Prenos je bil tudi katastrofa. Kar se tiče prikaz kolesarjev na zaslonih (rogliča, contadorja so pokazali med vožnjo ravno za 5s), da ne omenjam katastrofe, ki so jo imeli s prikazom časov...
Sam Cannondale bo pa očitno še dolgo kraljeval v razredu najgrših kronometrc. Pa Assosov dres za BMC tudi ni najbolj prebavljiv...hehehe...tangice
Froom bo pa spet vse nategnil. Je bil ravno prav dober, da bo čez tri tedne v top formi in bo vsem ušesa navil!
Sem pa kar trpel med prenosom...bemti...avg 50+ km/h v takem in to z ovinki kjer se skoraj ustavš...ufff, noro!
Škoda, da Rogla včeraj ni držal vodilnih v tistem zaključnem klančku, tako ima sedaj že 2:39 zaostanka v skupni razvrstitvi in očitno ne misli delat za skupno. Vseeno sem upal, da bo do srede oz. do sobote poskusil, da vidi kje je, potem pa bi se odločil ali na etapno zmago ali nadaljevat v skupni razvrstitvi.
Sagan včeraj sper pravi sagančina - odšprintal in zmagal z odpetim pedalom... podobno kot Dumoulin zmagal Giro s postankom za wc. Bole bi včeraj lahko kaj naredil pa ni bil niti blizu, Božič pa je padel nekaj km pred zaključkom.
Nekje sem zasledil, da pri Rogli ni bilo nikoli v prvem planu, da starta na skupno. Kar je glede na to, da gre za njegov prvi Tour cisto logicno. Malo prevec bi pricakovali od rookieja, da gre takoj na generalno razvrstitev.
Dodatno je verjetno stvari poslabsal se padec v prologu...zagotovo mu je pustil posledice tako v glavi kot na telesu, saj fant je dober, ni pa robot.
Mene zaostanek ne moti, si bi upal celo trditi, da je celo premajhen za kak resen poskus pobega. 2min nista dovolj in ce bi poskusal s kakim pobegom, bi ga sel Sky se resno lovit po moje.
Najbolj me zanima, kako bo Primoz zgledal, ko bo slo zares v hribe...res mu zelim, da pokaze, da je pravi za velike dirke in se drzi zraven ali vsaj blizu najboljsim. Si predstavljate, 5 let resnega treninga in sledi Froomu, Richiju in Majki? Sanjsko!
Bi mu pa privoscil kak odmeven rezultat ze letos...reklama je vedno dobra, na Touru pa itak najboljsa.
Nevem če ste gledam današnji šprint ampak Sagana bi jest diskvalificiru iz Toura... pri šprintu na polno je s komolcom zbiu Cavandisha (NAMERNO)!!! Sramotno zelo nizkotno ....
Pa mislis, da ga je videl za sabo? Tam ni bilo prav veliko prostora. Pocak'mo, kaj bo Mark rekel...
Posnetek kaže kako ga je nepotrebno s komolcom na polno ... rdeč karton za Sagana ... to ni več šport!
Ja jest nevem a ste slepi, še Kovšča je rekel namerno knockavtiral ...
Dobro si poglej posnetek! To je bilo ali jaz ali ti, s tem, da je bil Sagan spredaj, Cavandish pa je ob ogradi imel premalo prostora.
Kaj pa vem.Na posnetku se ne vidi čisto vse.Moje mnenje je da je Cavandish rinil v nemgoče in posledično prvi dotaknu Sagana v telo,Sagan je refleksno dvignil komolce,ker se je hotel zavarovati prerivanja v sprintu.
Posnetek kaže dvig komolca ampak dotik je bil pred tem.Drevo zakrije Cavandishev dotik z rameni v Saganovo telo.
Sagan ni prasec in nebo šel namerno nekoga spravit na tla v sprintu.Cavandisevo obnašanje v spritih je pa vsem jasno.
Moje mnenje brez paljenja za brezveze.Hvala
@velikomalo:Kaj pa vem.Na posnetku se ne vidi čisto vse.Moje mnenje je da je Cavandish rinil v nemgoče in posledično prvi dotaknu Sagana v telo,Sagan je refleksno dvignil komolce,ker se je hotel zavarovati prerivanja v sprintu.
Posnetek kaže dvig komolca ampak dotik je bil pred tem.Drevo zakrije Cavandishev dotik z rameni v Saganovo telo.
Sagan ni prasec in nebo šel namerno nekoga spravit na tla v sprintu.Cavandisevo obnašanje v spritih je pa vsem jasno.
Moje mnenje brez paljenja za brezveze.Hvala
Bi se kar strinjal... meni je zgledalo, kot da je cav dregnil (zapel) sagana, ki je nato lovil ravnotežje....
Na prvo žogo zgleda grdo od Sagana, tule se pa lepo vidi kdo je prvi "ležal" na Saganu, ki je verjetno potem samo refleksno rahlo dvignil komolec.
Fasal je pa 30s kazni in v boju za zelo majico ima trenutno samo 15 točk.
Kdo pa sta ta dva, ki sta padla potem čez Cavendisha? Swift in Groenewegen?
čeprav je imel naravnost naprej plac, je zavil desno, ga namerno stisnil ob ogrado ter še odrinil s komolcem
www.youtube.com/watch?v=Ow0Mg SNtiCI
Kokr jest gledam, je Kavendiš vedu, da ga bo fasal s komolcem pa se je tik preden ga je naš Sagan odrinil, malo naslonil nanj...
V počasnem posnetku se vse lepo vidi, kaj se je dogajalo, Cavendish je Saganu dobesedno zlezel pod pazduho. V vsakem primeru bi sodniki drugače razsoditi, najmanj to, da bi kaznovali oba ali pa nobenega.
Sicer pa, ali je sploh kag bil Cvenidh zaradi številnih nešportnih odrivanjih v sprintih kaznovan ?
@robizo:se enkrat zaprl mu je pot in kam naj greV počasnem posnetku se vse lepo vidi, kaj se je dogajalo, Cavendish je Saganu dobesedno zlezel pod pazduho. V vsakem primeru bi sodniki drugače razsoditi, najmanj to, da bi kaznovali oba ali pa nobenega. Sicer pa, ali je sploh kag bil Cvenidh zaradi številnih nešportnih odrivanjih v sprintih kaznovan ?
www.youtube.com/watch?v=1P6h3 ymwip8
Sagana so vrgli iz Toura - zasluženo
Se ne strinjam s tabo @gorann3. še modro luč in motor pred Cavendisha, da se mu vsi umaknejo pri sprintu. Če bi se mu Sagan umikal v levo in mu ne zapiral poti, potem bi si san zaprl pot. Sicer pa se iz počasnega posnetka lepo vidi, da je bil Cavendish vseskozi za pol kolesa za Saganom.
@migaj:Sagana so vrgli iz Toura - zasluženo
Zdaj boš pa lažje spal, a ne?
zasluženo je out, je pa komisiji gotovo bilo lažje sprejeti tako kazen, ker je 'samo' slovak
Ampak, a je tako težko na tistih parih ovinkih postavit ob ograjo kakšne blazine ali vsaj, kot v starih časih kakšno balo slame...