Dosedanji potek osvajanja "ZIDU" je tak, da jih kar nekaj uspe prvih 150-200m, redki pribrcajo na 300m, vrh - samo izbranci.
Včeraj sem bil priča eni taki osvojitvi vrha, kolesarja na modrem gorcu in modro-črnem dresu. Žal mi je prehitro pobegnil nazaj, da bi mu lahko ponudil kozarec vode - čestitke pa vseeno.
amaterji...
@bicikeltom:Dosedanji potek osvajanja "ZIDU" je tak, da jih kar nekaj uspe prvih 150-200m, redki pribrcajo na 300m, vrh - samo izbranci.
Včeraj sem bil priča eni taki osvojitvi vrha, kolesarja na modrem gorcu in modro-črnem dresu. Žal mi je prehitro pobegnil nazaj, da bi mu lahko ponudil kozarec vode - čestitke pa vseeno.
Kaj imašš kak GPS track oz. kje je to na google maps?
Kaka slika?
@bicikeltom:Dosedanji potek osvajanja "ZIDU" je tak, da jih kar nekaj uspe prvih 150-200m, redki pribrcajo na 300m, vrh - samo izbranci.
Super klanček je ampak ni sile...
Lp S
@simmi:@bicikeltom:Dosedanji potek osvajanja "ZIDU" je tak, da jih kar nekaj uspe prvih 150-200m, redki pribrcajo na 300m, vrh - samo izbranci.
Super klanček je ampak ni sile...
Lp S
Tako je, klanec je preprosto prekratek, traja manj kot 3 minute, dobri ga verjetno odpeljejo pod 2 minutami. Ampak te pa vseeno nadiha.
Tisti, ki ni sposoben odpeljat tega malo daljšega nadvoza, bo moral za klance razmisliti o nadgradnji kolesa z upokojenskimi prestavami, ker se verjetno tudi na dalšjih položnejših muči s pretežkimi prenosi.
glavn da je nekje en ZID da se slovenceljni zaletavamo v njega. Brez tega bi bli čist zgubljeni.
Zgleda, da zaenkrat na ZID vozijo večinoma amaterji - profiji pokažite se!
3 minute je kar dober čas, manj kot 2 minuti pa . Nekaj čez 4 minute pa dobro tudi za dobre noge amaterja.
@kren:Tisti, ki ni sposoben odpeljat tega malo daljšega nadvoza, bo moral za klance razmisliti o nadgradnji kolesa z upokojenskimi prestavami, ker se verjetno tudi na dalšjih položnejših muči s pretežkimi prenosi.
Kakšne pa so upokojnske prestave?
Take, kot so na mtb kolesih so ravno primerne za take klance. Namakadamskem vzponu gre z 22-32, na asfaltiranem je verjetno malo lažje s takim prenosom, ker nikjer nič ne zakoplje zasdnje kolo in je cesta ravna, nima kolesnic. Kje ste bili pa pred asfaltacijo tega odseka, a?
300 m klanec
@Ban:300 m klanec
Po mojih meritvah ga ni 300 metrov, mogoče če kdo cikcaka jih nabere toliko. Višincov je pa cca. 85.
Na Stravi je trenutna najboljša povprečna hitrost 6 km/h, čaka se prvega s povprečno 10 km/h.
@SODROVC:Tako kot pravi sodrovc,dokler je bil makadam noben od teh se vedu ni za ta breg,kaj sele poizkusal..Take, kot so na mtb kolesih so ravno primerne za take klance. Namakadamskem vzponu gre z 22-32, na asfaltiranem je verjetno malo lažje s takim prenosom, ker nikjer nič ne zakoplje zasdnje kolo in je cesta ravna, nima kolesnic. Kje ste bili pa pred asfaltacijo tega odseka, a?
V Švici sem, po do zdaj znanih podatkih, z mtb kolesom prevozil začetni klanec iz Tierfehd-a do Hintersanda (29% - 30%), le jaz. In to večkrat. Belgijci in Italjani so trdili, da ni možno. Ko sem pa enkrat poslal GPX sled te in ene še težje ture, mi je pa en mlad Nemec povedal, da so oni na eni in drugi že zdavnaj potiskali kolesa v breg in da mi vsekakor verjame.
Fora je verjetno tudi v tem, da si imeli zadaj zobnik 34 in jim je kaj hitro zakopalo in odneslo zadnje kolo. Jaz sem to vedel in če se je le dalo, sem imel v predzadnjem, na 30. Matr, utrip vedno okoli 170-178, brez dobrega ravnotežja in lovljenja bajka pa ne gre...
@nanisimi:@kren:Tisti, ki ni sposoben odpeljat tega malo daljšega nadvoza, bo moral za klance razmisliti o nadgradnji kolesa z upokojenskimi prestavami, ker se verjetno tudi na dalšjih položnejših muči s pretežkimi prenosi.
Kakšne pa so upokojnske prestave?
No no, sj bo tud Kren prišel v naša leta, pa se bomo potem menli o "penzionerskih" prestavah. Poznam penzioniste, ki marsikaterga junca tle gor nasekajo ko 5 dek posebne :)
@andro28:@SODROVC:Tako kot pravi sodrovc,dokler je bil makadam noben od teh se vedu ni za ta breg,kaj sele poizkusal..Take, kot so na mtb kolesih so ravno primerne za take klance. Namakadamskem vzponu gre z 22-32, na asfaltiranem je verjetno malo lažje s takim prenosom, ker nikjer nič ne zakoplje zasdnje kolo in je cesta ravna, nima kolesnic. Kje ste bili pa pred asfaltacijo tega odseka, a?
Vedu JA - preizkušal NE.
Je pa klanec ratal očitno zelo popularen, saj je bil prejšnji teden na njem opažen celo nekdo v reprezentančnem dresu (ga je prevozil na nogah - za razliko od spremljevalca, ki pa je kar ornk lovil sapo) Me pa res zanima, kdo je bil ta na nogah
.
ps. upokojenske prestave - hahahaha. Na tem klancu še poštrju motor crkne, bi rabil potem kolesa z upokojenskimi prestavami.
Če pride avto gor, potem tud mal boljši rekreač ne bi smel imet težav.
Z mtb pa sploh ne, sploh, če gre za 375 m.
Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
Ne pa neka veseljačenja s povprečnimi 5 km/h.
@kren:Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
Ne pa neka veseljačenja s povprečnimi 5 km/h.
A si ga sam že prevozu...
@simmi:@kren:Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
Ne pa neka veseljačenja s povprečnimi 5 km/h.A si ga sam že prevozu...
Ja sem ga, drugače si ne bi upal biti pameten. Pa tudi čez 5 km/h je bilo .
@kren:@simmi:@kren:Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
Ja sem ga, drugače si ne bi upal biti pameten. Pa tudi čez 5 km/h je bilo
.
Ja pa verjetno daleč od 10 km/h, kot si omenjal zgoraj...
Sicer pa je veliko kolesarjev, ki niso prijavljeni na Stravi, ne hodijo na tekmovanja... in kljub temu letijo!!!
Lp S
@simmi:@kren:@simmi:@kren:Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
.
Sicer pa je veliko kolesarjev, ki niso prijavljeni na Stravi, ne hodijo na tekmovanja... in kljub temu letijo!!!
Lp S
Saj nisem napisal, da sem sam vozil 10 km/h.
Letijo ga, samo primerljivi časi so potem bolj gostilniški.
@kren:@simmi:@kren:@simmi:@kren:Počakajmo na Nejca Kuharja, ta klanec je njemu pisan na kožo, da vsaj en postavi dostojen čas.
.
Lp SSaj nisem napisal, da sem sam vozil 10 km/h.
Letijo ga, samo primerljivi časi so potem bolj gostilniški.
Ni vse res kar je na stravi. Sva peljala s kolegom en pukl, na koncu sem ga čakal gor, malo več kot minuto. In ko sva gledala na stravi, je bil on gor pred mano?
Strava ni kredibilna ker ljudje guljufajo, lahk tud jest za avtom ali pa še bolje za kombijem vozim 70km/h po ravnini. Tko da ja Strava je fajn sam ljudje niso !!!
Glede na to, da se zadnje čase vse več kolesarjev pojavlja na "ZIDU" sem se odločil odpreti novo temo. Nekej splošnih podatkov: Lokacija: Tržič - Kukovniška pot. 375m novega asfalta v naklonu 28%. Nato še 300m malenkost položnejšega makadama, ki se navezuje na možnost krožne vožnje nazaj v Tržič (na vrhu zaviješ desno) po 1,4km dolgem spustu 10-19%.
T.i. "ZID" predstavlja teh 28% - 375m in za ta del se odloči večina do sedaj opaženih kolesarjev. Zakaj je po moje jasno
. Če slučajno komu ni, naj pride probat.
Izziv, ki zahteva kar nekaj poguma in močne noge.