nimam izkušenj, je pa to najboljše alu kolo na trgu, tak da,,,,,
@TIF:nimam izkušenj, je pa to najboljše alu kolo na trgu, tak da,,,,,
po čem sodiš da je najboljše alu kolo? Po teži? Ceni? Za nekoga ki mu ne ustreza agresivna pozicija, definitivno ni najboljša izbira
tudi trek emonda alr ni kr tako, ni caad 12 nic boljsi alu okvir
Tale spec allez tudi nič ne zaostaja za caadom - www.specialized.com/us/en/bik es/road/allez-dsw-sl-sprint-ex pert/115727
Super kolo...imel sem cadd 12 ultegra 2016 in z karbonskimi tubular obroči je bil top! Nisem opazil razlike s karbonskimi okvirji, ki sem jih vozil prej, poleg tega pa je bila teža 7.3kg z ultegra pedali.
Baje tudi ameriške pro ekipe, ki dirkajo večinoma kriterije, vozijo caad12 in ne supersix.
@Be.jure:Super kolo...imel sem cadd 12 ultegra 2016 in z karbonskimi tubular obroči je bil top! Nisem opazil razlike s karbonskimi okvirji, ki sem jih vozil prej, poleg tega pa je bila teža 7.3kg z ultegra pedali.
Baje tudi ameriške pro ekipe, ki dirkajo večinoma kriterije, vozijo caad12 in ne supersix.
točno tako...criteriji so znani po CAADih ....
@Be.jure:Super kolo...imel sem cadd 12 ultegra 2016 in z karbonskimi tubular obroči je bil top! Nisem opazil razlike s karbonskimi okvirji, ki sem jih vozil prej, poleg tega pa je bila teža 7.3kg z ultegra pedali.
Zakaj si menjal po enem letu ?
@bécane:@Be.jure:Super kolo...imel sem cadd 12 ultegra 2016 in z karbonskimi tubular obroči je bil top! Nisem opazil razlike s karbonskimi okvirji, ki sem jih vozil prej, poleg tega pa je bila teža 7.3kg z ultegra pedali.
Baje tudi ameriške pro ekipe, ki dirkajo večinoma kriterije, vozijo caad12 in ne supersix.Zakaj si menjal po enem letu ?
jz sm 105 po letu in pol .... :)
@bécane:@Be.jure:Super kolo...imel sem cadd 12 ultegra 2016 in z karbonskimi tubular obroči je bil top! Nisem opazil razlike s karbonskimi okvirji, ki sem jih vozil prej, poleg tega pa je bila teža 7.3kg z ultegra pedali.
Baje tudi ameriške pro ekipe, ki dirkajo večinoma kriterije, vozijo caad12 in ne supersix.Zakaj si menjal po enem letu ?
Kako vprašanje... OK, če te žena to vpraša, še nekako "razumeš" :)
Sem še samo na mtb... :D
Če bi ponovno kupoval bi bil spet caad12 izbira, caad12 black inc. pa karbonski tubularji :)
@deal:Tale spec allez tudi nič ne zaostaja za caadom - www.specialized.com/us/en/bik es/road/allez-dsw-sl-sprint-e x pert/115727
trek, specialized in cannondale
vsi majo ok aluminijce
A ostali jih nimajo i.e. Kona, Pinarelo, Bianchi, B'Twin, Cube, Stevens, Giant, etc. ?
nimam pojma, vem samo kaj pisejo
emonda alr, specialized dsw in caad10-12 naj bi bili hudi aluminjski okvirji
@bécane:A ostali jih nimajo i.e. B'Twin?
Ja...poleg Balance in Nakamure je TOP!
Angleži (road.cc) nimajo slabih besed čezenj: ... BTwin’s Ultra 700 AF is a cracker straight out of the box, offering one of the best ‘bang for buck’ options you're likely to find for 750 of your British pounds ... Francozi so buldožer napram Hervisu in Intersportu
Zgleda raj za racionalne kupce
Podatek, ki ga ne smemo zanemarit: ''one of the best ‘bang for buck’ options''
BlackEdition CAAD12 stane npr 4999€ ;)
@nemelk:BlackEdition CAAD12 stane npr 4999€ ;)
ja karbonc...
ampak tukaj je govora o CAAD 12 aluminij kolesu,
ki pa ga dobiš z Ultegro že za dva čuka €...
od kdaj je caad12 karbonc www.bike24.com/p2183998.html
tist je preseravanje za budale s prevec dnarja
@gorann3:od kdaj je caad12 karbonc
www.bike24.com/p2183998.html
tist je preseravanje za budale s prevec dnarja
Pustmo že enkrat nevoščljivost na strani
@gorann3: o cem ti toSo ljudje ki jim denar ni problem in hocejo najboljse od aluminija. Ali CAAD 12 Black Inc. ali S-Works Allez. Jaz tu ne vidim nic prizadetega...
mors bit mal przadet da das 5keur za to kolo
je precej boljsih in cenejsih
@gorann3: o cem ti toGlede kakšne trosiš sploh ni dvoma kdo je tukaj prizadet ;-) Eden tistih pametnjakovičev, ki misli, da je samo njegova resnica prava.
mors bit mal przadet da das 5keur za to kolo
je precej boljsih in cenejsih
gorann3: zakaj bi bili prizadeti? Kolega ima eno hudo kolo, tako za 10k€, Ltd. Edition, 60 jih je menda bilo v seriji. Ima denar, družina ni nič prikrajšana. To, ali ga je preplačal, je težko vedeti ali oceniti.
A če ima kdo večje št. koles doma, a je potem on tudi prizadet? Le glej, kaj boš izjavil, da me ne prizadaneš! :)
Pa če ima kdo željo, da se mu izdela kol po meri in sestavi po željah, kaj je tu narobe s človekom? Po moje nič. Imel pa bo kolo, ki ga bo čuval in ga ne bo prodal kar tako. Upam, da bom tudi jaz kdaj med temi "srečkoti" :)
@gorann3: ja ce jst tko trdim pol mislim, da je moja prava in ne tvoja
resno, dj povej v cem je caad12 black inc superioren da je 5keur cena
to da ma folk dnar se ne pomeni da niso prizadeti in pac preplacajo ker lahko
racionalnost pac to ni
Saj sploh ni point, da je superioren, nekomu je všeč in si ga pač kupi, njemu je pač toliko vreden, da je pripravljen odšteti kolikor pač je treba. Še enkrat, denar je relativna kategorija.
A pol so prizadeti tudi tisti, ki si kupijo dobro buteljko za več 10 € in ne mlakuže iz Hoferja ? So prizadeti tisti, ki si kupija Astona in ne Kie Ceed ? So prizadeti tisti, ki si kupijo Leviske in ne C&A ? Nehaj gledti na svet skozi $ in boš manj zakompleksan
Sam sem verjetno tudi prizadet , ker je moj moto "samo enkrat se živi in ne veš kdaj te bo pobralo ali zbil kakšen voznik" in sem si nabavil C60 in to kljub temu, da sem pretežek in bolj počasen, ampak dol mi visi in še po letu in pol se mi smeji vsakič, ko se vsedem na kolo, čista poezija, še dobro, da imam ušesa, drugače bi mi šla glava ža na pol
Včasih, ko ni bi bilo dosti dinarjev, sem vozil rabljena kolesa, sedaj na "stara" leta, ko si pač lahko špogam, pa sem si nabavil sanjsko kolo, za zraven za pomladi in jeseni pa še eno karbonsko fitnes kolo za 2 jurja +. Za kolesi sem dal več kot za avto
Za buteljko dobrega vina 10€? Kako bi se šele pogledalo, če bi imel kdo doma buteljko vina Jožka Garvnarja iz Oslavja. No, redki smo srečneži glede tega... Za poznavalce... nastaja po 3500-4000 let starih postopkih... v glinenih amforah...
SODROVC hvala za info glede Garvnarja. Nisem poznal ...
Z 10 € pa sem mislil, da si človek vsaj privošči kakšen Bagueri merlot ali cabernet namesto grajske črnine ali refuso refošk iz Kp, ipd.
popravek: Joško Gravner ...
@SODROVC:vseeno je precenjenogorann3: zakaj bi bili prizadeti? Kolega ima eno hudo kolo, tako za 10k€, Ltd. Edition, 60 jih je menda bilo v seriji. Ima denar, družina ni nič prikrajšana. To, ali ga je preplačal, je težko vedeti ali oceniti.
A če ima kdo večje št. koles doma, a je potem on tudi prizadet? Le glej, kaj boš izjavil, da me ne prizadaneš! :)
Pa če ima kdo željo, da se mu izdela kol po meri in sestavi po željah, kaj je tu narobe s človekom? Po moje nič. Imel pa bo kolo, ki ga bo čuval in ga ne bo prodal kar tako. Upam, da bom tudi jaz kdaj med temi "srečkoti" :)
Zanima me ali ima kdo izkušnje z omenjenim kolesom. Po testih je kolo dobro ocenjeno, zanimajo pa me predvsem vaše izkušnje. Hvala