nakup novega cestnega kolesa

Domov > Forum > nakup novega cestnega kolesa

nakup novega cestnega kolesa

SORTIRAJ PO:
bojanz 02.02.2017 18:19

Pozdravljeni rabim nasvet ker kupujem novo cestno kolo za okoli 2000eur in sem v dilemi kaj naj kupim ker imam občasno težave z križem in zato rabim pomoč pri odločitvi ali naj kupim kolo z tekmovalnim značajem čisto togo z športno držo ali naj kupim manj agresivno se pravi manj prisilno držo, kolo ki absorbira treslaje od spredaj in od zadaj. Jast mislim da bi bilo bol primerno togo kolo z športno držo kot kolo z ne tako agresiuno držo ker je za križ bolje togo kolo. Prosim še vas za pomoč . Hvala Bojan

ktm1001 02.02.2017 18:54

Že v naprej veš, da te bo hrbet bolel pa še zmeraj siliš na specialko? 

bojanz 02.02.2017 19:07

Sory ampak zame kolo je samo specijalka imel sem trekinga pa to ni to.

nejchy 02.02.2017 19:37

Vaje za stabilizacijo trupa!

So pa tudi endurance specijalke zelo hude! Vsak bo tu svoje hvalil :)

Po mojem mnenju lahko na endurance varjanti prideš do veliko bolj udobne drže kot na trekingu!

roadcyclinguk.com/gear/buyers -guide-18-best-sportive-endura nce-bikes-2016.html

Če ti je pa izpod časti voziti bolj udobno geometrijo boš pa pač trpel, ali se navadil. Upam da ne poškodoval :)

Za dva jurja dobiš pa že tipi topi specijalko. Če si ljubitelj diskov, širših gum itd itd itd ...mislim da se ravno neka revolucija v kolesarstvu odvija :)

npr. en primer:

www.canyon.com/en-si/road/end urace/endurace-cf-sl-disc-8-0. html

Seveda boš našel podobne ponudbe ostalih proizvajalcev. Po mojih izkušnjah dobiš v lokalnih trgovinah ravno toliko popusta, da je cena "tam tam" V osnovi ima pa Canyon kr ugodno (so brez posrednikov- trgovcev...)

SREČNO!

Periglej 02.02.2017 19:54

Ne skrbi, križ boli tudi na endurace. Bo treba kaj ojačati, pa bo bolje....

biemsi 03.02.2017 00:41
Sam sem imel tudi kar precejsnje tezave s hrbtom in bal sem se kako se bo to na kolesu odrazalo in za enkrat je vse ok. Malo pa le pazi ker tudi vse "race" specialke niso v poziciji telesa enake. Nekatere slovijo kot agresivnejse kot druge. Sam sem najprej vozil Specija ki je dokaj agresiven in kasneje ko sem presedlal na BMCja je bla cisto druga zgodba. Veliko bolj sproscena voznja, grbine pobira enkratno, tako da je zelo velika razlika. To ti lahko potrdijo tudi drugi ki so morda preizkusili kaj vec koles ali pa presedlali z drugih znamk na recimo BMC pa se nekaj jih imas v akciji na Bike-ek.si
Tudi meni so race okvirji dosti lepsi a so nekatera endurance kolesa tudi zelo vsecna. Nebi se branil recimo Synapsa ali pa Infinitota pa se kaksen bi se nasel...
Najbolje pa ce prej uspes preizkusit ali pa se bolje na kak bike fiting in ti tam strokovnjak pove kaj je zate glede na hrbet se sprejemljivo.
Ban 03.02.2017 07:40

Bolečine v križu so lahko posledica tudi nepravilne nastavitve kolesa.

SHad 03.02.2017 08:11

Zakaj bi pa naj bilo togo kolo bolj primerno za težave z križem?
Saj ne kupuješ postelje.
Pa še za posteljo je to veljali včasih, zdaj je itak znano da je to zmota.

biemsi 03.02.2017 10:18
@SHad:

Zakaj bi pa naj bilo togo kolo bolj primerno za težave z križem?
Saj ne kupuješ postelje.
Pa še za posteljo je to veljali včasih, zdaj je itak znano da je to zmota.

Se strinjam. Togo kolo kvecemu skoduje temu. Primernejse kolo za obcutljive, morda celo za nas starejso generacijo je sigurno s kako tehnologijo pobiranja vibracij ali tresljajev ki so posledice slabega terena. Sam vem da je moj Bmc neprimerno lepse pobiral grbine kot Tarmac. Verjamem, da so moderna endurance kolesa se primernejsa saj so ravno zato zasnovana. No spet je tuki neka meja, ker se vsega pac pobirati ne da. Ne vem pa kako so ta nova endurance Domane, Rubaix ki imajo dobesedno neka vzmetenja, mehanizme ki naj bi pripomorali k temu. Sam sem bolj pristas razlicnih materialov in konstrukcije okvirja ki k temu pripomorejo in manj nekih gibajocih se delov (npr. Synapse, Infinito itd.). Manj ko je tega bolje je. Spomnim se Cannondalov SilkRoad nekje okrog leta 2000, specialka z vzmetenjem v vilici, ki pa se je hitro in klaverno koncala. No morda niso bili casi pravi alpa ni bilo dodelano kot je npr.novi Rubaix. Bomo videli, cas bo pokazal.
Anquetil.J 03.02.2017 10:20

Najprej pojdi k zdravniku in ugotovi zakaj te boli križ.

Pinocio 03.02.2017 11:31
@bojanz:

ker imam občasno težave z križem in zato rabim pomoč pri odločitvi ali naj kupim kolo z tekmovalnim značajem čisto togo z športno držo

Kupi tekmovalno kolo,ker si boš le s takim kolesom ojačal hrbtne mišice,saj od teh izhajajo tvoje občasne težave s križem.kul

Noe 03.02.2017 12:36

Jaz imam probleme z bolečinami v križu in tudi na MRju ugotovljene poškodbe na L4-L5 in L5-S1. Nikoli pa nisem imel bolečin zaradi kolesarjenja. Res je, da si v hladnejših dneh spodaj dam motoristični pas, drugače pa ne.
Kupi si kolo na katerem se boš počutil dobro. Predlagam pa da narediš še fiting, da se izogneš kakšnim dodatnim nevšečnostim. Kot je pa Anquetil predlagal obišči še zdravnika, da boš vedel kaj točno imaš poškodovano. Zakaj pa plačujemo zavarovanje.

bojanz 03.02.2017 15:04

Najlepša hvala vsem za odgovore, odločil sem se da bom pred nakupom kolo probal en in drug, ker kupujem novo  res ne moreš vedeti kaj ti paše dokler ne probaš. Križ me pa včasih boli ker imam takšno teško delo v službi, zato pa imam kolo ker po kolesarjenju se veliko bolje počutim zato kolesarim na kolesu me pa nikoli ne boli križ, boli me če sem premalokrat zato kupujem novo še bolše kolo. Hvala vem za odgovore vesel bi bil kašnega namiga kam po pravo kolo in dober nasvet in kje je zares dober serviser za kolo ker vsi nekaj obljubljajo naredijo pa bore malo .

TIF 03.02.2017 21:34

Odvisno tudi kaj želiš od vožnje. Želiš bolj lažerno vožnjo, ali se rad meriš/tekmuješ.... Giant Defy je kar poceni in vredu kolo za počasnejšo in udobno vožnjo... javi kaj si si kupil...

rs1975 04.02.2017 06:20

Tako kot so ti že drugi predlagali kupi kolo z Endurance geometrijo. Skoraj vsak proizvjalec imam vsaj eno tako kolo v ponudbi. 
Tudi sam imam poškodbo L5-S1, pa pr ivožnji zaradi tega ne čutim nobenih bolečin. Vozim pa Synapsa... 

SHad 04.02.2017 20:32

Endurance full karbon.
Jaz za 2k € ne bi niti gledal drugega.
Vedno še lahko nižaš krmilo oz. daš bolj klasično.

pene 05.02.2017 06:46

Kupi karkoli, samo od Gianta roke stran!!! Ti govorim iz izkušenj

airpir 05.02.2017 13:00

kupi endurance in pa geometrija ti mora biit 100%.
Jaz bi vzel disk in plašče 28 ali 30mm. S palšči narediš kolo 100x bolj udobno(sem preveril v praksi) kot pa s samo togostjo okvirja.... 

nejchy 05.02.2017 14:42
@airpir:. S palšči narediš kolo 100x bolj udobno(sem preveril v praksi) kot pa s samo togostjo okvirja.... 

Nebi rekel da 100x, ampak definitivno se opazi in se strinjam!

Kolko sem sam stestiral, je veliko bolje imeti nek trening obroč in res dobre plašče, kot pa high-end obroče s povprečnimi plašči :) Ne le za udobje, ampak nasplošno! :)

Mogoče sem le jst tak nesposoben, ampak dejanskih razlik obročev od 300-700€ sploh nisem občutil. Po zamenjavi plaščev pa takoj! :) :)

fuego 05.02.2017 19:47
@pene:

Pa kaj ti še vedno ne moreš pozabit, da ti niso zamnejal okvirja katerega si sam poškodoval? Giant dela okvirje za večino koles, morda tudi za tega katerega sedaj voziš...mežik

pene 05.02.2017 21:09
@fuego:
@pene:

Pa kaj ti še vedno ne moreš pozabit, da ti niso zamnejal okvirja katerega si sam poškodoval? Giant dela okvirje za večino koles, morda tudi za tega katerega sedaj voziš...mežik

Ne gre se za okvir, gre se za odnos.. Pa tudi sicer ne gre za nek kakovostni presežek - je*eš karbon, ki poči. Sej je že Kittel  pokazal, kaj si misli o teh tajvanskih jajcih ... www.youtube.com/watch?v=tOjKf qeiQvo

bojanz 05.02.2017 21:38

vidim da je velika dilema kakšno kolo kupiti, še kakšen nasvet mi bo zelo koristil lahko kar konkreten nasvet pa tudi kje lahko kolo najceneje dobim hvala za nasvest  lp,Bojan

Agent041 05.02.2017 21:51
@SHad:

Endurance full karbon.
Jaz za 2k € ne bi niti gledal drugega.
Vedno še lahko nižaš krmilo oz. daš bolj klasično.

Vsekakor se strinjam. Tudi jaz sem imel prej težave s hrbtom. Kupil sem endurance kolo (Synapsa). Se dosti raztegoval, ter si čez čas odstranil vse spacerje pod fajfo. Tako je udobno in skoraj v enaki pozi, kot če bi mel race konfiguracijo (seveda ne ekstremno). Dandanes so endurance kolesa tudi fejst odzivna (no ja, vsaj Synapse je). Z menjavo z boljšimi obroči pa sem pridobil še na udobju in odzivnosti.

nejchy 05.02.2017 22:00
@bojanz:

vidim da je velika dilema kakšno kolo kupiti, še kakšen nasvet mi bo zelo koristil lahko kar konkreten nasvet pa tudi kje lahko kolo najceneje dobim hvala za nasvest  lp,Bojan

Ok, podaj malo več informacij....

-cena okvirno 2000€?

-endurance, udobna geometrija....

Tvoja višina, razkorak, idealno še višina sedeža trenutnega kolesa (merjena od sredine gonilnega ležaja do vrha sedeža?)???

Nekaj dobrih ponudb boš tu sigurno dobil...

Osebno bi še vedno zbral normalno kolo s rim brake opcijo, rang opreme ultegra in obroči fulcrum racing 3... to bi bila že bomba in ti bi sigurno zelo dobro služilo! :)

ktm1001 05.02.2017 22:03
@bojanz:

Na prvo žogo

www.extremevital.com/en/cycli ng/road-bike-specialized-rouba ix-sl4-comp-2016-black-p-17167 .html

www.funsports.si/synapse-carb on-ultegra-4-2016.html

Niti ni tolk ugodno
www.veb-company.si/izdelek/65 14/kolo-dedacciai-vertigine-ul tegra-2017.html

V prednaročilu je bil 1700€... 2200€ niti ni tolk ugodno več. Dobiš bolj zvenečo znamko. 
ghost.si/index.php/ghost-2017 .html?page=shop.product_detail s&flypage=flypage.tpl &product_id=1013 &category_id=205

www.valy.si/izdelek/N-TREK_DO MANE_4.5/trek-domane-45-cestno -kolo-2016

deal 06.02.2017 06:52

bodi pameten in vzemi raje alu kolo, razliko v ceni pa investiraj v karbonske obroče, ki bodo naredile tisto razliko v vožnji - bolj kot karbonski okvir. Recimo kaj takega z zelo solidno 105 grupo... www.jbcenter.si/kolesa/cestna /aluminijasta/Specialized-Alle z-Comp

Cannondale ima recimo caad8, scott ima speedsterja itn...

Nonsens je kupiti (povprečno) karbonsko kolo za 2000 jurja, na njem pa voziti alu klinčerje za 150 eur, kot to počne velika večina rekreativcev

deal 06.02.2017 09:07

sicer pa bolj boš naslonjen na roke, manj bo trpela hrbtenica. Tako da endurance geometrija ni nujno boljša izbira. Jaz imam denimo bolečine v križu pri vožnji z gorcem, ker me nabija v hrbet, pri specialki pa teh težav nimam...

gorann316998 06.02.2017 12:25

ker imata gorc in endurance podobno geometrijo?

presenečen 

TIF 07.02.2017 06:12
Kot vidiš smo ti forumaši napisali eno miljardo mnenj, kaj bi si moral kupit. Od vsega, je najpomembneje da si v kolo zaljubljen, da ti je tako všeč, da se boš z veseljem z njim vozil in treniral. Ne glej kaj je dobiš za kaki denar, na konc koncev so razlike tako male in če si pripravljen dat za kolo več kot 1500 eur, ne verjamem da boš razočaran. Kar se pa zdravja in hrbtenice tiće oz. Kaj bi bilo za tebe najbolje pa lahko samo ti veš...
mare77 07.02.2017 23:04

Prosim za vašo pomoč.

Kupujem novo cestno kolo in res ne vem kako bi se najbolje odločil. Naj povem moje karakteristike in želje: cestno kolo z "endurance" geometrijo, 105 oprema, alu okvir, visok sem 178 cm, 75 kg, 39 let, cena nekje do 1.200 € max, letno naredim cca. 3.000 km. Bolj kot hitrost in dirkaštvo, mi je pomembna udobnost in užitek na kolesu. Novo kolo bi vozil sigurno 10 let. Sedaj imam 9 let starega Focus Arribo, željo imam po novem cestnem kolesu - prvič. Izbira v tem rangu je ogromna, če bi želel vsakega sprobati, bi najbrž potreboval mesec dni dopusta smeh. Naredil sem ožji izbor koles, prosim za vaša mnenja, kaj se mi najbolj splača kupiti glede na moje želje in vaše izkušnje.

www.bicyclebluebook.com/searc hlistingdetail.aspx?id=3055843  1.120 € gotovinska cena 

www.trekbikes.com/us/en_US/bi kes/road-bikes/performance-roa d/%C3%A9monda-alr/%C3%A9monda- alr-4/p/1424000-2017/  950 € za gotovino. Sicer ima Tiagro opremo. A je velika razlika glede na 105?

www.bike24.com/p2149898.html  950 € za gotovino

www.centerbauer.com/ktm-2016/ ktm-strada-2000 1.050 € gotovina

www.maxisport.si/pinarello-ne or-2016-647-105-tiagra-54.html 1.199 €

www.maxisport.si/cube-attain- sl-2017.html 1.080 € gotovina

www.a2u.si/products/show/5UJ8 KS62LO8LFFTK 995 €

www.a2u.si/products/show/0GR0 GTTCOOCRKHBH 1.190 €

Najbolj se nagibam k Cube attain sl, drugi izbor je Trek ali Scott? Razmišljam pravilno. Vaše mnenje. Hvala

1 2 3 ... 11
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI