Pa nebi raje počakal par 100 km, da se ketna in zobniki "poročijo" ozr. "ulaufajo", pa vidiš če bo bolje?
Za 28 je SS dovolj. Ali GS ali SS se da videt že vizualno.
Tukaj je nekaj na to temo:
forums.roadbikereview.com/shi mano/rear-derailleur-identifi c ation-349734.html
Razlike med 6800 in 5800 zadnjim menjalnikom praktično ni (imel oba).
Si dal prav ketno gor (orientacija, če ni simetrična in dolžina ketne)?
ja pa ne dela kar je vec k 28 rabis ze vecjo kletko pa pr enih bajkih malo prirejen nosilec menjalnika.. vsaj pri scottu vem da brez homemade nosilca ne bo presaltalo na 32
Lahko probaš z novo DuraAce 11-30, če si pripravljen dati "malo" več za kaseto :)
@vambomzepokazu:Pa nebi raje počakal par 100 km, da se ketna in zobniki "poročijo" ozr. "ulaufajo", pa vidiš če bo bolje?
Hmm čakam že lep čas, da se "ulaufa" pa nič (1000 km). Tista ropotulja zadaj mi pa gre vedno bolj na živce. Glavni problem kot zgleda je, da spodnji kolešček menjalnika znucan in šumi. Verjetno tudi zadnji zobniki glede na naše klance niso prav sveži...
@matejS:Za 28 je SS dovolj. Ali GS ali SS se da videt že vizualno.
Tukaj je nekaj na to temo:
forums.roadbikereview.com/shi mano/rear-derailleur-identifi c ation-349734.html
Razlike med 6800 in 5800 zadnjim menjalnikom praktično ni (imel oba).
Si dal prav ketno gor (orientacija, če ni simetrična in dolžina ketne)?
Ketna je sigurno prav gor. Dolžina ketne je po stari, tako, da tudi to mora štimat... 6800 bi kupil predvsem zato, ker pravijo, da ima drugače zgrajena kolesca, 5800 nima ležajev v kolescih.
@m13:ja pa ne dela kar je vec k 28 rabis ze vecjo kletko pa pr enih bajkih malo prirejen nosilec menjalnika.. vsaj pri scottu vem da brez homemade nosilca ne bo presaltalo na 32
ti mas 6700, 6800 naj bi saltala na 32 zobnik tudi s kratko kletko
tako so mi rekli
nea salta kratka kletka vise od 28
@m13:nea salta kratka kletka vise od 28
Ja, vsaj tko piše v Shimano navodilih ....do 28 je SS
da nea šalta? dela preverjeno 12-30 ultegra kaseta na 6700 kratki kletki.
Če bo kdo imel podobna vprašanja. V tem videu so podane izmere za SS in GS:
Zavisi tudi od dolžine verige, če je minimumu, potem lahko ne dela.
Kaj potem,
RD-6800-SS (kratka kletka) za katerega v Shimano tehničnih podatkih piše da je max 28T,
bo delal (z daljšo verigo) na 32 ali ne?
iz prve roke kdo?
Poznam osebo ki brez problema vozi 11-32 kaseto na kratki kletki, sicer 105 ampak vseeno. Prej bi rekel da je pogoj okvir, pa dolžina verige seveda. Lahko se zgodi da imaš serijski nosilec menjalnika ravno prav kratek, da nebo potegnilo 32 zobnika.
Je pa kolega spravil na 10-redni dura ace menjalnik 12-30 kaseto, čeprav je tam uraden limit zobnik 27.
Prav tako sem jaz brez problemov na dolgem tiagra menjalniku vozil zobnik 36, čeprav je uradno samo do 32.
Moj nasvet: najdi koga v bližini ki vozi 32 kaseto pa probaj kako dela. Najhitreje pa najceneje.
Ojla
Mene pa zanima kakšna je situacija pri Sram Red klasiki ( 53/39 ) in SS menjalnik( kratka kletka ), če gre zadaj kaj več kot zobnik 28.
Hvala
Zdravo, mene zanima kakšna je fizična razlika v dolžini med dolgo in kratko kletko za shimano menjalnik. Trenutno imam na okviru shimano 105 5800, nikjer na menjalniku pa ne piše ali je GS ali SS (se pravi kratka kletka). Ker je po menjavi verige začelo vse "piskat" bom zamenjal zadnji menjalnik z Ultegro 6800, sedaj pa sem v dilemi kako dolgo kletko potrebujem. Zadnji zobnik, ki ga še potrebujem je 28-11 večjega verjetno ne bom instaliral, kar pomeni glede na navodila, da je SS dovolj. Rad pa bi, da mi ne bo potrebno še verige menjavat ugotovil, kakšno kletko imam trenutno gor.
NIkjer ne dobim podatkov o tem koliko je razdalja med centri kolesc za SS in GS.. Kakšna ideja ? Hvala