@tilenknaus:Pozdravljeni Kolesarji!
Jah, pomlad je tu(končno) in počasi bom tudi jaz začel z svojimi puslovščinami. Sedaj pa rabim vašo pomoč! in sicer rad bi imel ene dobre a hkrati ne tako drage bluetoth slušalke kajti brez muzike nemorem nič hehe. Gledal sem naslednje www.topizbira.si/slusalke.2 . Lepo bi prosil, če ima kdo izkušnjo iz podobnimi ali kakšnimi drugimi naj mi sporoči.
Hvala! najboljši ste!
Slušalke niso za na kolo.
jst uporabljam beats brezzicne in so super zdej ze eno leto.. svic voda dez.. super.. kupil v zda 99$.. baterija je tudi super in drzi lepo ene 6h.. priporocam ti da bluetooth slusalke kupis malo bolj kvalitetne
Mislim, da sta slušalki prepovedani? Da pa lahko poslušaš radio, glasbo s slušalko?
Še lani sem imel v desnem ušesu navadno slušalko... sedaj pa sem se tudi tega odvadil. Vseeno ni najbolj varno. Moje mnenje!
Sem audiofil - zagrizen, kot se le da. S slušalkami, ki s svojo ceno dajo v koš večino koles na tem ali kateremkoli drugem kolesarskem forumu.
Ampak - na kolesu me s slušalkami, kakršnimikoli že, ne boste videli. Ker je uporaba kakršnihkoli slušalk, ki glasbo vsaj "približno prav" reproducirajo - smtno nevarna. Danes je večina avtomobilov še z motorjem na notranje izgorevanje in se da - recimo, pogojno - približevanje avtomobila slišati tudi skozi "slušalke" . Električnega avta pa kot pešec nekje blizu parkirišča večina ni sposobna slišati niti s popolnoma prostimi ušesi.
Če brez "glasbe" na kolesu res ne gre, si omisli npr nek tranzistor/zvočnik/MP3/karko li podobnega,
wiki.ezvid.com/best-bike-spea kers
www.dx.com/s/bicycle+speaker
kar pritrdiš na krmilo. Kaj je bolje - imeti težje, manj aerodinamično kolo, ki definitivno ne more zmagat Pokaži kaj voziš 201X , ali pa nagrobnik "poslušal s slušalkami na kolesu" - je pa odločitev vsakega posameznika.
Veliko veselja in užitka na kolesu in doma/dvorani ob glasbi - pa srečno !
Jaz imam v levem ušesu vedno slušalko, dodatno fiksirano z medicinskim lepilnim trakom. Samo zato, da še bolj izgledam kot profi. Glasbe pa vmes ne poslušam...
@Lopata:Jaz imam v levem ušesu vedno slušalko, dodatno fiksirano z medicinskim lepilnim trakom. Samo zato, da še bolj izgledam kot profi. Glasbe pa vmes ne poslušam...
jaz sem si zaradi te iste fore omislil prav ono "secret service" prozorno .
Zakon o pravilih cestnega prometa določa
35. člen
(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
(1) Voznik in učitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
(2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu.
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
Voznik je skladno z veljavnim Zakonom o voznikih oseba, ki na cesti vozi vozilo, pri čemer se za vozilo šteje tudi kolo.
in da ne bo pomote ... če vas dobijo niste kaznovani zato ker poslušate glasbo, temveč zato ker za poslušanje uporabljate prepovedano opremo - slušalke.
@Tecumseh:Zakon o pravilih cestnega prometa določa
35. člen(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
(1) Voznik in učitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
(2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu.
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
Voznik je skladno z veljavnim Zakonom o voznikih oseba, ki na cesti vozi vozilo, pri čemer se za vozilo šteje tudi kolo.
in da ne bo pomote ... če vas dobijo niste kaznovani zato ker poslušate glasbo, temveč zato ker za poslušanje uporabljate prepovedano opremo - slušalke.
Ha, ni res. Piše, da se naprav ne sme uporabljati NA NAČIN, KI ZMANJŠUJE blablabla... To samo po sebi še ne pomeni, da je uporaba teh naprav sama po sebi prepovedana, prepovedan je le določen način njihove uporabe.
....no je....
pa res ne morte iz svoje kože....
..kaj pa kukavce...detelji....žolne.. .?!
Kot zagrizen audiofil sem tudi imel idejo, da bi šel na kolo z slušalkami. Pa sem jih v manj kot minuti dal dol in nikol več niti pomislil, da bi jih dal še kdaj gor. Zakaj? Ker ne slišim in posledično ne zaznavam dogajanja okoli sebe, kaj šele da bi v neprijetnem primeru kakšno sekundo ali dve prej raeagiral ter s tem uničil le kolo in obroče ter zavaroval svoje zdravje. Raje veter v ušesih kakor predčasna upokojitev od kolesa, ali še huje, lp na nagrobnem kamnu.
Pa še to...kot zagrizen audiofil ne zamenjam lampe ter LP za tranzistor ali pa bognedaj mp3, kaj šele za slušalke za prenosne mp3 predvajalnike.
@Lopata:Jaz imam v levem ušesu vedno slušalko, dodatno fiksirano z medicinskim lepilnim trakom. Samo zato, da še bolj izgledam kot profi. Glasbe pa vmes ne poslušam...
Kake imate, LOL
a to ste vsi stari 50+ da ste tako leseni da brez da slisite promet neznate vozit pri robu ceste? Al ga ti slisis al ne tisti ki bo sel preblizu kolesarja ga bo povozu. Jst vozim ze 15let z slusalkami brez problemov, imam pa to sreco da se ne vozim po slovenskih cestah
@m13:a to ste vsi stari 50+ da ste tako leseni da brez da slisite promet neznate vozit pri robu ceste? Al ga ti slisis al ne tisti ki bo sel preblizu kolesarja ga bo povozu. Jst vozim ze 15let z slusalkami brez problemov, imam pa to sreco da se ne vozim po slovenskih cestah
Tudi jaz se vozim več ali manj z slušalakmi si pač narihtaš glasnost je pa res da tudi jaz vozim večino tur po Avstriji, ker pri nas si v nevarnosti tudi brez slušalk, da te kateri voznik ne povozi, to ne moreš verjet.
evo recimo novi zakon v italij
@m13:a to ste vsi stari 50+ da ste tako leseni da brez da slisite promet neznate vozit pri robu ceste? Al ga ti slisis al ne tisti ki bo sel preblizu kolesarja ga bo povozu. Jst vozim ze 15let z slusalkami brez problemov, imam pa to sreco da se ne vozim po slovenskih cestah
Pravilno bi bilo voziti se po CPP - se pravi, po robu ceste.
In KAM naj se kolesar umakne, če je že čisto na robu, kjer je, vsaj v SLO, cesta ponavadi precej poškodovana - če se avtomobilisti odločijo prehitevat v škarje, prav tam, kjer si ta hip, v bistvu nag na 7-10 kg biciklu, ti ?
Lahko se "javijo" vsi policaji tega sveta, njihovi šefi, pa predsedniki držav, EU, OZN, itd - ampak jaz se bom peljal vsaj s pol metra rezerve od roba. Pika. In zato seveda rabim slišati, kaj se dogaja za mano. Seveda zato, da se še lahko pravočasno umaknem, tudi na bankino, če je res treba... - norca za volanom se sliši precej daleč !
Verjamem, da si lahko v bolj urejenem okolju človek privošči tudi slušalke na biciklu. Sploh tam, kjer je kolesarska steza fizično ločena od vozišča za avtomobile - kot pri nas od Jesenic do Kranjske gore, okoli Solkana ob Soči ali na Kozjanskem okrog Olimja.
Ampak, v SLO na običajnih cestah to ni pametno početje.
Popolnoma isto bi povedal tudi takrat, ko sem bil dvakrat mlajši.
Tole si poglejte:
www.everydayhearing.com/heari ng-technology/articles/bone-co nduction-headphones/
Okolica se še vedno zelo dobro sliši, kvaliteta glasbe pa je presenetljivo dobra. Obstaja celo čelada, ki ima to vgrajeno. www.dcrainmaker.com/2016/10/c oros-linx-smart-helmet-review. html
LP, Tim
@kineziolog:Tole si poglejte:
www.everydayhearing.com/heari ng-technology/articles/bone-c o nduction-headphones/
Okolica se še vedno zelo dobro sliši, kvaliteta glasbe pa je presenetljivo dobra. Obstaja celo čelada, ki ima to vgrajeno. www.dcrainmaker.com/2016/10/c oros-linx-smart-helmet-review . html
LP, Tim
Nisem vedel, da je stvar prišla že tako daleč - je pa očitno prenos zvoka po kosti rešitev za VARNO poslušanje glasbe na kolesu. Hvala za te linke !
prodajajo tudi taka ocala ki imajo enak princip prenosa zvoka brez da imas kakroli v usesih
m13: ... imam pa to sreco da se ne vozim po slovenskih cestah.
Mi tudi, da te ne srečamo.
Tule se zve mali milijon zanimivih pogledov na osnove kolesarstva: električni kolo, poslušanje glasbe na kolesu skozi ušesa in kosti, uporaba Garmina s 1001 funkcijo brezžičnega prenosa (boljša polovica lahko sproti preverja kje ima njen debeli pulz preko 130,5), debeli nujno na koncu ture fotka krožnik futra + pivo za FB preden ga predela nazaj v špeh (špeh si in v špeh se povrneš, so rekli še živi svinji), pa še kaj.
Dajte prosim še nasvet, kateri zaslon ima najboljše karakteristike za na kolo, da se resno lahko posvetim(o) gledanju filmov. Pa hlajenje bidona, ali to omogoča dizajn električnega kolesa oz. je tu še tržna niša ...?
Sam Bog ne daj, da bi poslušal svoje telo in naravo! In to pri 50+ !!!
@Lopata:@Tecumseh:Zakon o pravilih cestnega prometa določa
35. člen(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
in da ne bo pomote ... če vas dobijo niste kaznovani zato ker poslušate glasbo, temveč zato ker za poslušanje uporabljate prepovedano opremo - slušalke.Ha, ni res. Piše, da se naprav ne sme uporabljati NA NAČIN, KI ZMANJŠUJE blablabla... To samo po sebi še ne pomeni, da je uporaba teh naprav sama po sebi prepovedana, prepovedan je le določen način njihove uporabe.
in kaj je "določen način uporabe" ? Kaj rečeš policaju, ki te dobi s slušalko v ušesih? DA jih imaš zato da te ne zebe?
Kdo bi vedel koliko jih je bilo ob glasbi ali prijaznem klepetu pospremljenih na "oni" svet? Tistim manj razbitim pa takšno početje verjetno ne pride več na misel.
Okvara sluha je velik handikep za športnika, kdor pa zavestno izključuje dogajanje okoli sebe pa mora biti vsaj malce trapast.
Hvala Ken, da si mi odprl tretje oko.
Sedaj, ko sem prebral še FAQ, mi sploh ni jasno, kako je homo sapiens sploh lahko preživel 200.000 let brez H2OPal. Od sedaj naprej bo moje življenje popolno, koža bo lepa, Franjo bom prevozil pol ure pred zmagovalcem, samo še iPhone si kupim ... eeee, a na moj mobi za 20 eur pa ne laufa? Pa saj vendar na 16 dni napolnim akumulator! Sem vedel, da v enem grmu tiči zajec. Malo manj bom vozil kolo, da ne bo treba 2x letno ketno kupovat, pa bom prišparal. Res, moram se vzeti v roke, nekdo komaj čaka, da mi pomaga piti vodo!
@ken: @crni...
www.h2opal.com/
Pametni bidon :)
Pametno termosko majo bosanci že celo večnost, pa še brez telefona dela.
Pitali neki istraživači Muju koji je po njemu najbolji proizvod današnjice?
Mujo: Pa termos boca!
Istraživači: A zašto?
Mujo: Ovako, kad ja zimi sječem drva u šumi ulijem čaj, a on uvijek topal cijeli dan ili kad sam ljeti na moru ulijem pivo u termosicu, a ono hladno cijeli dan!
Istraživači: Pa što vam je tu posebno?
Mujo: Pa jebo mater, kako zna kad je ljeto, a kad zima.
Pozdravljeni Kolesarji!
Jah, pomlad je tu(končno) in počasi bom tudi jaz začel z svojimi puslovščinami. Sedaj pa rabim vašo pomoč! in sicer rad bi imel ene dobre a hkrati ne tako drage bluetoth slušalke kajti brez muzike nemorem nič hehe. Gledal sem naslednje www.topizbira.si/slusalke.2 . Lepo bi prosil, če ima kdo izkušnjo iz podobnimi ali kakšnimi drugimi naj mi sporoči.
Hvala! najboljši ste!