Poplava prireditev

Domov > Forum > Poplava prireditev

Poplava prireditev

SORTIRAJ PO:
Kh 08.01.2018 19:32

Zdravo!

Med poplavo kolesarskih in drugih športnih prireditev me zanima kaj je ključnega pomena, da se rekreativci odločite za obisk prireditve?

Bi to bila lahko brezplačna udeležba in dobre nagrade?

Hvala za nasvete in odgovore :)

Nikita 08.01.2018 20:33
@Kh:

Zdravo!

Med poplavo kolesarskih in drugih športnih prireditev me zanima kaj je ključnega pomena, da se rekreativci odločite za obisk prireditve?

Bi to bila lahko brezplačna udeležba in dobre nagrade?

Hvala za nasvete in odgovore :)

Tole z rdečim... meji precej na pravljico, a?

dostane 08.01.2018 21:21

Mah tukaj boste spet materijalisti prišli na dan. Za kakršne koli prireditve moraš najprej sam pri sebi razčistiti. Jaz če imam čas grem na prireditve ker me zanima potem druženje in pa malce tudi zdrave tekmovalnosti med sebi enakimi. Hja če pa na koncu še kaj dobiš si pa lahko le pozitivno vesel. Ne pa da potem tukaj pljuvate po organizatorjih in ste na cel svet jezni še mesec po tem. Če tako gledate zakaj vseeno greste?

Pa lep pozdrav

Zidi 08.01.2018 21:39
Na prireditev grem (čeprav redko) ker, ko večino časa treniram in uživam v svojem najljubšem hobiju sam, je pač fenomenalen občutek, da se voziš in pogovarjaš z 100 ali 1000 in več enako mislečimi na prireditvi, narediš nekaj za zdravje in na koncu za nagrado spiješ pir ali dva :-)
pek123 09.01.2018 08:10

odvisno od kolicine tackarjev. Vec jih je, vecja moznost da ne pridem. Tako recimo vedno odpade franja, se pa udelezim alp

deal 09.01.2018 09:21
@pek123:

odvisno od kolicine tackarjev. Vec jih je, vecja moznost da ne pridem. Tako recimo vedno odpade franja, se pa udelezim alp

Kdor ne uspe do Roške za sabo pustiti tistih 200-300 tačkarjev, dejansko nima kaj početi na Franji

piki7 09.01.2018 09:55
@Zidi: Na prireditev grem (čeprav redko) ker, ko večino časa treniram in uživam v svojem najljubšem hobiju sam, je pač fenomenalen občutek, da se voziš in pogovarjaš z 100 ali 1000 in več enako mislečimi na prireditvi, narediš nekaj za zdravje in na koncu za nagrado spiješ pir ali dva :-)

Enako!

KAVITATOR+ 09.01.2018 10:13

Če je tekma naj bo tekma in ustrezno organizirana (oznake, redarji, varnost)

Če je maraton naj bo mraton

Rad dam kak eur več če vem da bo dobro organizirana

Kar se dobi v vrečkah mi pa dol visi

kovit 09.01.2018 14:10
@KAVITATOR+:

@deal:
@pek123:

Kdor ne uspe do Roške za sabo pustiti tistih 200-300 tačkarjev, dejansko nima kaj početi na Franji

Fantje, začetek januarja je , ne že zdaj nabijat o franji... A ni vseeno malo prekmalu?mežik

[email protected] 09.01.2018 15:19
@KAVITATOR+:

se popolnoma strinjam z napisanim...vsebina vrecke mi je dokaj nepomembna...ce je ze kaj not, mi je se najbolj kaksna navadna kratka majca...ker dres-e vecinoma tako ali tako kupim tiste ki mi lezijo.

Nikita 09.01.2018 17:55
@deal:
@pek123:

Kolikokrat pa si bil na Franji oz. morda razmišljaš... da boš en dan morda MORAL startati bolj odzadaj, da boš en dan starejši za dvajset let in nenazadnje, verjemi, res verjemi, nekateri tačkarji so kar solidno hitri za nas take srednje hitre, he, he... Saj ne pravim, tistih prvih dvesto, kateri za nameček še štartajo/te odpsredej....?

Nikita 09.01.2018 18:02
@Lex_:
@KAVITATOR+:

se popolnoma strinjam z napisanim...vsebina vrecke mi je dokaj nepomembna...ce je ze kaj not, mi je se najbolj kaksna navadna kratka majca...ker dres-e vecinoma tako ali tako kupim tiste ki mi lezijo.

Pa malce bolj resno: nekdaj sem bil praktično na vsakem maratonu od LJubljane glede na zemljevid levo. Mislim, da mi je bil rekord blizu trideset udeležb.

Potem pridejo leta, ko se ti več ne da in še kakšen razlog se najde. Vsebina vrečke je nepomembna pri prireditvi z neko normalno, manjšo ceno, saj je treba razumeti organizatorje, da pokrijejo stroške in da jim še kaj ostane za delovanje, ker take prireditve več ali manj organizirajo manjša kolesarska društva.

Če pa  ti organizator postavi ceno skoraj že primerljivo npr. z avstrijskimi in v vrečko da ogromno reklam z raznimi popusti ipd... vse to pa je več ali manj vnočljivo v Ljubljani ali neposredni bližini (npr. pri Franji), ti pa nimaš možnosti, da to vnovčiš, pa postane vsebina vseeno malce pomembnejša, ane? Tudi te organizatorje je treba razumeti, da pač sponzorji dajo, kar dajo, da pri prireditvi v Ljubljani seveda ne boš dobil podjetja iz Prekmurja, vseeno pa je vsaj v časih, ko sem še sodeloval, začelo primanjkovati nekih praktičnih reči, za katere ni bilo pomembno, so iz Ljubljane, ali Vinice npr.

In nekako posledično se potem po mojem mnenju kar precej kolesarjev začne obračati proti prireditvam bolj doma.

SHad 09.01.2018 18:31
Lani, kljub največjemu št. km, nisem šel niti na en maraton. Sem pa prej redno hodil na lokalne, tudi da se malo podpre prireditev.Kar nekaj dirkačev hodi na maratone za napihovanje ega.Potem te v cilju čakajo, že pojejo tiste makarone in te opazujejo z zadovoljnim izrazom na obrazu.Sicer pa vsakemu
svoje.
Za druženje itak nihče nima časa, tisto pivo se spije pa domov.
Bom letos ponovno šel na lokalne maratone.
Jani1968 09.01.2018 19:14

Ja vsebina vrečke res ni toliko pomembna če daš za startnino cca.20€, če pa je to 40 ali 50 bi pa lahko kaj dali!! Da ne govorim o triatlonih: sem bil vesel ko sem videl da bo Half Ironman pri nas v Kopru letos, pa sem ga takoj odkljukal in tudi takoj izbrisal, ko sem videl znesek startnine: sedaj, 9 mesecev pred startom je znesek 230€???? No comment! Sem rekreativec, kot verjetno 90% tukaj navzočih, in raje dam ta denar ne vem, recimo za teden dni all-inclusive na Braču za prvega maja ali pa za tedenske priprave nekje v Istri !!

Nikita 09.01.2018 20:00
@SHad: Lani, kljub največjemu št. km, nisem šel niti na en maraton. Sem pa prej redno hodil na lokalne, tudi da se malo podpre prireditev.Kar nekaj dirkačev hodi na maratone za napihovanje ega.Potem te v cilju čakajo, že pojejo tiste makarone in te opazujejo z zadovoljnim izrazom na obrazu.Sicer pa vsakemu
svoje.
Za druženje itak nihče nima časa, tisto pivo se spije pa domov.
Bom letos ponovno šel na lokalne maratone.

Odlično napisano, dal sem ti po mojem mnenju upravičeno en plus! smeh

Sam se maratonov niti letos ne bom udeleževal, kajti: napisal si, da so postali dirke in s tem je zadeva tudi nevarnejša po mojem mnenju. Sam si nekih poškodb ne morem privoščiti, kajti letos imam vseeno nekaj zadev v načrtu: nekaj izletov s planinci, morda poleti malce morja, na jesen desetleno ponovitev ture Go 4Ulcinj in morda še kaj. Ker sem se popolnoma odvadil voženj v skupini sem seveda še bolj šlampast, kakor sem bil in to kar kliče k nesreči. Zato - maratoni pač out.

Letos sem tudi uspel... po dolgih letih, da nisem naredil niti ene kolesarske fotografije. Še za v zbornik ob 20. obletnici Fotokluba sem pridodal fotografijo s košarkarske tekme. Na kolesarskem forumu... pa to verjetno res ni pohvala. zapečateno

@Jani1968:

Ja vsebina vrečke res ni toliko pomembna če daš za startnino cca.20€, če pa je to 40 ali 50 bi pa lahko kaj dali!! Da ne govorim o triatlonih: sem bil vesel ko sem videl da bo Half Ironman pri nas v Kopru letos, pa sem ga takoj odkljukal in tudi takoj izbrisal, ko sem videl znesek startnine: sedaj, 9 mesecev pred startom je znesek 230€???? No comment! Sem rekreativec, kot verjetno 90% tukaj navzočih, in raje dam ta denar ne vem, recimo za teden dni all-inclusive na Braču za prvega maja ali pa za tedenske priprave nekje v Istri !!

Čisto logično in pametno. Kakor koli se organizatorji tudi borijo za svoj obstanek... so cene res tu in tam neverjetne. Več ali manj grejo gor, čeprav ni neke inflacije, tudi ne povečanja plač in dohodkov (razen za izbrance), dobiš, kar dobiš (pri neki večji ceni to res ni nepomembno) in smo tu, kakor je napisal gornji.

deal 10.01.2018 12:14

Prireditve so super motivator za treninge, izziv, popestritev sezone in če greš na polno tudi dober trening. Jaz imam na leto 4-5 takih izzivov (kolesarskih in tekaških) in mi ponujajo ogromno doživetja - vrečka je povsem irelevantna, bolj mi je važna predprijava oz. nižja cena.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI