Nesreča kolesarjev v dolini Kokre - Potoče/Preddvor

Domov > Forum > Nesreča kolesarjev v dolini Kokre - Potoče/Preddvor

Nesreča kolesarjev v dolini Kokre - Potoče/Preddvor

SORTIRAJ PO:
bruhnmici 02.08.2017 11:30

Včeraj v soteski Kokre srečam lepo organizirano skupino kolesarjev (v svetlo modrih dresih/GG?) s spremljevalnim vozilom, ki se peljejo po dolini Kokre navzdol. Prijatelja opozorim na skupino z "glej kolk se fajn peljejo in kako si znajo narest dan" in mu navržem vprašanje, kdaj bo začel biciklirat. Ko se vračava s kokrškega hladilnika, v vasi Potoče žal naletiva na nesrečo. Ob videnemu (in kasneje slišanemu v Preddvoru/helikoptersko posredovanje), bi vsem ponesrečenim najprej zaželel čimprejšnje okrevanje. Pohvala pa tudi vsem tistim, ki ste takoj priskočili na pomoč, umirili in organizirali promet ter skrbeli za pretočnost. Predvsem osebi, ki je skrbela za najhuje ponesrečenega. Upam, da se bo vse skupaj dobro izšlo. Srečno!

boyan64 02.08.2017 12:08

Niso bili GG, Ker GG včeraj nismo šli v Kokro. Prej Bambijevci. GG nikoli ne vozimo v večjih skupinah in tudi nikoli nimamo avto spremstva 

nitrous 02.08.2017 14:31

Šenčurjani imajo ob torkih rundo na Jezersko.

hollow 02.08.2017 14:47

Sem bil včeraj s Šenčurjani in smo/so vsi OK. Verjetno je šlo res za Bambije...

nanisimi 02.08.2017 14:48

Važno je da pisun ki nima pojma napiše, da so vozili s prekratko varnostno razdaljo.
Kako se pa vozi v skupini??? 

Več nesreč z udeležbo kolesarjev so v torek obravnavali tudi na območju PU Kranj. V nesreči, v katero je bila udeležena večja skupina kolesarjev, ki so vozili z Jezerskega proti Preddvoru, se je ena kolesarka zelo hudo poškodovala. Kot so pojasnili na kranjski policijski upravi, je en od kolesarjev iz skupine izgubil ravnotežje in padel, zaradi neprimerne varnostne razdalje sta nato padla še dva. Vsi trije so poškodovani, eno kolesarko so z resnimi poškodbami s helikopterjem prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Lopata 02.08.2017 18:44
Bili so bambiji, nesreča pa zelo resna.
kolo-voz 02.08.2017 23:09
Najvecji k.... je k bojo zdaj dobil se poloznice ....

Kolesarstvo postaja tvegana rekreacija, itak si pa na cesti vedno potencialni kandidat, da se ti kaj zgodi in kolesarji in pesci smo najbolj ranljivi.
Tecumseh 03.08.2017 09:47
Kolesarji popadali kot domine

Helikopter je moral posredovati tudi na cesti z Jezerskega proti Preddvoru. Kranjski policisti so poročali o kolesarski nesreči treh kolesarjev, ki so v skupini vozili navzdol po cesti, priljubljeni med kolesarji in motoristi. Najprej je padel eden od njih, nato pa zaradi neustrezne varnostne razdalje še dva. V bolnišnico so z zelo resnimi poškodbami odpeljali kolesarko. pk

-BLAŽ- 03.08.2017 23:37

Naključje ali kaj drugega, da so Bambiji udeleženi v toliko hudih nesrečah.....

aljoman 04.08.2017 06:13
@-BLAŽ-:

Ne piši nekaj na pamet...

Lopata 04.08.2017 08:51
@aljoman:
@-BLAŽ-:

Ni naključje, če vidiš, kdo je vse tam in kako vozijo.

nanisimi 04.08.2017 08:56
@aljoman:
@-BLAŽ-:

Ena njihova članica, ki ne govori na pamet pravi, da so na rundah sami sebi "nevarni". 

Pinocio 04.08.2017 08:59
@Lopata:
@aljoman:
@-BLAŽ-:

Pa še babo vzamejo na turo kje se iskri,ko leti.nagubano čelo

aljoman 04.08.2017 09:20
@Pinocio:
@Lopata:
@aljoman:
@-BLAŽ-:

Pa še babo vzamejo na turo kje se iskri,ko leti.nagubano čelo

To je najbrž zaradi vročine a ne?

Cveko 05.08.2017 14:18

Sem kakšen teden nazaj srečal eno tako skupino v modro belih dresih nekje med Zalim logom in Podroštom. Dejansko so vozili nevarno. Skupina kakih 20 (prej kakšen več kot manj) čez cel vozni pas (tudi po 3-je vštric) in kar konkretno dolžino kolone. Brez spremljevalnega avtomobila, smene na čelo po drugem pasu... Kot na dirki, ko je zaprta cesta. Bilo pa je lepo nedeljsko dopoldne, ko je na omenjeni cesti ogromno prometa. So kar iskali nesrečo oziroma kazen... 

ken 05.08.2017 15:15
Dirkal bi...ampak ne znajo..ni neke velke filozofije..nazalost
Ni pa prijetno zasledovat take notice :(
Milk- 06.08.2017 20:54
@nanisimi:

Važno je da pisun ki nima pojma napiše, da so vozili s prekratko varnostno razdaljo.

Mogoče si spregledal podatek, da je bila to vožnja po klancu navzdol. V tem primeru se pač ne vozi drug za drugim, s premajhno varnostno razdaljo!

nanisimi 06.08.2017 21:43
@Milk-:
@nanisimi:

Mogoče si spregledal podatek, da je bila to vožnja po klancu navzdol. V tem primeru se pač ne vozi drug za drugim, s premajhno varnostno razdaljo!

Kakšen klanec neki?  Potoče so skoraj v Predvoru, in če nisi v ajnšlisu pač odpadeš. Tle smo lahko vsi pametni, vsak pa sam pri sebi ve kako to gre, ko gre zelo hitro.
Jaz sem samo omenil kako "novinar" piše tja v tri dni!  Na policiji,se pa ve kaj bodo rekli; prekratka varnostna razdalja in hitrost. 
Pol se pa dejmo v skupinah voziti 5 metrov narazen in 20 km/h.   mežik

kolo-voz 06.08.2017 22:01
Tele bambi runde so res nevarne, mislim, da se bojo pocasi zacel tega zavedat. ..., imeli so ze kar nekaj nesrec, celo smrtno zrtev (tukaj je bil seveda edini krivec voznik avtomobila).
Voznja v skupini je ze sama po sebi nevarna in stresna, ko pa jih dvajset v skupini zge na polno iz Jezerskega je pa to smrtno nevarno, saj vemo, da ta cesta ne odpusca napak, to vejo tako motoristi kot kolesarji.
Naj se punca cimprej pocajta, ostalim pa velik srecnih in varnih kilometrov.
kalbo 07.08.2017 13:35
@nanisimi:
@Milk-:
@nanisimi:

Kakšen klanec neki?  Potoče so skoraj v Predvoru, in če nisi v ajnšlisu pač odpadeš. Tle smo lahko vsi pametni, vsak pa sam pri sebi ve kako to gre, ko gre zelo hitro.
Jaz sem samo omenil kako "novinar" piše tja v tri dni!  Na policiji,se pa ve kaj bodo rekli; prekratka varnostna razdalja in hitrost. 

Ajnšlis gor, firunga dol. Na navadni cesti se ne dirka, pika. Raznoraznim rundam in 20+ bedakom, ki se gredo dirko in delajo smene po nasprotnem pasu, ne šljivijo semaforjev, prehodov za pešce in podobno se imamo ostali rekreativni kolesarji za zahvalit, da folk dobi ošpice sam da vid človeka v dresu na specialki. Po drugi strani se pa taisti kolesarji na individualnem teningu kurčijo nad avtomobilisti, ki prehitevajo na preblizu. Sami pa takole ogrožajo sebe in ostale, ker preklopijo da so na dirki, v resnici pa niso.
Bambi ima pa zadost sredstev verjetno, da si pridobijo licenco, pa naj izvajajo treninge s spremstvom, kot to počne preostal profi kolesarski svet, ki ni samo vanabi profi.

kovit 07.08.2017 14:13

Vsem najprej želim dobrega okrevanja. Čas za razmislek kako naprej s temi zadevami. Mogoče kakšna organizirana runda s spremstvom, pod očesom nekoga, ki se na zadeve spozna, seveda proti plačilu... 

Lopata 07.08.2017 14:27

Kakor hitro skupina kolesarjev preseže število 6, bi bilo pričakovati, da se oblikujejo skupine glede na pripravljenost. Skupino kolesarjev v formaciji 2x3 se da še razmeroma enostavno prehiteti, vse ostalo je zgolj ogrožanej ne samo sebe, temveč tudi ostalih udeležencev prometa. Da o formaciji 2x10 sploh ne govorimo. 

kalbo 07.08.2017 14:30

2x3 je super. Sam še skup se je treba vzet in pripravt naše veleume na ministrstvu, da ustrezno uredijo zakon. Dokler ne bo tega je 2x3 žal nezakonito pa čeprav še kako smiselno in s tem kakega bedaka v avtu še dodatno razkuriš, ker mu ni jasno, da 2x3 lažje prehiti, kot 6x1.

lone_rider 07.08.2017 14:37

6x1 lahko prehitiš v škarje, malo izsiliš nasproti vozeči promet in malo stisneš kolono kolesarjev. Dokler se jih s špeglom ne dotakneš, je itak dovolj prostora. sarcasm 

ckr.si. 07.08.2017 14:37

Večni problem je, da vsaj eden od kolesarjev v skupini opleta po celem voznem pasu. V soboto me je imelo da bi nekam poslal kolesarja, ki se je po sredini ceste spuščal proti Strunjanu. Bilo nas je vsaj trideset za njim. Morda ni vedel za kolesarsko pot, moral bi pa vedeti, da ga je pri takšni vožnji nemogoče prehiteti. Za povrhu pa sploh ni bil hiter.

ckr.si. 07.08.2017 14:46
@kalbo:

2x3 je super. Sam še skup se je treba vzet in pripravt naše veleume na ministrstvu, da ustrezno uredijo zakon. Dokler ne bo tega je 2x3 žal nezakonito pa čeprav še kako smiselno in s tem kakega bedaka v avtu še dodatno razkuriš, ker mu ni jasno, da 2x3 lažje prehiti, kot 6x1.

To seveda ni res, ker večina voznikov smatra kolesarja kot oviro na cesti in ne kot udeleženca v prometu. Prehitevanje kolesarja čez sredinsko črto (če tudi navidezno) je zelo redko videno. Moje izkušnje so, da me na prazni cesti bedaki prehitevajo na deset ali manj centimetrov. Prednost skupine je zgolj v tem, da se redki šoferji upajo kaj več kot hupati in razkazovati sredinec.

ken 07.08.2017 16:02
@nanisimi:
@Milk-:
@nanisimi:

In kaj poj če odpadeš?
Moraš še enkrat na Jezersk..za kazen? ;)
kolo-voz 07.08.2017 17:35
@kalbo:
@nanisimi:
@Milk-:
@nanisimi:

Ajnšlis gor, firunga dol. Na navadni cesti se ne dirka, pika. Raznoraznim rundam in 20+ bedakom, ki se gredo dirko in delajo smene po nasprotnem pasu, ne šljivijo semaforjev, prehodov za pešce in podobno se imamo ostali rekreativni kolesarji za zahvalit, da folk dobi ošpice sam da vid človeka v dresu na specialki. Po drugi strani se pa taisti kolesarji na individualnem teningu kurčijo nad avtomobilisti, ki prehitevajo na preblizu. Sami pa takole ogrožajo sebe in ostale, ker preklopijo da so na dirki, v resnici pa niso.
Bambi ima pa zadost sredstev verjetno, da si pridobijo licenco, pa naj izvajajo treninge s spremstvom, kot to počne preostal profi kolesarski svet, ki ni samo vanabi profi.

Kalbo bravo, v tvojem postu je povedano bistvo. Vsak udelezenec v prometu se mora, oziroma bi se moral ravnati po cpp in prav zanima me, ce je lahko kljub spremstvu naenkrat v skupini 20 ljudi pa ceprav z licencami.
Sicer imajo pa Bambijevci v vrhu kolesarske zveze cloveka, ki bi jih mogu na te stvari mal opozorit.
kalbo 08.08.2017 09:14
@ckr.si.:
@kalbo:

To seveda ni res, ker večina voznikov smatra kolesarja kot oviro na cesti in ne kot udeleženca v prometu. Prehitevanje kolesarja čez sredinsko črto (če tudi navidezno) je zelo redko videno. Moje izkušnje so, da me na prazni cesti bedaki prehitevajo na deset ali manj centimetrov. Prednost skupine je zgolj v tem, da se redki šoferji upajo kaj več kot hupati in razkazovati sredinec.

Kaj od napisanega ni res? Kolesar pa je udeleženec v prometu in tudi, dajmo si priznat, ovira na cesti. Še posebno skupina 6+ kolesarjev v klanec je konkretna ovira na cesti. Ne pričakujmo uvidevnosti s strani voznikov avtomobilov, če sami nismo uvidevni. Zase vem, da ko slišim, da je avto za mano zmanjšal hitrost naredim vse, kar mi hitrost in cesta dovoljujeta, da mu omogočim čimlažje prehitevanje, ker sem hvaležen vsakemu kolearju, ki to naredi zame, ko je situacija obrnjena. Pripnite si kamp prikolico in poizkusite varno prehitet kolesarja, ki vozi na klanec. Precej nemogoča stvar.

Tele runde naših kvazi dirkačev so šle pa žal čez vse meje. Je kar nekaj amaterskih dirk na leto, kjer se da peljat na polno in po celotni cesti.

ckr.si. 08.08.2017 10:29
@kalbo:
@ckr.si.:
@kalbo:

Kaj od napisanega ni res? Kolesar pa je udeleženec v prometu in tudi, dajmo si priznat, ovira na cesti. Še posebno skupina 6+ kolesarjev v klanec je konkretna ovira na cesti. Ne pričakujmo uvidevnosti s strani voznikov avtomobilov, če sami nismo uvidevni. Zase vem, da ko slišim, da je avto za mano zmanjšal hitrost naredim vse, kar mi hitrost in cesta dovoljujeta, da mu omogočim čimlažje prehitevanje, ker sem hvaležen vsakemu kolearju, ki to naredi zame, ko je situacija obrnjena. Pripnite si kamp prikolico in poizkusite varno prehitet kolesarja, ki vozi na klanec. Precej nemogoča stvar.

Tele runde naših kvazi dirkačev so šle pa žal čez vse meje. Je kar nekaj amaterskih dirk na leto, kjer se da peljat na polno in po celotni cesti.

Ni res, da je prehitevanje skupine, ko vozita po dva v štric lažje kot kadar se vozi v gosjem redu. Tudi omenjeno umikanje je možno samo kadar se kolesarji vozijo v eni vrsti. Ničkolikokrat sem "navigiral" voznikom za seboj in opozarjal na prihajajoče vozilo kolesarje spredaj.

Runde so vedno bile in vedno bodo loterija, kjer pa si ne želiš zadetka.zarečeni kruh 

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI