Kako varno odstraniti logo na kolesarskih hlačah?

Domov > Forum > Kako varno odstraniti logo na kolesarskih hlačah?

Kako varno odstraniti logo na kolesarskih hlačah?

SORTIRAJ PO:
Agent041 03.10.2016 12:51

Zanima me kako varno odstraniti logo na kolesarskih hlačah? Kratke bib hlače (Molon Labe) so dobre kvalitete, vendar sta se že po nekaj pranjih popokala logojo na hlačal in sedej pravzaprav zgleda grdo.

Ve mogoče kdo, kako bi najvarneje odstranil logoje na hlačah (ali svetlobne nalepke)? Ena varianta bi naj bila z likanjem (vmes bi se dala kaka kuhinjska krpa), da se potem lepilo segreje in potem lažje ročno odlupiš. Ampak ne vem, ali bi s tako vročino poškodoval same hlače. 

Kako priporočilo, nasvet? 

vulcan 03.10.2016 22:32

Če je logo narejen na osnovi odsevne folije so te običajno termično odtisnjene na material s temperaturo med 140 in 170 °C (odvisno od folije).
Običajno jo je teško odstraniti tudi, če jo segreješ na enako temperaturo kot je bila odtisnjena.
Če boš poskušal, daj med hlače in likalnik (ki naj bo na max, če bo dovolj) peki papir, če bo šel logo stran se bo prijel na peki papir. Hlače bodo pa ostale nepoškodovane. 

Janja 04.10.2016 16:30

Hmm peki papir - ali ni ravno ta narejen, da se nanj ne prijema.
Kar se papirja tiče bi bil po mojem (le modelarske izkušnje) bolj primeren navaden klobučni papir (tanek papir za zavijanje - včasih so vanj zavijali kruh ali mame uporabljale za likanje, modelarji z malo denarja pa namesto svilenega papirja).
Pa še bolj tako skeptično - a folija je pa enaka (enako lepljiva) z obeh strani?

gogi9 05.10.2016 14:53

Obstaja sprej oz. tekočina, ki se imenuje FLOCK - FLEX REMOVER.
Prodajajo jo na tem naslovu: www.sign-supply.si
Najboljše pa, če poiščeš koga, ki se ukvarja z termo tiskom bi znal imet to zadevo in ti odstranit željeno. To je najbolj zanesljivo, ker ti materiali so kar precej temperatuno občutljivi in zelo različno reagirajo.
Peki papir ti ne bo nič rešil. 

Agent041 05.10.2016 20:36

Sem odstranil. In to ročno. Trije logoji MolonLabe (ki ni ravno majhen in preprost) v ca. 1,5 ure. Dobra potrpežljivost nasmeh
Vmes so bili pretrgani, tako da sem ob strani pač poskušal vsak delec prijeti in ga odlepiti. Na hlačah se sicer, če podrobno pogledaš, vidi kje je bil logo, ampak načeloma so hlače ostale v redu.

Hvala vsem na nasvete. Sem pač šel po tej poti, saj nisem hotel riskirati, da bi tkanina kako drugače reagirala ob različnih kemikalijah ali vročini 

vulcan 05.10.2016 21:45

Običajno pri termo prenosu uporabljam peki papir, da ne poškjodujem tkanine na katero prenašam folijo. Če je bilo potrebno kdaj dodatno zaprešat folijo sem moral vedno uporabiti prenosno folijo na kateri je flex folija, sem enkrat probal brez in se je flex prilepil na peki papir.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI