Zwift

Zwift

SORTIRAJ PO:
dmas 05.01.2017 17:50
Pozdravljeni, zanima me ali se da na tablici instalirati Zwift in potem uporabljati/voziti vse proge in tekmovanja ki so tam? Poznavalci boste znali odgovoriti.
jeti 05.01.2017 20:06

samo na IOS lahko.

 

dmas 05.01.2017 22:18
Hvala
JaMa 06.01.2017 10:10

pa še to ne na vse modele. Jaz imam iPad 4 in več kompatibilen. 

kamencek 24.09.2019 07:20

Vozi med vami kdo na Zwiftu?

Kako se vam zdi? Je dovolj zanimivo, da spodbudi motivacijo in željo po nekajurnem sedenju na kolesu v zaprtem prostoru, ali pa je to le za tiste najbolj zagrizene, ki bi vozili še pod vodo, če bi lahko?

Skratka, je nakup trenažerja in plačevanje najemnine za Zwift smiselno?

ElTorro 24.09.2019 07:42

Teh aplikacije je celo morje... mene Zwift ni pritegnil, pozimi uporabljam Sufferfest (v bistvu intervalni trening ob spremljavi videa). Pa ne spadam ravno med najbolj zagrizene.

Nekaj je pač treba tudi pozimi migati....tek mi ne diši, tako pa si lepo nastavim training plan, in to me potem motivira, da se parkrat tedensko malo spravim na bicikl (tek mi trenutno sploh ne diši) - ker če v training planu piše, da moram danes opraviti ta-in-ta workout, ga pač moram, če tako piše :)

Nekajurno pa mi je problem, tudi ob teh aplikacijah....

Malo poglej naokoli - obstajajo dobre alternative Zwiftu, ki so praktično vse tudi cenejše. Skoraj vsi imajo free trial, in si lahko najdeš tistega, ki ti najbolj ustreza. Jaz bi na podlagi mojega iskanja lani v bistvu rekel, da bi Zwift priporočal samo tistim, ki imajo družbo, ki že goni na Zwiftu, in bi radi pač gonili "skupaj", ali pa če bi rad mislil da dirkaš ko se udeležiš virtualne dirke.

Seveda pa za vsakega potrebuješ nek trenažer... dobro premisli, kaj ti bo bolj ustrezalo - wheel on ali wheel off trenažer.

kamencek 24.09.2019 08:10

Hvala za podane informacije, @ElTorro!

Za trenažer sem že dobil informacijo, da je za stanovanje (ker živim v stanovanju) bolj primeren direct drive trenažer, ker je bolj tih. Ti so seveda dražji od wheel-on trenažerjev.

Sem v dilemi, ali naj nabavim sobno kolo, se pravi, spinnerja, ali pa trenažer in vanj vpnem specialko za boljši (bolj domač) občutek.

Ker pa že vnaprej vem, da celo zimo ne bom zdržal na sobnem kolesu, gledajoč eno točko na zidu, ali pa TV (groza me je sploh pomisliti na to), poskušam ugotoviti, če je morda dovolj motivirajoče, da voziš z ali proti živemu kolesarju, namesto da vrtiš nekaj v prazno, gledajoč pike na zaslonu, ki ponazarjajo vzpone in spuste in zna biti dokaj moreče.

obelix 24.09.2019 09:24

Vedno obstaja alternativa gledanju v prazno ...

Že več let vozim kolo čez celo zimo. Z dobrimi oblačili in v časih, ko imamo sorazmeroma tople zime, to ni več nobena težava. Tudi lučke so sedaj fantastično poceni, za 10€ lahko voziš elegantno skozi zimske večere.Tisto krajše obdobje, ko pa pade sneg po nižinah, sem pa na enduro kolesu oz. ko je sneg v hribih, me dobri snežni pogoji večkrat potegnejo na enduro kolo kot na specialko. V bistvu mi je obdobje med oktobrom in marcem celo najljubše v celem letu. 


Osebno sicer dobro prenašam mraz, to je res odvisno od osebnih "telesnih nastavitev", ampak gorsko kolo vozim gladko do -15 stopinj, cestno pa nekje do -3. Pa nimam nobenih težav z zdravjem zaradi mraza, raznih revm, vnetih glasilk, oz ne vem kaj vse se spomnijo nekateri, pa to počnem že vrsto let. Sem pripravil par nejevernih Tomažev, da smo šli takole na pozno jesen na kakšen večerni krog in so zelo hitro "kupili" to idejo. Noben od nas več ne razmišlja o notranjih trenažerjih.  

kamencek 24.09.2019 10:00

Pozimi zaradi službe odhajam od doma v temi in domov se vračam v temi. Vozim le specialko in nikakor si ne predstavljam vožnje po prometni cesti z lučko v trdi temi, med avtomobili, ki jih je že tako in tako preveč na cesti in je že podnevi zoprno, kaj šele v času, ko je vidljivost močno zmanjšana.

Žal, kolesarjenje mi ne pomeni toliko, da bi se šel kamikaze. Rajši zamenjam šport.

Tudi jaz sem pred leti do -15°C hodil s kolesom v službo in nazaj domov, vendar to zdaj zaradi lokacije in oddaljenosti ni več mogoče, saj sem službo menjal.

Zanima me le in izključno cestno kolesarjenje, tako da razni enduroti, graveli in podobno, kar leze po vsem, kar ni asfalt, ni zame.

majkl_t 24.09.2019 10:24

Meni zaenkrat odgovarja "smart trainer" + Rouvy.

Imaš dobre videote, sinhronizacija po večini štima.

Nikakor mi ni dolgčas, ker "vozim" po dejanskih cestah, posnetih s kamero na kolesu/avtomobilu/motorju in naknadno sinhronizirano s profilom prevožene trase (nakloni, ipd).

Kot pri večini imaš tudi tukaj razne treninge, strukturirane vadbe,...

obelix 24.09.2019 10:46

Kamenjček brez zamere, ampak ti si šolski primer nekoga, ki komentira nekaj, kar očitno še ni sprobal :)


1. O kakšni gužvi ponoči govoriš. Ravno plus nočnih turc je, da ni gužve na cesti, kaj gužve, zelo poredko srečaš kakšen avto, je pa res, da govorim za mojo lokacijo - Komenda. Npr relacija Komenda - Preddvor, se mi tudi zgodi, da me ne prehiti niti en avto do Preddvora in nazaj, glavnino turc vozim med 19:00 in 22:00.

2. Moje izkušnje so tudi, da so ponoči vozniki precej bolj obzirni, ponoči me večinoma prehitevajo prav po šolsko in se počutim veliko bolj varno kot podnevi. 

3. Zmanjšana vidljivost??? Ponoči si z dobro lučjo neprimerno bolj viden kot npr poleti sredi dneva. Ponoči ni teorije, da bi sredi trde teme kdo spregledal eno spodobno luč na cesti!


Skratka, ponoči je kolesarjenje veliko bolj varno kot podnevi. 

kamencek 24.09.2019 11:09

@majkl_t, hvala za informacijo, sliši se super! Bom raziskal.

@obelix, ravno tvoja lokacija je tisto, kar ti omogoča, da voziš po praznih cestah ponoči. Če hočem priti jaz na tole vašo cesto, ki pelje skozi vasi, me bo prej kdo povozil, ker so ceste okrog mene vse prometne in polne avtomobilov tudi v večernih oz. nočnih urah.

No, ne razumi tole kot nestrpnost, ampak kljub temu, da sem sam kolesar, se čudim norcem, ki jih z avtom prehitevam na ravno teh cestah, ki ti jih omenjam zgoraj, v trdi temi in pogostokrat tudi v slabem vremenu, saj menim, da tega nikomur ni treba. To, kar vidim, je le izzivanje sreče.

Sicer pa niti poleti nikoli ne vozim dlje, kot do mraka in kljub temu, da je ob 22h še toplo, me takrat že zdavnaj ne boš več našel na kolesu. Niti na teku ne.

To so ure, ko se telo umirja, pripravlja za spanje in nikakor nimam želje, da bi rušil bioritem s fanatičnim udejstvovanjem v športu.

Sicer pa, kakor komu paše - če si vrhunski rekreativec, ki na tekmovanjih posega po najvišjih mestih in zaradi službe nima časa trenirati, potem razumem, da si ponoči, ko ostali spimo, zunaj, in kuriš wate.

Roxin 24.09.2019 11:20

Imam ELITE DIRETO in sem probal več simulatorjev vožnje. Od vseh mi je ZWIFT najboljši. Zasvoji te z vožnjo kakor kaka računalniška streljačina 😊. Me pa najbolj moti ker nimajo več možnosti letne naročnine 😞 cena 15€ na mesec mi je kar malce visoka zato sem prijavljen samo od novembra do marca. Vmes pa uporabljam kar original APP od Elita.

ElTorro 24.09.2019 11:30

@kamencek

@majkl_t, hvala za informacijo, sliši se super! Bom raziskal.


Tu imaš en dober pregled možnosti:

https://road.cc/content/feature/255118-13-best-indoor-cycling-apps-all-you-need-find-right-one-you-what-they-do-what

Kot rečeno, jaz uporabljam Sufferfest....tudi Rouvy mi je bil všeč, ampak grem pozimi raje v smer treninga kot virtualne vožnje (ker me to pač bolj motivira, ne ker bi dejansko potreboval trening)....zadnje čase pa opažam, da zelo hvalijo FulGaz.



kamencek 24.09.2019 11:48

@ElTorro, vrhunsko!!! Hvala!

crni2 24.09.2019 13:47
@kamencek

... No, ne razumi tole kot nestrpnost, ampak kljub temu, da sem sam kolesar, se čudim norcem, ki jih z avtom prehitevam na ravno teh cestah, ki ti jih omenjam zgoraj, v trdi temi in pogostokrat tudi v slabem vremenu, saj menim, da tega nikomur ni treba. To, kar vidim, je le izzivanje sreče. ...


@kamenček, če si kupil kolo in se z njim voziš, še ne pomeni, da si KOLESAR. Je potrebno tudi razumeti potrebe in izkušnje drugih, ne pa da jih (nas) naslavljaš z 'norci'.
kamencek 24.09.2019 13:56

@crni2, eh, v kaj si se vtaknil ...


Seveda se imam za kolesarja. Nisem ravno včeraj osedlal osla, lepo prosim.


Govorim o nevarnem početju, kakršno je kolesarjenje v trdi temi po prometni cesti.


Zdaj - kakor kdo razume to početje, je njegova stvar. Jaz ga kot kolesar vidim kot nepotrebnega in nevarnega.

dejanvuk48 25.09.2019 10:06

Jaz vozim nekako pol-pol (mtb-cestno), npr. lanski december mi je bil "najjači" mesec. Prav tako vozim globoko v minus z mtb, ker s tem kot predhodnik zgoraj nimam težav (najbolj kritični so prsti na roki in na nogi).

Vseeno pa ker so pozimi dnevi kratki, čez teden ne moram ujeti vožnje, potem pride par vikendov ko spet ne gre in lahko mine cel mesec ali več ne da bi zavrtel pedale.

Tako sem si feb. letos kupil smart trenažer ravno zaradi tega, direct drive in sedaj zwiftam. Prej trenažerja nisem nikoli probal, sem pa prebral mnogo testov, pregledal vse možno in dejansko mi je še bolj všeč, kot sem si prestavljal.

Ravno zaradi zwifta, kjer so vsi avatarji pedalirani od ljudi je stvar zelo zanimiva. Imajo veliko raznih eventov (trenutno vozim po Yorkshiru :) , danes bo padel tretji TT po sporedu), kjer se strukturirano vodijo treningi solo ali v neki grupi, razne tekme, klasične vožnje kjerkoli pač želiš itd. Tudi prvo etapo Gira TT so naredili kot primer, kjer je naš Rogla zmagal :), jaz pa poizkusil kako to zgleda. Skratka super.

Ravno zaradi tega je stvar zelo zanimiva in nikoli enolična. Jaz večinoma delam te evente, ki jih organizirajo, pa razne workoute in sem zelo zadovoljen. Sedaj se sploh ne obremenjujem z vremenom ali časom, vedno utegnem na kolo :).

Jaz lahko samo priporočam, če se da, priporočam direct drive trenažer (tih, občutek je res dober ko voziš, sam vozim Fluxa). Če ste omejeni s prostorom je pomembno tudi, da je le ta zložljiv (kot npr. Direto), da ga lahko pospraviš v omaro. Potem rabiš še vsaj en ventilator. Zwift dela na win, ios in android platformi, tako da je v bistvu dovolj že telefon za aplikacijo + mesečna naročnina 15€/mesec.


Agent041 25.09.2019 11:10

A so Zwift sedaj že usposobili za na Androidu, ali pa je še v beta fazi?

Prej je bil na Google Play samo Zwift Companion, sedaj pa vidim da je Zwift tudi, ampak ga ne morem naložiti ne na Android tablico kot tudi ne na Android telefon, ker kao ni združljiv z nobeno napravo.

Ve kdo kaj mogoče o tem?

kamencek 25.09.2019 11:15

Na official pageu je na voljo za download tole:


Agent041 25.09.2019 11:18


Agent041 25.09.2019 11:20

vem da je pred meseci (še pozimi) bil Android v beta verziji, vendar je download bil omejen na nekaj sto oseb. Sedaj pa nič več nikjer ne zasledim. 

dejanvuk48 25.09.2019 16:17

Jaz imam beta različico in deluje normalno, nikoli se ni "sesula".

dejanvuk48 25.09.2019 16:22

Jaz imam beta različico in deluje normalno, nikoli se ni "sesula".

Agent041 25.09.2019 18:53
@dejanvuk48

Jaz imam beta različico in deluje normalno, nikoli se ni "sesula".


Pa si brez problema lahko dol potegnil na Google Play? Ali pa mogoče kje na njihovi strani?
ishtar007 26.09.2019 07:09

Jaz sem si jo brez težav naložil na telefon in na tablico, ter tudi naredil 2 vožnji ta teden. Deluje brez težav!

goodguy30164 29.09.2019 22:10

Ima kdo izkušnje z my e-training ali pa kinomap?

Monty 30.11.2019 17:57

Uporablja kdo tacx aplikacijo? Ali bolj priporocate zwift? 

wragec 03.12.2019 22:37

Jaz imam obe ampak uporabljam Zwift, prijatelji so na zwiftu tako da mi ne preostane druge. 😄 Maš pa treninge na obeh podobne, na zwiftu je veliko eventov na katerih lahko sodeluješ. Probaj obe saj sta zastonj nekaj časa, potem pa se odloči.

ElTorro 03.12.2019 22:42

Teh aplikacij je sicer zdaj že malo morje.

Večina jih ima zastonj preizkus, tako da - če greš skozi seznam, pa vsako testiraš en teden, je zima že skoraj naokoli in se lahko potem odločiš kaj boš uporabljal naslednjo zimo :)


https://road.cc/content/feature/255118-13-best-indoor-cycling-apps-all-you-need-find-right-one-you-what-they-do-what

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI