planini Uskovnica in Zajamniki

Domov > Forum > planini Uskovnica in Zajamniki

planini Uskovnica in Zajamniki

SORTIRAJ PO:
lakkon 16.09.2017 23:28
Srednja vas - Lom - pl. Uskovnica - pl. Praprotnica - pl. Zajamniki - pl. Konjska dolina - Sp Goreljek - Koprivnik - Jereka - Sr vas

na Uskovnico in Zajamnike bi rad prišel samo po navedeni poti in me tako ne zanima start s Pokljuke Rudno polje in podobno. Šel bi kmalu po prenehanju deževnih dni.

Nisem bil še nikoli na cesti med Uskovnico in Sp Goreljkom. Kolikor sem videl fotografije naj bi šlo za fajn cesto.

Zanima me, če je ponavadi ta cesta OK in če jo morda obilno deževje kje naredi takšno, da bi bilo kar težavno kolesarjenje? kako pa je med Srednjo vasjo in Uskovnico?

Hvala za pomoč.
Cveko 17.09.2017 08:55

Cesta je ok, tudi deževje je ne naredi ne vem kako slabo, tako da kolesarjenje ne bo noben problem. Še najbolj problematičen odsek je vzpon iz Loma do Uskovnice, ampak gre res za zelo zelo kratek odsek. Najbolj strm del nad Uskovnico je pa tako ali tako betonski.
Edino v tem času zna bit prometno zaradi gobarjev, tako da se v primeru suhe ceste naješ prahu.

lakkon 18.09.2017 11:27

Cveko, hvala na pomoči... bo že nekak šlo... verjamem pa, da po takšnem vremenu v zadnjih dnevih ne bo glih preveč prahu... ja, edino pri spustih ob slabši oz. ozki cesti je treba biti pazljiv po kakih ovinkih ob srečanju z avtomobili in drugimi prevoznimi sredstvi... še posebej, če greš prehitro in ob hladnejšem vremenu s tako pokrito glavo, da bolj švoh slišiš...

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI