Riževe ploščice

Domov > Forum > Riževe ploščice

Riževe ploščice

SORTIRAJ PO:
Tuttifrutti 09.07.2017 19:21
Včeraj so pri prenosu dirkeTDF govorili o riževih ploščicah. Ima kdo recept ali pa link do tega recepta sam ga nikjer ne zasledim
Maratonac 09.07.2017 20:16

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

thunder_road 09.07.2017 22:22
@Maratonac:

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

Zato sem jaz raje prešel na Mars, ker nima arašidov not ...

nanisimi 10.07.2017 09:25
@Maratonac:

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

smehsmehsmeh  Voziš se s 100 obrati na minuto ne pa 100 vdihi.  Zato pa ješ preden se vzpon začne. 
Pa to ni ekspandiran riž kot v čokoladi.

RIŽEVE PLOŠČICE

500 g riža (Risotto - Arborio),
4 žlice rjavega sladkorja,
2-3 žlice kokosove maščobe,
1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (1 vrečkica),
1-2 žlički (mali) cimeta,
850 ml (0,85 l) vode.


Ko je riž kuhan, dodaš v vročega pretlačeni dve banani in temno čokolado ter dve žlici medu.

p3tro3 10.07.2017 09:39

Kaj potem naredite. Počakate, da se masa ohladi, date v hladilnik za nekaj ur in potem razrežete? Kakšen je približen rok uporabe?

indal 10.07.2017 10:07

Jaz se čokoladi najraje izognem, ker samo zapaca želodec. Rajši kakšne suhe dateljne.

SODROVC 10.07.2017 11:27
@p3tro3:

Kaj potem naredite. Počakate, da se masa ohladi, date v hladilnik za nekaj ur in potem razrežete? Kakšen je približen rok uporabe?

V hladilnik, potem pa zaviješ v plastično folijo za hrano. Ne v peki papir! Roka trajanja nimajo, ker grejo prehitro. Na Dirki po SLOVEniji sem jih bil deležen. Brez dodane čokolade/kakava. Pa niso bile ne vem kako sladke... lih taprave, da te ne daje zgaga.

Maratonac 10.07.2017 15:09
@thunder_road:
@Maratonac:

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

Zato sem jaz raje prešel na Mars, ker nima arašidov not ...

Tudi jaz , sam nisem želel delati reklamo zanj. Od čokoladk jem samo Mars , ker je lepljiv in ga lahko počasi topiš , nima nobenih drobtin ali delcev , ko si ga prilepiš na zobe !

Maratonac 10.07.2017 15:13
@nanisimi:
@Maratonac:

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

smehsmehsmeh  Voziš se s 100 obrati na minuto ne pa 100 vdihi.  Zato pa ješ preden se vzpon začne. 
Pa to ni ekspandiran riž kot v čokoladi.

RIŽEVE PLOŠČICE

500 g riža (Risotto - Arborio),
4 žlice rjavega sladkorja,
2-3 žlice kokosove maščobe,
1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (1 vrečkica),
1-2 žlički (mali) cimeta,
850 ml (0,85 l) vode.


Ko je riž kuhan, dodaš v vročega pretlačeni dve banani in temno čokolado ter dve žlici medu.

Jaz se vozim s 60 obrati in 100 vdihljaji , me pač še nisi srečal .  Enkrat in to prvič , bi se skoraj zadušil z drobtinami iz Snikersa !

Mathew_30 10.07.2017 15:20

Snikers je res smrt s temi drobtinami, se strinjam. Sem ze tudi sam lovil sapo zaradi njega, pa nisem bil na kolesu...

In res ne vem zakaj bi si tega vraga tlacil v usta na kolesu, ko je vendar toliko grlu in sapniku, ter seveda, telesu prijaznejsih oblik energije in sladkorja.

nanisimi 10.07.2017 16:52
@Maratonac:
@nanisimi:
@Maratonac:

Vsako jemanje hrane , ki ni kompaktna , je na kolesu smrtno nevarna , kajti te tvoje riževe kuglice ti pri 100 vdihlajih , kaj hitro pridejo v sapnik ! Samo enkrat sem ugriznil v Snikers in nikoli več !

smehsmehsmeh  Voziš se s 100 obrati na minuto ne pa 100 vdihi.  Zato pa ješ preden se vzpon začne. 
Pa to ni ekspandiran riž kot v čokoladi.

RIŽEVE PLOŠČICE

500 g riža (Risotto - Arborio),
4 žlice rjavega sladkorja,
2-3 žlice kokosove maščobe,
1 čajna žlička vaniljevega sladkorja (1 vrečkica),
1-2 žlički (mali) cimeta,
850 ml (0,85 l) vode.


Ko je riž kuhan, dodaš v vročega pretlačeni dve banani in temno čokolado ter dve žlici medu.

Jaz se vozim s 60 obrati in 100 vdihljaji , me pač še nisi srečal .  Enkrat in to prvič , bi se skoraj zadušil z drobtinami iz Snikersa !

Kako da ne, seveda smo se srečal in to na Trojanah s krof rundo. mežik  Snikers in ostale podobne čokolade pa res niso za na kolo, tista karamela te sam zapaca.

joc&joc&bend 10.07.2017 22:05
O kaksni cokoladi vi na kolesu? O tisti predn sploh startas?
Ker moja logika je, da cokolada in 37C telesne temperature na hrbtu ne gresta skp.
Pa verjetno jo tudi zvecis v nedogled pa se cel bidon cez, da splaknes.

Lansko leto sem delal po tdf receptu. Nic posebnega, prevec je treba grizt :) je pa letos nekoliko drugacen tale recept
Tuttifrutti 11.07.2017 15:19
Izdelal po receptu in so meni zelo okusne. So mi pa ratale precej mehke in se bojim kakšne bojo med nošnjo pri kolesarjenju. Kakšne izkušnje so kaj vaše
um_etnik 23.09.2017 22:23

Riževe ploščice by Tinkof

SODROVC 24.09.2017 10:17
@Tuttifrutti: Izdelal po receptu in so meni zelo okusne. So mi pa ratale precej mehke in se bojim kakšne bojo med nošnjo pri kolesarjenju. Kakšne izkušnje so kaj vaše

Mehke zaradi kokosovega masla/olja? Če je riž po kuhanju in dodani kokosovi maščobe še vedno bolj redek, se ga najlažje zgosti s kokosovo moko. 

1
Zadnji komentarji v kategoriji "ZDRAVJE IN TRENINGI"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI