na splošno če pogledaš forum kako malo tem se "obravnava" v enem dnevu vidiš da jih je vse manj in manj. in tisto so povečini res samo gešteli in felge pa novice o tekmah. Ostalo je pa zamrlo.
Zato, ker kolesarskih čevljev in oblačil 90% uporabnikov tega foruma in kolesarjev na sploh ne obravnava kot esencialnega dela kolesarske opreme. Konec koncev je to razvidno že pri nakupu kolesa. Investira se v kolo in obroče, med tem ko se zanemarja pedala, oblačila, čevlje, čelado... To se kupi po principu, "samo da je". Posledično tudi ni znanja o teh zadevah in možnosti,da se razvije obsežna in konstruktivna debata.
O čevljih je pred časom obstajala tema podobna tisti Pokaži kaj voziš. Torej, poanta je bila na čevljih in ne kolesih. Ne vem pa, ali je ta tema še prisotna, saj jih je bilo kar nekaj izbrisanih.
@Lopata:Zato, ker kolesarskih čevljev in oblačil 90% uporabnikov tega foruma in kolesarjev na sploh ne obravnava kot esencialnega dela kolesarske opreme. Konec koncev je to razvidno že pri nakupu kolesa. Investira se v kolo in obroče, med tem ko se zanemarja pedala, oblačila, čevlje, čelado... To se kupi po principu, "samo da je". Posledično tudi ni znanja o teh zadevah in možnosti,da se razvije obsežna in konstruktivna debata.
O čevljih je pred časom obstajala tema podobna tisti Pokaži kaj voziš. Torej, poanta je bila na čevljih in ne kolesih. Ne vem pa, ali je ta tema še prisotna, saj jih je bilo kar nekaj izbrisanih.
...ne bi mogu sam bolje napisat....
....prjatu je reku....katere 3 stvari so zelo pomembne pri kolesarstvu....dlani....rit.. ..stopala...in...posledično.. .udobje le-teh...
Mogoče zato, ker si redko kdo kupuje Assos-a, Dot out...oz. ker nimajo vsi enako občutljive riti. Meni vem, da čisto zadošča spominska pena od Tamai, pa so hlače cca. 45€ - 50€. Veliko teh oblačil je predragih, sploh če veliko kolesariš in izrabiš tako tiste za 50€ kot tiste za 150€. Kar se pa čevljev tiče pa moraš edino vedeti kakšno vrsto stopala imaš in da si temu primerno kupiš čevelj, ki ti ustreza. Meni se najbolj usede Specialized čevelj, ker imam malce širšo nogo, pri SIDI-ju pa Mega varianta. Tudi Northwave so načeloma za širša stopala. Podplati so pa tak pri večini čevljev okrog 130 - 150€ karbonski ali pa mešanica. Kar je pa nad 200€ pa bolj kot ne šminka. Kdo pa rabi tako toge čevlje, da te po 5ih urah kolesa bolijo stopala.
@fuego:Kar je pa nad 200€ pa bolj kot ne šminka. Kdo pa rabi tako toge čevlje, da te po 5ih urah kolesa bolijo stopala.
...to se ne bi ravno strinjal....je opazna razlika...samo veš...lahko ti tudi čevelj za 150eur sede...pa tisti za 250eur ti pa ne....preverjeno!
Imam več dresov od žolne in to je zame top shit.
Več kot desetletje sem drgnil Nike Poggio II šprintarice.. Pred leti nabavil Mavic Zxellium ultimate RUMENE in mislil, da imam pod sabo e-kolo :) Razlika je bila več kot opazna, ko sem v klanec pritisnil na pedala :D ... Sedaj pa počasi razmišljam, da bi šel na Shimano S-phyre...
Prav tako je bila zeeloo velika razlika, ko sem zamenjal navadno ALU krmilu s karbonskim...
@nemelk:Več kot desetletje sem drgnil Nike Poggio II šprintarice.. Pred leti nabavil Mavic Zxellium ultimate RUMENE in mislil, da imam pod sabo e-kolo :) Razlika je bila več kot opazna, ko sem v klanec pritisnil na pedala :D ... Sedaj pa počasi razmišljam, da bi šel na Shimano S-phyre...
Prav tako je bila zeeloo velika razlika, ko sem zamenjal navadno ALU krmilu s karbonskim...
Potem boš moral obvezno nabavit še S-Phyre tall socks...ker to je potem to..:)
Jaz kot navaden rekreativec ne opazim teh razlik, zato mi niso pomembne. Ajd, če bi bil profi...
Edina stvar, ki jo opazim je, če so bolj togi obročniki, kar se pozna predvsem pri abzicanju, v sami balanci pa nisem opazil bistvene razlike med karbonsko in alu....
Je pa precej tudi v marketingu, ki deluje kot placebo.... ko pride ven nekaj novega se kar naenkrat ne more več kolesarit z staro opremo...
@fuego - ne bo potrebe, pridejo v kompletu s čevlji :)
@nemelk:Več kot desetletje sem drgnil Nike Poggio II šprintarice.. Pred leti nabavil Mavic Zxellium ultimate RUMENE in mislil, da imam pod sabo e-kolo :) Razlika je bila več kot opazna, ko sem v klanec pritisnil na pedala :D ... Sedaj pa počasi razmišljam, da bi šel na Shimano S-phyre...
to je blo zarad rumene barve :D:D :D
@nemelk:
??
V čem si čutil razliko? Morda v bolj moderni obliki kot na 10 let starem kosu ali v čem?
@-BLAŽ-:@nemelk:
Prav tako je bila zeeloo velika razlika, ko sem zamenjal navadno ALU krmilu s karbonskim...??
V čem si čutil razliko? Morda v bolj moderni obliki kot na 10 let starem kosu ali v čem?
V neverjetni lahkotnosti denarnice! :)
@fuego:@nemelk:Več kot desetletje sem drgnil Nike Poggio II šprintarice.. Pred leti nabavil Mavic Zxellium ultimate RUMENE in mislil, da imam pod sabo e-kolo :) Razlika je bila več kot opazna, ko sem v klanec pritisnil na pedala :D ... Sedaj pa počasi razmišljam, da bi šel na Shimano S-phyre...
Prav tako je bila zeeloo velika razlika, ko sem zamenjal navadno ALU krmilu s karbonskim...Potem boš moral obvezno nabavit še S-Phyre tall socks...ker to je potem to..:)
Jaz kot navaden rekreativec ne opazim teh razlik, zato mi niso pomembne. Ajd, če bi bil profi...
Edina stvar, ki jo opazim je, če so bolj togi obročniki, kar se pozna predvsem pri abzicanju, v sami balanci pa nisem opazil bistvene razlike med karbonsko in alu....
Je pa precej tudi v marketingu, ki deluje kot placebo.... ko pride ven nekaj novega se kar naenkrat ne more več kolesarit z staro opremo...
In to še najbolj velja za diske na specialki
A to res drži za gonilke ? Sem vedno mislil, da ja za gonilko dobro imeti kakšno kvalitetno karbonsko, ravno zaradi togosti
Ej sodelujoči - zgoraj opisane razlike sem občutil predvsem pri aufzicanju v klanec (recimo velika šajba pa Jezersko od Kanonirja), valda se ne pozna razlika pri fjakanju po ravnem pri 28 km/h...
@ken - probaj se enkrat obesit na ročke in malo zvijaj balancu gor in dol izmenično levo in desno stran(na mestu seveda) - če imaš 130 fajfo se gotovo še bolj pozna, kajne :) ravno iz te scene so se razvile combo fajfa+balanca - šprinter bo vedel kaj mu večja togost prinese..
@biemsi:
Sam vidim vecjo tezavo v tem, da na tem forumu ne sodeluje vec veliko zelo zelo izkusenih kolesarjev ki so vcasih prava zakladnica kolesarskega znanja... Menim da je ta forum ze par let nazaj zacel zgubljati pomembne clane z raznimi izpisi ali bolje receno blokadami ljudi ki so si drznili kritizirati take ali drugacne nepravilnosti tako na forumu kot zunaj njega...
Sam sem se ogromno od teh ljudi naucil in kot vidim jih je le se nekaj od "stare garde" ostalo...
Sam mislim da je vecja tezava v temu kot pa da se o tem ne govori... Govori se ampak vse vprek nekako in tu manjka pravo kolesarsko znanje...ali kakor je v modi reci :Beg kolesarskih mozganov...
...bo zelo držalo.....žal....
.....kaj se je že zgodilo z Galilejem in Kopernikom!?
Nekaj koles sem že tako testiral.
Amak pri tem testu ima krmilo še najmanjši vpliv. Največji vpliv ima v ležajenje prednje vilice in sama vilica. Navadno je alu krmilo bolj togo.
Dečki zdej ga pa mal biksate - verjetno je tadebel četrtek kriv.
Alu belanca pa res ni bolj toga od karbonske. Mal se oprite spodaj na aluminijasto in lepo zadiha, karbonska skoraj ne. Pri oporah ni velike razlike, pravzaprav full karbonskih opor skoraj ni(Mcfk al pa Ax Lightness).
@Uuuuu tle pa balanca in fajfa ne igrata nobene vloge... Ta rdec Ridley jih tako zasenci in ta varianta Ridleya pa je bla meni tako noro ubijalska, da ko pogledam ta novega Fenixa (unga v prodaji za nas rajo)mi pride za se zjokat...
@n3o:...se pogovarjamo večinoma tu gor o geštelih in o feltnah.....!?!?
Zadnje cajte res opažam, da se zelo malo pogovarjamo o zelo pomembnih stvareh...o kolesarskih oblačilih....o dobrih čevljih (res ne vem če obstaja kakšna dobra tema o čevljih....)
....djmo se še malo o teh stvareh....
www.bicikel.com/forum/46616/? p=1
Sam sem že začel to temo, pa mi je Fausto na prvi strani rekel, da to ni humana rubrika.
moj namen te teme je......zakaj je bolšje imeti manj in to boljše .... in ne obratno....
...predvsem pa izpostavit...da ni samo pomemben geštel in feltne...tudi tiste 3 stvari....
...bolje imeti primernejši (mogoče tudi cenejši) geštel...primernejše feltne (vrjetno tudi cenejše)....in se posvetit bibsom...đersiju....ipd....
...se pogovarjamo večinoma tu gor o geštelih in o feltnah.....!?!?
Zadnje cajte res opažam, da se zelo malo pogovarjamo o zelo pomembnih stvareh...o kolesarskih oblačilih....o dobrih čevljih (res ne vem če obstaja kakšna dobra tema o čevljih....)
....djmo se še malo o teh stvareh....