Skoraj zacetniska vprasanja

Domov > Forum > Skoraj zacetniska vprasanja

Skoraj zacetniska vprasanja

SORTIRAJ PO:
Nejc1986 20.08.2017 13:36
Pozdravljeni, sicer kolesarim ze nekaj sezon, pa vendar, letos vsaj malo bolj zares... predvsem kar se tice dolzine treninga, tako kilometrsko, kot casovno...

In se mi je porodilo par vprasanj, s katerimi se do sedaj nisem ukvarjal....

1. Ker sem precej obcutljiv na prehlad (sem tudi zazdravljen astmatik), dam precej poudarka na to, da se trudim cimvec kolesarit v suhih oblacilih,da me ne prepiha. Torej, vsaj svezo svic majico in nogavice ob prehodnem vremenu in anorak pri spustih. Na mtb ni problema, imam ruzak, na specilki je pa problem... v zepih hitro zmanjka prostora...

npr.dres+rokavice+nogavice+svic majica+anorak+kljuci+geli+telefon... kako to resite, z morda kaksno torbico za na okvir? Rezervni slauf in imbus kljuce imam v podsedezni torbici in je nafilana. koliko dejansko gre v te torbice?

2. Zavarovanje za kolesarje... mika me to. Kasko me ne zanima, kolo imam v sobi, ne puscam ga nikjer nikoli. Plus da imajo take premije in tako slabo ti ga ocenijo, da je bv...

Ampak... bognedaj, nekje bogu za hrbtom te kolo pusti na cedilu... asistenca zna pridet prav. Še bolj pa me mika zaradi zavarovanja odgovornosti, torej, nekomu odbijem spegel na avtu ali pa bognedaj zbijem pesca... sem prebral, da v vsakem primeru moram placati procentualni del, ampak vseeno... ne zdi se mi neumno... moti me samo to, da je zavarovanje vezano na kolo, torej ali specialka ali mtb... zaradi vecjih hitrosti in vecjega št km , se nagibam k zavarovanju specialke...

Torej... uporablja kdo to zavarovanje (mislim da ponujata to zgolj MB in Triglav)?

3.ali na daljsih turah (nad 150km recimo) nosite s seboj vec kot en šlauf , ali pa celo rez.plasc?

Upam, da nisem bil predolg ali pa da ne izpade kot da kompliciram... pač zanimajo me vase izkusnje☺

Lep pozdrav
krisb 20.08.2017 14:03

Mogoče ti bo všeč ta:
www.topeak.com/global/en/prod ucts/rear-rack-bags/119-dynapa ck-


uploaded
ali pa večja varianta:
www.topeak.com/global/en/prod ucts/rear-rack-bags/295-dynapa ck--dx


uploadedJaz imam obe in mi prideta zelo prav. Kadar je toplo in lepo vreme uporabljam manjšo, ker ne potrebujem dodatnih oblačil. V primeru slabšega in hladnejšega vremena pa večjo.

ZigaK 22.08.2017 09:46

Jaz imam en bidon namenjen za rezervne zračnice, orodje in te zadeve ki jih moraš imeti s sabo za vsak slučaj, pa upaš da jih boš čim manjkrat rabil.

Rahel 22.08.2017 12:24

Zdravo.
Jaz sem g. Rahel zasebni kreditni posojilodajalec, ki daje življenjsko priložnost posojila posameznikom, podjetjem, zavarovalnicam itd. Ali ste v kakršnih koli finančnih težavah ali potrebujete posojilo za vlaganje ali potrebujete posojilo, da plačate svoje račune, ne da bi več Tukaj smo, da bi vse vaše finančne probleme pretekle. Ponujamo vam vse vrste posojil v kateri koli valuti s stopnjo 2% brez predhodne pristojbine. Želim uporabiti ta odličen medij, da vas obvestim, da smo pripravljeni pomagati pri kakršnem koli posojilu za rešitev tega finančnega problema. Če Da, potem pa se vrnite zdaj preko e-pošte (rahelcohranloan@gmail.com) za več podrobnosti. VSI SO DOBRODOŠLI.

grega12 24.08.2017 11:40

Kva pa ti zdej smetiš teme s to reklamo. Pejt se kam drugam promovirat pa pust, da ljudje na bicikel.com berejo o kolesarstvu ne pa o kreditih...

Maratonac 30.08.2017 22:08

Jaz imam pa 4 velikosti torbic, Eno najmanjšo sem pri kraji zgubil in v njej potrebno orodje , potem ima malo večjo , pa sam prtljažnik , na katerega lahko s šponatji pripnem potrebna rez. oblačila , dam lahko pa gor 12l torbo če je potrebno. Zakaj seboj voziti kufer , če gre vse v plastično vrečko in na prtljažnik .

Nejc1986 08.08.2018 21:24

 Si bom kar svojo staro temo sposodil, Mislim da vprašanje paše sem...


Torej na specialki vozim spd obojestranska mtb pedala, na mtb prav tako.


Ker sem pred kratkim kupil novega gorca , starega imam pa namen obdržati za pozimi, moram kupiti še1pedala zanj.


Torej,kupiti še1mtb spd pedala?

Ali pa dati iz specialke mtb pedala na starega gorca in na specialko dati npr.look cestna pedala? Na cestnih čevljih imam možnost namestitve obeh blokejev , tako da nakup novih čevljev ne bo potreben.


Skratka; kot nekemu povprečnemu rekreativcu,ki ne gleda na stoparico... A je razlika vozit na mtb pedalih ali na cestnih?


Logika mi pravi da je,zaradi večje površine blokejev...


Kakšno mnenje?


Lp

HP 08.08.2018 22:51
@Nejc1986

 Si bom kar svojo staro temo sposodil, Mislim da vprašanje paše sem...


Torej na specialki vozim spd obojestranska mtb pedala, na mtb prav tako.


Ker sem pred kratkim kupil novega gorca , starega imam pa namen obdržati za pozimi, moram kupiti še1pedala zanj.


Torej,kupiti še1mtb spd pedala?

Ali pa dati iz specialke mtb pedala na starega gorca in na specialko dati npr.look cestna pedala? Na cestnih čevljih imam možnost namestitve obeh blokejev , tako da nakup novih čevljev ne bo potreben.


Skratka; kot nekemu povprečnemu rekreativcu,ki ne gleda na stoparico... A je razlika vozit na mtb pedalih ali na cestnih?


Logika mi pravi da je,zaradi večje površine blokejev...


Kakšno mnenje?


Lp

 

Nejc1986 09.08.2018 07:50
 Če je največja razlika to,da se v cestnem čevlju ne da hoditi , mi je vseeno. Imam čevlje na specialki pri katerih mi mtb blokeji štrlijo ven, tako da vem kako je to:)
PrimožR 09.08.2018 09:36

Nakaj odgovorov po temah.

1.) 'Prtljaga' na specialki, po izkušnjah. Osnovni pribor za krpanje in popravila gre v relativno majhno torbico (2 zračnici, tlačilka, montirke, itd.) Pri obalčilih, razen vetrovke ne nosim ničesar. V kolikor pa si bolj občutljiv za prehlad, si omisli kvalitetna oblačila za prehodni čas. Tudi pri oblačih za na ture se da veliko storiti s dobro opremo, ki se hitro suši.

2.) Zavarovanja. Kolesa verjetno nima smilsla zavarovati. Dobro pa je imeti zavarovano civilno odgovornost, npr. če povzročiš škodo, ko kolesariš. V praksi je to pokrito v stanovanjskem zavarovanju. Morda že imaš?

3.) Načelomo se da kolesariti tudi na specialki na SPD pedealih. Dobijo se tudi namenska SPD pedala za cestna kolesa, (npr. Shimano A520, A600). Ploščice ti štrlijo iz podplata ker nisi uporabil dodatnega distančnka, ki ga je potrebno namestiti, v kolikor uporabljaš kombinirane čevlje (2+3 luknji) na podplatu. Pri sistemu SPD ne pristiska na pedal ploščica, temveč podplat čevlja (ali distančnik). Čevlje (3+2 luknji) je verjetno bolje uporabiti z look ploščicami.

Nejc1986 09.08.2018 10:44

 Odgovarjam po temah;


1.ja,šlauf in orodje je v podsedezni torbici. Če grem na daljšo turo imam še 1slauf in kaj za preoblect v torbici na sprednjem delu okvirja. Kupljeno v decathlonu za 20eur. 

Pozimi gledam da se takoj preoblečem in uporabljam buff. Se mi obnese.2. pri Triglavu imam zavarovano zavarovanje športnih aktivnosti. Proti kraji se ne splača; kolesa pač NIKJER ne puscam brez nadzora.


3.pedala; ravnokar iz trgovine; naj nebi bilo neke razlike mtb:cestna pedala. Tako da ostaja,tako kot je, če pa bom uporabljal starega gorca pozimi (vprašanje sploh koliko mi bo do vožnje z njim,ce se bom do takrat vozil z novim),bom pa nanj dal neka cheap kombinirana pedala-za parkrat tekom zime bodo ok. Bom raje denar dal kam drugam kot v cestna pedala (80eur za 105pedala mi sploh ni malo,sploh ker mi zdajšnja odgovarjajo).

PrimožR 09.08.2018 11:34

S seboj vozim ključavnico, ki je pa dobra le zato, da lahko pritečem pravočasno do kolesa, v kolikor bi kdo pokazal zanimanje zanj. Kolo je seveda pod stalnim nadzorom. Cena < 20 €.

Če boš ostal na obsoječih pedalih in čevljih, predlagam distančnik za SPD, da ne bo SPD ploščica štrlela iz čevlja.

Nejc1986 09.08.2018 13:19

 Kar se tiče distančnika; pri veb-u so mi povedali, da obstaja ampak ga morajo naročiti,cene ne vedo. Po ostalih stacunah sploh ne vedo da obstaja. No,mene ne moti,saj cevljev nimam za hojo,tistih 20m do wcja pa že zdržim.


Ključavnica... Ja,jaz imam ključavnico(žabico), tako kot jo imamo npr.na kleteh. Ravno lepo poveže zadnjo špriklo z okvirjem. Ampak... To je tisto ko imam kolo 1meter od sebe, da razbijem gob.c nekomu,ki bi se dotaknil kolesa na nepravi način. Sicer pa... Kolo gre z menoj v trgovino in v gostilno. Kjer kolo ni zaželeno,nisem zazeljen jaz , kjer nisem zazeljen jaz; dvignem glas da je nerodno vsem,razen meni...


Edino leto v delnicah,trgovina velika kot kiosk. In je ključavnica lepo povezala feltno in nakupovalni voziček zunaj.


Zgražam se ko vidim ljudi ki puščajo kolesa brez nadzora in po kleteh , potem pa jokajo ko ni več kolesa....

ElTorro 09.08.2018 15:59
Meni so ga ukradli iz kleti v bloku.....13 let starega....nisem preveč jokal, ker sem imel stanovanje zavarovano tudi proti vlomu in tatvini, na novo vrednost.....tako da mi je zavarovalnica plačala brezplačno menjavo "staro za novo" (ok, skoraj brezplačno, ker sem novega vzel malo boljšega kot je bil stari).
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI