Berk.
Strokovno in kvalitetno, še pobarva tako, da ne ločiš razlike v barvi med popravljenim in nepoškodovanim delom okvirja.
Se je pa treba podvizati, dela ima vedno dovolj in preveč - pa malo potrpeti, č e popravilo ni končano točno v dogovorjenem roku. Ampak, ne bo vam žal.
@povratnik987654321:Berk.
Strokovno in kvalitetno, še pobarva tako, da ne ločiš razlike v barvi med popravljenim in nepoškodovanim delom okvirja.
Se je pa treba podvizati, dela ima vedno dovolj in preveč - pa malo potrpeti, č e popravilo ni končano točno v dogovorjenem roku. Ampak, ne bo vam žal.
Mogoče kak tel. številka. Sem na FB Berk composites poslal sporočilo če kaj zvem
@povratnik987654321:Berk.
Berk je že več krat povedal, da popravil več ne delajo. Lahko pa napotijo na ustreznega strokovnjaka.
@Lopata:@povratnik987654321:Berk.
Se je pa treba podvizati, dela ima vedno dovolj in preveč - pa malo potrpeti, č e popravilo ni končano točno v dogovorjenem roku. Ampak, ne bo vam žal.Berk je že več krat povedal, da popravil več ne delajo. Lahko pa napotijo na ustreznega strokovnjaka.
Tega pa žal nisem zasledil. Lani marca-aprila je še izvrstno popravil okvir za mojega soseda.
V bližini Rogatca je/bil tudi en strokovnjak za take zadeve. Potem sem slišal, da bi naj odšel v Dubaj, pa spet, da ne... malo se pozanimaj, če ti je bližje, še dela ali ne? Klicali so ga Karbon doktor, če se ne motim?
Karbon doktor kolikor vem ne dela tega že več kot dve leti... Ali pa vsaj eno... Bil je pa iz Ptuja.
Berk se pa tega tudi več ne gre, ker so bile stranke preveč tečne. Za LJ in okolico je Kastelic servis kolikor vem edini...Kot vidim na FB ima kar nekaj dela s popravili karbona.
@Litera:Karbon doktor kolikor vem ne dela tega že več kot dve leti... Ali pa vsaj eno... Bil je pa iz Ptuja.
Berk se pa tega tudi več ne gre, ker so bile stranke preveč tečne. Za LJ in okolico je Kastelic servis kolikor vem edini...Kot vidim na FB ima kar nekaj dela s popravili karbona.
Škoda... mislim, da je bil dober strokovnjak. Da je bil iz Ptuja verjetno drži, ampak jaz sem mu kolo peljal med neke hribe pod Donačko goro.
@duke:Kastelic Dejan
www.facebook.com/profile.php? id=100011094765727 &fref=ts
Kakšne dobre izkušnje?
Sem popravljal pri Kastelicu. Z popravilom karbona sem bil zadovoljen, še vedno vse štima. Nima pa ravno poštimane delavnice, kot bi se za serviserja spodobilo.
@Milc:Sem popravljal pri Kastelicu. Z popravilom karbona sem bil zadovoljen, še vedno vse štima. Nima pa ravno poštimane delavnice, kot bi se za serviserja spodobilo.
Kako si bil pa zadooljen z ličarskim delom? Ker po slikah sodeč na FBju mu tu pa mal manjka. Barvanje je le "na hitro" in kakšen detajl se izpusti, ki je prej bil... Recimo. Čeprav bistvo je karbon, da je z njim vse v redu.
In BTW, če ti je pospravljena delavnica pomembna, potem svetujem, da raje ne prideš v A2U, ker tam ne najdejo niti podlošk, ker jih imajo po več škatlah med šravfi in ostalim v skupnih škatlah "alles gehts rein" ipd. Cela zmeda... Aja. Ali pa v celem kaosu morda ne najdejo določenega orodja, ki bi ga nucali...
Zdravo,
Kastelic je ok, glede barvanja je tako kot se zmeniš, meni je popravil v nulo, se ne ve, da je bilo kolo počeno. Ni pa ravno poceni tale zadeva...
Hvala za predloge in mnenja. Sem peljal Kastelcu. LP
@leopardTrek:Zdravo,
Kastelic je ok, glede barvanja je tako kot se zmeniš, meni je popravil v nulo, se ne ve, da je bilo kolo počeno. Ni pa ravno poceni tale zadeva...
Če je u nulo, po tem je OK. Je pa še vseeno ceneje kot pa nov okvir.
@ Litera. Glede barvanja bi se lahko še malo bolj potrudil. Sem pa dobil bolj šmirast kolo nazaj, kot sem ga tja pripeljal. Higiena delavnice pač :)
jgd-airbrush.simplesite.com/
Vrhunski mojster.
@magrin:@duke:Kastelic Dejan
www.facebook.com/profile.php? id=100011094765727 &fref=tsKakšne dobre izkušnje?
Ne!!! Izrazito slabe! Če je le mogoče se ga na daleč izogni! Delo sicer ni bilo nekvalitetno opravljeno, toda kar se plačila tiče, me je krepko prinesel okoli. Plačati sem moral dvakrat več, kot je sprva rekel in ugotovil sem, da mi je večino postavk zaračunal dvojno. Tiste, ki so bile že vključene v osnovno ceno, mi je zaračunal še posebej!. Ker očitno na besedo ni nikomur več zaupati, bom naslednjič ob taki priložnosti zahteval pismen predračun in vsako odstopanje po opravljenem delu, bo potrebno opravičiti. To svetujem tudi drugim.
@Milk-:@magrin:@duke:Kastelic Dejan
Ne!!! Izrazito slabe! Če je le mogoče se ga na daleč izogni! Delo sicer ni bilo nekvalitetno opravljeno, toda kar se plačila tiče, me je krepko prinesel okoli. Plačati sem moral dvakrat več, kot je sprva rekel in ugotovil sem, da mi je večino postavk zaračunal dvojno. Tiste, ki so bile že vključene v osnovno ceno, mi je zaračunal še posebej!. Ker očitno na besedo ni nikomur več zaupati, bom naslednjič ob taki priložnosti zahteval pismen predračun in vsako odstopanje po opravljenem delu, bo potrebno opravičiti. To svetujem tudi drugim.
Naivno in nspametno je plačevati storitve, ki niso bile opravljene ali pa jih plačevati dvojno. Vsak kupec ima pravico zavrniti račun zaradi nepravilnosti. Če to ni bilo storjeno, potem je naknadno razlivanje žolča zgolj neprijetno, učinkovito pa ne.
@Lopata:@Milk-:@magrin:@duke:Kastelic Dejan
Naivno in nspametno je plačevati storitve, ki niso bile opravljene ali pa jih plačevati dvojno. Vsak kupec ima pravico zavrniti račun zaradi nepravilnosti. Če to ni bilo storjeno, potem je naknadno razlivanje žolča zgolj neprijetno, učinkovito pa ne.
Razumem, da in zakaj je Berk prenehal s popravili. Strankam se vedno mudi, vedno bi rade imele cenovne ugodnosti, itd . Ampak, v meni znanem primeru ( očitno enim od zadnjih ) je cena, ki je bila podana ob prvem kontaktu, obveljala - pa čeprav je bilo prvotno dogovorjeno le popravilo brez barvanja, je bila na koncu barva kot original. Je bilo pa treba biti po telefonu "vljudno zoprn", da se rok popravila ne bi preveč raztegnil čez prvotno obljubljen datum.
Popravilo karbona je nehvaležen posel - težko je vnaprej predvideti, kakšna je poškodba in koliko časa in materiala bo dejansko potrebno za kvalitetno popravilo. A vendar se mi zdi dvojno od prvotno predvidenega preprosto preveč. Po taki izkušnji je zahteva po pismenem predračunu najmanj, kar je priporočljivo. Spraviti stranko v položaj, ko se ob na koncu dvakrat višji ceni popravila morda ne bi več odločila za popravilo ampak za nov okvir, je - milo rečeno - neprofesionalen odnos.
Osebno bi raje videl, da bi bila vnaprej predvidena najslabša, za stranko najdražja varianta, ki pokrije vse možne stroške izvajalcu popravila - in bi se potem zaračunalo samo res potrebno in opravljeno delo. To bi bil fair pristop.
Računica gre ponavadi tako, da te izvajalci izmolzejo točno toliko kolikor se še da. Dražji artikel popravljajo po višji ceni. Tam kjer se (bogato) ne izplača pač ne delajo. So pa tudi izjeme! Včeraj so mi v trgovini brezplačno popravili metlice na brisalcih, ki so svinjsko škripale, namesto da bi mi za 38eur. prodali nove.
Ko sem ponudil vsaj simbolično plačilo so odklonil.
Po parih prebranih stavkih me sploh ne preseneča, da vas ima Berk poln kufr.
@-BLAŽ-:Po parih prebranih stavkih me sploh ne preseneča, da vas ima Berk poln kufr.
po vsem prebranem....je tale edino smiseln komentar...
Živijo,
nočem pametovati, vendar bom napisal dejstva.
Mojster Jure Berk ne popravlja več okvirjev, kot ste že sami ugotovili. Treba je poiskati nove mojstre, kot npr. Kastelic, in drugje npr... Mogoče je ceneje okvir zamenjati z novim in nekaj doplačati.
Predlagam pa, da naredimo ta forum boljši, in v to temo pripnite svoje poškodovane karbonske okvirje, dele, opremo in kako ste/ bi karbon popravili. S tem boste naredili forum bolj zanimiv, prišli do novih kontaktov, obiskovalci foruma se bodo lahko naučili kaj novega, skratka vsi bomo s tem nekaj pridobili!
@-BLAŽ-:Po parih prebranih stavkih me sploh ne preseneča, da vas ima Berk poln kufr.
Točno tako!
Zaradi takih iztrebkov smo tudi tisti ki smo bili z njegovim delom in računom zadovoljni,
enostavno ostali brez pravega mojstra!
Pejte se še v vrtec,os.šolo,... kregat da vam vrnejo denar,ker vas niso naučili kar vi mislite da bi vas morali tepci bebavi!
A bos trdil, da oni zdaj lazejo o vsem in blatijo Berka in druge, ki popravljajo okvirje?
Ne,samo Berk je opustil popravila samo zaradi norcev ki komplicirajo v nedogled.
Delati z ljudmi je psihično dosti težje kot dobro popraviti okvir!
Berk ni nehal popravljati karbona za rajo, ker ima nekatere "dosti" ampak ker mu ni to dolgoročni cilj in prioriteta; eni pa nakladate v prazno.
V izogib napačnem razumevanju mojega komentarja moram povedati, da sem bil vedno prezadovoljen, tako s ceno kot kvaliteto njegovega dela. Seveda pa tudi moji prijatelji katerim sem omogočil popravilo.
Govorim o J. Berku seveda kot tudi o JGD.Airbrush-u.
Pri Kastelicu ni bila težava samo v računu. Rok popravila je nerazumno zavlekel. To me niti nebi motilo, ker se mi ni mudilo, motilo me je to, da ga je več kot en teden prestavljal iz dneva v dan. Vsakič, ko sem prišel pogledati, če je že opravljeno, pa je neustavljivo govoril in govoril, da sem se komaj odtrgal. V tem času bi bilo delo skoraj opravljeno. Na koncu sem imel občutek, da mi je tudi ta čas zaračunal. Kadarkoli sem prišel, ga v času, ki ga je imel na vratih zapisanega, da je delavnica odprta, ni bilo v delavnici. Skratka zelo neprofesionalen odnos do dela in strank.
Žal mi je, da takrat nisem kupil novega okvirja, saj je imel Scott akcijo in je enega najboljših in najlažjih okvirjev, ki je drugače čez 2000€, prodajal za nekaj čez 700€, kar je dobrih dvesto evrov več, kot sem plačal za popravilo. Ker mi je rekel, da bo popravijo stalo manj kot 200€, in imam tudi sedaj zelo dober okvir, se za to nisem odločil.
Živjo, rabim manjše popravilo karbonskega okvirja. Koga mi predlagate?