na Malo planino iz Stahovice

Domov > Forum > na Malo planino iz Stahovice

na Malo planino iz Stahovice

SORTIRAJ PO:
lakkon 18.08.2017 22:05

Morda skočim s kolesom na Malo planino. Imam nekaj dilem, saj nisem bil tam gor še nikoli z avtom, kolesom in niti peš. Za zdaj si še najbolj pomagam z zemljevidi PZS in dobrimi povečavami s spleta (www.pespoti.si/zemljevid.php). Sem že spraševal nedolgo tega, a prav na to nisem dobil odgovora.

 

Stahovica - Krivčevo – strmo ob potoku Volovljek do Kranjskega raka – smer Velika planina, pri prvem odcepu levo in mimo pl.Kisovec do Doma na Kisovcu – če sem že tu, ob povratku prek Udetovega roba strmo direkt na Malo planino do vseh domov – spust vzhodno nad Gojško planino in pri Ušivcu na ta glavno cesto Volovljek-V.planina – desno do Volovljeka – po cesti vzpona do Krivčevo ali po daljši do blizu prelaza Črnivec, a jasno desno do doline in Stahovice.

 

Internet zemljevid prikazuje pot z juga na Malo planino po res normalni cesti. Tudi na PZS zemljevidih je tako označeno. Internet kaže enako za pot Mala planina – Ušivec, a je ta na zemljevidih zavedena zgolj s polno črto kot nek boljši kolovoz.

 

A so tudi na poti, ki sem si jo zamislil, kakšne omejitve/prepovedi za kolesarje in če se te dejansko izvajajo?

Ker še nisem glih pristaš zelo strmih daljših vzponov in slabših podlag in ker bi imel za sabo že tisti hud vzpon do Volovljeka, me zanima:

- a gre pri moji verziji prihoda na Malo planino za teren, ki je kolikor toliko normalen in varen za kolesarjenje, tako za vzpone kot spuste?

- bo morda celo bolje, da grem tam gor obratno, to je Volovljek – Ušivec – Mala planina – Kisovec – Volovljek?

Še kakšen koristen nasvet v zvezi s kolesarjenjem tam gor?

 

Hvala za pomoč.

lestana 19.08.2017 08:04

Oj lahko greš iz Krivčevega tudi po asfaltu do table kjer piše Kranjski rak zaviješ levo,se pelješ cca 5-6 km ,da prideš do gostilne na raku tam zaviješ levo na makadam približno 2-3 km je zmernega vzpona,ko prideš do tabel (levo Kisovec, desno mimo kamnoloma na Ušivec in naprej proti Vel.Planini).Cesta ki pelje proti Kisovcu se približno po dobrih treh kilometrih odcepi desno  (ne zavij proti domu na Kisovec)na agrarno cesto, kjer je dokaj lep makadam ampak te moram opozorit,da je zelo strma vseskozi nekje 15-20% si pa zelo hitro na Mali planini potem pa samo sledi tablam mimo Jarškega doma do Domžalskega pa naprej do cerkve Marije snežne in Zelenega robu.Druga cesta čez Ušivc in Marjanine njive je lepa, malo daljša in tudi bolj zmeren klanec tam nekje do 7%.

Milk- 19.08.2017 18:41

Še bolje je, če greš do Zelenega roba, do tam je šla pred leti tekma iz Snovika. Ko se pelješ od Kranjskega raka, približno 900m od odcepa za V. planino, na križišču ne zaviješ levo proti Kisovcu, ampak se pelješ naravnost po cesti, mimo parkirišča še nekaj kilometrov naprej, kjer po precej ostrem levem ovinku in po krajšem spustu, zaviješ levo v klanec. Ko prideš nad Malo planino, zaviješ desno, kjer je na bolj strmem klancu nekoliko slabša cesta in kmalu si pri domu na Zelenem robu. Če si zelo dober v vzpenjanju, lahko pripelješ celo do Gradišča na 1660m nv.

lakkon 21.08.2017 16:51

hvala vama za kar izčrpne info.

bom pa vseeno poskusil s kolesom od Krivčevo direkt na Volovljek. sej nekaj strmih odsekov sem dal letos čez tako da vem, kaj me čaka. ne bi šel tod, le če info, da trenutno res slabša cesta.

 

mogoče veste, če se da z gorcem po še kar spodobni cesti priti do planin severno od Velike planine, to je do pl. Konjščica in pl. Dol? ker če da, potem bom raje ločeno opravil dve turi tam: a) severni del V.planine skup z omenjenima planinama, b) tokrat pa južni del, ki je dejansko Mala planina. pri eni od obeh tur pa dodam še z Volovljeka obisk Kašne planine. 

MatMat 21.08.2017 21:52

Na planino Dol sem šel pred dobrim mesecem...tako da, se da. Vseskozi sem šel po cesti, je pa zadnji spust proti planini kar zoprn zaradi malo slabše ceste. Ja, prav sem napisal - spust :) Govorim za hardtail XC kolo, zato ne vem kako gre s polnovzmetencem. 

Planina Dol je umirjena planina, brez nepotrebnega šundra...za živčke spočit :D 


Rahel 22.08.2017 12:31

Zdravo.
Jaz sem g. Rahel zasebni kreditni posojilodajalec, ki daje življenjsko priložnost posojila posameznikom, podjetjem, zavarovalnicam itd. Ali ste v kakršnih koli finančnih težavah ali potrebujete posojilo za vlaganje ali potrebujete posojilo, da plačate svoje račune, ne da bi več Tukaj smo, da bi vse vaše finančne probleme pretekle. Ponujamo vam vse vrste posojil v kateri koli valuti s stopnjo 2% brez predhodne pristojbine. Želim uporabiti ta odličen medij, da vas obvestim, da smo pripravljeni pomagati pri kakršnem koli posojilu za rešitev tega finančnega problema. Če Da, potem pa se vrnite zdaj preko e-pošte (rahelcohranloan@gmail.com) za več podrobnosti. VSI SO DOBRODOŠLI.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI