Kolesa spadata vsak v svojo kategorijo zato ju težko med sabo primerjaš.
Giant TCR je enduro kolo, med tem ko je Orbea orca all around/aero kolo. Kaj je tebi bolj pomembno?
vzem Gianta...
V tem primeru se vseeno bolj nagibam k nakupu gianta.
Ali imajo giant kolesa potem kakšno garancijo?
Ker v trgovini (za orbeo) mi je dejal, da je doživljenska garancija na okvir kolesa.
Giant ima doživljensko garancijo na okvir.
TCR ni enduro model pri Giantu, to vlogo ima Defy. TCR ima bolj agresivno pozicijo.
Definitivno moj glas Giantu, ne bom rekel, da so Orbea slaba kolesa ampak znanje, tradicija, izkušnje, tehnologija, lastne kapacitete, ... , so na strani Gianta. Povrh pa še v osnovi dve leti novejše kolo.
Kljub testiranemu low budget modelu, je bil tukaj super ocenjen: www.bikeradar.com/road/gear/c ategory/bikes/road/product/gia nt-tcr-advanced-3-2016-50418/
@steveO:Kolesa spadata vsak v svojo kategorijo zato ju težko med sabo primerjaš.
Giant TCR je enduro kolo, med tem ko je Orbea orca all around/aero kolo. Kaj je tebi bolj pomembno?
kaj pa to pomeni, če je cestno kolo enduro in allround? in kako je lahko allround kolo hkrati aero?
Kupi tistega, ki ti je lepši. Resnično dvomim, da bi lahko zaznal razlike med njima. Sploh po temu, ko bi si jih nastavil po svojih merah.
Vozil sem oba kolesa, tako,da razlika je pri hitrejši vožnji v prid orbeji ,ki ni prišla v resonanco in vibriralo.In tudi odvisno v kaksnem rangu je sam okvir. Probaj in se nato odloči.
Zdravo, kupujem cestno kolo in izbiram med:
- giant advance tcr 1 2016
- orbea orca 2014
Oba sta znižana na 1500€. Oprema je zelo podobna (oba imata komplet ultegra), zanima me vaše mnenje katerega bi bilo boljše izbrati.