MAVIC KSYRIUM PRO EXALITH SL WTS

Domov > Forum > MAVIC KSYRIUM PRO EXALITH SL WTS

MAVIC KSYRIUM PRO EXALITH SL WTS

SORTIRAJ PO:
androfrw 10.01.2017 16:47

Poglej za primerljivimi Fulcrum R0 Nite. Jaz sem se odločil za slednje, ker bile malenkost cenejše, imajo po vseh testih boljše peste, manj je težav z vzdrževanjem (po komentarjih na BDC forumu), hkrati pa ima Fulcrum boljšo poprodajo podporo - vsaj tam, kjer sem jaz kupil. Po par tisoč kilometrih delujejo bp. So pa tudi Mavic top obročniki.

bluesky 10.01.2017 17:31
@androfrw:

Poglej za primerljivimi Fulcrum R0 Nite. Jaz sem se odločil za slednje, ker bile malenkost cenejše, imajo po vseh testih boljše peste, manj je težav z vzdrževanjem (po komentarjih na BDC forumu), hkrati pa ima Fulcrum boljšo poprodajo podporo - vsaj tam, kjer sem jaz kupil. Po par tisoč kilometrih delujejo bp. So pa tudi Mavic top obročniki.

Samo preverjam ce kdo prav te fura. Pridejo zraven s kolesom.
bine1 10.01.2017 19:19
@Blueskay glej ZS
Rumbler 10.01.2017 23:33

Imel Mavic Ksyrium SL, Mavic Ksyrium SR, Mavic Ksyrium SLS, Mavic Ksyrium SLR (Exalith) ter trenutno Mavic Ksyrium SLE (Exalith). Gre pravzaprav za nekako identične obroče tvojim oz. njihove predhodnike. Z leti pa so izgubljali na teži in za moje pojme žal tudi na togosti.

Sam osebno s pesti oz. ležaji nisem imel nikoli problemov oz. ni bilo potrebe po menjavi. Ksyrium SL, SR in SLS so bili dobesedno bulletproof obroči, tudi nikoli ni bilo potrebe po centriranju, menjavi naper itd.... o.p. to so bile sezone, ko sem delal tudi po 16k km na leto. Še danes mi je žal, da sem prodal prvotne Ksyrium SL, ker bi verjetno še sedaj zelo dobro opravljali svojo nalogo. Ksyrium SLR in SLE pa so za razliko od Ksyrium SL, SR in SLS precej manj togi, med vožnjo se kaj hitro zvijajo. Ksyrium SLR so bili prav grozni...2x mi je utrgalo napero (Zicral) zadaj (zadnji obroč kombinacija Zicral in Tracomp!) in 1x spredaj. Trenutno s Ksyrium SLE nimam težav glede naper (tok, tok), vseeno pa se obroči kar lepo zvijajo. Pa mogoče še to, ko sem jih dobil (out of the box), niso bili dobro scentrirani, tako da je bilo potrebno še to porihtati predno so šli na cesto.

p.s.

Exalith zavorna površina je malce posebna. Pri zaviranju kar pričakuj glasno oglašanje obročev (in obračanje presenečenih ljudi za tabo)...posledica narebrane zavorne površine. Še tako natančna nastavitev zavornih oblog in redno čiščenje ne pomaga čisto nič. Glede samega zaviranje bi pa rekel tako. Čeprav proizvajalec trdi glede boljšega zavornega učinka, ga jaz ravno ne zaznam. Lahko rečem, da je kvečju slabše (cca 20 %) v primerjavi z navadno zavorno površino. Ko pritisneš na zavoro, sprva dolgo ne zagrabi, nato pa kar hitro zablokira...skratka on/off učinek.

Tako, da celostno gledano z užitkom sedem na drugo kolo, na katerem so osnovni Mavic Aksium obroči... pri njih vem, da se bom lahko sigurno ustavil (in brez pogledov mimoidočih). Pa verjetno tudi napere ne bodo povzročale težav.

GRINGO... 11.01.2017 07:14

Pred dvema letoma menjal stare dobre mavic ksyrium sl premium 2008 (po cca 70.000km) z

mavic cosmic sle exalith II.

- cosmic sle exalith II. so malenkost bolj togi,verjetno na račun karbonske obloge

- zavorna površina po izkušnjah prijema podobno močno,kot stari sistem,nisem pa nikoli zaznal niti enega trzljaja,prijema zelo enakomerno (je pa nova exalith II zaključna obdelava izboljšana - enako gumice ,glede na prvo generacijo)

- nikoli mi ne cvilijo,ampak prijetno potihoma "žvižgajo" med zaviranjem - tudi minimalnim

- res pa zavirajo boljše v dežju

- z naperami (jeklo) in centriranjem nobenih potreb (tudi z starimi sl - široke zircal napere ni bilo nobenih težav)

- izogibati se nalivom,strup za exalith površino je mikro mivka v umazani cestni vodi ob nalivih,tedaj po možnosti čim manj zavirati ;) in zavorno površino umiti z gobico in detergentom!

.....zato imam še po dveh letih popolnoma črno površino....:)

- izredna aerodinamika

- v glavnem za ceno,ki sem jo plačal (JB),sem zelo zadovoljen in priporočam kolesarjem do okoli max 75kg!

uploaded

uploaded

uploaded

bluesky 11.01.2017 08:06
@GRINGO...:

Pred dvema letoma menjal stare dobre mavic ksyrium sl premium 2008 (po cca 70.000km) z

mavic cosmic sle exalith II.

- cosmic sle exalith II. so malenkost bolj togi,verjetno na račun karbonske obloge

- zavorna površina po izkušnjah prijema podobno močno,kot stari sistem,nisem pa nikoli zaznal niti enega trzljaja,prijema zelo enakomerno (je pa nova exalith II zaključna obdelava izboljšana - enako gumice ,glede na prvo generacijo)

- nikoli mi ne cvilijo,ampak prijetno potihoma "žvižgajo" med zaviranjem - tudi minimalnim

- res pa zavirajo boljše v dežju

- z naperami (jeklo) in centriranjem nobenih potreb (tudi z starimi sl - široke zircal napere ni bilo nobenih težav)

- izogibati se nalivom,strup za exalith površino je mikro mivka v umazani cestni vodi ob nalivih,tedaj po možnosti čim manj zavirati ;) in zavorno površino umiti z gobico in detergentom!

.....zato imam še po dveh letih popolnoma črno površino....:)

- izredna aerodinamika

- v glavnem za ceno,ki sem jo plačal (JB),sem zelo zadovoljen in priporočam kolesarjem do okoli max 75kg!

uploaded

uploaded

uploaded

Hvala za mnenje. Nekateri so omenjali zvok zadnjega obroča kot moteč in zato me je zanimalo. Zdej če je pač zvok obroča samo drugačen zaradi narebrane zavorne površine je kul. Uporabljaš take obroče potem kot vsestranske (tudi v zimskem času)? Tvoja zavorna zgleda res kot nova...Sam imam zdej kot vsestranske fulcrum R1. Mavicove bi obdržal in fulcrumove dal s starim biciklom naprej. Lahke klančarske imam Xentise.

GRINGO... 11.01.2017 09:16

Obroče vozim tudi pozimi,vendar seveda cesta mora biti suha,izogibam se mastni cesti,če je le mogoče! Skrbim za redno čiščenje,pri katerem je priporočljivo tudi obrisati z mokro krpo zavorno površino....samo zato,da se odstrani prah,katerega je vedno nekaj med zarezicami,pa tudi zavorno gumice kdaj povlečem z krpo levo - desno.

....glede zvoka med zaviranjem ja pa tako,da je res nekaj posebnega...vsak ki ni navajen kr pogleda od kod ta pridušen žvižgajoč zvok,ki pa je prijeten za ušesa,vsaj meni in vsem,ki smo glede tega čebljali...

Je pa posebej pomembno,da so zavorne gumice popolnoma vsporedno z obročem (oprema dura-ace),kajti če so tako kot priporočajo nekateri (na > ali < ) ,tedaj občasno zadeva lahko cvili,saj gumice ne nalegajo po celotni površini enakomerno na obroč! Torej natančnost je le potrebna. Zadevo sem nalačš tako preiskusil,zato laho to trdim!

bine1 11.01.2017 10:50
@GRINGO, ti to resno o nastavitvah gumic? Meni z tako nastavitvijo cvili kot za stavo, če so pa pod kotom, pač ne. Pa tudi na embalaži imaš napisano, kako naj bi jih nastavil. Sam vprašam...
GRINGO... 11.01.2017 11:13

Ja,to je tut mene imelo v dvomu,razlaga pa je naslednja:

- ta oznaka na embalaži je v bistvu na vseh gumicah,zaradi sile zaviranja se celotna zavorna čeljust upogiba v smeri zaviranja in je šele pod določeno silo dejansko vzporedna z zavorno površino!

- finta pa je v tem (nasvet dobrega serviserja),da do tega predvidenega upogibanja ne pride,oziroma je neznatno pri vrhunski opremi,katera je seveda neprimeljivo bolj toga od povprečne opreme na trgu.

- tako sem imel prvič tudi jaz malo na < zavorne gumice in je res cvililo,ko pe sem jih popolnoma poravnal (sam),pa o cviljenju ne duha ne sluha!?

- imam dober karbo okvir in opremo dura ace

- tako se po mojem manj toga zavorna čeljust pri tebi delno upogiba v smeri zaviranja in se šele med zaviranjem poravna,zato ti ne cvili....seveda,če imaš pa tudi ti top opremo,pol pa ne vem z čim pojasniti ti dve različni izkušnji!?

bluesky 11.01.2017 11:57

:)). Jaz bom mel sigurno Ultegro, tako da @bine1 povej kaj imaš, da bom vedel kako nastavit, da bo zadeva tiho :)

bine1 11.01.2017 13:26
.... Ultegro na S works-u, 2015. Men je sicer čisto vseeno, kako so gumice postavljene, sam da se ustavim pravočasno
ken 11.01.2017 13:47
@Modronebo
Obdrzi R1 ...Razlika v zaviranju pri R1 in Mavic exalith je kot bi imel hidro vs mehanske disk zavore.. :) Nobene modulacije..pesta pri R1 so korak pred Mavic
So pa Mavic ex. lepe :)
Rumbler 11.01.2017 15:44
@bine1: @GRINGO, ti to resno o nastavitvah gumic? Meni z tako nastavitvijo cvili kot za stavo, če so pa pod kotom, pač ne. Pa tudi na embalaži imaš napisano, kako naj bi jih nastavil. Sam vprašam...

Točno tako, če so zavorne obloge vzporedno z obročem je groza...kot na posnetku, ki ga je objavil bluesky, od 0:24 naprej. Če jih daš pod kotom ni več cviljenja...še vedno pa ostane glasen "rrrrrrrrrrr".

Same zavorne čeljusti ne vem če ravno igrajo vlogo...prej imel DA 7900, sedaj DA 9000 in v obeh primernih enaki problemi. Sicer pa tisti, ki bi imel "čunga lunga" zavorne čeljusti, verjetno ne bi posegal po obročih tega cenovnega razreda.

Tomi76 04.01.2018 09:58
Ok, a je potem ze kdo kaj pogruntal ali se da te zvoke odpraviti s kaksnimi drugimi primernimi zavornini gumicani? Ali najbolje zadevo vrniti...?
aless 04.01.2018 10:14
@Tomi76: Ok, a je potem ze kdo kaj pogruntal ali se da te zvoke odpraviti s kaksnimi drugimi primernimi zavornini gumicani? Ali najbolje zadevo vrniti...?

Pozdravljen,

Iz prve roke: zvok se po določenih kilometrih odpravi sam (cca 800-1000km). Imam dvoje obroče z exalith zavorno površino (ksyrium slr r-sys in cosmic carbon slr). Nobenega motečega zvoka več!! Ko so bili novi, so bili skoraj nevzdržni.

lp, Aleš 

Tomi76 04.01.2018 14:01
Se pravi, da mi ne preostane nic drugega kot da prevozim jurja kilometrov.
Tomi76 04.01.2018 14:22
Zanimivo pa, da trgovci ob nakupu teh stvari ne omenijo. Prvic in zadnjic na Mavic obrocih.
kolesarrr 04.01.2018 18:09

Imel dvoje obroce Exalith. Oboji cvilili kot za stavo. Ni pomagalo cisto nic. Najbolj je cvililo pri nizjih hitrostih, torej v mestu pred semaforji. Vsi ljudje so gledali za menoj. Na spustih pri mocnem zaviranju je bilo nekoliko bolje. V trgovini so rekli, da so pac taki. Sedaj sem sel nazaj na klasiko in mi ni treba vec skrbeti, ce se bodo ljudje obracali za mano. :)

kawasaki 04.01.2018 20:13

Zanimivo

Imel sem ksyrium Slr, ki so na momente svinjsko zacvilile

imam pa cosmic Sle, ki nikoli ne zacvilijo, ampak prijetno zažvižgajo.Oboje Exalith.

Pa naj bi sam obroč bil enak.

Res je ,da so stare Ksyrium Sl bile najboljše, čeprav kakšen gram težje.Po cca 50.000 km sem jih prodal, pa na njih ni bil potreben niti en poseg.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI