Vzpon na Krvavec

Domov > Forum > Vzpon na Krvavec

Vzpon na Krvavec

SORTIRAJ PO:
lakkon 27.09.2017 10:32

Prav iz doline (Grad) bi se kmalu popoldne povzpel na Krvavec. Ker bi šel še dlje od asfalta, jasno z gorcem.

 

A zna biti trenutno kje problematična cesta zaradi kravjih iztrebkov? Te info sem zasledil pri enih opisih in v par debatah. Predviden spust po blagi temi v takšnih razmerah mi ravno ne diši.

 

Trenutno stanje v zgornjem delu je v spodobnem stanju? Planina Jezerca - Dom Gospinec - dom Krvavec - oddajnik - vrh Krvavca?

 

Kako je z cesto od oddajnika proti vrhu Krvavca? Sem zasledil, da gredo mnogi naprej do Zvoha, za sam vrh Krvavca pa ne vem. A je od oddajnika prav uradno prepovedana vožnja ali je to prepoved/želja od lastnika zemljišča zaradi živine, itd? ima kdo negativne izkušnje in če je bil kdo deležen celo kakšnih sankcij?

 

Še kakšen nasvet glede tega vzpona? Morda proti vrhu kak neugoden popoldanski veter?

 

Hvala za pomoč in obilo kolesarskih užitkov!

 

Anquetil.J 27.09.2017 12:36

Kolesarstvo je zunanji šport, zato lahko pričakuješ poleg vetra in iztrebkov tudi dež in mraz.

 

Zdaja pa resno: od stolpa naprej je uradna prepoved za kolesarje(tabla), zaenkrat ni težil še noben, ravno na tem mestu je pot najtežje zvozljiva s kolesom. Nadaljuješ proti Zvohu, kjer te na desni strani čaka čudovita tlakovana steza - poročaj, če boš speljal do vrha Zvoha.

V kolikor si vešč kolesa se lahko za nazaj kmalu po začetku asfalta(po kovinskih ceveh na tleh) spustiš desno po Muci trailu v dolino(pazi padalci - ni hec je nameščena opozorilna tabla pred izhodom iz gozda na travnik).

cortez 27.09.2017 14:20

Zdej k so ubil medveda kravji dreki res ne bi smeli bit problem

Nejc1986 27.09.2017 16:12
Sam sem bil kakšen mesec nazaj z mtb na zvohu. Do oddajnika super, potem rata podlaga kr zajebana-nonstop mi je spodnasalo zadnjo gumo.

Klanca po tlakovcih nisem uspel prepeljati (strmo in zoprna podlaga).

Pri oddajniku sem govoril s pohodnikom in mi je rekel da naj ne skrbim glede "teženja"... In res... Nihče mi ni nič rekel,gledal postrani...

Seveda sem se tudi jaz vozil po pameti in se normalno obnašal , tako da dvomim da bos imel težave...

Kar se tiče t.i.muci traila se pridrozujem mnenju predhodnika...

Naknadno sem slišal , da se da priti na zvoh nekje levo od tlakovcev, po manj strmi poti... Ve kdo kaj o tem?

Sicer pa... Asfaltno cesto od cerkelj proti jezercem še vedno med tednom zapirajo zaradi preplastitve vozišča?


lakkon 27.09.2017 20:35

hvala za info... nisem nameraval do Zvoha, saj je finalni vzpon trenutno zame kot tudi za obstoječi bike preveč brutalen... če upoštevam še mizerijo od spanja, bo že to, da prilezem do doma na Krvavcu kar velik uspeh... bom pa verjetno še potegnil do bližnjega oddajnika in prav na vrh Krvavca, saj zoom net zemljevidi kažejo na kolikor toliko spodobno cesto... nekaj pavz bom imel med vzponom saj rad tu pa tam še kaj fotografiram, tako da mislim da bo šlo... imam info o spustu Mici trail in sem si ogledal video... bo kdaj drugič po bolj suhem na sporedu z katerim drugim gorcem... pa tudi glede na lansko bike prometno nesrečo, sicer s cestnim kolesom, se raje še nekaj časa čuvam... uživajte :)

cortez 01.10.2017 08:53

Bil včeraj gor, nobenih zapor, nobenih drekov, živina je že v dolini.
Samo ena horda sprehajalcev in mojstrov, ki z avtom rinejo do doma.
Cesta iz Tihe doline naprej zmahana, od stolpa naprej prvi klanc pa sploh nisem zvozil, potem je ok

MatMat 01.10.2017 11:56

Kdor zvozi tiste znamenite tlakovce do Zvoha, svaka mu / ji čast! Jaz se niti ne trudim preveč, rajši grem peš ob kolesu. Gorsko kolesarstvo ni samo vožnja, je tudi hoja. 

Čez Mucija se pa še nisem spustil, ker dvomim da je namenjen hardtail XC kolesom kakršnega imam. Če kdo meni drugače, pa z besedo na plan!

KAVITATOR+ 01.10.2017 14:02

Do začetka tlakovcev greš na bajku in potem po levi strani (travniku) kolo lepo neseš do jezera na Zvohu. Se splača. Spust iz Zvoha je meni opasen. Če greš prepočasi te hitr lahko skipa čez balanco.

 

 

Nejc1986 01.10.2017 14:47
Tudi sam se nisem upal spustiti iz zvoha in castim pijaco tistemu, ki ga vidim pripeljati do gor...

Muci trail... sam imam 26trdaka in nimam kaj prevec pojma o tehnicni voznji in bolj malo jajc... priznam☺. Šel sem, po pameti, mislim da sem 1x sel ob kolesu zaradi mokrih korenin. Je za probat, ni pa mi bil uzitek, tako da ne bom vec sel.
MatMat 01.10.2017 22:53
@Nejc1986: Tudi sam se nisem upal spustiti iz zvoha in castim pijaco tistemu, ki ga vidim pripeljati do gor...

Muci trail... sam imam 26trdaka in nimam kaj prevec pojma o tehnicni voznji in bolj malo jajc... priznam☺. Šel sem, po pameti, mislim da sem 1x sel ob kolesu zaradi mokrih korenin. Je za probat, ni pa mi bil uzitek, tako da ne bom vec sel.

Hvala za info o Muciju! Sem pogledal nekaj youtube filmčkov o tem spustu in mislim da, čeprav izgleda atraktivno, nisem tip kolesarja za take spuste. Mogoče me pa kdaj prime, nikol ne veš... :)

Spust iz Zvoha...nekaj metrov ja, potem pa rajši peš do konca tlakovcev :) Tudi če imaš rit čisto na zadnji gumi, te še vedno lahko, kot je rekel kavitator, skipa čez balanco.  boyan64 02.10.2017 09:39

Tlakovci so res jeba. Sem pred leti prilezel približno 1/5 tlakovcev. Če bi bili širši bi morda kaj več, ker bi lahko vozil cikcak. Spus pa sem iz Zvoha tudi vozil bolj na cik cak. Je pa bilo to enkrat sredi ali konec novembra, ko je bila toplotna inverzija in topel sonček.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI