to bi moral vsak serviser znat postimat
Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
To znam načeloma tudi sam poštimat, ampak sprašujem, če kdo pozna kakšnega res, res dobrega serviserja, ki redno Sram šraufa.
Ker se mi je že zgodilo, da sem po servisu šele sam res dobro naštelal menjalnike...
kaj pa kaj na youtubu najdes o tem?
www.youtube.com/results?searc h_query=sram+rival+front+derai lleur+adjustment+
@gorann3:kaj pa kaj na youtubu najdes o tem?
www.youtube.com/results?searc h_query=sram+rival+front+dera i lleur+adjustment+
Hvala, poznam. Tudi ni edini posnetek na to temo. Sem tako ali tako nameraval najprej sam poskusiti.
Ampak bi vseeno rad, da zadevo, če ne bo optimalno prestavljala, pregleda en dober mojster.
...pri omenjenem se prednji menjalnik SRAM le malce postrani montira, da prej potisne verigo iz malega na veliki verižnik gonilke...
@troy:...pri omenjenem se prednji menjalnik SRAM le malce postrani montira, da prej potisne verigo iz malega na veliki verižnik gonilke...
Braze-on tudi?
@vambomzepokazu:Zato je pa sram šel v mtb v 1x ker jim izdelava sprednjih menjalnikov ni šla od rok in glej ga zlomaka kakšna huda inovacija je to postala zgolj po naključju.Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
@copi:@vambomzepokazu:Zato je pa sram šel v mtb v 1x ker jim izdelava sprednjih menjalnikov ni šla od rok in glej ga zlomaka kakšna huda inovacija je to postala zgolj po naključju.Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
@vambomzepokazu:Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
Sprednji menjalnik lahko zamenjaš s katerim od Shimana ali Campagnola. Sprobano, če ni tripla, dela vse OK.
@SODROVC:@vambomzepokazu:Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
Sprednji menjalnik lahko zamenjaš s katerim od Shimana ali Campagnola. Sprobano, če ni tripla, dela vse OK.
Posledično tudi ročko domnevam.
@vambomzepokazu:@SODROVC:@vambomzepokazu:Tudi moji ženi Sram Rival prednji menjalnik ne prestavlja dobro. pa sem ga zamenjal z novim, pa je ista zgodba. Po ravnem še nekako gre, ko je malce več obremenitve (v klanec) pa nikakor noče lepo prestaviti. Ketna je nova.
Posledično tudi ročko domnevam.
Jaz imam na jekleni specjalki sp. menjalnik Campagnolo, ker je čvrst, pa ker lepo dela, ročki pa Shimano. Zakaj bi ga zamenjal? Spredaj je vseeno, kaj imaš, važno je, da lepo dela.
Prvi SRAM-ov sprednji menjalnik, ki zares dela ko šus, je eTap!
@Prince: Sam sem 10 redni Force menjalnik zamenjal za 11 rednega in dela ko šus.
@SODROVC:Sprednji menjalnik lahko zamenjaš s katerim od Shimana ali Campagnola. Sprobano, če ni tripla, dela vse OK.
Tako je. Vzami bolj ali manj katerikoli prednji menjalnik. S Shimanom so preizkušeno združljivi. 10, 11 - nima veze. "Pamet" je v ročki.
LP
Jaz sem na podlagi tega testa menjal prvi menjalnik
www.velonews.com/2012/03/news /it-works-we-test-sram-red-bac kwards-compatibility_209270
Zadeva dela, kot mora, vgradil in nastavil sem kar sam...vse dela bp, stari menjalnik je premalo tog zaradi zbijanja teže..malo so pretiravali....
A želiš povedati, da so pretiravali pri prestavnem razmerju in niso upoštevali tvoje teže in moči?
In razlika je ogromna, kajne?
@drmare:Jaz sem na podlagi tega testa menjal prvi menjalnik
www.velonews.com/2012/03/news /it-works-we-test-sram-red-ba c kwards-compatibility_209270
Zadeva dela, kot mora, vgradil in nastavil sem kar sam...vse dela bp, stari menjalnik je premalo tog zaradi zbijanja teže..malo so pretiravali....
Točno na to računam, hvala!
Zdaj se edino priporočam za nasvet za kakšnega dobrega serviserja za SRAM, če ne bi dovolj dobro sam naštimal.
@Quercus:A želiš povedati, da so pretiravali pri prestavnem razmerju in niso upoštevali tvoje teže in moči?
In razlika je ogromna, kajne?
Želim povedati, da top grupa (sprednji menjalnik) ni delala top ampak tako - kr neki......z modifikacijo pa sem jo spravil v red.....razlika je v tem, da prestavljanje dela, tako kot mora ne pa , da je NOČNA MORA. Moja teža je vedno prevelika, moč pa premajhna......prestavno razmerje sem naročil po svojih željah ob nakupu kolesa!
LP
Torej nihče nima nobene dobre izkušnje s serviserjem za SRAM?
Sem samo jaz tako nesrečen, da nimam težav s to grupo? Na 10 in 11 redni, cestnem in cx kolesu mi dela bp...tako spredaj, kot zadaj!
Pri meni enako.
Pri meni tudi SRAM deluje BP, občasno samo kakšna fina nastavitev...
Zdravo,
pozna kdo kakšnega res, res dobrega serviserja za Sram opremo?
Gre za to, da sem pred časom prijatelju pomagal kupiti rabljeno kolo z desetredno Sram red opremo letnik 2010. Ker potrebuje lažje prenose za klanec, sem mu zamenjal zadnji menjalnik na Rival wifli, zadnji zobnik 12-32 in prednje zobnike na gonilki z Extralite 50-34 ter seveda verigo in vse zajle. Prednji menjalnik je že pred to nadgradnjo slabo deloval, po menjavi zobnikov pa je (se mi zdi) še slabše - na velik zobnik težko menja, kar nekaj drsi, preden se lepo uleže, z velikega na mali zobnik tudi občasno nagaja. Bral sem, da ta Sram red prednji menjalnik v teh zgodnjih modelih že v osnovi slabo prestavlja in da so kasnejši modeli precej boljši. Ker sem na eni razprodaji videl nov desetredni Sram red prednji menjalnik s tako imenovano Yaw tehnologijo le za 30€, sem ga naročil, zdaj pa bi rad, da na tem kolesu prestavljenje res deluje, kot se šika.
Hvala, lp
Peter