@Lopata: Ne pričakuj, da bodo organizatorji že prvo leto postavljali panoje po slovenskih mestih in objavljali v Delu.
Pričakujem, da nekdo, ki organizira tak dogodek, na vidnih mestih objavi kje in kako bo vse skupaj potekalo, ne pa da se informacije o tem tako razlikujejo. Ko sem tik pred zdajci izvedel, da bo v sredo (2. etapa) cilj v Ljubljani in ne v Postojni, sem šel sam v "desk" Dnevnika (RTVS) in predlagal, naj posnamejo in objavijo kako vest o tem dogodku, saj je to pri nas nakaj novega. Ker o tem niso vedeli ničesar in najbrž tudi na spletu, tako kot jaz, niso našli zadovoljivih jasnih informacij in ker je bilo moje posredovanje že nekoliko prepozno, tega niso uvrstili v dnevno-informativno oddajo. Če bi se nekdo pravočasno, vsaj nekoliko potrudil, sem prepričan, da bi bilo to objavljeno, če ne v Dnevniku, vsaj v Slovenski kroniki. Še največ kar lahko izveš o tej dirki, je kratko poročilo in objava rezultatov, po končanih etapah na Prijavim.se.
Ah prosim vas no... koga pa zanima dirka (amaterska dirka!) za par 10 faliranih profijev in wannabejev? Nikogar, razen ene par največjih in najbolj zagrizenih navijačev.
to recimo ... www.bicikel.com/forum/49029/k aj_je_bila_danes_za_ena_dirka. html
@Milk-:Organizatorji dirke so se tega projekta lotili precej nerodno in neambiciozno. Že pred dirko bi pričakoval kvalitetno promocijo, z objavo vseh pomembnih podatkov o dirki. Med samo dirko pa sprotno in natančno obveščanje o dogajanju na njej. Zelo sem se moral potruditi, da sem prišel do nekaj skopih podatkov, ki so zelo skromno objavljeni na nekaj različnih straneh, pa še ti se od strani do strani razlikujejo. Razlikujejo se celo podatki o poteku etap. Taka dirka bi vsekakor morala biti v naprej natančno določena. Nekje piše, da je druga etapa do Postojne, v resnici je bila do Ljubljane. Razdalja naj bi bila 134 km, v resnici je bila kakih 10 km daljša. Za današnjo etapo nekje piše, da se bo začela v Postojni, pa se je v Ljubljani in razdalje so nekje 110, drugje 112 km, v resnici pa naj bi bilo 95km. Kot cilj pa je nekje zapisana Nova gorica, drugje pa grad Kromberk itd. Ne vem kako so prišli do tako različnih podatkov ali je mogoče, da traso sproti iz dneva v dan spreminjajo?!
Jest sicer ne vem kam si gledal, na socialnih omrežjih so se promovirali preko celotnega poletja. Prav tako so bili vsi točni podatki na njihovi spletni strani in FB strani. Vse etape, vse spremembe... In tudi sedaj sproti objavljajo kakšen filmček iz trase in fotografije in marsikaj.
Kdo ti je kriv, če nisi na FB... Očitno... Kje si sploh prebral tele podatek okrog Postojne? Da bo cilj druge etape in začetek tretje? Vse 4 etape so bile že davno nazaj določene in so takšne tudi bile z razliko prve, ki so jo zaradi spleta okoliščin v prometu bili primorani skrajšati. In TUDI TO je bilo objavljeno na njihovi spletni strani in na FB strani.
www.facebook.com/seAlps/
Ja kdo mi je kriv če nisem na FB. Sem se glede udeležbe premislil ravno zato, ker se mi je zazdelo, da bo to ena natega za 250 evrčkov... pa sem se očitno zmotil.
No saj udeležba je množična, razveseljuje podatek da je predvsem veliko mladih, ki redno visijo na FB, namesto na biciklu...
@Milk-:@Lopata: Ne pričakuj, da bodo organizatorji že prvo leto postavljali panoje po slovenskih mestih in objavljali v Delu.Pričakujem, da nekdo, ki organizira tak dogodek, na vidnih mestih objavi kje in kako bo vse skupaj potekalo, ne pa da se informacije o tem tako razlikujejo. Ko sem tik pred zdajci izvedel, da bo v sredo (2. etapa) cilj v Ljubljani in ne v Postojni, sem šel sam v "desk" Dnevnika (RTVS) in predlagal, naj posnamejo in objavijo kako vest o tem dogodku, saj je to pri nas nakaj novega. Ker o tem niso vedeli ničesar in najbrž tudi na spletu, tako kot jaz, niso našli zadovoljivih jasnih informacij in ker je bilo moje posredovanje že nekoliko prepozno, tega niso uvrstili v dnevno-informativno oddajo. Če bi se nekdo pravočasno, vsaj nekoliko potrudil, sem prepričan, da bi bilo to objavljeno, če ne v Dnevniku, vsaj v Slovenski kroniki. Še največ kar lahko izveš o tej dirki, je kratko poročilo in objava rezultatov, po končanih etapah na Prijavim.se.
Pričakujem, da lahko vsak odpre google in v iskalno polje vpiše "sealps" ter klikne na prvo povezavo med iskanimi rezultati.
Kdor tega ni sposoben, najbrž nima pravice kritizirati.
3. etapa je bila včeraj ob 9.00. Se motim?
Rezultati pa samo za 2 etapi. :)
@Tecumseh:Ah prosim vas no... koga pa zanima dirka (amaterska dirka!) za par 10 faliranih profijev in wannabejev? Nikogar, razen ene par največjih in najbolj zagrizenih navijačev.
to recimo ... www.bicikel.com/forum/49029/k aj_je_bila_danes_za_ena_dirka . html
Daj tekumzeh, spomni nas, kje že ti dirkaš. Na TDF? Bolj se mi zdi da na WTF.
Sicer pa si nam posredno že povedal, kdo si. Velike šampione namreč odlikujejo lastnosti kot so skromnost, spoštovanje do dosežkov drugih in zmožnost empatije. In zato znajo ceniti še prav posebej tiste, ki trdo trenirajo dan za dnem za nastop na amaterski dirki, brez upanja na slavo ali denar. In koliko upanja na to imaš ti, tekumzeh?
@Milk-:Organizatorji dirke so se tega projekta lotili precej nerodno in neambiciozno. Že pred dirko bi pričakoval kvalitetno promocijo, z objavo vseh pomembnih podatkov o dirki. Med samo dirko pa sprotno in natančno obveščanje o dogajanju na njej. Zelo sem se moral potruditi, da sem prišel do nekaj skopih podatkov, ki so zelo skromno objavljeni na nekaj različnih straneh, pa še ti se od strani do strani razlikujejo. Razlikujejo se celo podatki o poteku etap. Taka dirka bi vsekakor morala biti v naprej natančno določena. Nekje piše, da je druga etapa do Postojne, v resnici je bila do Ljubljane. Razdalja naj bi bila 134 km, v resnici je bila kakih 10 km daljša. Za današnjo etapo nekje piše, da se bo začela v Postojni, pa se je v Ljubljani in razdalje so nekje 110, drugje 112 km, v resnici pa naj bi bilo 95km. Kot cilj pa je nekje zapisana Nova gorica, drugje pa grad Kromberk itd. Ne vem kako so prišli do tako različnih podatkov ali je mogoče, da traso sproti iz dneva v dan spreminjajo?!
Bo treba z drevesa splezat. Na FB je več pametnih kakor tudi neumnih novic kot na TV.
TV je za dinozavre (hec) Na netu se najde vse, celo TV loh gledaš
Jaz sem bil na (ali bolje OB) dirki vse 4 dni in razen zapletov zaradi prometne nesreče na AC in posledično izpada velikega št. motoriziranih spremljevalcev, kakšnih drugih zapletov ni bilo. Seveda je bil zato prolog skrajšan ne na vzpon na Malije in Korte, ampak drugače pa so bile etape izpeljane tako, kot je bilo že prej objavljeno. Imam še vedno brošuro, ki smo si jo na tisnili doma.
Etape so pa "krajše" zato, ker je bila prej še zaprta vožnja. Npr. od Stožic do Brezovice. Če pa si je kdo ogledal kaj na spletu že prej, je videl, da je cilj pri gradu Kromberk. (Jaz sem ocenil ciljno mesto in cilj zgrešil kvečjemu za 10-15 m). Ne vem, zakaj zapletate tisti, ki se dirke niste udeležil na nobeni etapi. Ker če bi se, bi vam bilo vse jasno, tako, kot je bilo nam ali tekmovalcem. Še gledalcev je bilo kar precej, proti pričakovanjem. :)
Varnost je bila na zelo visokem nivoju, okrepne postaje zagotovljene. Če jih tekmovalci niso koristili, je bilo to zaradi žara borbe, kot se reče.
Tekmovalci so bili z organizacijo zelo zadovoljni, če je bil kdo prej v dvomih, so jih pa demantirali tekmovalci sami s svojim navdušenim plaskanjem in stoječimi ovacijami na večerni "pašta parti". Vsi smo se strinjali, da bi bilo res škoda, če se tekme/dirke drugo leto ne bi spet organiziralo. Udeležba je bila mednarodna, se je pa veliko tekmovalcev ustrašilo slabega vremena in mislim, da so to največji osmoljenci. Saj veste, "Tresla se je gora, rodila se je miš."
Čestitke organizatorju in idejnemu vodji, g. Janu Starmanu, sponzorjem in spremljevalnemu osebju, pa tudi tekmovalcem za spektakel. Ja, res, saj so poskrbeli, da je bila dirka zanimiva.
Na Bicikel.com piše: "SeAlps: 13.–16. september 2017 www.sealps.com Facebook 1. etapa – vožnja na čas: Portorož–Korte, 24,4 km 2. etapa: Portorož–Postojna, 122 km 3. etapa: Postojna–Nova Gorica, 110 km 4. etapa: Nova Gorica–Vršič, 125 km Startnina: 250 evrov za posameznega kolesarja Prijave: od 1. januarja 2017". Treba je priznati, da se ti podatki ne ujemajo in lahko marsikoga zmedejo.
Sedaj je na njihovi spletni strani nekaj več podatkov, pred tekmo pa mi pod geslom Sealps, Google ni najdel ničesar. Facebooka pa ne uporabljam in treba je upoštevati, da ga najbrž poleg mene še kdo drug ne uporablja. Če pa sva edina, potem se najbrž ni treba ozirati na naju.
Nekoliko boljše obveščanje in dostopnost podatkov o tekmi, bi prav gotovo pripomogla k njeni dolgoročnejši uveljavitvi.
/Ko sem prebral poročilo o 4. etapi na Prijavim.se, mi tudi ni bilo jasno, kje so kolesarili, da so od Nove gorice do Solkana, kjer je bil leteči štart, prevozili 25 km! Če kdo ve, naj napiše./
Sem bil na dirki kot tekmovalec. Lahko vam povem, da je bila dirka vrhunsko organizirana, tako varnost med etapami kot ves spremljevalni program. Takšne dirke se lahko rekreativni kolesarji tudi v bodoče lahko le veselimo.
Vsa čast organizatorju in spremljevalnemu osebju za izpeljano dirko.
Koliko dirk si pa ti že organiziral? Verjetno si pravi mojster tega posla in se ti nerodnosti in neambicioznosti ne more očitati...
Ne najdeš FB, potrudil si se, da si našel skoraj eno leto star članek na Biciklu (kjer je trasa in datum pred spremembo), potrudil pa si se tudi, da tegale članka (ki je star nekaj dni) nisi prebral:
www.bicikel.com/novice/17457/
Torej, kakšen problem imaš?
So ljudje, ki iščejo napake in ne dobrih stvari. Obstajajo tudi ljudje, ki so veseli ko najdejo napake pri drugih. Ti spadaš med oboje.
Zraven sem bil kot spremljevalec in po mojem mnenju si organizator zasluži vse pohvale za odlično izpeljano dirko!
Kot udeleženec prve Sealps dirke lahko rečem - ODLIČNO !!!
Organizacija je bila z mojega pogleda vrhunska, Policija je opravila delo perfektno in moram jih res pohvaliti. Definitivno če si kolesar in tekmuješ je to najboljši približek temu da se počutiš kot profesionalec.. Franja , Alpe , Juriš... in podobne dirke so dobro organizirane (a imajo tudi pedigre ).
Kaj lahko pograjam ? Nič tudi vremena ne saj nam je prizaneslo z dežjem na vseh etapah.
Seveda je prostor za izboljšave tudi na moji strani (z rezultatom) a to je zgodba za naslednje leto. Jaz bom vsekakor tam !
ma jebemti, dirke so zaradi gledalcev, kajne da. zato pa je kolesarstvo daleč od fuzbala, pa od košarke. Na teh vaskih dirkah se poja par amaterčkov......
@ari.berni:ma jebemti, dirke so zaradi gledalcev, kajne da. zato pa je kolesarstvo daleč od fuzbala, pa od košarke. Na teh vaskih dirkah se poja par amaterčkov......
Še en slovencelj, ki v vsem vidi samo slabo! Če si že našel čas za neumen komentar bi lahko tudi malo razmislil, da se takšna prireditev ne prime kar tako. Drugo leto ko bo 150+ tekmovalcev bodo tebi enaki šimfal kolk pokasirajo. Ojej, res ste revčki v glavah!
BTW: Škoda k te ni blo, bi poleg "amaterčkov" SeAlps imel še enega KRETENA!
ta debilcek govori o amaterckih in podobno ampak se vedno so teli amatercki vec dosegli kot ti bumbar tu na forumu oz doma v kavcu.. tipicen zahojen slovencek
Facebooka ne uporabljam in ga zaenkrat tudi v bodoče ne nameravam. Pred tekmo sem se kar precej trudil najti informacije o tem kje in kako bo potekala in kdo se je bo udeležil pa mi je uspelo najti le to, kar sem zgoraj navedel, pa še do tega ni bilo lahko priti. V uporabi interneta se nimam ravno za telebana, pa tudi za eksperta ne, toda če nekaj želim najti, iščem na različne načine, pod različnimi gesli, dokler mi ne uspe. Moram pa reči, da sem že za kar nekaj stvari, ki bi morale biti dosegljive skoraj "z enim klikom" porabil kar veliko časa ali pa mi sploh ni uspelo. Ena takih reči je tudi naprimer letošnji razpis za tekmo za pokal Tanje Žakelj, ki naj bi bila po enih informacijah že čez slabe tri tedne ali pa DP z gorskimi kolesi, ki naj bi bilo en dan pozneje.
@mantra:@ari.berni:ma jebemti, dirke so zaradi gledalcev, kajne da. zato pa je kolesarstvo daleč od fuzbala, pa od košarke. Na teh vaskih dirkah se poja par amaterčkov......
Še en slovencelj, ki v vsem vidi samo slabo! Če si že našel čas za neumen komentar bi lahko tudi malo razmislil, da se takšna prireditev ne prime kar tako. Drugo leto ko bo 150+ tekmovalcev bodo tebi enaki šimfal kolk pokasirajo. Ojej, res ste revčki v glavah!
BTW: Škoda k te ni blo, bi poleg "amaterčkov" SeAlps imel še enega KRETENA!
E pogodio sam vas u sridu.
@ari.berni:@mantra:@ari.berni:ma jebemti, dirke so zaradi gledalcev, kajne da. zato pa je kolesarstvo daleč od fuzbala, pa od košarke. Na teh vaskih dirkah se poja par amaterčkov......
BTW: Škoda k te ni blo, bi poleg "amaterčkov" SeAlps imel še enega KRETENA!E pogodio sam vas u sridu.
Dirke so praviloma za to da se ugotovi kdo prvi pride na cilj in je najboljši :)
Vsekakor je iz kavča najlažje kritizirat .. tudi nogometaše (košarkašev danes ne moremo :) ) , kolesarje in seveda organizatorje.
Gledam rezultate in mi nič ni jasno. Za tak razplet sta morala zmagovalca cel čas bremze tiščat, ali pa sta bila zanju samo na enem izi izletu.
@-BLAŽ-:Gledam rezultate in mi nič ni jasno. Za tak razplet sta morala zmagovalca cel čas bremze tiščat, ali pa sta bila zanju samo na enem izi izletu.
Na nekaterih odsekih je bil veter izredno močan. Sem se čudil, da v skupini ni prišlo do trkov.
Ko se govori o "amaterčkih". Večina udeležencev je amaterjev. In v razpisu se je dalo prebrati, da je to amaterska tekma. In Belgijski tekmovalci/ke so to tudi vzeli tako. In potem so ugotovili, da so padli med dobre kolesarje, tudi v evropskem merilu. Pa zato niso obupali, temveč so se borili do konca. Zato, da so progo prepeljali, in to skupaj. Dva fanta, dve dekleti.
Zmagovalcem čestitam za zmage, vsem pa za pogum, da so na štart sploh prišli. Pol jih ni, je bila vremenska napoved zelo slaba.
Organizatorji dirke so se tega projekta lotili precej nerodno in neambiciozno. Že pred dirko bi pričakoval kvalitetno promocijo, z objavo vseh pomembnih podatkov o dirki. Med samo dirko pa sprotno in natančno obveščanje o dogajanju na njej. Zelo sem se moral potruditi, da sem prišel do nekaj skopih podatkov, ki so zelo skromno objavljeni na nekaj različnih straneh, pa še ti se od strani do strani razlikujejo. Razlikujejo se celo podatki o poteku etap. Taka dirka bi vsekakor morala biti v naprej natančno določena. Nekje piše, da je druga etapa do Postojne, v resnici je bila do Ljubljane. Razdalja naj bi bila 134 km, v resnici je bila kakih 10 km daljša. Za današnjo etapo nekje piše, da se bo začela v Postojni, pa se je v Ljubljani in razdalje so nekje 110, drugje 112 km, v resnici pa naj bi bilo 95km. Kot cilj pa je nekje zapisana Nova gorica, drugje pa grad Kromberk itd. Ne vem kako so prišli do tako različnih podatkov ali je mogoče, da traso sproti iz dneva v dan spreminjajo?!