Postojna - Mali Lošinj

Domov > Forum > Postojna - Mali Lošinj

Postojna - Mali Lošinj

SORTIRAJ PO:
alexb 23.06.2016 10:41

Zdravo,

 

2.7. v zelo zgodnjih jutranjih urah (3-4) bi štartal iz Postojne proti Malemu Lošinju. Kak kandidat, ki bi se pridružil?

 

 

DJJOSE 21.07.2017 12:26

jest sedaj nameram iti...če si šel, bi mogoče delil izkušnjo...relacija ipd.

hvala

alexb 21.07.2017 12:47

Oj,

 

tule je routa po kateri sem šel www.strava.com/activities/629 785325 , kaj dosti itak nimaš za izbirat.

 

Preberi še to temo www.bicikel.com/forum/47333/m ali_losinj_cres.html

 

 

povratnik987654321 21.07.2017 13:24
@alexb:

Oj,

 

tule je routa po kateri sem šel www.strava.com/activities/629 785325 , kaj dosti itak nimaš za izbirat.

 

Preberi še to temo www.bicikel.com/forum/47333/m ali_losinj_cres.html

 

 

Izbiraš lahko samo po Lošinju - tako, da se čim bolj izogibaš "autobahnu-obvoznici" med približno Nerezinami, Svetim Jakovom ( in Čunskim ?) , ki so ga zgradili v zadnjih letih - in se voziš ob obali. Varneje in lepše, ni treba rinit v hrib in potem spet nazaj dol ( stara cesta in obvoznica seveda spet prideta potem skupaj ) - vsaj za kolo, za avto in večja vozila čisto verjamem, da je obratno.

Pametno je takoj po prihodu s trajekta na Cres počakati, da se avtomobili, s katerimi si bil na trajektu, odpeljejo naprej - ne boš imel malo morje prehitevanj in ne boš goltal izpušnih plinov namesto svežega zraka, ki v vsakem letnem času poskrbi za svojevrstno izkušnjo na tem otoku. Ne pozabi na PITNO vodo - od Porozine do Cresa ob cesti ni ničesar, kjer bi lahko dobil vodo. Enkrat davno nazaj se mi ni dalo čakat v bifeju, in sem si natočil bidon v WC-ju še na celini, v Brestovi - samo, da sem pol ure kasneje ugotovil, da je bila voda v WC-ju - morska... Nasprotno pa imaš po Lošinju vsake cca 5 km na cesti v križišču korito s pipo z vodo, ki prihaja iz jezera Vrana na Cresu. Verjetno je vodomet v Malem Lošinju edini vodomet na svetu s sladko vodo v - pristanišču !

uploaded



DJJOSE 21.07.2017 13:27

hvala.

 

lepa trasa. tudi to sem imel v mislih, če ne bi šel sam.

Od Porozin do cresa je kr težavna (ozka) cesta to je edin sploh k so prikolčarji...Kako je šlo tebi kdaj si štartal, koliko je bilo postankov...si šel sam?

 

 

DJJOSE 21.07.2017 13:33

Hvala za info..ta za počakat avte iz trajekta je na mestu...potem imaš vsaj pol ure mira :)

 

 

povratnik987654321 21.07.2017 14:34

Oh, po tej cesti sem se peljal tolikokrat in ob vseh mogočih časih ( nekoč davno je mamino podjetje imelo hišico v Stari Gavzi, streljaj od centra mesta Cres ) - od doma v LJ pa do fijakanja Cres - Lošinj. S specialko, z gorcem ( to je narbolš, po stari makadamski cesti od Lubenic do ???, čisto po drugi strani jezera Vrana kot ponavadi uporabljena asfaltirana cesta, potem pa Osor in klasika do Malega - ali Velega - Lošinja ) - samo ponoči še ne .

Ja, predvsem prikoličarji znajo biti nevarni - sploh kaki Nizozemci, ki prvič v življenju vozijo po hribu, višjem od buče ... - in se, razumljivo, "userjejo", ko vidijo kakih 200 metrov nižje pod cseto kak sežgan avto ( ali dva ... - jih potem skupinsko pospravijo pred naslednjo sezono) . Iz popolnoma istega razloga svetujem tudi avtomobilistom, da počakajo in odpeljejo tik pred prihodom naslednjega trajekta - če ceste ne poznajo res dobro. Če pa, pa po možnosti tako, da si potem prvi dol s trajekta - pa gasa ...

Tako zaradi temperature kot zaradi prometa je pametno biti na cesti zjutraj, tja do 9.ure - jaz sem iz "baze" na Cresu ali Lošinju startal tako, da sem bil nekako do 9:30 nazaj. Paziti je treba tudi na čas, ko so premični mostovi na Osorju in pred Malim Lošinjem odprti za ladje - in zaprti za cestni promet. Ampak, če nisi vezan na čas ( hrana v hotelu, npr - jaz OBOŽUJEM Hotel Helios v najlepšem delu M. Lošinja, v Čikatu - sploh bungalove, ki jim jaz pravim "nepotopljivi šotor" ( najbolj realsocialistični hotel, ki še obstaja - pa prav zaradi tega najbolj primeren za kolesarje, hotela v tako lepem naravnem okolju ne najdeš zlepa ... ), potem tudi tistih 10 - 20 minut ne bi smel biti problem -  razen ob povratku, če loviš čas odhoda trajekta na celino.

Greš tja za en dan, več, na dopust ? S kakšnim kolesom ?
 

DJJOSE 21.07.2017 17:04
Ja se osor treba imati v mislih :)
Specialka...dol dopust za 10 dni. Druzina z avtom ;)
alexb 21.07.2017 19:16

Kot je dejal predhodnik, ko prideš s trajektom na celino, počakaš da se spucajo in potem imaš za sabo praktično 1uro miru. Kak, ki se je na kaki kavici ustavu ob pristanku trajekta je še, drugače imaš pa vzpon v miru. Sam sem šel 1.7. in ni bilo problemov na cesti. tud predhodna leta ko sem se vozil po cestah naokrog nisem imel težav. So kar uvidevni..

Če pa je ravno val z iz trajekta se pa ustaviš za 15 min, malce počijes in imaš potem spet mir za nekaj časa. Promet je precej v valovih.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI