kruh teden dni pol cenejši...? smeh Toliko ste začeli s tem komplicirati... da bo začel prenos maratona še Eurosport? Tudi helikopterji so že naročeni... sem samo slišal, ampak kjer je dim, je tudi navadno ogenj, a? zapečateno

Izgleda da bo dirka...  kot sem napisal lani... zaradi 30 dirkačev je taka razlika v dolžni in težnosti tras popolnoma nepotrebna.

Na Kapfensteinu bi bilo čisto dovolj... da bi zavili na Pretal... proti Kalchu, dalje na križišče proti Bonnisdorfu... in ali tam gor, ali proti Edelsbachu... in na vrhu direkt proti ravnici... po mojem bi se več kolesarjev odločilo za tako progo.

Lani sem se peljal kontra s kolegom... in videl, kaj videl. Če nisi bil med prvimi... si se nenazadnje peljal sam...

Meni bo dovolj... da se lepo privat pripeljem do Pőltna... pofotografiram  udeležence, tudi svoje kolege iz kluba, ga mahnem proti Korovcem, verjetno na hrib, vmes kaj spet fotografiram... se spustim nekje bližje dol... za konec še malce škljockanja... in na cilju lepo pivce.

lujzh 23.05.2016 21:35
@SHad: Prijden.
GPS track se da dobiti?

Trasa je ista, GPS bom poskusil dobiti.

lujzh 23.05.2016 21:56
GPS track se da dobiti?

Proga je tule:  www.strava.com/activities/145 508229

Nikita 24.05.2016 07:36
@lujzh:
GPS track se da dobiti?

Kaj pa krajša...?

Domnevam, takole po spominu: po Avstriji do Goritz? Tam preko v Korovce? Potem gor do Gerlinec, verjetno po drugi cesti mimo igrišča, po slemenu do Fikšinec in spust v Jurij? Dalje itak... do Tišine?

Ali druga varianta: do Pöltna in tam do Gerlinec... dalje enako, kot zgoraj?

To me enostavno zanima zaradi fotografiranja... kajti nekje se bo treba za začetek "nastaviti"... in najbolje je na kakšnem vzponu, vsaj, kar se tiče najhitrejših, da dobiš kakšen "na licih mukotrpen izraz" vodilnih... ti bodo seveda zapeli, da se bodo verige raztegnile, he, he...

Ko tile "izginejo" pa pride masa drugih... tam se tudi kaj najde in ker jih bo bistveno več, bo delo lažje, tudi sledenje le-njih.

LujzH... upam, da bo Žiga nekje med prvimi, če bodo že imeli dirko... ga bo lažje ujeti v objektiv?

Lepo prosim za odgovor glede trase krajšega maratona!

SHad 24.05.2016 11:14
@lujzh:
GPS track se da dobiti?

Zanimivo, da mi po pretvorbi v route na strani pokaže dolžino 121 km?!
www.strava.com/routes/5118071

Sicer Strave ne uporabljam, sem se ravno registriral za ta namen.

Nikita 24.05.2016 11:34
@SHad:
@lujzh:
GPS track se da dobiti?

Proga je tudi sicer narisana dokaj čudno... z ravnimi črtami namesto ovinkov? Če zelo povečaš traso... vsaj meni se zdi, da so "bližnjice"... sem pa na hitro na bikemap.net narisal progo, upam, da je pravilna in meni kaže manj... tudi manj višincev:

www.bikemap.net/en/route/3556 672-2016-0523-tropovski-marato n-daljsa-proga/

Sicer pa, čemu tako rabiš progo? Več ali manj... vemo vse vzpone, he,he?

Še vedno čakam, da se mi da opis krajše proge!

Maj_ex 24.05.2016 12:05
@SHad:
@lujzh:
GPS track se da dobiti?

100 km
(plus/minus par sto metrov - odvisno od naprave)

www.strava.com/activities/306 247396/overview

SHad 24.05.2016 12:06

Hvala, bom to uporabil.
Enkrat sem že zavozil na tem maratonu, pa nisem bil edini.

Sicer pa dele trase preveč dobro poznam in tako je še težje peljati po tej, ki je ponavadi ne vozim.
Če razumeš kaj želim povedati nasmeh

zeko 24.05.2016 12:08

to je krajša oz. srednja proga.
goo.gl/maps/iDt7vSjXeWq

kovit 24.05.2016 12:13

neodločen jaz prehiter za spremljevalni avto, žena prepočasna za metlo...ma najboljše da ostaneva doma in odpreva eno butelko.mežik

Nikita 24.05.2016 12:32
@zeko:

to je krajša oz. srednja proga.
goo.gl/maps/iDt7vSjXeWq

Nikjer ni... koliko je po tej začrtani trasi km? Ali pa česa ne vidim... kar ne bi bilo prvič, he, he smeh

Sem pa do sedaj mislil... da se gre še v Fikšince? Če je tvoje točno... potem bom napisal tole, pa čeprav se veliko ljudem zameril: Za normalnega rekreativca je v tem času dolga proga verjetno pretežka oz. je predolgo na progi, na cilju skoraj ni več nikogar, ko prispe tja, tale srednja (če je vse točno izrisano) pa več kakor preveč... prelahka... razlika med progama je prevelika in se ne čudim... da ni bilo lani ravno neki presežek v številu prijav?

Mislim, vem... da je imel ta maraton, kar se tiče števila prijav že veliko "lepše" obletnice! Vseeno, to bo vrhunsko organizirana prireditev... to itak vemo. Marsikdo bo koga našel, kaj poklepetal... in tudi to je dokaj željena zadeva. Ne bo vas ravno malo... kateri boste mogoče prvič malo kolesarili po Goričkem in Avstriji? Tudi to je nekaj vredno... Tako da?

piki7 24.05.2016 12:55

Koliko kolesarjev se pričakuje, oz. kakšne so bile številke v preteklih letih?

Ker se bojim, da mi bodo ˝ta hitri˝ na 110 km pobegnili, se bolj nagibam k dejstvu, da grem na srednjo progo, se pa na maraton  (in domov) pripeljem iz Ljutomera kar s kolesom, da zaokrožim cca.100 km ta dan...

lujzh 24.05.2016 17:42
@piki7:

Koliko kolesarjev se pričakuje, oz. kakšne so bile številke v preteklih letih?

Ker se bojim, da mi bodo ˝ta hitri˝ na 110 km pobegnili, se bolj nagibam k dejstvu, da grem na srednjo progo, se pa na maraton  (in domov) pripeljem iz Ljutomera kar s kolesom, da zaokrožim cca.100 km ta dan...

Leta 2015:
na 101 km: 120 kolesarjev,
na 41 km: 130 kolesarjev,
na 17 km: 60 kolesarjev-predvsem družine z otroci in starejši kolesarji.

Do zdaj prijavljenih 43: Društvo upokojencev Tišina (okrog 15 kolesarjev), Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina (okrog 15 kolesarjev) in 13 posameznikov iz različnih koncev Slovenije.

lujzh 24.05.2016 20:57

Da rešimo dileme o poteku in dolžini proge smo za Dan mladosti pripravili: 
OGLED PROGE TIŠINSKEGA MARATONA, SREDA 25.5.2016 ob 16:30, začetek na startu maratona pred Gasilskim domom Tropovci.
Vozili boste z kolesarji ŠD Team Turbo Tropovci in KK Tropovci. 
Vabljeni. 

SHad 25.05.2016 01:21

Lepo da si nas spomnil na dan mladosti, čisto pozabil.
V predlagano izvidnico z temi kolesarji lahko grem samo z avtom  nasmeh

Nikita 25.05.2016 07:42
@lujzh:

Da rešimo dileme o poteku in dolžini proge smo za Dan mladosti pripravili: 
OGLED PROGE TIŠINSKEGA MARATONA, SREDA 25.5.2016 ob 16:30, začetek na startu maratona pred Gasilskim domom Tropovci.
Vozili boste z kolesarji ŠD Team Turbo Tropovci in KK Tropovci. 
Vabljeni. 

Dneva mladosti... že dolgo, dolgo ni več!

1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI