Here we go again...
Mnenja da so kitajski okvirji zanič me sploh ne zanima, saj itak večina znanih proizvajlcev dela okvirje na kitajskem ali tajskem.
Ni fora da je slabo narejen. Vprašanje je pri komu ga boš reklamiral, če gre kaj narobe? Edino če ti je vseno in ga potem kar stran vržeš ter kupiš drugega.
@chipyy: ko pr nam bi dal 1500€ tak da to je dost velik razlog za nakup s kitajske.
Seveda ja.
Pa glej, da boš imel na speed dial številko 112....
@biser: Edini pameten nasvet je NE kupuj "kitajskih jajc" in si raje kupi kolo nekje pri nas kjer bos imel garanjico...Imas tudi na kitajskem garancijo in kokr berem majo kitajci ze kr kvalitetne izdelke
Sicer je to offtopic, ampak sam imam z uveljavljanjem garancij v Sloveniji kar slabe izkušnje. Tako na področju elektronike in še kje.
Primer kolega: Samsung telefon se je pregreval, nato crknil ekran. Ram2, uradni servis je sporočil, da je počen ekran, čeprav noben od ostalih (on, Mobiltel, inšpektor) ni mogel videti kje je počen. Dobesedno so si nekaj zmislili, da garancija ne velja.
Tako se razlika med kitajci in našim supportom zmeraj bolj izenačuje.
Lepo in prav, če je zadeva izdelana tako kot treba, tudi ta poceni kitajska?
Če so z karbonom zmešani takšni "otrobi" kot tukaj, je pa vseeno prevelika loterija in prodajaš svojo glavo naprodaj, da ne dobiš kaj takšnega tudi v okvirju.
Kaj ima tu veze garancija, če se ti kaj takšnega naredi na specijalki, bog ne daj pri 70km/h+?
@tomyboy2:Lepo in prav, če je zadeva izdelana tako kot treba, tudi ta poceni kitajska?
Če so z karbonom zmešani takšni "otrobi" kot tukaj, je pa vseeno prevelika loterija in prodajaš svojo glavo naprodaj, da ne dobiš kaj takšnega tudi v okvirju.
Kaj ima tu veze garancija, če se ti kaj takšnega naredi na specijalki, bog ne daj pri 70km/h+?
99.9 karbonskih okvirjev,je narejenih na Kitajskem ali Tajskem. Tudi super duper kvalitetni in v evropi precenjeni okvirji.
Poglej si posnetek v kronometru(mislim da Avstralec) na OI v Riu,kako lahko odleti balanca. Pa tista balanca mogoče košta več,kot eno osnovno kolo.
Ni garancije za nič,niti pri zelo dragih in renomiranih zadevah.
Zmagovalec z ponijem na vršič je imel čas tam okrog 42min.Če je forma taprava so razlike med specijalko za 1000€ in 5000€ minimalne če sploh so.
Ampak kaj čmo marketing dela svoje.
Lp
@misko: Prepričati prepričanega ne gre. To, da je večina okvirjev "made in China" ne pomeni nič. 100x predebatirana debata, 100x nabijanje, da so okvirji isti. NISO!! Nekaj je "made in China" pod budnim očesom nadzora kakovosti renomiranega proizvajalca, drugo pa je izdelava kopij v namenu hitrega in lahkega zaslužka.
Se dobi tudi v EU nove okvirje priznanih proizvajalcev cenovno ugodno, le da niso najnovejši modeli, temveč modeli preteklih let.
Jaz bi bolj gledal v to smer....
Lepo sem napisal,da tudi renomirani in zelo dragi,pod budnim očesom narejeni izdelki lahko počijo.(OI Rio kronometer)
O hitrem in lahkem zaslužku je marketing prava stvar.
Do zdaj ni še noben čisto nič pametnega povedal.. Če bi malo prebirali po tujih forumih, kjer očitno radi "tvegajo" z kitajci je kar veliko dobrih mnenj. Nekateri so tudi naredili po 8k km ali več in brez težav. Večina pa pravi da je najbolje kupit pri takem prodajalcu ki jih veliko proda, to so pa tako ali tako največkrat sama podjetja. Trenutno se s firmo workswell pogovarjam za okvir, kateri košta 420$ ali nekaj takega in poštnina $150 iz EU, tako da davka in carine ni... Bomo pa videli kaj se bom še z drugimi dogovoril.
www.planetx.co.uk/c/q/frames/ road-bike-frames
to je ok firma
@chipyy:Do zdaj ni še noben čisto nič pametnega povedal..
Kako da ne? Le ti ne želiš slišat in absorbiraš samo tiste informacije, ki so tebi všeč!
Poceni pa bo, res je! Imaš dobrega zobarja?
Na hitro svoje izkušnje, eno sezono sem namreč vozil takšno kitajsko repliko... Mešani občutki, pač toliko kot stane, toliko verjetno da, dosti več pa ne. Nekaj pa bolj opaznih napak, recimo zamaknjena chainstay in prednje vilice (centriranje po par mm izven centra obvezno, nov set wheelsetov sploh ni šel gor brez modifikacij), vsi stični plastični kosi interne napeljave (pod BB, na obeh koncih) povzročajo preveliko trenje, posledično dve natrgani zajli v eni sezoni. Z notranje strani BB-ja je bilo veliko več nesmiselnega odvečnega materiala, pa tudi okvir je bil verjetno preventivno 200g težji od ''originala'', čeprav so cevi na otip res močne. Kvaliteta ni bogvekaj tudi pri dodatkih, recimo krmilni ležaj ti zarjavi po nekaj mesecih (sam sem sezoni dvakrat razstavil, očistil in podmazal), vijaki (pod BB, na plastikah interne napeljave, sedežne objemke) so bili tudi po nekaj mesecih hin. Aja, po 1 letu uporabe mi je v okvir padel še en navoj za nosilec bidona. Skratka, če si tudi kaj od serviserja in se na to razumeš ni tak velik problem, razen seveda zamaknjen chainstay, ampak da ti nove skrbi, vzame čas za vzdrževanje. Bi ga komu priporočal? Hm, spet mešano mnenje, če že, lažjim rekreativcem, ki se zavedajo kaj kupujejo in imajo tudi kaj znanja da določene reči korigirajo. Meni se je sicer vredu vozil, ampak po osebnih izkušnjah tiste težave postanejo čez čas preveč moteče.
@IZO:
Poceni pa bo, res je! Imaš dobrega zobarja?
Ehh IZO, spet kompliciraš, na Aliexpress kupiš nove zobe za 30 dolarjev, pa si v celoti gledano še zmeraj ugodno prišel skozi
@aero0038:Hvala za tvoj komentar, a lahko se poves znamko tega kitajca ali pa prodajalca od katerga si kupu in mrbit se kater okvir točno, da se morebiti se jst ne bi pr istem opeku. Sicer pa jaz sem tako imenovani rekreativec, ker ko mi zapase grem na bicikl sicer pa ne :DNa hitro svoje izkušnje, eno sezono sem namreč vozil takšno kitajsko repliko... Mešani občutki, pač toliko kot stane, toliko verjetno da, dosti več pa ne. Nekaj pa bolj opaznih napak, recimo zamaknjena chainstay in prednje vilice (centriranje po par mm izven centra obvezno, nov set wheelsetov sploh ni šel gor brez modifikacij), vsi stični plastični kosi interne napeljave (pod BB, na obeh koncih) povzročajo preveliko trenje, posledično dve natrgani zajli v eni sezoni. Z notranje strani BB-ja je bilo veliko več nesmiselnega odvečnega materiala, pa tudi okvir je bil verjetno preventivno 200g težji od ''originala'', čeprav so cevi na otip res močne. Kvaliteta ni bogvekaj tudi pri dodatkih, recimo krmilni ležaj ti zarjavi po nekaj mesecih (sam sem sezoni dvakrat razstavil, očistil in podmazal), vijaki (pod BB, na plastikah interne napeljave, sedežne objemke) so bili tudi po nekaj mesecih hin. Aja, po 1 letu uporabe mi je v okvir padel še en navoj za nosilec bidona. Skratka, če si tudi kaj od serviserja in se na to razumeš ni tak velik problem, razen seveda zamaknjen chainstay, ampak da ti nove skrbi, vzame čas za vzdrževanje. Bi ga komu priporočal? Hm, spet mešano mnenje, če že, lažjim rekreativcem, ki se zavedajo kaj kupujejo in imajo tudi kaj znanja da določene reči korigirajo. Meni se je sicer vredu vozil, ampak po osebnih izkušnjah tiste težave postanejo čez čas preveč moteče.
@chipyy, tedaj sem to vzel kar preko aliexpressa in zavestno tvegal, niti se ne spomnim več če je ta prodajalna še odprta tam. Glede na napisano, če si še vedno odločen, potem definitivno išči bolj uveljavljene ponudnike, njihove tržne znamke z nekajletno prisotnostjo na alibabi (recimo DengFu, pa še nekaj jih je), lastno spletno stranjo in da o dotičnem izdelku lahko prebereš veliko s tujih forumov (kot je WW), ker tisto na aliexpressu je ''džungla''. Kaj bo s podporo, če ukine trgovino po 3 mesecih od nakupa? Ali če vmes padeš in počiš nosilec menjalnika... Skriti stroški, skrbi, čas, in spet tveganje da izdelek pogori na celi črti ko je najmanj potrebno (velika hitrost). Je pa res, da te lahko peljejo žejnega čez vodo tudi pri teh boljših ''kitajcih'', ko ti na mail odgovori več oseb, ki po informacijah v promet sproščajo B-klaso, zato le uradni emaili.
Sam sem trenutno z original okvirjem evropske blagovne znamke bolj zadovoljen in mi tudi morebitna podpora v SLO mi pomeni veliko.
Glede na to, da se da pri nas ali v eu dobiti že za nekaj stotakov karbonske okvirje renomiranih znamk starejših letnikov, se mi zdi nesmiselno kupovati "no name" okvirje s kitajske in se pri tem ukvarjati še s carino in biti v skrbeh ali bo okvir deloval brezhibno, samo zato, da bi prišparal nekaj eur ali pa še to ne.
Ali lahko chipyy-u pomagate s tem, da podate link, kjer bi se dalo dobiti karbonske okvirje renomiranih znamk starejsih letnikov?
@matejS:Ali lahko chipyy-u pomagate s tem, da podate link, kjer bi se dalo dobiti karbonske okvirje renomiranih znamk starejsih letnikov?
Trenutno na zalogi "leve" številke, ampak bo sigurno še imel klasične številke, cene pa smešne.
www3.enduro.si/izdelek/scott- okvir-addict-rc-2011-xxs-crnar umena/
Foil Team Issue je bil v zadnjih sezonah večkrat navoljo za samo 1.200 EUR.
www3.enduro.si/izdelek/scott- okvir-foil-10-hmf-xs-15-belacr na/
Samo čunga lunga za 500 EUR je boljš.
Chippy, kateri okvir (repliko) pa trenutno gledaš? Na AE opažam, da se prodajni program relativno hitro menja. Trenutno je mnogo manj Pinarellotov F8, več pa SWorks Venge, Tarmac in kar me je še posebej začudilo CANYON-ni in pa Argon-18. Spremenilo se je pa v letu dni ali dveh to, da se manj oglašuje okvirje s konkretnimi brandi ali pa so vsaj maskirani napisi.
Katerega torej gledaš ti? Vsekakor bi se pa na tvojem mestu odločil, da dajo T1000 ali T1100 karbon, da bo zadeva vsaj toga.
Ceneje ne gre ... :)
www.bike-discount.de/en/shop/ carbon-277/l-24
@Litera:Chippy, kateri okvir (repliko) pa trenutno gledaš? Na AE opažam, da se prodajni program relativno hitro menja. Trenutno je mnogo manj Pinarellotov F8, več pa SWorks Venge, Tarmac in kar me je še posebej začudilo CANYON-ni in pa Argon-18. Spremenilo se je pa v letu dni ali dveh to, da se manj oglašuje okvirje s konkretnimi brandi ali pa so vsaj maskirani napisi.
Katerega torej gledaš ti? Vsekakor bi se pa na tvojem mestu odločil, da dajo T1000 ali T1100 karbon, da bo zadeva vsaj toga.
Trenutno se mi tale dva zelo dopadeta imasta pa iste cene:
www.workswellbikes.com/web/vi ew/193.html
@obelix:Ceneje ne gre ... :)
www.bike-discount.de/en/shop/ carbon-277/l-24
Ima 2 zlo lušna okvirja ampak sta prevelika, sicer je pa cena res nizka. Bi prec tukaj vzel če bi mel pravo velikost. 175 cm sem velik in če me spomin ne vara je 54cm zame taprav okvir.
@aero0038:@chipyy, tedaj sem to vzel kar preko aliexpressa in zavestno tvegal, niti se ne spomnim več če je ta prodajalna še odprta tam. Glede na napisano, če si še vedno odločen, potem definitivno išči bolj uveljavljene ponudnike, njihove tržne znamke z nekajletno prisotnostjo na alibabi (recimo DengFu, pa še nekaj jih je), lastno spletno stranjo in da o dotičnem izdelku lahko prebereš veliko s tujih forumov (kot je WW), ker tisto na aliexpressu je ''džungla''. Kaj bo s podporo, če ukine trgovino po 3 mesecih od nakupa? Ali če vmes padeš in počiš nosilec menjalnika... Skriti stroški, skrbi, čas, in spet tveganje da izdelek pogori na celi črti ko je najmanj potrebno (velika hitrost). Je pa res, da te lahko peljejo žejnega čez vodo tudi pri teh boljših ''kitajcih'', ko ti na mail odgovori več oseb, ki po informacijah v promet sproščajo B-klaso, zato le uradni emaili.
Sam sem trenutno z original okvirjem evropske blagovne znamke bolj zadovoljen in mi tudi morebitna podpora v SLO mi pomeni veliko.
na te pasti vem ja, zato pa kontaktiram samo proizvajlce in se trgovinam izogibam. Sicer se da pa preprosti videt kdo je proizvajalec in ne. Pri alibabi se vidi po količini prodane robe, če dolgoletni trgovec in če majo "trade insurance".. Sicer pa te tvoje dvome tut jaz zastopim glede kvalitete, zato pa tukaj mal sprašujem :) Sicer večinoma delam ravninske ture, ampak grem tut kdaj v hribe pa ga z kar lepo hitrostjo dol žgem in ne bi rad da mi kje kj odpove , ker bo hudo :D
@chipyy: Pa še tale okvir mi je zlo všeč sem prej pozabu prlimat: www.workswellbikes.com/web/vi ew/184.html
Kot kaže je to replika okvirja DeRosa Superking 888 (letnik 2015, če se ne motim) čeprav z nekoliko spremenjenimi dropout-i. Ogledaš si ga lahko v Veb Company na Litijski. No če še imajo kakšen ta letnik v štacuni.
Več kitajskih firm ma iste oblike okvirjev, tako da predvidevam da imajo iste kalupe. Razlikujejo se samo po ceni in seveda kvaliteti.
Lep pozdrav
Odločam se za nakup karbonske okvirja, krmila, sedeža in obročov iz tujine, najverjetneje iz Kitajske. Trenutno iščem prodajalce z dolgoletnimi izkušnjami in veliko prodajo preko alibabe. Nekaj ponudb sem že zbral od prodajalcev, cene se giblejo od 400-500$ na karbonski okvir. Oblike okvirjev so si med seboj zelo podobne če ne celo iste pri nekaterih prodajalcih. Zanima me na kaj moram pazit pri nakupu karbonskega okvirja? Najbrž material ( T700,T800) je pri večini prodajalcev, kvaliteta tega karbona je nabrž popolnoma ustrezna? Pri krmilu in sedežu ni najbrž nobene posebne umetnosti, važno je da je dobro narjena da se pod večjo silo ne zlomi. Kaj pa glede karbonskih obročev?
Vesel bom kakršnega koli mnenja, še bolj bom pa vesel mnenja tistega ki je že kupil kak okvir ali pa obroč od kitajca. Mnenja da so kitajski okvirji zanič me sploh ne zanima, saj itak večina znanih proizvajlcev dela okvirje na kitajskem ali tajskem.
Glede kvalitetnih kitajskih podjetij sem slišal da naj bi DengFu . Je še kako drugo kitajsko podjetje ki ima kvaliteto?