Avto zaprl pot

Domov > Forum > Avto zaprl pot

Avto zaprl pot

SORTIRAJ PO:
primož29 27.07.2017 05:28

Živjo,

pred dvemi dnevi mi je avto zaprl pot, tako da sem z hitrostjo 30-40km/h zletel na havbo in mu z glavo-čelado razbil vetrobransko steklo. Kakor je v začetku izgledalo  sem jo še kar dobro odnesel - samo nekaj šivov na obrazu, upam da se ne pokaže še kaj drugega.

Mene pa zanima kako je z uveljavljanjem zavarovanja glede poškodovanega kolesa. Sicer kolesa še nisem pogledal, vendar že občutek po taki nesreči na tem kolesu ne bo več isti.

Voznik, ki me je izsilil je bil korekten in tudi priznal, da me je spregledal. Prišla je policija in rešilec - sem bil en dan na opazovanju.

Moja edina želja bi bila, da bi dobil povrnjeno toliko, da si lahko kupim nov okvir, fajfo in balanco.

Imam pa Scott Addict R1, letnik 2009, kupljen iz druge roke.

Hvala vsem ki lahko daste kakšen dober nasvet.

lp

ckr.si. 27.07.2017 07:29
@primož29:

Živjo,

pred dvemi dnevi mi je avto zaprl pot, tako da sem z hitrostjo 30-40km/h zletel na havbo in mu z glavo-čelado razbil vetrobransko steklo. Kakor je v začetku izgledalo  sem jo še kar dobro odnesel - samo nekaj šivov na obrazu, upam da se ne pokaže še kaj drugega.

Mene pa zanima kako je z uveljavljanjem zavarovanja glede poškodovanega kolesa. Sicer kolesa še nisem pogledal, vendar že občutek po taki nesreči na tem kolesu ne bo več isti.

Voznik, ki me je izsilil je bil korekten in tudi priznal, da me je spregledal. Prišla je policija in rešilec - sem bil en dan na opazovanju.

Moja edina želja bi bila, da bi dobil povrnjeno toliko, da si lahko kupim nov okvir, fajfo in balanco.

lp

Pozanimaj se pri raznih "odškodnina d.o.o.". Ti so strokovnjaki za takšne reči. Uveljavljati bi moral več kot samo škodo na kolesu zato pohiti.

Mathew_30 27.07.2017 07:35

Primoz, najprej je najpomembnejse, da si ti OK!
Kar se zavarovalnic in zavarovanja tice, moje izkusnje so take - ce imas policijo, imas zapisnik v katerem, vsaj upam, je policist tudi napisal, kdo je "zakrivil" prometno nesreco.To je bistvenega pomena, ce noces ze na zacetku naletet na tezave.
Povzrocitelj ima avto zavarovan, preveri kje in obisci najblizjo izpostavo njegove zavarovalnice z njegovimi podatki. Izpolni prijavo nezgode, zraven imej predracun ali ponudbo za tvoje kolo - ker ne bos dobil ponudbe za kolo letnika 2009, naj ti dajo ponudbo za trenutni model tega kolesa. 
Jaz bi dal to vse skupaj k prijavi nezgode, vkljucno s policijskim zapisnikom. In jasno povedal, da zahtevas odskodnino za "uniceno" kolo. Le-tega moras obvezno poslikati in predloziti tudi slikovni material, dokazno gradivo, da je kolo poskodovano.Lahko, da si bo cenilec zelel kolo celo ogledati..kdo ve. Zato dobro premisli, koliko in kaj bos zahteval.
Najpomembnejse pa je, da se jim ne pustis pregovarjat...ce je kolo zanic, je zanic. Ce je okvir pocen, je pocen, pika. Ni tu moznosti za popravilo pri licarju kot to delamo z avti. 
Veliko uspeha in srecno okrevanje!

Milc 27.07.2017 07:41

Pozdravljen. Upam, da je vse ok, ker zdravje je na prvem mestu. Seveda pravilno, da je prišla policija in naredila zapisnik, ter da je voznik priznal krivdo. Zapisnik je osnova. Upravičen si do odškodnine z njegove zavarovalne police (materialna+fizična škoda, lahko podaš ločeno ali vse skupaj v enem postopku, ko zaključiš z zdravljenjem). Obišči kakšnega odvetnika, ki se ukvarja s prometnimi odškodninami, strošek izbranega odvetnika krije njegova zavarovalnica in ne gre iz vsote odškodnine, ki jo dobiš. Razne "čunga lunga d.o.o." odškodnine vzamejo še iz tvojega kupčka.lp

Milc 27.07.2017 07:53

Svetujem obisk odvetnika, ker sam kot fizična oseba imaš premajhno moč, da bi dosegel to, kar lahko odvetnik. Mislim, da tudi policijskega zapisnika ne posredujejo več fizičnim osebam. Kot je na napisal prehodnik naredi predračun v trgovini vseh poškodovanih stvari. Kolo poslika sprva policija nato še cenilec po potrebi.Srečno

ckr.si. 27.07.2017 08:43
@Milc:

Pozdravljen. Upam, da je vse ok, ker zdravje je na prvem mestu. Seveda pravilno, da je prišla policija in naredila zapisnik, ter da je voznik priznal krivdo. Zapisnik je osnova. Upravičen si do odškodnine z njegove zavarovalne police (materialna+fizična škoda, lahko podaš ločeno ali vse skupaj v enem postopku, ko zaključiš z zdravljenjem). Obišči kakšnega odvetnika, ki se ukvarja s prometnimi odškodninami, strošek izbranega odvetnika krije njegova zavarovalnica in ne gre iz vsote odškodnine, ki jo dobiš. Razne "čunga lunga d.o.o." odškodnine vzamejo še iz tvojega kupčka.lp

"Čunga lunga" firma je mojemu prijatelju vodila celoten postopek povračila nastale škode na kolesu, kot tudi škodo, ki je nastala ob njegovih poškodbah. Pomembno je pravilno postopati prav od prvega trenutka, ko se s tem lahko pričnemo ukvarjati. Precej višja je lahko odškodnina za posledice poškodb, ki jih je utrpel kolesar kot za materialno škodo. Če vzamejo provizijo je v njihovem interesu, da je odškodnina visoka. Odvetniki pa imajo fiksno ceno ne glede na "izplen".

primož29 27.07.2017 08:54

Hvala za odgovore

sem pogledal še kolo.

Spodnaj cev med gonilnim ležajem in krmilnim ležajem je prelomljena na pol, zvite feltne, poškodovan zadnji menjalnik...

LP

tomyboy2 27.07.2017 09:00

Iz naslova škoda kolesa boš dobil bore malo. Tudi, če bodo ocenili "totalko" na kolesu, da zavarovalnica mogoče 50-60% koliko bi dejansko lako iztržil na trgu.
Čeprav se sliši grdo, se pri nesreča največ iztrži na račun poškodb.
Zato se bolj fokusiraj na ta del in samo zdravljenje, tudi, če poškodbe niso hujše. Tu se pa lahko potem pogovarjaš tudi o 5K,10K EUR in več, sploh pri udarcih v glavo. Sklicuješ se lako tudi na psihološke traume.
Zadeva je sila komplicirana, ko se začneš pogovarjat o večji zneski, sploh kolesa, ki jih zavarovalnica noče poravnati, oziroma ti da smešno cenitev. Zato je treba dati zadevo na sodišče, ki določi sodnega izvedenca, ta pa na podlagi vsega kontaktira kakšno večjo kolesarsko trgovino, ki oceni dejansko škodo. V mojem primeru je bil to zelo korekten center JB Brajkovič.  
Potem je treba tukaj paziti kakšna je višina zahtevane odškodnine, če se ne strinjaš z ponujeno.
To je potem tudi faktor uspešnosti pri morebitni tožbi zavarovalnice, na podlagi katere ti sodišče, poleg odškodnine obračuna še tisto razliko, ki jo mora tožena stranka(zavarovalnica) plačati.
Komplicirano v glavnem, tako da obvezen obisk pri odvetniku, kot je že svetoval predhodniik.
Razen, če boš zadovoljen da dobiš samo nekaj "cekinov", ki ti ji bo ponudila zavarovalnica za poškodovano kolo. mežik 
Ker postopek se v prejšnem primeru lahko zavleče tudi leto ali dve.

fuego 27.07.2017 09:08

Glede na to, da je kolo letnik 2009 ne vem koliko boš dobil od zavarovalnice kajti za vsako leto se odbije, sploh pa roba kot je kolo ima pri zavarovalnicah življensko dobo mislim, da 5 let.Koliko je sploh vredno tako kolo? 600€..Glede na to, da je voznik priznal krivdo bi se mogoče probal zmenit najprej z njim preden greš do odvetnika. Tudi odvetnik ponavadi pobere najmanj 10% pa vprašanje je koliko se bo ukvarjal s takim primerom, kjer lahko zasluži največ 100 - 200€. Jaz bi se res najprej obrnil na voznika in šele, če bi videl, da se ne bom mogel nič zmenit bi šel do odvetnika oz. še prej kar na zavarovalnico. Smo pa ljudje res taki, da takoj ko vidimo priliko, zdaj pa kar tožit in ga obrat. Tudi tebi se bo mogoče kdaj zgodilo, da boš koga spregledal. Vsi smo samo ljudje.

kenz76 27.07.2017 09:25
Zato, ker smo vsi samo ljudje, imamo zavarovanja. In te naše napake pokrije zavarovalnica, da jih ne rabimo sami... :)
Vsaj jaz tako razumem smisel zavarovanja.
tomyboy2 27.07.2017 09:28
@fuego:

Glede na to, da je kolo letnik 2009 ne vem koliko boš dobil od zavarovalnice kajti za vsako leto se odbije, sploh pa roba kot je kolo ima pri zavarovalnicah življensko dobo mislim, da 5 let.Koliko je sploh vredno tako kolo? 600€..Glede na to, da je voznik priznal krivdo bi se mogoče probal zmenit najprej z njim preden greš do odvetnika. Tudi odvetnik ponavadi pobere najmanj 10% pa vprašanje je koliko se bo ukvarjal s takim primerom, kjer lahko zasluži največ 100 - 200€. Jaz bi se res najprej obrnil na voznika in šele, če bi videl, da se ne bom mogel nič zmenit bi šel do odvetnika oz. še prej kar na zavarovalnico. Smo pa ljudje res taki, da takoj ko vidimo priliko, zdaj pa kar tožit in ga obrat. Tudi tebi se bo mogoče kdaj zgodilo, da boš koga spregledal. Vsi smo samo ljudje.

Tu se z tabo ne strinjam v celoti. 
Ti se nimaš kaj pogovarjat z voznikom, on nima tu nobene veze več. Vse gre sedaj preko zavarovalnice in ona je sedaj glavni "plačnik". Voznik ne bo nič plačal iz svojega žepa, razen tiste bonifikacije in kazen.
Če je kolo res starejšega letnika, potem seveda imaš tu prav. Tu bo zavarovalnica krila bore malo. Sodni izvedenec bi seveda iztržil dosti bolj realno ceno. 
Glede na opisano nesrečo, se je treba v tem primeru fokusirati samo na odškodnina za posledice poškodb, kot je že dejal eden od predhodnikov. Tudi zavarovalnice se zavedajo in se ne bodo spustile v kakšno nepotrebno tožbo. Tako, da se lahko v tem primeru, če res ni hujši posledic, v štartu pogovarjaš o 3-4K EUR odškodnine iz naslova poškodb. Sploh v tvojem primeru, kjer si ostal v bolnici na opazovanju, predvidevam, zaradi morebitnih poškodb glave.
Če so potrebne kakšne terapije ali se kasnej izkaže, da je prisotna še kakšna druga poškodba, ki so jo spregledali, so potem zahtevki iz tega naslova še višji. Konkretno pri meni, so "specijalci" na urgenci, kljub slikanju, spregledali 3 počena rebra.
Če ne pride do izven sodne poravnave, bo morala plačati zavarovalnica tudi vse sodne stroške in odvetnika.
Je pa res, da bo treba pri morebitni tožbi plačati vse začetne stroške iz lastnega žepa, ki pa niso nizki, odvisno od zahtevane vsote.

vambomzepokazu 27.07.2017 10:12

Kot so ti svetovali obišči odvetnika.....po vsej verjetnosti boš za poškodbe obraza dobil dovolj za nakup novega kolesa, kljub temu pa boš verjetno dobil odškodnino za povzročeno materialno škodo na kolesu. Ko končaš z bolniškim staležem in vsem zdravljenjem se oglasi pri odvetniku z vsemi izvidi zdravljenja in kopijo bolniškega lista.
Odvetnik (vsaj v mojem primeru) ne vzame nič vkolikor ne izterja odškodnine, drugače pa vzame določen % od izterjane odškodnine, poleg tega pa dobi še plačane stroške od zavarovalnice, ki so bili v mojih primerih dosti večji kot provizija, ki jo je dobil od mene. Tožba iz naslova avtomobilskega zavarovanja verjetno ne bo potrebna, ker bo že prej nekaj ponujeno, vkolikor se boš strinjal s ponujenim.
Jaz sem vse dosedanje zadeve urejal pri Jernejčič-Krapenc LJ-Vič

ckr.si. 27.07.2017 11:01
@vambomzepokazu:

Kot so ti svetovali obišči odvetnika.....po vsej verjetnosti boš za poškodbe obraza dobil dovolj za nakup novega kolesa, kljub temu pa boš verjetno dobil odškodnino za povzročeno materialno škodo na kolesu. Ko končaš z bolniškim staležem in vsem zdravljenjem se oglasi pri odvetniku z vsemi izvidi zdravljenja in kopijo bolniškega lista.
Odvetnik (vsaj v mojem primeru) ne vzame nič vkolikor ne izterja odškodnine, drugače pa vzame določen % od izterjane odškodnine, poleg tega pa dobi še plačane stroške od zavarovalnice, ki so bili v mojih primerih dosti večji kot provizija, ki jo je dobil od mene. Tožba iz naslova avtomobilskega zavarovanja verjetno ne bo potrebna, ker bo že prej nekaj ponujeno, vkolikor se boš strinjal s ponujenim.
Jaz sem vse dosedanje zadeve urejal pri Jernejčič-Krapenc LJ-Vič

Potrebno je takojšnje ukrepanje in pravilno voden postopek ves čas do izplačila odškodnine.
Jaz bi se pustil voditi izkušenim pravnikom, ki živijo od izterjanih odškodnin. Takšni pa so praviloma v firmah, ki se ukvarjajo samo s to problematiko.
Kar nekaj jih je, tako, da se tudi pri njih lahko pogajaš za višino njihove provizije.

ari.berni 27.07.2017 11:48

tipična mrhovinarja

fuego 27.07.2017 11:51
@tomyboy2:
@fuego:

Tu se z tabo ne strinjam v celoti. 
Ti se nimaš kaj pogovarjat z voznikom, on nima tu nobene veze več. Vse gre sedaj preko zavarovalnice in ona je sedaj glavni "plačnik". Voznik ne bo nič plačal iz svojega žepa, razen tiste bonifikacije in kazen.
Če je kolo res starejšega letnika, potem seveda imaš tu prav. Tu bo zavarovalnica krila bore malo. Sodni izvedenec bi seveda iztržil dosti bolj realno ceno. 
Glede na opisano nesrečo, se je treba v tem primeru fokusirati samo na odškodnina za posledice poškodb, kot je že dejal eden od predhodnikov. Tudi zavarovalnice se zavedajo in se ne bodo spustile v kakšno nepotrebno tožbo. Tako, da se lahko v tem primeru, če res ni hujši posledic, v štartu pogovarjaš o 3-4K EUR odškodnine iz naslova poškodb. Sploh v tvojem primeru, kjer si ostal v bolnici na opazovanju, predvidevam, zaradi morebitnih poškodb glave.
Če so potrebne kakšne terapije ali se kasnej izkaže, da je prisotna še kakšna druga poškodba, ki so jo spregledali, so potem zahtevki iz tega naslova še višji. Konkretno pri meni, so "specijalci" na urgenci, kljub slikanju, spregledali 3 počena rebra.
Če ne pride do izven sodne poravnave, bo morala plačati zavarovalnica tudi vse sodne stroške in odvetnika.
Je pa res, da bo treba pri morebitni tožbi plačati vse začetne stroške iz lastnega žepa, ki pa niso nizki, odvisno od zahtevane vsote.

Mislim sem glede kolesa...kolo ni vredno praktično nič po ceniku. Sicer sem do sedaj imel z zavarovalnico opravka samo, ko so mi ukradli kolo in sem uveljavljal zavarovanje stanovanja. Za 2 leti staro kolo so mi odbili takrat mislim, da okoli 20 - 25% od vrednosti. Prinesti sem moral račun.Ne vem pa kako je v primeru prometne nesreče. Napisal je, da ima tudi kolo iz druge roke. Sem pa napisal, da preden gre do odvetnika naj gre na zavarovalnico. Nekateri odvetniki namreč imajo prakso, da poberejo denar naprej. Če že odvetnik potem tak, ki pove, da si bo na koncu vzel procente in koliko.....Marsikateri odvetniki samo pobirajo denar na koncu pa nič ne zrihtajo.

ckr.si. 27.07.2017 12:10
@ari.berni:

tipična mrhovinarja

Morda bi se pa ti moral vprašati koliko denarja si znosil v zavarovalnice in kaj si od tega imel. Prav je da se "izterja" pravična odškodnina. Tisto kar bi oni plačali kar tako v znak dobre volje bi bilo za pizzo in pivo. Takšna je politika vseh zavarovalnic po svetu. Z njimi se lahko kosajo samo njim enaki. Strokovnjaki!!

Pinocio 27.07.2017 13:07
@primož29:

Živjo,

lp

Jaz sem imel enak problem,kolo tudi moje takrat ni bilo ne vem kaj vredno,od tega je že  res nekaj let,ampak zakaj bi tukaj ti rad toliko,da bi kupil okvir in nekaj malenkosti.
Daj vse skupaj prek advokatu,samo pazi,da bo res dober,pa boš lahko potegnil konkretno vsoto za bolečine,ki si jih imel (upam,da si pošteno jamral,če tudi ni bolelo tako),ker si se zaletel v avto pri kar veliki hitrosti,pa še praviš,da imaš na obrazu šive.
Ko gre to vse prek poštenega advokata se da to fajn uredit,res to včasih traja malo dlje,ampak na koncu se je men izplačalo.
Da samo omenim,ko je prevzel advokat sem od zavarovalnice dobil smešno ponudbo,kljub temu,da sem bil v bolniškem staležu dva meseca.
Po petnajstih mesecih pa je bila ta vsota od prvotno ponujene s strani zavarovalnice izplačana vižja za sedem krat meni,koliko pa je potegnil advokat pa me ni brigalo in še to me sedaj ne.kul

Veliko sreče in uspeha naprej.

BANANI 28.07.2017 00:06

Si imel to nesrečo pri spustu iz Javorja?

primož29 28.07.2017 10:22

Ja, zdaj celim bojne rane.

kako izgleda cenitev kolesa, se lahko že po netu mogoče pozanimam kakšna naj bi bila ocena.

Po vzoru Eurotax za avtomobile?

Še to - tudi stiropor v čeladi je počen - aleluja za čelado

lp

ckr.si. 28.07.2017 11:40
@primož29:

Ja, zdaj celim bojne rane.

kako izgleda cenitev kolesa, se lahko že po netu mogoče pozanimam kakšna naj bi bila ocena.

Po vzoru Eurotax za avtomobile?

Še to - tudi stiropor v čeladi je počen - aleluja za čelado

lp

news.bbc.co.uk/1/hi/england/s omerset/5334208.stm

Hm?!v zadregi

primož29 28.07.2017 11:58

Ti se kar brez vozi

lp

ckr.si. 28.07.2017 13:04
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

ferrari2 28.07.2017 17:40

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Kakšen mesec nazaj si imel srečo,da si nisi rzbil glave na zaloški pred obvoznico.Bogi tvoj F1o

bécane11488 28.07.2017 18:36

Zakaj bi bilo kolo bogo, saj je samo kolo. Bolj bi bila boga glava, če bi šla ...  Kolo si lahko vedno kupi novo, glave pač ne.

ferrari2 28.07.2017 18:55
@bécane:

Zakaj bi bilo kolo bogo, saj je samo kolo. Bolj bi bila boga glava, če bi šla ...  Kolo si lahko vedno kupi novo, glave pač ne.

Glede na to,da so takrat maligani v njegovi glavi noreli ni nobene škode in še dober vzgled za mlajše kolesarje.Smo zašli iz teme ane.

primož29 28.07.2017 20:10

Pri ckr-ju, je "brez čelade" zaščitni znak. S čelado se ne zna vozit, v to je prepričan.

Jaz se pa ne znam peljat brez čelade. Izgleda da še z čelado bolj slabo.

ckr.si. 28.07.2017 21:06
@ferrari2:

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Kakšen mesec nazaj si imel srečo,da si nisi rzbil glave na zaloški pred obvoznico.Bogi tvoj

@ferrari2:

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Kakšen mesec nazaj si imel srečo,da si nisi rzbil glave na zaloški pred obvoznico.Bogi tvoj F1o

Prehitro se veseliš! Nikakršna škoda ni nastala. Absolutno nobene posledice. Štorasto sem zapel v robnik, ki je tam visok morda 5cm.
Kar se pa tiče F10 jih pa še prodajajo in si lahko omisliš svojo, da te ne bo skrbelo za mojo.smeh

ferrari2 30.07.2017 15:36
@ckr.si.:
@ferrari2:

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Kakšen mesec nazaj si imel srečo,da si nisi rzbil glave na zaloški pred obvoznico.Bogi tvoj

@ferrari2:

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Prehitro se veseliš! Nikakršna škoda ni nastala. Absolutno nobene posledice. Štorasto sem zapel v robnik, ki je tam visok morda 5cm.
Kar se pa tiče F10 jih pa še prodajajo in si lahko omisliš svojo, da te ne bo skrbelo za mojo.smeh

Bistvu si izpustil MALIGANE v krvi in pa vzgled za mlajše kolesarje,ki so te gledali kaj počneš.

ckr.si. 30.07.2017 15:53

@ferrari2:

ckr.si 

@ckr.si.:
@primož29:

Ti se kar brez vozi

lp

Saj se.mežik

Bistvu si izpustil MALIGANE v krvi in pa vzgled za mlajše kolesarje,ki so te gledali kaj počneš.

Kakšne težave imaš? Kaj te moti, sem to jaz po izgledu ali morda po obnašanju? Te moti morda to, da se ti po DOS-ih voziš v avtomobilih za razliko od mene, ki kolesarim? Bi si želel biti boljši kolesar kot si?
Kje ti lahko pomagam? Za začetek se ne zgleduj po meni, če ti mama (ali kdo drugi) ne dovoli popiti piva, ker jaz s tem nimam težav. Ne spominjam se, da bi mi ti ali kdo drugi meril stopnjo alkohola v krvi tisti dan.
Pogledal sem v levo, da bi se prepričal, če smem varno prevoziti tisti priključek na obvoznico in pri tem zapel v robnik. Katastrofa! "Tvoja uboga F10" se ni dotaknila tal. Jaz pa si tudi nisem niti roke umazal.
Kar se tiče zgleda mlajšim pa me ne skrbi prav veliko, ker predvidevam, da ima vsak od njih toliko v glavi, da ve kaj sme in česa ne. Praviloma se ne družim in komuniciram s cepci. No ja občasno pa tudi popustim, resnici na ljubo.mežik

Naj samo še dodam, da sem se včeraj na 115km spomnil nate in s slabo vestjo popil pivo. Na cilju po 219km sem pa nate hvalabogu pozabil. Na zdravje!!mežik 

219km, 2700 višincev pri 27km/h povprečni hitrosti.

ferrari2 30.07.2017 16:58

Mal se spomni če se bošnasmeh kaj sta ti kolega rekla,ko sta te dohitela z avtom. Vidiš spet se hvališ kot vedno. Pa tudi DOS prevozim,če ga hočem.Pa tudi ti nisi končal DOS-a če se že gremo.
Jaz samo pravim,da alkohol in kolo ne gresta skupaj,če pa, se pa zgodi to kar se je.
Pa nazdravjemežik in še veliko varnih km.

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI