Hotel Kozana

Domov > Forum > Hotel Kozana

Hotel Kozana

SORTIRAJ PO:
Bernarda 29.07.2016 14:01

Goriška Brda z okolico je območje z blagim sredozemskim podnebjem, gosto mrežo cestic in potk in so primerna skozi celo leto za vse vrste kolesarjenja.

Poseben čar daje Goriškim Brdom pomlad, ko cvetijo češnje, potem poletje, ko zorijo češnje, breskve, marelice, jesen, ko dozoreva grozdje in mile in tople zime.

Goriška Brda uspešno izpolnjujejo standarde cestnega kolesarjenja, mestnega in treking kolesarjenja in tudi kolesarskega turizma, pa najsi gre za posameznike, družine ali večje skupine. Poleg idealnih naravnih pogojev skozi celo leto in ustrezne infrastrukture za ta šport imajo Goriška Brda nov Hotel Kozana, ki izpolnjuje večino kolesarskih kriterejiv za kolesarski hotel.

Vsem, ki želite spoznati, okušati in vonjati Goriška brda s kolesa priporočam nastavitev v Hotelu Kozana, kot sem si jo privoščila sama. S kolesarjenjem pričnite iz parkirišča Hotela Kozana, kjer bo vaš avtomobil, če boste do hotela pripeljali z avtomobilom, na varnem. Priporočam, da se nastanite v hotelu zvečer, se  sprostite v savni (finski ali turški) ter po savnanju posedite na čudoviti terasi hotela ter vonjate cvetenje ali pa zorenje prvih češenj. Takoj zjutraj po bogatem zajtrku z ogljikovimi hidrati vas čaka, odvisno od vaše telesne pripravljenosti gosta mreža cest in cestic. Jaz sem izbrala to in vam jo vsem toplo priporočam: Solkan, Sveta gora (če ne želite toliko vzpona lahko izpustite to božjo kolesarsko pot) in kolesarite samo po novi kolesarski avtocesti za kolesarje od Solkana na Plavje od tam na Sabotin, kjer boste imeli pogled do morja. Iz Sabotina nadaljujte pot skozi naselje Šmartno, kjer se boste morali ustaviti in si ogledati ta arhitekturni biser, kulturni spomenik, pa tudi vodo si boste morali natočiti. Potem lahko izbirate, v kolikor še imate dovolj kolesarske kondicije, še številne ceste ali pa zaključite svojo kolesarsko pot spet v Kozani, na parkirišču Hotela Kozana.

Po kolesarjenju pa si le privoščite dve urno savnanje, kratek počitek, nato pa vam priporočam, da se prepustite kulinaričnim užitkom, ki vam jih bodo za večerjo pripravili v hotelu.

V hotelu boste deležni prijazne oskrbe in koristili boste lahko številne kolesarske storitve. Sama sem bila deležna:

kolesarskih zemljevidov in informacij o številnih kolesarskih poteh po okolici, dostopa do interneta, zajtrka, bogatega z ogljikovimi hidrati, energetskega napitka in tablic,   kolo sem lahko pospravila v varen prostor za shrambo koles.

Razložili so mi, da kolesarjem ponujajo tudi:

možnost pranja koles, pralnico in sušilnico kolesarske opreme, možnost najema koles.

Organizirajo pa vam tudi prevoz kolesa na želeno destinacijo, prevoz do najbližjega kolesarskega servisa, masažo itn.

Moja ocena je čist desetka.

MKC 29.07.2016 15:39

Daj še ene sedem tem odpri, da bo zaokroženo na 10.

majcka 30.07.2016 11:53
@MKC:

Daj še ene sedem tem odpri, da bo zaokroženo na 10.

Glede na to, da je ženska začetnica na Bicikel forumu, se ji je to najbrž zgodilo pomotoma, saj so vsi prispevki v istem oddelku foruma. mežik

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI