zdaj si kupi nekaj takega
www.bolha.com/rekreacija-sport/kolesarstvo/kolesa/cestna-k olesa/2012-fuji-roubaix-3-0-13 28351330.html?aclct=1507305041
seveda zbij ceno se mal da mas za cevlje in pedala:)
lahko pa letos ostanes na gorskem, do drugega leta prisparaj se ene 200eur in imas precej vecjo izbiro specialk
primer kaj se dobi
www.bicikel.com/mali_oglasi/1 6510/
cisto ok kolo, grupa je tiagra, a vseeno solidna grupa
cist ok kolo grupa je tiagra evo tu neki ne gre skupaj
@pek123:cist ok kolo grupa je tiagra evo tu neki ne gre skupaj
caki malo...Tiagra za mladega fanta - začetnika ni nic slabega!
Saj ne morem verjeti
Mutec, odlična ideja, sedi 5!
n3o, gorann3, pek123, Anquetil.J, zaradi neuporabe možganov ko vas nekdo vleče za nos (pa to nisem jaz), sedi 1, naj starši pridejo na forum!
K zgornjim svetovalcem se doda še ken, ki ne bere predhodnih objav in rad svetuje vsakemu potrebnemu pomoči, pa če to je ali pa ni.
@crni2:Saj ne morem verjeti
n3o, gorann3, pek123, Anquetil.J, zaradi neuporabe možganov ko vas nekdo vleče za nos (pa to nisem jaz), sedi 1, naj starši pridejo na forum!
teorija zarote....
V Žalcu imate vendar Atletski štadion...če nimaš možnosti za resno kolesarsko udejstvovanje, imaš rešitev na dlani. ??
Kolo lahko voziš za zraven.... osnove so podobne, za razvoj mladega človeka pa je atletika sigurno boljša izbira kot kolesarstvo.
Pa srečno!!
www.zkst-zalec.si/sl-si/imeni k/129/sportni-center-zalec
@ken:V Žalcu imate vendar Atletski štadion...če nimaš možnosti za resno kolesarsko udejstvovanje, imaš rešitev na dlani. ??
Kolo lahko voziš za zraven.... osnove so podobne, za razvoj mladega človeka pa je atletika sigurno boljša izbira kot kolesarstvo.
Pa srečno!!
tako je...skoraj ga gledam iz službenega okna....glede atletike bi se s kenom nedvomno strinjal....
...pri teh letih še probaj tudi druge športe...tudi plavanje (dvorana Golovec)...tudi gimnastiko (imaš jo na stari osnovni šoli v Žalcu)....
@ken:V Žalcu imate vendar Atletski štadion...če nimaš možnosti za resno kolesarsko udejstvovanje, imaš rešitev na dlani. ??
Pa srečno!!
ken očitno ne poznaš razmer v naših koncih....
To da da je "celjski bazen" prava valilnica amaterskih in pro šampijonov že vrabčki vedo....
Pjeb se mora najprej preizkusiti in naučiti osnov cestnega kolesarstva v lokalnem območju.
Pro klubi bodo pa itak sami ocenli "če je taprav material" in ga bodo že našli....
Moj predlog...
www.decathlon.si/p/8379069_ce stno-kolo-triban-500-crno-belo .html
Fino je še, da dokupiš pedala, čevlje,(čelado predvidevam že imaš), to je pa to ;)
@crni2:Saj ne morem verjeti
K zgornjim svetovalcem se doda še ken, ki ne bere predhodnih objav in rad svetuje vsakemu potrebnemu pomoči, pa če to je ali pa ni.
Crni, si zašel med gobarje?
Dej ti razloži meni...."odlična ideja" ?? Kaj je to ? Da si mulc kupi specialko in gasa med šleparje in blesave celjske kamikaze ? Je to to ? Al mu boš ti voluntersko nudil usluge osebnega trenerja ?
Bi ga mogoče vpisal v klub , ki ga celjski Biseri že zdavnaj nimajo več?(Tuš zame ni klub)
Me zanima, no ??
ken, gorann3, n3o, Anquetil.J, pek123, biser, LukaPe (njegov prvi prispevek, "nalaga na ogenj"?), mogoče boste dojeli:
Odlična ideja = ker vas je nekdo dobro potegnil za nos, vi pa v svoji prepotentnosti dajanja nasvetov tega nikakor ne zaznate. Moje razmišljanje:
1. Vsakomur, ki ima otroka, nečaka/nečakinjo … ali pa je izmenjal vsaj besedo s sosedovim otrokom, je jasno, da takega slovničnega zapisa, kot ga je podal mutec, NIKAKOR ni zmožen 13-letnik. Slovnica in forma je neprimerno boljša od velike večine izjav na tem forumu.
2. 13-letnik vam sporoča, da med tednom dela intervale v klanec, čez vikend pa 2x100 km z MTB!!! Ne omenja trenerja, staršev …, izgleda kot da je sam sebi trener. Pri 13-ih! Večina forumašev ni zmožna 200 km/vikend s specialko, ta podatek je razviden iz vaših debat. Po kriterijih KZS imajo dečki B (13 let) dirko za DP max 30 km, dečki A (14 let) pa max 40 km. In vi verjamete »fantu«? Dajte prosim vi kauč selektorji povprašat kakšnega kolesarskega trenerja (če ga seveda sploh poznate in ne dajate njegovega mnenja v nič), kaj si on misli o tem!
3. In nenazadnje, svetujete »osnovnošolskemu otroku« kako in kje naj zapravi 500 eur. Pa a ste vi normalni ??? Je pri vas doma ista situacija, da neznanci svetujejo vašemu otroku?
In ko boste naslednjič kur..li naše profije in selektorja imejte na umu, da so vaše ekspertize pogrnile že v pionirskih vrstah
@crni2:ce trola pac trola kerga brigaken, gorann3, n3o, Anquetil.J, pek123, biser, LukaPe (njegov prvi prispevek, "nalaga na ogenj"?), mogoče boste dojeli:
Odlična ideja = ker vas je nekdo dobro potegnil za nos, vi pa v svoji prepotentnosti dajanja nasvetov tega nikakor ne zaznate. Moje razmišljanje:
1. Vsakomur, ki ima otroka, nečaka/nečakinjo … ali pa je izmenjal vsaj besedo s sosedovim otrokom, je jasno, da takega slovničnega zapisa, kot ga je podal mutec, NIKAKOR ni zmožen 13-letnik. Slovnica in forma je neprimerno boljša od velike večine izjav na tem forumu.
2. 13-letnik vam sporoča, da med tednom dela intervale v klanec, čez vikend pa 2x100 km z MTB!!! Ne omenja trenerja, staršev …, izgleda kot da je sam sebi trener. Pri 13-ih! Večina forumašev ni zmožna 200 km/vikend s specialko, ta podatek je razviden iz vaših debat. Po kriterijih KZS imajo dečki B (13 let) dirko za DP max 30 km, dečki A (14 let) pa max 40 km. In vi verjamete »fantu«? Dajte prosim vi kauč selektorji povprašat kakšnega kolesarskega trenerja (če ga seveda sploh poznate in ne dajate njegovega mnenja v nič), kaj si on misli o tem!
3. In nenazadnje, svetujete »osnovnošolskemu otroku« kako in kje naj zapravi 500 eur. Pa a ste vi normalni ??? Je pri vas doma ista situacija, da neznanci svetujejo vašemu otroku?
In ko boste naslednjič kur..li naše profije in selektorja imejte na umu, da so vaše ekspertize pogrnile že v pionirskih vrstah
morm napisat na tole temo... pr 15tih sem brez resnega treninga odpelju (nisem bil član nobenega tekmovalnega društva/kluba) franjo in zasedel skromno 196 (ni sarkazem) Rezultat juriša na vršič ko sem mel 13 let je bil 1:CCCC//? s tem da sem vozil z ROG Mountain tist ki ga je videl ve da gre za kolo ki je težko ko okoli 15kg. tko da ce je nateg s strani mutca ok nej bo, ostali pa nimate PRAVICE govorit kaj je sposobnost posameznika...
@ken:@crni2:Saj ne morem verjeti
(Tuš zame ni klub)
ja Mirkov Kljub...ta je dobra
@crni2:ken, gorann3, n3o, Anquetil.J, pek123, biser, LukaPe (njegov prvi prispevek, "nalaga na ogenj"?), mogoče boste dojeli:
Če nimaš 500eu v rokah, pri teh letih ne pomeniš nič..
Kar se trolla tiče..maš prav c2..pot u peku je tlakovana z dobrimi nameni....pamžo naj se zabava in naj še kakih 20 cm zraste, da bo lahko posnemal Luko...ker v kolesarstvu mu bo kmalu dolgčas.
Ka a morm tkle pista da mi bot verjel al ka...
Pac sm razgledan in učen fant z predizpozijami kolesarja. Vsem tistim, ki ste me resno vzel in mi pomagal, HVALA! Tisti, ko me pa ne jemljete resno, vam pa tut ni treba odgovarjat. In ja, delam intervale, ker zelo uživam v kolesarjenju. In čez vikend naredim 200km, ker me pa tudi ne morate primerjati z drugimi mojih let saj sem zelo višji in močnejši.
In še zadnja stvar. Kakšen odrasel človek pri zdravi pameti bi šel na ta forum in se pretvarjal, da bi bil 13-letnik. Zakaj bi kdo to naredil?
@mutec:Pozdrav!
Sem 13 letni fant, ki je začel bolj resno vzemati kolesarjenje. Med tednom vedno ko imam čas (kar je bolj redko) grem na bljižni klanec in na njem delam intervale drugače pa med vikendi delam po 100km na dan. Trenutno imam gorsko kolo Scott aspect 960 2016, ampak je precej težko in imam veliko željo, da bi si kupil specijalko. Problem je, da nimam našparanega veliko denarja (približno 500€). Torej ali naj rajši počakam, da našparam malce več ali si naj kupim že zdaj kolo? Namreč pa še tudi vedno rastem. Trenutno sem visok 180cm, tako, da bi rabil okvir 56 ali 58, ker nočem, da mi je takoj premajhen. Namen imam pa tudi, da začnem naslednje leto tekmovati (vzponi na razne hribe). Prav tako bi se pa z veseljem pridružil kolesarskemu klubu ampak ni nobenga v bližini 50km (živim v Žalcu).
Torej najlepša vsem, ki boste odgovorili in lep pozdrav!
Mutec, spominjaš me name pred dobrimi desetimi leti. Jaz sem na mojo prvo specijalko čakal do birme. Če bi bil malce bolj iznajdljiv, bi si jo pa verjetno lahko zrihtal že dosti prej.
Par misli iz moje strani:
- Specijalka je seveda na začetku največji strošek. Ne pa pozabit na strošek klip pedal in čevljev.
- Za 500€ na bolhi, biciklu, facebooku najdeš rabljene specijalke. Pri tem je fajn, da veš na kaj moraš biti pozoren oz. imaš nekoga, ki ti pri tem pomaga. Poleg tega pri rabljenem nikoli ne veš točno kaj dobiš in nimaš garancije. Rabljene specijalke imajo tu ali tam v ponudbi tudi kolesarske trgovine, mogoče je v tem primeru več sigurnosti, ker kot pravna oseba ne morejo riskirati slabe reklame.
- Začenjajo se posezonske razprodaje. Na kolesa iz pretekle sezone se dobi deloma 20% in več posezonskega popusta. Mogoče ti lahko starši, stari starši itd. pomagajo in prispevajo majhen delež. Tako si lahko kupiš novo kolo, ki je pod garancijo in pri čemer veš kaj imaš.
Konkretno: Definitivno raje kvaliteten aluminijast okvir kot poceni karbon. Oprema Tiagra ali 105 zadostuje. Bistvo je, da ima spredaj 2 zobnika. Prednost 105 je, da je 11-redna, kar je trenutni standard.
Moj predlog: Cannondale CAAD: www.funsports.si/bike/kolesa- 2017/cestna/aluminjast-okvir/c aad-optimo-tiagra-2017.html
Obstaja pa še ena varianta. V kolikor si tehnično nadarjen, te veseli šraubanje in imaš čas si lahko kolo sestaviš po delih. Poznam fanta, ki si je postopoma zrihtal okvir, komponente in kolo počasi dograjeval in izboljševal. Hodil je pomagat v kolesarsko trgovino, kjer si je lahko sposodil orodje in občasno dobil kakšen manjkajoč kos, pomoč, itd. Kolesa je s časom prodal, si kupil kaj boljšega in sprobaval različne discipline (od cestnega kolesa, fixieja, ciklokros kolesa do fullyja). Poleg tega pa si je ustvaril kup prijateljstev, pridobil znanje in priložnosti za delo. Le kolesaril je malo manj kot bi sicer.
Mutec , v Žalcu je kolesarski klub , če bi se oglasil bi te kdo ziher z menoj povezu , sam da se vidma.
@Discovery channel racing team:@mutec:Pozdrav!
Sem 13 letni fant, ki je začel bolj resno vzemati kolesarjenje. Med tednom vedno ko imam čas (kar je bolj redko) grem na bljižni klanec in na njem delam intervale drugače pa med vikendi delam po 100km na dan. Trenutno imam gorsko kolo Scott aspect 960 2016, ampak je precej težko in imam veliko željo, da bi si kupil specijalko. Problem je, da nimam našparanega veliko denarja (približno 500€). Torej ali naj rajši počakam, da našparam malce več ali si naj kupim že zdaj kolo? Namreč pa še tudi vedno rastem. Trenutno sem visok 180cm, tako, da bi rabil okvir 56 ali 58, ker nočem, da mi je takoj premajhen. Namen imam pa tudi, da začnem naslednje leto tekmovati (vzponi na razne hribe). Prav tako bi se pa z veseljem pridružil kolesarskemu klubu ampak ni nobenga v bližini 50km (živim v Žalcu).
Mutec, spominjaš me name pred dobrimi desetimi leti. Jaz sem na mojo prvo specijalko čakal do birme. Če bi bil malce bolj iznajdljiv, bi si jo pa verjetno lahko zrihtal že dosti prej.
Par misli iz moje strani:
- Specijalka je seveda na začetku največji strošek. Ne pa pozabit na strošek klip pedal in čevljev.
- Za 500€ na bolhi, biciklu, facebooku najdeš rabljene specijalke. Pri tem je fajn, da veš na kaj moraš biti pozoren oz. imaš nekoga, ki ti pri tem pomaga. Poleg tega pri rabljenem nikoli ne veš točno kaj dobiš in nimaš garancije. Rabljene specijalke imajo tu ali tam v ponudbi tudi kolesarske trgovine, mogoče je v tem primeru več sigurnosti, ker kot pravna oseba ne morejo riskirati slabe reklame.
- Začenjajo se posezonske razprodaje. Na kolesa iz pretekle sezone se dobi deloma 20% in več posezonskega popusta. Mogoče ti lahko starši, stari starši itd. pomagajo in prispevajo majhen delež. Tako si lahko kupiš novo kolo, ki je pod garancijo in pri čemer veš kaj imaš.
Konkretno: Definitivno raje kvaliteten aluminijast okvir kot poceni karbon. Oprema Tiagra ali 105 zadostuje. Bistvo je, da ima spredaj 2 zobnika. Prednost 105 je, da je 11-redna, kar je trenutni standard.
Moj predlog: Cannondale CAAD: www.funsports.si/bike/kolesa- 2017/cestna/aluminjast-okvir/ c aad-optimo-tiagra-2017.html
Obstaja pa še ena varianta. V kolikor si tehnično nadarjen, te veseli šraubanje in imaš čas si lahko kolo sestaviš po delih. Poznam fanta, ki si je postopoma zrihtal okvir, komponente in kolo počasi dograjeval in izboljševal. Hodil je pomagat v kolesarsko trgovino, kjer si je lahko sposodil orodje in občasno dobil kakšen manjkajoč kos, pomoč, itd. Kolesa je s časom prodal, si kupil kaj boljšega in sprobaval različne discipline (od cestnega kolesa, fixieja, ciklokros kolesa do fullyja). Poleg tega pa si je ustvaril kup prijateljstev, pridobil znanje in priložnosti za delo. Le kolesaril je malo manj kot bi sicer.
Prvo kot prvo, hvala za zanimanje. Tudi sam sem že razmišljal, da bi si sestavil sam kolo, a bi prišel ceneje skozi, če kupim celotnega. Najbrž bom kupil nekega, ki ima dokaj dober okvir in potem na njemu dele nadgrajeval.
LP
@TEX:Mutec , v Žalcu je kolesarski klub , če bi se oglasil bi te kdo ziher z menoj povezu , sam da se vidma.
Zmenjeno. Naslednji teden bom šel pogledat specialko in se bom po tem oglasil.
LP
Pozdrav!