Katero športno uro?

Domov > Forum > Katero športno uro?

Katero športno uro?

SORTIRAJ PO:
rs1975 17.02.2018 09:34

Katero športno uro se sedaj najbolj splača vzeti? Potrebujem jo za tek, traile, družinske pohode. 

Od funkcij bi pri teku prišle bolj osnovni parametri, pri pohodi pa tudi navigacija za pot nazaj za začetno točko. Za kolo jo ne potrebujem, ker imam za to namenski števec.

Gledam Polarja M400 in Suunto Spartan Trainer. Pri Garminu nisem domač, morda FR35? Raje bi imel HR pas, kot pa senzor na roki, čeprav ga Suunto ima...

Budget do max. 200 EUR

baktiv 18.02.2018 10:59
Rabljena polar V800
mai2sky 18.02.2018 11:29

Rabljene niso nič slabše. So pa dosti cenejše. Na Ebay sem pred leti kupil rabljeno Garmin Fenix2 in pred dobrim letom Fenix3. Obe sem dobil za pol cene in obe sta bili v času nakupa mlajši od enega leta. Je pa res, da je treba malo vztrajati in ne iti čez max ceno, ki smo jo pripravljeni dati. Pri tem zelo pomaga Gixen, ki stavi namesto nas v zadnji minuti. Dela tako, da izberemo avkcijo in vpišemo max ceno. Če izberemo več ur jih damo v isto skupino. Gixen brez naše prisotnosti stavi do našega max zneska in to v zadnji minuti avkcije. Ko zadevo kupi, neha stavit za vse izdelke v isti skupini. Super, ker ni treba biti zraven in super, ker te ne potegne, da bi dal zadnjih par sekund čez svoj max znesek. Na Ebay imam +50 odičnih nakupov brez vseh težav.
Lp
Igor

PS: Fenix3 se mi na triatlonih kar obnese. Bazenske razdalje lahko šteje na pospeške (menjave smeri) in ne samo na GPS. Prvo je bolj sigurno. Kolesarjenje in tek pa itak vse dobro kažejo.

pene 19.02.2018 09:24

Jaz imam suunto ambit3 run in sem zelo zadovoljen z njo. Dobiš jo že v okviru tvojega budgeta. Odzivna, razumljiva, natančna, prilagodljivi parametri, povezljiva z appom in PC, združljiva s stravo in drugimi appi, obvešča te o klicih in sporočilih... SIcer pa je Spartan verjetno še boljša izbira,  ampak ne vem, če bo šla v 200 eur okvir

Sicer pa v razmislek še tale varianta - www.decathlon.si/p/8391961_cr na-gps-ura-z-merilnikom-srcneg a-utripa-onmove-500.html?searc h_query=gps &results=29-_

fuego 19.02.2018 09:47

Spet odvisno kaj potrebuješ. Jaz na Fenix 3 lahko spremljam 4 podatke na enem zaslonu se pravi hitrost, kadenco, srčni utrip, naklon/povprečna. Ne vem koliko podatkov na enem zaslonu omogoča nov Suunto. Prejšnji mislim, da je imel 3.

pene 19.02.2018 09:57
@fuego:

Spet odvisno kaj potrebuješ. Jaz na Fenix 3 lahko spremljam 4 podatke na enem zaslonu se pravi hitrost, kadenco, srčni utrip, naklon/povprečna. Ne vem koliko podatkov na enem zaslonu omogoča nov Suunto. Prejšnji mislim, da je imel 3.

Ja, Ambit3 ima 3 podatke -  si pa lahko sam skreiraš mislim da 5 zaslonov, kaj se ti bo prikazovalo na njih in z gumbom preklapljaš med njimi. Verjetno imajo tudi garmini tako. Za Spartana pa ne vem, kako ima

pene 19.02.2018 10:19
@pene:
@fuego:

Ja, Ambit3 ima 3 podatke -  si pa lahko sam skreiraš mislim da 5 zaslonov, kaj se ti bo prikazovalo na njih in z gumbom preklapljaš med njimi. Verjetno imajo tudi garmini tako. Za Spartana pa ne vem, kako ima

... za vsak šport posebej si skreiraš zaslone - torej si prilagajaš za vsak šport posebej, kateri podatki se ti bodo prikazovali. Lahko prek appa ali PC in si potem samo sinhroniziraš z uro.

piki7 19.02.2018 10:28
@pene:

Sicer pa v razmislek še tale varianta - www.decathlon.si/p/8391961_crna-gps-ura-z-merilnikom-srcne ga-utripa-onmove-500.html?sear chquery=gps &results=29-_

Zgleda zanimivo.
Ima kdo to uro, kakšne izkušnje?

StaraKost 19.02.2018 12:45

Zanimivo samo zaradi cene. Kmečka pamet ti pove, da za to ceno ne moreš dobiti dober GPS, še manj dober zapestni merilec utripa(če ta sploh obstaja). To pomeni, da so vse meritve vprašljive( hitrost, razdalja, utrip). 

obelix 19.02.2018 13:10

Tukaj imaš čez 800 mnenj dejanskih kupcev te ure, na kratko ni slaba za osnovne potrebe, ima pa seveda svoje omejitve, kar se seveda glede na ceno mora vzeti v zakup.  www.decathlon.co.uk/onmove-50 0-gps-cardio-watch-id_8391963. html

Načeloma so decathlonovi produkti precej kvalitetni in na posametnih testih zelo dobro ocenjeni (kolesa, čelade, sedeži, gorniška oprema,....) tako da ni tukaj takoj za povezovati nizke cene z slabšo kakovostjo.

fuego 19.02.2018 13:24
@obelix:

Tukaj imaš čez 800 mnenj dejanskih kupcev te ure, na kratko ni slaba za osnovne potrebe, ima pa seveda svoje omejitve, kar se seveda glede na ceno mora vzeti v zakup.  www.decathlon.co.uk/onmove-50 0-gps-cardio-watch-id_8391963 . html

Načeloma so decathlonovi produkti precej kvalitetni in na posametnih testih zelo dobro ocenjeni (kolesa, čelade, sedeži, gorniška oprema,....) tako da ni tukaj takoj za povezovati nizke cene z slabšo kakovostjo.

Problem vseh teh no name ur je pasek. Sem imel do sedaj polno ur in še na vsaki mi je šel pasek, ki se pa ni dal menjat. Že na Garminu imam drugega, samo ga naročiš na aliexpressu za 2€ pa je. Ostale ure so pa tako narejene, da je pasek integriran. Lahko uro samo še v smeti vržeš. Pa še vedno je pas za merjenje srčnega utripa natančnejši od merjenja na zapestju.

deal 19.02.2018 14:33

Decathlon ni noname - največji francoski trgovec športne opreme prisoten po celem svetu, ki razvija tudi svoje serije izdelkov, po kakovosti konkurenčne precej dražjim brandom. To, da ga povprečen slovenec (še) ne pozna, ne pomeni da gre za crap robo

deal 19.02.2018 14:35
@StaraKost:

Zanimivo samo zaradi cene. Kmečka pamet ti pove, da za to ceno ne moreš dobiti dober GPS, še manj dober zapestni merilec utripa(če ta sploh obstaja). To pomeni, da so vse meritve vprašljive( hitrost, razdalja, utrip). 

če bi malo bolje pogledal bi videl da ima Philipsov merilec utripa

deal 19.02.2018 14:37
Pa še glede paščka...

24 Poprodajne storitve Tako kot naše druge ure ima tudi ta model zagotovljeno poprodajno podporo: nadzor tesnjenja, menjava pasu in menjava pokrovčka USB‑vhoda. Stopite v stik z enim od naših prodajnih mest.
bécane11488 19.02.2018 18:26

Decathlon je največja francoska veriga, mislim da tudi EU, ni pa nič boljša od raznih Hervisov, Giga Sportov, Intersport, ipd. Dokaj zadovoljiva roba za svojo ceno, proti kvalitetni pa seveda čisti crap.

Sem bil v Italiji, ko ga v SLO še ni bilo, sem šel pogledat tudi v BTC, v bistvu kung-fu-chip-shit, je pa odvsino za kakšne namene kupuješ.

Npr. za nas kolesarje - tisti ki delajo cca 500km letno, je njihova oprema čisto kul, če se pa malo bolj intuziastično lotiš športa, so pa boljše stvari na trgu in ne vedno za veliko več denarja.

deal 21.02.2018 15:37
@bécane:

Decathlon je največja francoska veriga, mislim da tudi EU, ni pa nič boljša od raznih Hervisov, Giga Sportov, Intersport, ipd. Dokaj zadovoljiva roba za svojo ceno, proti kvalitetni pa seveda čisti crap.

Sem bil v Italiji, ko ga v SLO še ni bilo, sem šel pogledat tudi v BTC, v bistvu kung-fu-chip-shit, je pa odvsino za kakšne namene kupuješ.

Npr. za nas kolesarje - tisti ki delajo cca 500km letno, je njihova oprema čisto kul, če se pa malo bolj intuziastično lotiš športa, so pa boljše stvari na trgu in ne vedno za veliko več denarja.

Bravo za ta komentar - sem bil enkrat v njihovi štacuni in se mi je zdelo vse čip.

Če kupuješ stvari samo na podlagi cene, si pa res AS!

deal 21.02.2018 15:38

sicer pa tale polar ima tudi zapestni merilec, cena pa OK

www.rosebikes.si/article/pola r-m200-gps-running-watch/aid:2 671001

StaraKost 21.02.2018 16:13

... in tudi velja toliko, koliko stane. Še enkrat. Bolje ne imeti nobene meritve, kot napačne meritve. Veliko slabe volje ti bo prišparano.

kineziolog 21.02.2018 19:43

Naj dodam samo komentar glede optičnih merilnikov srčnega utripa. Za potrebe laboratorija sem lani kupil Rhythm+ merilnik srčnega utripa, ki je do nedavnega veljal za zlati standard optičnih merilnikov utripa. www.kineziolog.si/rhythm-kral j-opticnih-merilcev-srcnega-ut ripa-na-testu/ Stvar kaže pravilno ob konstantni obremenitvi, pri intervalih se ji pa zmeša. In enako velja za skoraj vse drage ure (Suunto Spartan, Garmin itd.). Tisti, ki iščete nek pameten pripomoček, raje razmislite o prsnem traku. Je veliko bolj natančen.

rs1975 22.02.2018 05:28

Na koncu sem vzel kar eno dobro ohranjeno uro Polar M400. Ker imam kolesarski števecc Polar V650, mi bo prav prišel tudi HR pas za rezervo, katerega sem dobil zraven ure. 

Geanos 22.02.2018 07:54

Spomnim se, da je imel Hervis akcijo Polar M400 za 120€.

Sicer pa kdor išče uro z GPS za malo denarja  www.a2u.si/ura-garmin-forerun ner-15-lg-hr

jeti 22.02.2018 08:57
@fuego:

js jih imam 10 na f3 mežik

fuego 22.02.2018 09:55
@jeti:
@fuego:

js jih imam 10 na f3 mežik

Kak se kej znajdeš na tak malem ekranu? Maš lupo zram? :) To si naložu z Garminove strani...

FMK 22.02.2018 11:20

uploaded

čist vredi je tudi tak

MatMat 22.02.2018 18:19

Na Olimpijskih igrah sem na biatlonu in pri tekih opazil veliko Polarjevih M430, vsaj zdi se mi tako. Če je dobro za profije, bo verjetno tudi za ostale oz. za tiste ki dejansko POTREBUJEJO tak pripomoček.

Jaz sem imel podobno uro (Garmin Vivoactive HR), ampak sem se je kmalu naveličal in prodal. Kot amater in uživač v športu, enostavno nisem vedel kaj naj počnem s tono podatkov. Nimam tekmovalnih ambicij, niti želje po brezglavem deljenju aktivnosti po Facebooku, zato je zame najbolj primeren en navadni Sigmin števec in to je to. Za občasno navigacijo uporabljam telefon...in to je to.

Punce in fantje, čim manj elektronike in več uživanja v življenju! 

fuego 28.02.2018 15:12
@MatMat:

Na Olimpijskih igrah sem na biatlonu in pri tekih opazil veliko Polarjevih M430, vsaj zdi se mi tako. Če je dobro za profije, bo verjetno tudi za ostale oz. za tiste ki dejansko POTREBUJEJO tak pripomoček.

Jaz sem imel podobno uro (Garmin Vivoactive HR), ampak sem se je kmalu naveličal in prodal. Kot amater in uživač v športu, enostavno nisem vedel kaj naj počnem s tono podatkov. Nimam tekmovalnih ambicij, niti želje po brezglavem deljenju aktivnosti po Facebooku, zato je zame najbolj primeren en navadni Sigmin števec in to je to. Za občasno navigacijo uporabljam telefon...in to je to.

Punce in fantje, čim manj elektronike in več uživanja v življenju! 

Pozitivne strani ure pred števcem so v tem, da je vsestransko uporabna, kolesarski števec imaš lahko samo na kolesu. GPS pomeni, da nimaš več nobenega senzorja za montirat, če imaš 2 kolesi enostavno daš uro gor in gremo. Poleg tega jo uporabljaš tudi za tek, pohod. Mi je GPS sled že prišla prav, ko v enem gozdu nisem vedel, kje sem. Pogledal sled in ugotovil kam moram it. Strava ( ne facebook) se pa uporablja, da lahko malo vidiš kje vse si bil in kasneje doma analiziraš, kakšne so še druge poti. Poleg vsega pa na Stravi dobiš tudi kakšno idejo za kako turco. 

StaraKost 28.02.2018 16:27

Pri urah, ki imajo optični senzor utripa je potrebno biti previden. Pri določenih osebah, ta ne dela tako, kot bi moral, ne glede na firmo in ceno. Dokler je utrip konstanten je recimo v redu, ko nastopijo hitre spremembe utripa, pa kaže narobe. Za enkrat je meritev utripa verodostojna edino s pasom čez prsi.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI