Preskakovanje na zadnjem kolesu

Domov > Forum > Preskakovanje na zadnjem kolesu

Preskakovanje na zadnjem kolesu

SORTIRAJ PO:
jureslo 06.03.2017 20:48

Upam, da bom znal prav opisat ta problem. Scott treking kolo, bliža se starosti 10 let

 

Zadnje čase se je začelo dogajat, da mi zavrti pri poganjanju v prazno, predvsem na začetku pri štartu, ko uporabim malce več moči, da pridobim hitrost. Med enakomerno vožnjo ni teh problemov.

 

Najprej se mi je zdelo, da preskakuje veriga po zobnikih. Sumil sem, da treba novo verigo ali zobnike ali nekaj v tej smeri. Sedaj sem pa ugotovil, da veriga lepo potegne zobnike, ampak je problem na zadnjem kolesu, kjer se prenese vrtenje zadnjih zobnikov v vrtenje kolesa. Torej zgodi se, da se zavrtijo zadnji zobniki, ne pa tudi kolo.

 

Sem šel dol s kolesa, postavil obe gume na tla in z roko poskušal zavrteti pedalo naprej in po nekaj časa poskušanja sem tudi v takem stanju opazil to situacijo. Zavrtel pedalo naprej, oba zobnika (sprednji in zadnji) in veriga so se premaknili naprej, kolo je ostalo pri miru. Morda za pol kroga sprednjega zobnika, potem je pa spet zagrabilo. Torej mora bit nekaj na zadnjem kolesu narobe?

 

Kaj bo treba tu menjat? Celo zadnje kolo? Kaj manj?

Merlin 06.03.2017 21:11

Račno?

Anquetil.J 07.03.2017 06:43
Verjetno kar zadnje pesto, mogoče samo račno.
Stemba 07.03.2017 18:09
@Anquetil.J: Verjetno kar zadnje pesto, mogoče samo račno.

zagotovo je račna... za začetek stisni malo olja notri, mogoče pa je samo mast zasušena mežik

skyline 08.03.2017 11:30

Skoraj 100% vzrok v račni. Je potrebno razstaviti, sčistiti in podmazati. Najverjetneje orodij za to nimaš, torej bo potreben obisk pri serviserju.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI