Bolečine v mečni mišici izhajajoč iz stopala

Domov > Forum > Bolečine v mečni mišici izhajajoč iz stopala

Bolečine v mečni mišici izhajajoč iz stopala

SORTIRAJ PO:
Agent041 22.08.2016 10:22

Že nekaj časa se ubadam s poškodbo leve mečne mišice/živca, kar naj bi po besedah ortopeda bila pravzaprav poškodba ischialnega živca, vendar ne na tipičnem mestu zgoraj, ampak pri meni na zunanji strani mečne mišice.

Poškodba se je zgodila, ko sem se po enomesečni postopni vrnitvi iz poškodbe (natrgana desna stegenska mišica), odločil da grem končno na malo daljšo turo, pri tem pa sem začel tudi z abzicanjem (tega prej nikoli nisem delal - ca. 1 leto imam izkušenj z vpetjem na pedala). Takrat sem nekaj km pred koncem začutil v mečni mišici čuden občutek. Najprej se mi je zdelo kot da ni nič, vendar sem že pri naslednji turi opazil, da me ob samo majhni povečani obremenitvi na zunanji strani mečne mišice izjemno boli / peče. Od takrat čutim bolečine tudi ko ne kolesarim.

Ortoped pri ultrazvoku ni našel nič in takoj okrivil Ischialni živec, ki poteka ravno tam skozi. In mi dal napotnico za EMG (ko bo komaj januarja 2017). Že takrat se mi je zdelo vse skupaj čudno, saj so izvirne točke za poškodbe živca v hrbtenici, ali pa v kolenu, z nobenim pa nisem imel probleme. Jaz sem takoj posumil na podplat. Ta sum se mi je nekako potrdil ko sem po dobrem mesecu rahle vožnje vzel ven vložek čevlja, ki mi ga je dal na BikeFittingu. Takrat je bolečina takoj popustila, vendar sem še malenkost čutil.

Na levi nogi imam namreč plosko stopalo, vendar ne popolnoma, kar se na BF ni videlo, saj je odtis stopala bil videti enak desnemu. In oseba ki je delala BF, mi je dala vložke za normalno stopalo. Čeprav sem mu že takrat rekel, da imako stopalm ploso, vendar mi ni verjel, češ da na odtisu ni videti. Z vložki je bilo desno stalno v redu, levo pa že od začetka nekako neprijetno. Dokler nisem začel abzicati, je bilo nekako v redu in brez bolečin.


Ker pa me je brez ustreznega vložka (in le z originalnim) ob malo močnejšem pritisku na pedala začelo boleti koleno (spredaj pod pogačico) sem moral iskati ustrezel vložek za čevlje. Tako sem kupil za bolj plosko stopalo in zadnjič preizkusil. Sicer najprej neudoben občutek, vendar so mnogi na komentarjih dejali, da se je pač treba navaditi. Vendar ko sem sestopil s kolesa, sem takoj začutil močnejšo bolečino, v mečni mišici (tokrat bolj na sredini).

Bolečina na sredi mišice je trajala ca. 2 dni, sedaj pa mi je neprijeten občutek na mestu, kjer je originalna poškodba (zunanja stran mečne mišice). Tako sem se sedaj sigurno prepričal, da problem leži v stopalu. Sicer se bom takoj naročil k ortopedu, da ga povprašam, kaj je sploh še potem možno, ker verjetno potem ni kriv ischialni živec, vendar vprašanje, kdaj sploh spet pridem na vrsto za pregled. Sicer pa koliko ga poznam, bo verjetno mislil, da bluzim in simuliram.

Sicer je mogoče tudi moja napaka v tem, da je na navodilih za vložke pisalo, da je 1 teden potrebno postopno navajati stopalo na vložek (vsak dan s povečanjem časa nošenja), vendar sem se na turi po nekaj 5minutnih vmesnih pavzah na kolesu, dobro počutil. Že tako ali tako pa nekaj časa vozim na zmernih zmogljivostih.

Ali kdo mogoče pozna kako rešitev za to poškodbo? Kak koristen napotek?

Tudi pri kiropraktiku sem že bil, pa mi je dejal, da to ni ravno njegovo področje, ker on bolj rešuje probleme, ki izhajajo iz hrbtenice. Se pa tudi on strinja, da ni problem v živcu. Dal mi je nasvet, naj si podplat s kako teniško žogico masiram. To (in tudi drugače valjanje mišic) delam že mesece in mesece, pa je vendar situacija še vedno problematična.

 

Ronveler 22.08.2016 19:59

Uff nimam pojma... Mogoč sam nategnjena mišca? Al so bolečine prehude da bi bla nategnjena. Ker nateg se na ultrazvoku ne vidi.

Agent041 23.08.2016 07:51

Nategnjena sigurno ni. Ta problem se mi pojavlja sedaj že skoraj 4 mesece

airex 23.08.2016 16:25

Lahko da ti vezivno tkivo na mestu poškodbe + trda mišica pritiska na živec. Na tvojem mestu bi šel h kakemu športnemu maserju da mi zmasira celo nogo.

Agent041 23.08.2016 19:30
@airex:

Lahko da ti vezivno tkivo na mestu poškodbe + trda mišica pritiska na živec. Na tvojem mestu bi šel h kakemu športnemu maserju da mi zmasira celo nogo.

Tudi to sem že kar nekajkrat dal skozi pa nič. 

vladoV 24.08.2016 10:22

Morda je to posledica zakrknjenost malih treh prstov na nogi. Probaj  hojo brez obutve-bos po travi oz okroglem kamenju. V kolesarkih čevljih mali  prsti ne delajo in posledično ti to lahko  pusti posledice na stopalih. kar se pa nato to lahko prenese v obliki bolečine v mečih,  kolenu. hrbtu.... Masaža stopal je zelo pomemben dejavnik pri kolesarstvu.

1
Zadnji komentarji v kategoriji "ZDRAVJE IN TRENINGI"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI