Pozdravi med kolesarji

Domov > Forum > Pozdravi med kolesarji

Pozdravi med kolesarji

SORTIRAJ PO:
Aleksandar 27.05.2016 07:46
Zivjo!
Spet bom ksno pametno bleknu hihi
Uglavnem zanima me zakaj nekateri kolesarji ki vozite-vozijo specialke ste tolko FINI da tudi pozdravit se vam neda nasproti vozecega kolesarja?pac oba se muciva na pouno nabirat kilometre...
Nekateri vozimo treking in vedno pozdravimo ostali nic...npr.motoristi se vedno pozdravijo...
KolesamSkorajVsakDan 29.05.2016 00:35

Pozdravljam čisto odvisno od razpoloženja, odzdravim pa vedno, če le opazim pozdrav. Samo jaz še nisem specialkar, bom pa kmalu :P

boyan64 29.05.2016 07:45
To sem se tudi jaz spraševal, pred 8 leti ko sem se spravil na kolo. prej sem bil tudi motorist in vem kako izgleda pozdravljanje. sedaj tudi na kolesu pozdravljam. so pa nekateri pomojem zaradi važnosti in nadutosti preveč fini, da bi vsaj s prsti pomigal.
Kaktusx 29.05.2016 20:06
Ravno vceraj sem o tem razmisljal na biciklu, ko se pripelje mimo foter na 5 let starem pinarelotu in dresom tinkoff saxo, pa mu dvignem roko v znak pozdrava, a glej ga zlomka ocitno mu je zacel pokat lezaj v gonilki, je takoj dol pogledal... pa si recem j**i se pa grem naprej
Aleksandar 04.06.2016 13:43
Hihi kaktusx ta ti je dobra haha..nevljudno je vsi nabiramo km svicamo jebemu da pa tud pozdravt se ne da pol pa tud kurc vse skp...vem k sm bil motorist se pozdravmo in gres dalje neko spostovanje..na biciklu pa tega ni oz.bom mogu kupit specialko ker so teli na specialki nekaj vec od nas ki gonimo na treku oz.gorcu itd...
Svasta
boyan64 04.06.2016 20:19
aleksander motoristi tudi ne pozdravljajo tiste z lažjimi motorji, skuterji, mopedi. ..itd.
boyan64 08.07.2016 13:22
SilvoS 08.08.2016 15:18

Jaz tega “kolegialnega” pozdravljanja ne razumem. Jaz grem na cesto zaradi svojih ciljev in potreb, in ne zato da bi bil sprejet v neko bratsko združbo sebi enako mislečih. Za svojimi dresi se skrivamo raznorazni ljudje, če bi se začeli družiti, bi verjetno hitro ugotovili, da nismo ravno “braća”. Kolegialnost? Kaj pa vem. Smo kolegi ko smo za volanom? Verjetno si bomo prej j... ...er, kot si izmenjali pozdrav. Užaljenost iz prvih postov mi diši ravno po občutku zavrnitve. Jaz pozdrav vrnem, ne maham pa vsepovprek.

TIF 03.02.2017 21:57

Mogoče zaradi tekmovalnosti,.. jaz občajno vedno pozdravim,...

ken 03.02.2017 23:18
Jaz pa takole..ker se cenim..sedem na kolo in ne pozdravljam...naj me pozdravijo drugi..ampak jaz sem itak zdrav! Seveda sem tudi hitrejši..ko zagledam kolesarja ,ki me dohiteva pospešim, in mu uidem..:)
Tud nog ne brijem k uni..
SilvoS 07.02.2017 13:56

Ma, sem se že navadil na pozdrave, saj ni nič narobe z njimi, samo ko sem 15 let gonil trekinga, me nihče ni pozdravljal. Zato moje začudenje ob menjavi kolesa.

ken 07.02.2017 16:12
@SilvoS:

Ma, sem se že navadil na pozdrave, saj ni nič narobe z njimi, samo ko sem 15 let gonil trekinga, me nihče ni pozdravljal. Zato moje začudenje ob menjavi kolesa.

Zezam..ker mi je bil tvoj post posrečen,drugačen...slednje manjka.. "nam" kolesarčkom.. :)
gorann316998 15.03.2017 09:06
to je tist k pozdravis 300 kolesarjev zapored pol pa enega ne in si ze v novicah
sunset 22.04.2017 16:05

Jaz sem bolj rekreativc. Pozdravim in ne. Odvisno. Tisti ki trenirajo trenirajo in mislim da se ne menijo za druge :)

Taki ki sem jaz pa sem že večkrat doživela, da oni naprej pozdravijo. Sem pa vesela, da je kar nekaj punc na kolesu v mojem kraju. :)

Prince 30.06.2017 12:49
Pozdravim vsakega uživača na kolesu.... edino "lepotca" brez čelade ne... hm... pa še tega včasih.. mah, nič me ne stane, pa še fajn se mi zdi..
Mojster 08.02.2020 11:07
@fritz2

Naletel na tole staro temo. Tudi sam že večkrat razmišljal o tem, ko se vozim naokoli. Že dalj časa sem pozoren na pozdravljanje kolesarjev. Po mojih ugotovitvah kolesarji večinoma pozdravljajo. Ugotavljam pa, da so tisti ki ne pozdravijo praviloma neki profi amaterji, običajno z lepimi kolesi in dresi. Predvidevam, da gre za večvrednostni kompleks oz. verjamejo, da so boljši kolesarji in zaradi tega ni vredno pozdraviti kolesarja, ki ni na specialki in podobno.

Sam se večinoma vozim s specialko in pozdravim vse, ki jih srečam. Tudi staro mamo na poniju. Včasih me mine, da bi se ukvarjal s šminkerji, a se potem premislim in si rečem, da bom boljši in da se ne bom enačil z njimi.

Sonce sije in čez 2 uri bom na kolesu. Že vnaprej pozdrav vsem, ki jih bom srečal.

Se popolnoma strinjam s teboj.

Nejc1986 08.02.2020 19:14

Sam vedno pozdravim/pokimam/dvignem roko in predvsem nudim pomoč, ko predvidevam, da jo kdo rabi...

Pozdravim tudi tekace (ker vem da marsikateri kolesar pozimi teče), kolesarje ne glede na to, a je na specialki ali mtb (tudi sam vozim oboje) in predvsem pohodnike na pohodniških ali turnokolesarskih  poteh.

Sicer ne opazim vzorca kakšni ljudje pozdravijo ali ne.

In najpomembneje; če Me kdo ignorira, mi je vseeno. Upam da tudi ostalih to ne vrze iz tira. Saj gremo na kolo zaradi sebe in ne zato,da nas pozdravi...

Jefferson Airplane 09.02.2020 09:42
@fritz2

Naletel na tole staro temo. Tudi sam že večkrat razmišljal o tem, ko se vozim naokoli. Že dalj časa sem pozoren na pozdravljanje kolesarjev. Po mojih ugotovitvah kolesarji večinoma pozdravljajo. Ugotavljam pa, da so tisti ki ne pozdravijo praviloma neki profi amaterji, običajno z lepimi kolesi in dresi. Predvidevam, da gre za večvrednostni kompleks oz. verjamejo, da so boljši kolesarji in zaradi tega ni vredno pozdraviti kolesarja, ki ni na specialki in podobno.

Sam se večinoma vozim s specialko in pozdravim vse, ki jih srečam. Tudi staro mamo na poniju. Včasih me mine, da bi se ukvarjal s šminkerji, a se potem premislim in si rečem, da bom boljši in da se ne bom enačil z njimi.

Sonce sije in čez 2 uri bom na kolesu. Že vnaprej pozdrav vsem, ki jih bom srečal.

Imam lepo kolo in še lepši dres. Odzdravim vsakomu in na manj prometnih cestah pozdravljam tudi sam - če nimam zahtevnega treninga. Takrat sem pač zelo zbran in povsem osredotočen na vožnjo in bi spregledal še lepe punce. Kaj šele na stare dedce (ki niso niti na lepi specialki) in tam nekaj mahajo. Nismo vsi na kolesu z enakimi nameni in to ni nič slabega. Ali morda misliš, da morajo biti vsi kot ti? Da koga spregledaš, ne pomeni le, da imaš "večvrednostni kompleks" - lahko si preprosto zelo zbran. Ali pa zamišljen. Ali pa gledaš rožice v naravi in ne starih dedcev na biciklih. Uživaj v soncu in na kolesu. In se malo manj ukvarjaj z drugimi.

robizo 09.02.2020 11:21

Če prevedem in skrajšam, kar je povedal oni zgoraj, nad tem postom: "Ne pozdravljam, kadar sem na EGOTRIPU, to pa sem bolj ali manj zmeraj".

sixsl 09.02.2020 14:28

@Jefferson Airplane
@fritz2

Imam lepo kolo in še lepši dres. Odzdravim vsakomu in na manj prometnih cestah pozdravljam tudi sam - če nimam zahtevnega treninga. Takrat sem pač zelo zbran in povsem osredotočen na vožnjo in bi spregledal še lepe punce. Kaj šele na stare dedce (ki niso niti na lepi specialki) in tam nekaj mahajo. Nismo vsi na kolesu z enakimi nameni in to ni nič slabega. Ali morda misliš, da morajo biti vsi kot ti? Da koga spregledaš, ne pomeni le, da imaš "večvrednostni kompleks" - lahko si preprosto zelo zbran. Ali pa zamišljen. Ali pa gledaš rožice v naravi in ne starih dedcev na biciklih. Uživaj v soncu in na kolesu. In se malo manj ukvarjaj z drugimi.

kolega, a si tolk prijazen pa fotkaš to tvoje lepo kolo in lepi dres, da ostali vidimo pri čem smo?

jaz ko se vozim čez vasi, pozdravljam še pešce, tekače,.. če mi ozdravijo nazaj je ok, če ne pa to ni moj problem.

Vsem želim veliko srečnih kilometrov, ker kot kaže je pomlad že tu.

Jefferson Airplane 09.02.2020 16:58

No ja, saj vas razumem. Tudi Borat se je počutil precej nelagodno, ko mu newyorčani niso odzdravljali tako kot je bil navajen v Kazahstanu.

Ja, žal nisem osvobojen jaza do te mere, da bi lahko zavzel hollier-than-thou perspektivo. Za razliko od budista v enem od prejšnjih odgovorov zato ne mislim, da morajo vsi misliti kot jaz. Ponavljam, na kolesu smo nekateri tudi nerazsvetljenci, ki treniramo (egotrip) ali gledamo pokrajino  (egotrip številka dve)- in ne njegove svetosti, ki maha na strani ceste. Eni kreteni mislimo, da smo ljudje različni (egotrip številka tri).

Eh, še nekaj inkarnacij pa tudi mene morda doseže razsvetljenje... Do takrat pa lep pozdrav. Z egotripa.

-BLAŽ- 10.02.2020 07:49

@Jefferson, katere dirke si zmagal?

fuego 10.02.2020 10:18

Ko berem tele komentarje dobim občutek, da nekateri hodite kolesarit samo zato, da bi vas nekdo opazil. Moje izkušnje pa so take, da ravno taki, ki se tu in tam vsedejo na kolo ne pozdravljajo niti ne odzdravijo. Se pa tale tema vsako leto odpre, ker se vsako leto najde nek nov nadobuden kolesar, ki ga moti, da ni opažen. :)

Nejc1986 10.02.2020 11:58

Ampak... a sem samo jaz zasledil malo sarkazma v postu od Jeffersona... ali pa sem jaz narobe dojel.

Nevem no, pač tip vcasih pozdravi, vcasih (ko je zaposlen v svoj trening) pa pač ne. A je to najhuje, kar se nam lahko zgodi v zivljenju, da nas nek neznanec z enakim hobijem kot mi, pač ne pozdravi? 

Tudi  meni marsikdaj ni do pogovora, druzenja, klepeta in mi gredo na jetra vprasanja "iz kje si prisel?". Ker si grem na kolo pac sprazniti glavo in se rad drzim zase. Spet vcasih pa rad pokramljam z mimoidocimi , ce vidim da sva na isti valovni...

Bottom line: razlicni smo si, razlicne volje smo in razlicne cilje imamo na kolesu, pa tudi sicer v zivljenju... 

Če bi se pol toliko ukvarjali s kaksnimi resnimi tezavami sodobnega sveta, kot se s tem, a nas kdo pozdravi ali ne.....

In vedno nakdo prvi pozdravi; vcasih en, vcasih drug... redko se pa zgodi, da nekdo ne odzdravi.

Vecji problem je, da se ne nudi pomoci soudelezencu v prometu. Tudi to je del masovnega ukvarjanja s sportom...

Lep pozdrav (da ne bo kdo rekel , da ne pozdravljam :) ).

Perhan 11.02.2020 10:27

😊😊👍👍👍

@Nejc1986

Sam vedno pozdravim/pokimam/dvignem roko in predvsem nudim pomoč, ko predvidevam, da jo kdo rabi...

Pozdravim tudi tekace (ker vem da marsikateri kolesar pozimi teče), kolesarje ne glede na to, a je na specialki ali mtb (tudi sam vozim oboje) in predvsem pohodnike na pohodniških ali turnokolesarskih  poteh.

In najpomembneje; če Me kdo ignorira, mi je vseeno. Upam da tudi ostalih to ne vrze iz tira. Saj gremo na kolo zaradi sebe in ne zato,da nas pozdravi...

Si zelo prijazen možak/kolesar, z veliko dodatnega dela na kolesu.

Nejc1986 11.02.2020 19:14
@Perhan

😊😊👍👍👍

@Nejc1986

Si zelo prijazen možak/kolesar, z veliko dodatnega dela na kolesu.

Mah, ze tako smo velikokrat je..ne stranke s strani nekolesarjev... Res se mi zdi brezveze, da bi se še mi med seboj grdo gledali...

strojnik 12.02.2020 19:38

verjetn,največ pišejo tisti,ki sploh ne pozdravljajo,pričakujejo pa da se njih pozdrav,kajne fausto

mastif 12.02.2020 20:58

Se vidi, da je slaba zima. Ponavadi se začnejo teme o pozdravljanju spomladi, ko se začne sezona ;). Sicer pozdravljam, dopuščam pa možnost, da nekdo pač kolesari v svojem svetu. Vprašanje vsem, ki se obremenjujete z nepozdravljanjem mimovozečega. A ni v današnjem času služba in vse okoli nas preveč stresno, da bi se ukvarjali še s tem? Pač odpelji svojo rundo, pozdravljaj ali ne. V glavnem...uživaj in pusti uživati...

Ibaraki 13.02.2020 21:53

Tale pozdravlja kar sam. Ga bom enkrat montiral na balanco, da ne bo kdo užaljen, če slučajno ne pozdravim.

1 2
Zadnji komentarji v kategoriji "DEBATE"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI