Potovanje s kolesom po sosednjih državah

Domov > Forum > Potovanje s kolesom po sosednjih državah

Potovanje s kolesom po sosednjih državah

SORTIRAJ PO:
RobertMihelcic 04.07.2017 18:08

Pozdravljeni vsi skupaj.

 

Sem se danes registriral.

 

Že nekaj let skupaj s 13-letnim sinom Aleksom potujeva s kolesi po bližnjih državah. Nekajdnevne ture, prtljaga na kolesu, šotor...  Ker so do sedaj ture potekale sorazmerno blizu Slovenije, domnevava, da bodo potopisi navdušili še koga, zato jih deliva z vami:

www.Mihelcic.si

 

Nasvete in namige za POTOVANJA S KOLESI pa sva se razpisala tu:

www.mihelcic.si/Potovanje_s_k olesom.html

 

Srečno in varno pot,

 

Robert in Aleks Mihelčič

 

vojč 04.07.2017 19:32

Zdravo.
Vajino spletno stran spremljam že nekaj časa in je naravnost čudovita. Verjetno si profi za oblikovanje.
Lep pozdrav in obilo srečnih kilometrov

gampo 04.07.2017 20:58

Zdravo
Malo sem pregledal vajino spletno stran. Glede na sinova leta in če bo čas vama priporočam daljšo turo. Mesec dni ali več. Priprav glede spanja in prehranjevanja ne potrebujeta toliko. Prava avantura se pojavi ko veš samo smer in nič drugega. Sam se posložujem samo spanja v šotoru in če se le da vprašam ljudi na poti če mi odstopijo nekaj m2 njihovega dvorišča. V nekaj letihše nikoli nisem imel večjih težav, razen v Nemčiji z iskanjem prostora. Tudi ilegalno sem že kampiral in nihče se nikoli ni pritoževal če si kulturen. Sam pri sebi vidim, če poznam vse informacije in vsa križišča me sploh mine da bi šel na to potovanje. Največje potovanje in najboljše je bilo ko sem si zadal samo smer, uredil kvalitetno opremo (šotor itd ), kupil karto in se sproti odločal glede makrolokacije. Toplo priporočam S Španije in Francijo čez Belgijo in Nizozemsko.

Du5aN 04.07.2017 21:29

Hvala za deljenje teh krasnih potopisov, ki jih kar ne morem nehat brati. Odlično tekstovno in slikovno dokumentirano. Vse pohvale obema za izjemne podvige, še posebej mlajšemu članu ekipe. Le tako naprej...

Bolek 05.07.2017 07:54

Dobro jutro/Dober dan.

 

Tudi sam sem že večkrat bral o vajinih dogodivščinah in sem letos prvič sam odvozil večdnevno turo. Sem pa bolj "fina" rit tako, da sem odvozil manjšo kilometražo (4 dni in okrog 250 kilometrov) ter spal v apartmajih. Moja tura pa je bila Koper-Vrsar prvi dan. Vrsar-Pula drugi dan. Pula-Vrsar tretji dan. Vrsar-Koper četrti dan. Moram pa reči, da sta me že prej navdušila z vajinimi potovanji in reportažami. Zaradi tega razloga sem se odločil letos ali najkasneje drugo leto odvoziti traso po Alpe Adria Radweg od Salzburga do Kopra. Mislim da znese okoli 525 kilometrov vse skupaj. Če gremo bolj na "izi" bi planiral 7 dnevno turo če ne pa mislim, da bi se dalo odpeljati v 5-ih dnevih celotno traso.

 

Obilo kolesarskih užitkov Vama želim še naprej.

 

Lep pozdrav iz Obale.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI