Ukraden Wilier Evasion - ne več

Domov > Forum > Ukraden Wilier Evasion - ne več

Ukraden Wilier Evasion - ne več

SORTIRAJ PO:
Maratonac 12.07.2017 18:36

12.07. ob 15.30  so mi ispred Merkatorja na Celovški 91 /Na jami /ukradli kolo rumeno-modro - belo -črno -zlatega dirkalca . Oprema Ultegra 3x9, obroči Mavic sp3 črni - pesta 105 , sedež črno rumeni FCBS karbon gume Ultremo ZX z rumeno črto. Če je kdo videl smer vožnje lopova , starega 25 let , bela majica ,  ki je bil za dirkalca absolutno neprimerno oblečen kam je iz Šiške odpeljal , naj prosim javi.

uploaded
Maratonac 13.07.2017 17:26

Vsem , ki ste z menoj sočustvovali ob tako za mene tragični izgubi mojega dragega kolesa, se zahvaljujem in vas obenem obveščam , da je kobilica po 20 urah zopet v štalci . Največja zahvala policistom PP Šiška !

bécane11488 13.07.2017 19:12

Čestitke za dobro akcijo. Verjetno je eden od receptov za srečen konec tudi to, da je kolo nekaj posebnega kar se barvnih kombinacij tiče. Če bi bil črn, bi bil verjetno rezultat blizu tragičnosti :)

 

Moralni nauk omenjene basni: če želite vsaj nekaj upanja, da se ukradeno kolo vrne v štalco, je pisano z živahnimi barvami obarvano kolo več vredno, kot mrtvaška črnina, registri koles, ipd. Pika na i je barva traku balance, težko ga je spregledati in mimoidoči si ga lažje zapomnijo in daje koristne informacije policiji.

Maratonac 13.07.2017 21:56

Ja stvar je bila takale . Ko je skočil gor je nazaj premaknil carbon sedež , da ga je moral oreng žult v kosti. Kolo je peljal 800m in ga zapustil v Runkovi ulici . Ali je to modus , pa bi ga prišel iskati pozneje , ko   mine nevarnost opozorila patruljam isti moment- jaz sem tel. pozabil doma ali pa ga enostavno ni več mogel peljati . Zjutraj je stanovalec videl pred vhodom zgradbe kolo , ki nikakor ni spadalo biti samo in nezaklenjeno - gor ura, števc, luči , torbica  in je poklical PP Šiška , kjer so mu rekli d aga spravi , da pridejo ponj. Istočasno , pa je sina po Fejsu obvestila oseba , da je videla soseda , ki je problematičen ,  z ravno takšnim kolesom . Do sedaj še nismo uspeli zvedeti njenega naslova , verjetno dela do 22h pa nima inter. Vzeli so NDK s kolesa in mojega  za dokaz , ko ga bodo prijeli. Dopoldne pa so si tudi ogledali posnetek kamer pred Merkatorjem in videli lopova.

Čista resnica pa je , da so samo barve bile tiste , zaradi katerih je bil kolo videno in bodlo v oči. Če bi bila Faustova barva , ga nobeden porajtal ne bi !

krisb 13.07.2017 22:00

Svaka čast za ta zapis. Kako ti rata?

ckr.si. 13.07.2017 22:07
@krisb:

Svaka čast za ta zapis. Kako ti rata?

I tebi sine, ne zaostaješ prav velik, pa to!presenečen

krisb 13.07.2017 22:11

Sine ti je v gatama

ckr.si. 13.07.2017 22:21
@krisb:

Sine ti je v gatama

Bo že držalo, če Vi tako tako pravite.kul

Maratonac 13.07.2017 23:09

 Ne se kregat , ko je pa danes tako krasen dan, čeprav smo trinajstega

aljoman 14.07.2017 07:04
@Maratonac:

Vzeli so NDK s kolesa in mojega  za dokaz , ko ga bodo prijeli.

Saj to ne misliš resno smeh

Maratonac 14.07.2017 08:47

Vzeli . Naneslo je tako , da sem bil jaz na PP isti moment , kot so kolo tudi pripeljali . Pokazali so mi ga , sam se ga nisem smel dotakniti , zaradi odvzema DNK-aja, Ko sem prišel čez 1 uro nazaj po njega , so tudi meni iz ust , tko k v kriminalki s palčko vzeli DNK , da bodo vedeli čigav je od lopova . Ko ga bodo enkrat dobili , mu bodo vse barabije napakirali v komadu. Čeprav mislim , da vedo kdo je , ker so si dopoldne ogledali posnetek kamere v Merkatorju.kulmežiknasmeh

Mathew_30 14.07.2017 09:28

Maratonec glavna zvezda v CSI - Siska smeh

Sam da se je srecno koncalo!

thunder_road 14.07.2017 09:29

Torej je upravičil svoje ime Evasion -- ognil se je tatu in nadaljnjim lopovskim postopkom, ki bi se mu bile pripetile (prodaja, prodaja po delih in kaj še vse počnejo potem z ukradenimi stvarmi).

Tecumseh 14.07.2017 09:46

Stari moj mel si srečo da je "operativec" verjetno imel šefa ki ima par možganskih celic med ušesi, in mu je takoj ko je videl kolo ukazal naj ga zapusti. Večina ostalih take sreče nima / nimamo.  Mi je pa zanimivo koliko se meče policija na trepalnice ko se kolo enkrat skoraj dobesedno samo od sebe pojavi, medtem ko jih "nepojavljeni" ne zanimajo niti toliko kot je črnega za nohtom. 

povratnik987654321 14.07.2017 10:19

@Maratonac : sem šele zdaje videl, da je tvoja pisanica bila začasno odtujena - in drži, da si ljudje 365 odtenkov črne ne bi zapomnili, ne glede na ceno kake res hude črne zverine . Počasi lahko začneš razmišljati, da ga preimenuješ v - Felixa ! 

Da se vaja ne bi ponovila, pa še veliko srečnih kilomatrov  s tem biciklom.

Je pa malo hecen odziv policije - takrat, ko jim v bistvu ni treba nič več narediti. 

bazilika23415 14.07.2017 13:53

Super, da si ukradeno dobil nazaj. Krasti se ne sme in lopovi morajo biti kaznovani. Fajn ideja z barvami.

A bom vseeno party pooper in vprašala, zakaj kolo puščaš pred Mercatorjem (kakšne so bile okoliščine)? Plus

"gor ura, števc, luči , torbica"

in

"že četrto kolo, ki sem ga dobil nazaj".

 

Ne da si si sam kriv - to bi bila huda izjava. A malo nespametno se mi pa zdi.

Jaz pa fašem kazen, če pustim torbico na sedežu zaklenjenega avta z zaprtimi šipami, ker "vabim h kraji".

Kaj sem se jaz naučila: Greš na furo, greš domov. Če greš vmes na pijačo/kosilo, parkiraš kolo neke v neposredni bližini. Ne puščaš v nezaklenjeni, nezavarovani kleti. Če mi ga pa iz stanovanja ukradejo pa ok. Smo naredili, kar smo lahko in se gre naprej v akcijo. Enako če ti ga kdo iz rok iztrga.

 

Mogoče boš vse to pojasnil v pojasnilu zgodbe :)

 

 

fuego 14.07.2017 14:07

Po moje je lopov uvidel, da za kolo ne bo kaj veliko iztržil in ga je pustil. Če bi bilo kolo vredno 2 jurja, ga sigurno ne bi dobil nazaj...mežik

Jaz pred Merkatorjem puščam samo kolo vredno 30 eur....

piki7 14.07.2017 14:55

Če se na furi kdaj stavim za dopolnitev zalog v trgovini, kolo s sabo porinem v trgovino, proti blagajnam, in lepo poprosim blagajničarke, če z enim očesom popazijo na kolo, da samo skočim po pijačo/čokolado/karkoli. Verjemi, nihče te ne zavrne...  

Maratonac 14.07.2017 15:22

Bazilka @ Ustavil sem se pred domom ,mimogrede ko sem končal turo in sem hotel nabaviti še črno pivo. Pred Mercatorjem je stal oreng sumljiv mulc , ki sem ga pa s pogledom odstranil na drugo stran , kjer je začel telefonirati.  Jaz sem stoječ na blagajni stalno gledal kolo , samo ko sem 3 piksne pira tlačil v vrečko , ga nisem videl in takrat se je gor vrgel lopov in se odpeljal , jaz pa z blokeri nisem mogel teči za njim. Daleč od tega , da kolo nisem imel stalno na očesu . V I in F jaz kolo pripeljem v trgovino , da mi ga varuje blagajničarka ali pa varnostnik , ker so na njemu še polne bisage opreme.

To je prvo kolo , ki miga je vrnila policija , ostale tri sem sam našel .

Fuego @ Kolo je vredno 1300, samo čas zgubljen za njegovo grafično oblikovanje i nabavo delov je pa neplačljiv. Če hočeš najti primerno barvo moraš po tri dni listati int. , no jaz  imam časa cele noči ampak vseeno. Prodal bi pa lahko samo tiste dele , ki niso označeni in to je Ultegra in balanca , vse drugo ima takšne ali drugačne markerje . Okvir je pa edini v SLO take barve .

Maratonac 14.07.2017 19:41

Evo zgodbe :

Pred enimi 12 leti sem bil nočni varnostnik študentskega naselja za Bežigradom . Takrat še v poltežki  kategoriji , zaradi stalnega gibanja in problemov v naselju.  Vsak blok ima svojo recepcijo. Sedim v recepciji bloka B in skozi hodniška vrata vidim ob  polnoči , da se  je nekdo odpeljal izpred vrat s kolesom. Ker mimo mene ni šel nihče , lahko pa da je končal obisk v kakšnem drugem bloku,  parkiral je pa tu , sem počasi šel pred blok , da vidim kaj se dogaja. In pohodim precvikano ključavnico na 3 številke. Opa bato , pogledam po cesti in si zapomnim obleko osebe , ki je očitno ukradla bicikel . Odpeljal se je ob FDV -eju proti mestu . Zaklenem pisarno , se oblečem , vžgem avto in se zapeljem na začetek Linhartove , ker sem vedel da bo  prišel tu mimo. Čakam na rampi ploščadi Slovenijalesa. In ga dočakam . Skozi okno mu zavpijem , pusti kolo baraba . Najprej se je zmedel , vendar je pognal po ploščadi v tem trenutku se je pa okoli SL začela orgija policijskih siren in plavih lući. Z vseh koncev , 2 avta iz mesta , 1 iz Bežigrada , 1 dol po Dunajski eden pa pred Plavi bar 50m od mene . Jaz stopim iz avta in gledam za mojim kolesarjem , vendar ga ne vidim več.  Ne gre mi v račun kdo je obvestil policijo. Stopim do njih in jih vprašam kaj se dogaja . Pa pravijo , da lovijo lopova , ki je v mestu ukradel Peuguetov motor. Jaz sedaj izračunam , da se je moja baraba vsrala od strahu in da se je nekam skrila , na vsak način pa zapustila kolo in peš nadaljevala pobeg. In grem po ploščasi za njim in naletim na tistem prehodu na Dunajsko na tla odvrženo kolo. Sedaj jaz ne vem kakšno kolo je ukradel , samo predvidevam , da ko je slišal sirene , je misleč da lovijo njega , jaz sem ga že markiral , kolo enostavno odvrgel in zbežal peš po stopnicah proti Festivalni dvorani. Dvignem kolo in ga zapeljem do avta tu pa policistoma razložim , kaj se je meni dogajalo in da to zna biti ukradeno kolo , ki ga bom jaz odpeljal in našel lastnika v bloku B ali pa naj oni vzamejo kolo , pa bom jaz odškodovanega študenta poslal njim na postajo. Ne , kar vi ga odpelte , če pa ni , ga pa pripeljite na postajo. Stlačem kolo v avto in  ga rastavim v zakljenjeni sprejemnici bloka B. Takoj se je zjutraj našla lastnica , podpredsednica bloka in za vse sem postal največi frajer ! Od takrat so me klicali James , Bond se je podrazumevalo.

Mile 14.07.2017 20:58
@Maratonac:

Bazilka @ Ustavil sem se pred domom ,mimogrede ko sem končal turo in sem hotel nabaviti še črno pivo. Pred Mercatorjem je stal oreng sumljiv mulc , ki sem ga pa s pogledom odstranil na drugo stran , kjer je začel telefonirati.  Jaz sem stoječ na blagajni stalno gledal kolo , samo ko sem 3 piksne pira tlačil v vrečko , ga nisem videl in takrat se je gor vrgel lopov in se odpeljal , jaz pa z blokeri nisem mogel teči za njim. Daleč od tega , da kolo nisem imel stalno na očesu . V I in F jaz kolo pripeljem v trgovino , da mi ga varuje blagajničarka ali pa varnostnik , ker so na njemu še polne bisage opreme.

To je prvo kolo , ki miga je vrnila policija , ostale tri sem sam našel .

Fuego @ Kolo je vredno 1300, samo čas zgubljen za njegovo grafično oblikovanje i nabavo delov je pa neplačljiv. Če hočeš najti primerno barvo moraš po tri dni listati int. , no jaz  imam časa cele noči ampak vseeno. Prodal bi pa lahko samo tiste dele , ki niso označeni in to je Ultegra in balanca , vse drugo ima takšne ali drugačne markerje . Okvir je pa edini v SLO take barve .


Na kaj misliš pod grafično oblikovanje, konkretno ? 

Maratonac 15.07.2017 00:41

Barvno usklajevanje in pa navsezadnje tudi sama grafika napisov . Jaz sem jo zbral , lahko bi izbral tudi FUDJI al pa KONA , FELT , GAINT  , sam  to ni design ampak navaden napis , vsaj zame  Črna je zame stanje teme in pa tudi duha  , ne pa barva , čeprav jo nekaj je tudi na tem okviru , sam idealnega ni.  Ker sem sam sestavil kolo do zadnjega vijaka in to z tako veliko deli raznih nijans iste barve , sem ga moral tudi sproti barvno usklajevati .  Npr .Rumeni bužirji zajl so iz Srbije , za gor dati bužirje , je pa potrebno podreti vse prestavne nastavitve in tudi zavore ter ugraditi nove zajle , ter iz D nabaviti nove kapice -zlate za zaključek bužirjev . .  1m bužirja je 5 €  , na novo montaža zajl in nastavitve pa 80 € . Samo menjava barve iz črne ki je zadaj,  spredaj pa prevladuje rumena je bilo z prevozom in  zgubljenim časom 150 € , pa se to nikjer ne vidi . Vem pa, da imam uspeha  v takšnih usklajevanjih , kajti pred igralnico v M. C so Ameriška gospoda samo gledal v Rog maratona ženskega dirkalca in prikimavali ter s palcem kazali kako je lep,  enako pred Julijo v Veroni . NI mi žal , da sem za njega samo za vse nove dele zapravil toliko  , da bi lahko kupil dirkalca z 10 b in pol karbonca . Samo nobeden na svetu nima tako speglanega Roga in nobeden ne more palice šotora pospraviti med sedežno cevjo in zadnjim kolesom ! Imaš še enega Wilierja Triestina-Kovač Vrhnica  saj je pol okvirja bicikelna narejenega na Vrhniki iz columbus cevi.  Pa je šlo 100 € za delo in 150 za peskanjein barvanje, je pa enake barve kot Rog. Unisex.  .  Saj obstaja tudi črn Ferrari , samo halo ?

V širši familiji so 5 ur po kraji že sklenili , da mi bodo "kupili" novega , ker naj jaz ne bi preživel izgubo . Ja pa ni me sram povedati  , da ko sem ga videl zopet na polciji,  sem dobil oreng solzne oči !

No in kot vidiš , se  kolesa živih barv   po krajah vračajo lastnikom zelo hitro .

thunder_road 15.07.2017 10:43

To se mi zdi ravno tisto, kar človeka najbolj zadane, ko je okraden: da ne ukradejo "samo" kolesa, ampak ves trud, ki ga človek vloži vanj (vso personalizacijo in trud) in nenazadnje tudi spomine. Ko so meni nazadnje ukradli kolo sem bil tako pobit, da sem sklenil, da nikoli več ne kupim kolesa (nobenega, niti za v trgovino ne). No, po nekaj časa je želja po pedaliranju vendarle prevladala.

Maratonac 16.07.2017 02:15

Bil je pa hec . Sestrična , ki je zadnja  zvedela  za krajo in ni vedela da sem ga dobil že nazaj , mi drugi večer  iz Poreća  , ko je dirkalc že spal na pogradu,  telefonira in me začne tolažiti ! Jaz pa njej , ma kaj pol , ma ko ga šljivi , pa sej ni važen , sestrični jemlje sapo , ne more spregovort , telefon ima pa na zvočnik , da sliši to mojo flegmo še nećakinja in mož . No pa le pride do sape , pa prav , ja kako si lahko tko flegma , ko si ga pa pr men takoj v garažo zaklenu in tako pazil na njega . Pa kaj se bom sekiral , sam pobere me lahko , ma saj jih imam še , ni važen,  gremo naprej , kot da ni nič bilo . Ona se pa sedaj sama sprašuje, zakaj so se zmenil za nakup novega , ko sem pa jaz taka flegma ! Ko ga ebe , mu bomo kupval nov kolo , on pa tkole. Pa spet začne , kako ti ni nič hudo , ko je bil pa tko lep . A pravš,  da je bil lep ? Čak grem pogledat,  če je to res . A veš, da je res lep , šele zdaj videm . Kuga videš ? Ja bicikel ! Kakšen bicikel ? Ja tega k je tko lep ! Jebemti , pa ga nisi valda nazaj dubu ! Ja kaj a ne poznaš ti svojega bratrančka ! Jaz od zadaj slišim navdušenje , ne morejo verjet , smeh veselje . Pa pravi,  možu od Nuše so spizdel 8.500 € vrednega ispred garaže ,samo gor je šel , pa ga nikoli več ni dobil nazaj, ti pa svojga drugi dan . Hja je treba sodelovat s polcijo , ne samo čakat , da ga bodo oni najdel. No pa si je pršparala enih 100 € .

Maratonac 16.07.2017 03:48

Pa še en hec oziroma kakšen slučaj, ko smo že pri grafiki . Dobim poziv za vojsko . Piše , seboj prinesite vrečo z napisanim naslovom , za vrnitev vaših civilnih oblačil. Ker sem imal tri dni časa , pa nobenega dela , sem vrečo razpel na risalno desko in začel s tehnično pisavo v nulo, kot da ga rabim za nalogo pri Šubertu pisati ime ,  priimek, naslov, mesto. Blo je tko k da je iz tiskarne , piše se pa leto 1969 , da ne bi kdo mislu , da so obstajali kakšni sitotiski al pa privatni tiskarski stroji.

Dvajset dni  v vojski , ko me komandir vpraša , kdo mi je napisal naslov na vrečo. Sam , kdo drug ? Stvarno ? Stvarno.  Po mescu dni se na poligonu  učimo ciljanja s tankom . Ko se naenkrrat začne v tanku panika , tank je nov , vreden v današnjem denarju enih 12mil. €,  odprt , brez nevarnosti za ob njem stoječe vojake .  Gasi sve , in v nadaljevanju živalski krik komandirja ! Maallleešeeeviićću ebenti da ti ebem dolazi ! Malešević čato čete , njegova desna roka . Penji se gore . Malešević se povzpne , sam se ne upa glih pogledati skozi  vhod , da ga ne bi zagrabil za kravatelc in ga potegnil na glavo noter. Šta nisi stegao akumulatore , moglo je eksplodirati  mamicu ti .... da ti mamicu ! Likovnik , penji se ! Jaz se začel trest , šele mesec dni v vojski, pa takle grob poziv. Izvolte druže porućniće. Od danas si ti čato čete kar pomeni tajnik-pisar   a ti Maleševiću , da mu predaš dokumente , klućeve i pokažeš sve kako ide ! Ujedno si i brigadni rekel je grafičar , što je značilo lepopisec  vseh večjih kosov papirja , od navodil za vse vrste postopkov posameznih  rodov brigade tam do velikosti A0 , velikosti  plakatov . In tako me moje zezanje s pisanjem naslova na vrećo,  pripelje v toplo pisarno čete , pripelje do komandantov brigade in ugodnosti , ki jih pa nisem iskorišćal. Samo enkrat sem šel v mesto s stalno dovolilnico , kupiti alkohol za celo četo za Novo leto , kajti mene niso pregledoval na kapiji , ker sem nosil   šeleshamer pod roko.  Edina ugodnost je bila ta , da mi ni bilo treba ćistiti škornjev , skril sem jih v pisarni  in iti na fiskulturo , ko je bilo preveč mrzlo.  Evo kam te lahko pripelje izbira vrste ćrk in  znanje lepopisja .

Mile 16.07.2017 06:31

Majo prav da je oblika, barva pomagala da si ga hitro dobil. 

Kateremu bi dal kolo nabarvanje in oblikovanje vseh napisov ? Nisem videl ali imaš gor tudi gradiente barv... enega bi naredil zase, zanimiv da si to delal na Aluju, jaz bi dal na CroMo. 


ckr.si. 16.07.2017 07:36
@Mile:

Majo prav da je oblika, barva pomagala da si ga hitro dobil. 

Kateremu bi dal kolo nabarvanje in oblikovanje vseh napisov ? Nisem videl ali imaš gor tudi gradiente barv... enega bi naredil zase, zanimiv da si to delal na Aluju, jaz bi dal na CroMo. 


Ta je pravi:

jgd-airbrush.simplesite.com/

Maratonac 20.07.2017 22:51

Obiskal sem gospoda , ki je prijavil policistom nenormalno situacijo. Dopoldne je šel na vrtiček 2m2 po salato . Vrtiček je že sam po sebi  mal skrit med garažami in šavjem grmovja . Ko je pa prišel do vrtička , se mu je pa iz še večje gošče svetilo nekaj kolesu podobnega. Razmaknil grmovje in videl , da je to lahko samo ukradeno kolo, za silo skrito. Poklical PP,  nakar so prišli trije  s kombijem po njega. This is  all folks !!!! hAAHAHAHAHA !

mark 21.07.2017 10:32

Pa ni nujno, da je ukradeno. Jaz sem tudi že skrival svoj bicikel v goščo, ko nisem imel ključavnice.

grobec 21.07.2017 10:48

Ne morem verjet koliko koles je ukradenih zadnje čase.

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI