Že v naprej veš, da te bo hrbet bolel pa še zmeraj siliš na specialko?
Sory ampak zame kolo je samo specijalka imel sem trekinga pa to ni to.
Vaje za stabilizacijo trupa!
So pa tudi endurance specijalke zelo hude! Vsak bo tu svoje hvalil :)
Po mojem mnenju lahko na endurance varjanti prideš do veliko bolj udobne drže kot na trekingu!
roadcyclinguk.com/gear/buyers -guide-18-best-sportive-endura nce-bikes-2016.html
Če ti je pa izpod časti voziti bolj udobno geometrijo boš pa pač trpel, ali se navadil. Upam da ne poškodoval :)
Za dva jurja dobiš pa že tipi topi specijalko. Če si ljubitelj diskov, širših gum itd itd itd ...mislim da se ravno neka revolucija v kolesarstvu odvija :)
npr. en primer:
www.canyon.com/en-si/road/end urace/endurace-cf-sl-disc-8-0. html
Seveda boš našel podobne ponudbe ostalih proizvajalcev. Po mojih izkušnjah dobiš v lokalnih trgovinah ravno toliko popusta, da je cena "tam tam" V osnovi ima pa Canyon kr ugodno (so brez posrednikov- trgovcev...)
SREČNO!
Ne skrbi, križ boli tudi na endurace. Bo treba kaj ojačati, pa bo bolje....
Bolečine v križu so lahko posledica tudi nepravilne nastavitve kolesa.
Zakaj bi pa naj bilo togo kolo bolj primerno za težave z križem?
Saj ne kupuješ postelje.
Pa še za posteljo je to veljali včasih, zdaj je itak znano da je to zmota.
@SHad:Se strinjam. Togo kolo kvecemu skoduje temu. Primernejse kolo za obcutljive, morda celo za nas starejso generacijo je sigurno s kako tehnologijo pobiranja vibracij ali tresljajev ki so posledice slabega terena. Sam vem da je moj Bmc neprimerno lepse pobiral grbine kot Tarmac. Verjamem, da so moderna endurance kolesa se primernejsa saj so ravno zato zasnovana. No spet je tuki neka meja, ker se vsega pac pobirati ne da. Ne vem pa kako so ta nova endurance Domane, Rubaix ki imajo dobesedno neka vzmetenja, mehanizme ki naj bi pripomorali k temu. Sam sem bolj pristas razlicnih materialov in konstrukcije okvirja ki k temu pripomorejo in manj nekih gibajocih se delov (npr. Synapse, Infinito itd.). Manj ko je tega bolje je. Spomnim se Cannondalov SilkRoad nekje okrog leta 2000, specialka z vzmetenjem v vilici, ki pa se je hitro in klaverno koncala. No morda niso bili casi pravi alpa ni bilo dodelano kot je npr.novi Rubaix. Bomo videli, cas bo pokazal.Zakaj bi pa naj bilo togo kolo bolj primerno za težave z križem?
Saj ne kupuješ postelje.
Pa še za posteljo je to veljali včasih, zdaj je itak znano da je to zmota.
Najprej pojdi k zdravniku in ugotovi zakaj te boli križ.
@bojanz:ker imam občasno težave z križem in zato rabim pomoč pri odločitvi ali naj kupim kolo z tekmovalnim značajem čisto togo z športno držo
Kupi tekmovalno kolo,ker si boš le s takim kolesom ojačal hrbtne mišice,saj od teh izhajajo tvoje občasne težave s križem.
Jaz imam probleme z bolečinami v križu in tudi na MRju ugotovljene poškodbe na L4-L5 in L5-S1. Nikoli pa nisem imel bolečin zaradi kolesarjenja. Res je, da si v hladnejših dneh spodaj dam motoristični pas, drugače pa ne.
Kupi si kolo na katerem se boš počutil dobro. Predlagam pa da narediš še fiting, da se izogneš kakšnim dodatnim nevšečnostim. Kot je pa Anquetil predlagal obišči še zdravnika, da boš vedel kaj točno imaš poškodovano. Zakaj pa plačujemo zavarovanje.
Najlepša hvala vsem za odgovore, odločil sem se da bom pred nakupom kolo probal en in drug, ker kupujem novo res ne moreš vedeti kaj ti paše dokler ne probaš. Križ me pa včasih boli ker imam takšno teško delo v službi, zato pa imam kolo ker po kolesarjenju se veliko bolje počutim zato kolesarim na kolesu me pa nikoli ne boli križ, boli me če sem premalokrat zato kupujem novo še bolše kolo. Hvala vem za odgovore vesel bi bil kašnega namiga kam po pravo kolo in dober nasvet in kje je zares dober serviser za kolo ker vsi nekaj obljubljajo naredijo pa bore malo .
Odvisno tudi kaj želiš od vožnje. Želiš bolj lažerno vožnjo, ali se rad meriš/tekmuješ.... Giant Defy je kar poceni in vredu kolo za počasnejšo in udobno vožnjo... javi kaj si si kupil...
Tako kot so ti že drugi predlagali kupi kolo z Endurance geometrijo. Skoraj vsak proizvjalec imam vsaj eno tako kolo v ponudbi.
Tudi sam imam poškodbo L5-S1, pa pr ivožnji zaradi tega ne čutim nobenih bolečin. Vozim pa Synapsa...
Endurance full karbon.
Jaz za 2k € ne bi niti gledal drugega.
Vedno še lahko nižaš krmilo oz. daš bolj klasično.
Kupi karkoli, samo od Gianta roke stran!!! Ti govorim iz izkušenj
kupi endurance in pa geometrija ti mora biit 100%.
Jaz bi vzel disk in plašče 28 ali 30mm. S palšči narediš kolo 100x bolj udobno(sem preveril v praksi) kot pa s samo togostjo okvirja....
@airpir:. S palšči narediš kolo 100x bolj udobno(sem preveril v praksi) kot pa s samo togostjo okvirja....
Nebi rekel da 100x, ampak definitivno se opazi in se strinjam!
Kolko sem sam stestiral, je veliko bolje imeti nek trening obroč in res dobre plašče, kot pa high-end obroče s povprečnimi plašči :) Ne le za udobje, ampak nasplošno! :)
Mogoče sem le jst tak nesposoben, ampak dejanskih razlik obročev od 300-700€ sploh nisem občutil. Po zamenjavi plaščev pa takoj! :) :)
@pene:Kupi karkoli, samo od Gianta roke stran!!! Ti govorim iz izkušenj
Pa kaj ti še vedno ne moreš pozabit, da ti niso zamnejal okvirja katerega si sam poškodoval? Giant dela okvirje za večino koles, morda tudi za tega katerega sedaj voziš...
@fuego:@pene:Kupi karkoli, samo od Gianta roke stran!!! Ti govorim iz izkušenj
Pa kaj ti še vedno ne moreš pozabit, da ti niso zamnejal okvirja katerega si sam poškodoval? Giant dela okvirje za večino koles, morda tudi za tega katerega sedaj voziš...
Ne gre se za okvir, gre se za odnos.. Pa tudi sicer ne gre za nek kakovostni presežek - je*eš karbon, ki poči. Sej je že Kittel pokazal, kaj si misli o teh tajvanskih jajcih ... www.youtube.com/watch?v=tOjKf qeiQvo
vidim da je velika dilema kakšno kolo kupiti, še kakšen nasvet mi bo zelo koristil lahko kar konkreten nasvet pa tudi kje lahko kolo najceneje dobim hvala za nasvest lp,Bojan
@SHad:Endurance full karbon.
Jaz za 2k € ne bi niti gledal drugega.
Vedno še lahko nižaš krmilo oz. daš bolj klasično.
Vsekakor se strinjam. Tudi jaz sem imel prej težave s hrbtom. Kupil sem endurance kolo (Synapsa). Se dosti raztegoval, ter si čez čas odstranil vse spacerje pod fajfo. Tako je udobno in skoraj v enaki pozi, kot če bi mel race konfiguracijo (seveda ne ekstremno). Dandanes so endurance kolesa tudi fejst odzivna (no ja, vsaj Synapse je). Z menjavo z boljšimi obroči pa sem pridobil še na udobju in odzivnosti.
@bojanz:vidim da je velika dilema kakšno kolo kupiti, še kakšen nasvet mi bo zelo koristil lahko kar konkreten nasvet pa tudi kje lahko kolo najceneje dobim hvala za nasvest lp,Bojan
Ok, podaj malo več informacij....
-cena okvirno 2000€?
-endurance, udobna geometrija....
Tvoja višina, razkorak, idealno še višina sedeža trenutnega kolesa (merjena od sredine gonilnega ležaja do vrha sedeža?)???
Nekaj dobrih ponudb boš tu sigurno dobil...
Osebno bi še vedno zbral normalno kolo s rim brake opcijo, rang opreme ultegra in obroči fulcrum racing 3... to bi bila že bomba in ti bi sigurno zelo dobro služilo! :)
@bojanz:vidim da je velika dilema kakšno kolo kupiti, še kakšen nasvet mi bo zelo koristil lahko kar konkreten nasvet pa tudi kje lahko kolo najceneje dobim hvala za nasvest lp,Bojan
Na prvo žogo
www.extremevital.com/en/cycli ng/road-bike-specialized-rouba ix-sl4-comp-2016-black-p-17167 .html
www.funsports.si/synapse-carb on-ultegra-4-2016.html
Niti ni tolk ugodno
www.veb-company.si/izdelek/65 14/kolo-dedacciai-vertigine-ul tegra-2017.html
V prednaročilu je bil 1700€... 2200€ niti ni tolk ugodno več. Dobiš bolj zvenečo znamko.
ghost.si/index.php/ghost-2017 .html?page=shop.product_detail s&flypage=flypage.tpl &product_id=1013 &category_id=205
www.valy.si/izdelek/N-TREK_DO MANE_4.5/trek-domane-45-cestno -kolo-2016
bodi pameten in vzemi raje alu kolo, razliko v ceni pa investiraj v karbonske obroče, ki bodo naredile tisto razliko v vožnji - bolj kot karbonski okvir. Recimo kaj takega z zelo solidno 105 grupo... www.jbcenter.si/kolesa/cestna /aluminijasta/Specialized-Alle z-Comp
Cannondale ima recimo caad8, scott ima speedsterja itn...
Nonsens je kupiti (povprečno) karbonsko kolo za 2000 jurja, na njem pa voziti alu klinčerje za 150 eur, kot to počne velika večina rekreativcev
sicer pa bolj boš naslonjen na roke, manj bo trpela hrbtenica. Tako da endurance geometrija ni nujno boljša izbira. Jaz imam denimo bolečine v križu pri vožnji z gorcem, ker me nabija v hrbet, pri specialki pa teh težav nimam...
ker imata gorc in endurance podobno geometrijo?
Prosim za vašo pomoč.
Kupujem novo cestno kolo in res ne vem kako bi se najbolje odločil. Naj povem moje karakteristike in želje: cestno kolo z "endurance" geometrijo, 105 oprema, alu okvir, visok sem 178 cm, 75 kg, 39 let, cena nekje do 1.200 € max, letno naredim cca. 3.000 km. Bolj kot hitrost in dirkaštvo, mi je pomembna udobnost in užitek na kolesu. Novo kolo bi vozil sigurno 10 let. Sedaj imam 9 let starega Focus Arribo, željo imam po novem cestnem kolesu - prvič. Izbira v tem rangu je ogromna, če bi želel vsakega sprobati, bi najbrž potreboval mesec dni dopusta . Naredil sem ožji izbor koles, prosim za vaša mnenja, kaj se mi najbolj splača kupiti glede na moje želje in vaše izkušnje.
www.bicyclebluebook.com/searc hlistingdetail.aspx?id=3055843 1.120 € gotovinska cena
www.trekbikes.com/us/en_US/bi kes/road-bikes/performance-roa d/%C3%A9monda-alr/%C3%A9monda- alr-4/p/1424000-2017/ 950 € za gotovino. Sicer ima Tiagro opremo. A je velika razlika glede na 105?
www.bike24.com/p2149898.html 950 € za gotovino
www.centerbauer.com/ktm-2016/ ktm-strada-2000 1.050 € gotovina
www.maxisport.si/pinarello-ne or-2016-647-105-tiagra-54.html 1.199 €
www.maxisport.si/cube-attain- sl-2017.html 1.080 € gotovina
www.a2u.si/products/show/5UJ8 KS62LO8LFFTK 995 €
www.a2u.si/products/show/0GR0 GTTCOOCRKHBH 1.190 €
Najbolj se nagibam k Cube attain sl, drugi izbor je Trek ali Scott? Razmišljam pravilno. Vaše mnenje. Hvala
Pozdravljeni rabim nasvet ker kupujem novo cestno kolo za okoli 2000eur in sem v dilemi kaj naj kupim ker imam občasno težave z križem in zato rabim pomoč pri odločitvi ali naj kupim kolo z tekmovalnim značajem čisto togo z športno držo ali naj kupim manj agresivno se pravi manj prisilno držo, kolo ki absorbira treslaje od spredaj in od zadaj. Jast mislim da bi bilo bol primerno togo kolo z športno držo kot kolo z ne tako agresiuno držo ker je za križ bolje togo kolo. Prosim še vas za pomoč . Hvala Bojan