Bianchi intenso ali infinito

Domov > Forum > Bianchi intenso ali infinito

Bianchi intenso ali infinito

SORTIRAJ PO:
heron 15.08.2017 11:35

je kdo lastnik katerega od teh koles tu gor?

heron 19.08.2017 16:13

Nihče?

pek123 19.08.2017 16:17

pa kdo se ta jajca vozi?

bécane11488 19.08.2017 16:37
Bodi dec in povej kaj pa niso jajca
heron 19.08.2017 18:40
@pek123:

pa kdo se ta jajca vozi?

s katerim jajcam pa ti svoja jajca voziš?

bécane11488 19.08.2017 18:58

heron, že razmišljaš, da bi šel rang višje od C-RS > Intenso ? Popolnoma razumem, tudi sam sem štartal "spodaj" in končal "zgoraj" :)

TEX 19.08.2017 19:44
@pek123:

pa kdo se ta jajca vozi?

Torej pek123 ti si na mal boljšem kolesu al kak ???

heron 19.08.2017 19:51
@bécane:

heron, že razmišljaš, da bi šel rang višje od C-RS > Intenso ? Popolnoma razumem, tudi sam sem štartal "spodaj" in končal "zgoraj" :)

kaj čem,talijani mi ne dajo mirupresenečen,karkol pogledam se vrnem nazaj. Vsak svoje. Iščem ugodno varianto,še prej pa bi rad se mal zapeljal. Zdaj mam cajt do spomladi,čudno pa se mi zdi da teh koles ni rabljenih. Vse drugo se prodaja,sam to ne. Ceno imajo,bemtiš,visoke cene so,če primerjam z drugimi znamkami

Maj_ex 19.08.2017 20:48
Bianchi Aria 2018 poglej ...
sixsl 19.08.2017 21:00

pek123, ali gre za provokacijo ali zajebancijo je meni vseeno. Če si taprav dec pa svoja jajca pripopi gor, da te malo zbombandiramo.

bécane11488 19.08.2017 21:09
@heron:
@bécane:

kaj čem,talijani mi ne dajo mirupresenečen,karkol pogledam se vrnem nazaj. Vsak svoje. Iščem ugodno varianto,še prej pa bi rad se mal zapeljal. Zdaj mam cajt do spomladi,čudno pa se mi zdi da teh koles ni rabljenih. Vse drugo se prodaja,sam to ne. Ceno imajo,bemtiš,visoke cene so,če primerjam z drugimi znamkami

Mi ne prodajamo, ampak uživamo DOLGA leta. Ameriške, Nemške, ipd veliko-serijske proizvodnje, je pa res veliko rabljene na trgu. Najbrž jih gre veliko z naslednjim nakupom oziroma slej ko prej na "jajca" in tam tudi ostane.
copi 20.08.2017 07:29

To je nekako tako kot pri avtomobilil,nekateri lastniki italijanskih avtomobilov bodo dosmrtno zaverovani, da vozijo najboljši avto. Ali je najboljši ali pa  je ta avtomobil res tako dober bi pa lahko razpravljali. Ve pa se kje se že kar nekaj let razvija najboljše okvirje. Glede vprašanja herona bi mu pa jaz svetoval, če že tako želi Italijana potem raje drugega kot Bianchi (razen,če v zadnjih 3-4 letih niso naredili kakšne saltomortale glede togosti in trdnost) okvirjev. V vsakem primeru pa, če boš kupil Italijana ga boš v razmerju kvaliteta cena preplačal.

kamencek 20.08.2017 07:45
@copi:

Ve pa se kje se že kar nekaj let razvija najboljše okvirje. Glede vprašanja herona bi mu pa jaz svetoval, če že tako želi Italijana potem raje drugega kot Bianchi (razen,če v zadnjih 3-4 letih niso naredili kakšne saltomortale glede togosti in trdnost) okvirjev. V vsakem primeru pa, če boš kupil Italijana ga boš v razmerju kvaliteta cena preplačal.

Kje se razvijajo najboljši okvirji?

Katerega italijana, če ne Bianchija?

copi 20.08.2017 08:00
@kamencek:
@copi:

Ve pa se kje se že kar nekaj let razvija najboljše okvirje. Glede vprašanja herona bi mu pa jaz svetoval, če že tako želi Italijana potem raje drugega kot Bianchi (razen,če v zadnjih 3-4 letih niso naredili kakšne saltomortale glede togosti in trdnost) okvirjev. V vsakem primeru pa, če boš kupil Italijana ga boš v razmerju kvaliteta cena preplačal.

-Taiwan (merida, giant) ki izdelata večino vrhunskih karbonskih okvirje za svojo blagovno znamko in za ostale vrhunske znamke , tudi za večina Italijanov delajo Taiwanci pa, če to nekateri priznajo ali pa ne!
- colnago ,pinarello, de rosa, basso... pravzaprav so skoraj vsi italijeni boljši od bianchita razen, če se niso v zadnjih 3-4 letih pri bianchitu kaj naučili.

Con 20.08.2017 09:25

Rogla torej vozi jajca. Tudi Mohorič jih je, dokler je bil (dvakrat) svetovni prvak.

kamencek 20.08.2017 09:30

@copi, hvala!

Kje v tej zgodbi je Trek?

tjurij 20.08.2017 09:32
Kolikor razumem prvo postavljeno vprašanje, zgleda, da je proračun za nakup kolesa nekoliko omejen.
Sigurno bi si želel boljšega, vendar vsak ne more dati 8k € ali več.
Sem pa tudi zasledil, da večino okvirjev dela daljni vzhod, v Italiji jih samo pobarvajo.
No Bassota delajo Italijani sami ročno.
bécane11488 20.08.2017 10:11

Kar nekaj tisočakov lahko prihraniš, če ne kupiš felten, ki so dražje od top okvirjev in ne posežeš po top grupah.

heron 20.08.2017 10:27
@copi:
@kamencek:
@copi:

-Taiwan (merida, giant) ki izdelata večino vrhunskih karbonskih okvirje za svojo blagovno znamko in za ostale vrhunske znamke , tudi za večina Italijanov delajo Taiwanci pa, če to nekateri priznajo ali pa ne!
- colnago ,pinarello, de rosa, basso... pravzaprav so skoraj vsi italijeni boljši od bianchita razen, če se niso v zadnjih 3-4 letih pri bianchitu kaj naučili.

no,mnenja so si različna,npr. eni so mi odsvetovali Bassota,čeprav mi je super lepo kolo in tistih nekaj metrov ki sem jih naredil enkrat je bilo čutit da je kolo lepo vodljivo. Drugi hvalijo Basota. Pinarelo je zame predrag in mi nekako ne potegne. Bianchija ravno tako nekateri hvalijo,tudi takšni ki so dirkali z njim kot rekreativci,nekateri pa so dejali da so pokali,ampak tega je cca 10 let nazaj.Tako kot je enkrat rekel becane,to so kolesa z dušo. Bil sem enkrat v eni štacuni,gledam kolesa,pride druga stranka,ga prodajalec vpraša kaj bi,odvrne-obvezno italijana:). Nisem slišal kritik na račun teh dveh koles,za katera sprašujem,infinito je sploh znano kot zelo dobro kolo,rad pa bi slišal še mnenja lastnikov,preizkusil ,ker v trgovinah tega ni možno zaenkrat.
Enkrat je nekdo na tem forumu opozarjal ne potrebo po neodvisnih testiranjih koles,kar pravzaprav rabimo ,mi ki jih kupujemo. No,konec koncev,Rogla zmaguje tud z Bianchijem:)Ja tudi to variante iščem ,brez feltn,...

copi 20.08.2017 12:38
@kamencek:

@copi, hvala!

Kje v tej zgodbi je Trek?

Večina treka delajo taiwanci morda samo še top okvir naredijo amerikanci kar jaz štejem prej kot minus kot pa plus.www.cips.org/supply-managemen t/news/2016/january/secret-gi a nt-is-worlds-biggest-bicycle- m anufacturer-and-still-growing /

Teh stvari imaš polno na googlu malo se poigraj pa boš videl kako poteka kolesarska industrija:www.google.si/search?source=h p&q=trek+made+by+giant &oq=trek &gs_l=psy-ab.1.0.35i39k1j0 j0i131k1j0.1818.3072.0.5092.5. 4.0.0.0.0.117.353.3j1.4.0....0 ...1.1.64.psy-ab..1.4.350.0..0 i67k1.BZlnmPSHFDQ

bécane11488 20.08.2017 15:03

Večina nas ve, da večina okvirjev prihaja iz Azije, potem se samo barvajo v matični državi proizvajalca. Moj je baje pure Italijan, ampak to ne pomeni, da je kaj boljši od tistih iz Azije. Kitajci, Taiwanci, etc. znajo pravo tako dobro narediti, samo plačati jim je treba.

Ampak point sploh ni v tem, vendar gre za to, da nismo vsi racionalni tip kupca in vsi ne kupujemo v Hoferju, Jagru, C&A, etc. In Bianchija ne preplačaš, ampak plačaš toliko za kolikor se prodaja, njegova vrednost je pač višja od npr. Cube-a. Hvala bogu so še proizvajalci, ki imajo jajca in njihovo poslanstvo ni tekmovati na trgu z najnižjo ceno.

Jaz osebno gledam na zadevo tako - življenje je res kratko in za hobije, ki mi prinesejo smeh na usta, mi povzročijo kurjo polt, ne mislim kupovati budget ali price/performance izdelkov, ampak kupujem tisto kar prinese veselje moji duši. Kolesa so Italijanska, gramofon je slovenskega proizvajalca, smuči Francoske, ... Če ni dovolj denarja v denarnici, raje vstopni razred, npr. Colnago C-RS, pa čeprav vem, da dobim malček boljšo opremo pri nemških proizvajalcih za ta denar. Ampak Focus, Cube in podobno mi ne pogreje duše, ampk me posti hladnega :) Če bi bil tudi C-RS, Intenso, Idol, etc. izven dosega, pa raje nekaj rabljenega.

heronu pa svetujem, kupi okvir, ki ti prinese nasmeh na usta, pa magari na začeku opremo Tiagra/105 in quattro alu feltne, da ne prekoračiš budgeta, potem pa čez leto do dve počasi dodajaš še ostalo opremo, lepo po zmožnostih. Ker ostala oprema ni bila draga, ti jo čez leto do dve sploh ni težko zamenjati, ker na njej relativno ne izgubiš nič. Prodaš z lepim popustom, ampak izguba se meri v rangu nekaj pic in pirov :)

task 20.08.2017 15:21

Kolesa so Italijanska, gramofon je slovenskega proizvajalca, smuči Francoske, ... 

Z to izjavo samo potrjuješ svojo ozkoglednost. Ker ti okvir pobarvajo v Italiji, pa ima zato dušo? smehlol

copi 20.08.2017 16:13
Meni pa nasmeh na usta prinese izdelek, ki je dober ne pa tisti,ki ima dušo, šlepanje na neki tradiciji izpred 50 let me ne gane
Tudi v hoferju raje nakupujem kot v mercatorju saj dobim boljši ali vsaj tako dober izdelek za nižjo ceno kot v mercatorju.....
bécane11488 20.08.2017 16:18

task - še en, ki pljuva čez vse kar ni po njegovi duši :)

Predvidevam, da si mlajši in se tvoj svet vrti okoli drugih BZ. Dajva malo primerjat, da vidim, kje v času sem se zataknil - jaz vozim C60, LP-je poslušam na Kuzmi, carvam na Dynastar.

In ti ?

kolo:

glasba:

smuči:

bécane11488 20.08.2017 16:24
@copi: Meni pa nasmeh na usta prinese izdelek, ki je dober ne pa tisti,ki ima dušo, šlepanje na neki tradiciji izpred 50 let me ne gane
Tudi v hoferju raje nakupujem kot v mercatorju saj dobim boljši ali vsaj tako dober izdelek za nižjo ceno kot v mercatorju.....

Jaz v Mercatorju ne kupujem, ker ni razlike od instant Hoferja, ampak na centralni tržnici pri branjevkah in trgovcih, ki ne vozijo hrane vsako jutro iz italijanske VP tržnice.

Če misliš ali verjameš, da je Hofer kaj več od Spara, Mercatorja, Tuša, si PR-ovci v Hoferju zaslužijo povišico !

copi 20.08.2017 16:39
@bécane:
@copi: Meni pa nasmeh na usta prinese izdelek, ki je dober ne pa tisti,ki ima dušo, šlepanje na neki tradiciji izpred 50 let me ne gane

Jaz v Mercatorju ne kupujem, ker ni razlike od instant Hoferja, ampak na centralni tržnici pri branjevkah in trgovcih, ki ne vozijo hrane vsako jutro iz italijanske VP tržnice.

Če misliš ali verjameš, da je Hofer kaj več od Spara, Mercatorja, Tuša, si PR-ovci v Hoferju zaslužijo povišico !

Kot sem napisal, vsaj isto je za boljšo ceno
bécane11488 20.08.2017 19:14

Glavno, da si zadovoljen, to šteje največ mežik Jaz sem pa s svojim, sva pač z različnih planetov nasmeh

task 20.08.2017 19:26

@bécane

še en, ki pljuva čez vse kar ni po njegovi duši :)
Ta trditev velja le zate, ker imaš zgleda vse popredalčkano iz kje mora kakšna stvar prihajati. Ti trdiš da ima kolo dušo, če je le made in Italy. Kolesu da dušo kolesar, ki ga predela malo po svoje, mu doda kakšno malenkost in na njem uživa. Pa ni nujno, da ima kolo za 5k in več tako kot ti, ampak je lahko kolo tudi iz Dechatlona.

pek123 20.08.2017 19:38

vsi italjani so made in taiwan samo njegov je unikat smeh mislim kaksne tu preberes

matejS 20.08.2017 20:58

Ceprav skoraj vse okvirje delajo v aziji, to se ne pomeni, da se vsi obnasajo enako. Vsak naj ima tako kolo, da gre z veseljem gor. Ce pa ima kdo (slabe) izkusnje s kaksnim okvirjem, pa naj na to opozori - farba, oblika je pa stvar okusa.

1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI