deluje na fuč baterijo.
Ja, vse nekako kaže na to, da se je sesedla baterija. Pozna mogoče kdo koga, ki ioma novo ali mi lahko posodi delujočo za v sedežno oporo. Kolo je staro eno leto, tako da baterijo bom dobil na garancijo, samo če bi mi bil kdo pripravljen pomagat in mi baterijo posodit, ali mi podari novo in mu vrnem novo, ko rešimo z garancijo?
probaj priklopit na pc in naredi updait ali pa samo diagnostiko..meni se je enkrat sesula in sem jo prek pc-ja uspel usposobit
Baterija fuč...imaš slučajno zunanjo? Na garancijo boš dobil odvisno od tega kako/kje si jo kupil -Garancija se šteje namreč od datuma ko je prodajalec kupil kolo, ne pa ti- in od tega kaj piše na garancijskem listu.
"Garancija se šteje namreč od datuma ko je prodajalec kupil kolo, ne pa ti- "
Torej po tvojem, če kupiš kolo iz lanske zaloge, ima garancije samo še 1 leto in ne 2 leti??? Res pa je, da verjetno na baterijo ne velja 2 letna garancija. Vsekakor pa, če kupiš komplet kolo, velja garancija od datuma nakupa.
@icindr:Baterija fuč...imaš slučajno zunanjo? Na garancijo boš dobil odvisno od tega kako/kje si jo kupil -Garancija se šteje namreč od datuma ko je prodajalec kupil kolo, ne pa ti- in od tega kaj piše na garancijskem listu.
In kje boš dobil podatek, kdaj je prodajalec kupil kolo?
Po tvoje bi garancija začela teči, ko bi tovarna izročila kolo prevozniku ali še bolje ko so zapakirano kolo pospravili v tovarniško skladišče.
Nas tovarne v reklamacijskih primerih prosijo za kopijo računa in ostalo dokumentacijo. Na podlagi datuma prodaje se nato izvede cel postopek.
@Sergej_Pomurje:@icindr:Baterija fuč...imaš slučajno zunanjo? Na garancijo boš dobil odvisno od tega kako/kje si jo kupil -Garancija se šteje namreč od datuma ko je prodajalec kupil kolo, ne pa ti- in od tega kaj piše na garancijskem listu.
In kje boš dobil podatek, kdaj je prodajalec kupil kolo?
Po tvoje bi garancija začela teči, ko bi tovarna izročila kolo prevozniku ali še bolje ko so zapakirano kolo pospravili v tovarniško skladišče.
Nas tovarne v reklamacijskih primerih prosijo za kopijo računa in ostalo dokumentacijo. Na podlagi datuma prodaje se nato izvede cel postopek.
Sem malo nerodno spisal.. Sem napisal da odvisno kje (Berite celotno sliko). Če je med npr. eurotrade ali thalingerjem 10prodajalcev (znamk-firm) se zna vmes postopek zelo zakomplicirat. In pride tudi do primerov kjer Garancija dejansko začne veljati ob nakupu trgovca in ne uporabnika. Malo boljše je o tem napisal SlowEddy--obvezno pogledat garancijski list in ne samo račun shranjevat v nedogled.
Preden bo naval in pametovanje na moje komentarje-sem mehanik v shimano delavnicah pri Linzu (AT) in se s takimi primeri dostikrat srečujemo.
In ja, baterije imajo (uradno) 2 leti garancijo, ampak se dostikrat najde nekaj da je garancija zavrnjena (včasih znajo bit tudi trgovci krivi).
Zanimivo je tudi to, da OP ni prvi, ki ima probleme z baterijo v sedežni opori po tako kratkem času. Ko sem sam kupoval, sem kar nekaj tega zasledil tudi po tujih forumih, zato sem se odločil za baterijo v okvir.
Seveda se vsaka baterija, ne glede na izvedbo, lahko pokvari, bi bilo pa zanimivo slišati od serviserjev, prodajalcev (icindr, Sergej_Pomurje, idr.) ali je kaj na tem in je procent defektnih baterij v sedežni večji kot v okvirju. Tako laično se zdi, da poleti sonce bolj nabija v sedežno oporo kot v okvir spodaj pri gonilki in morda iz tega razloga več težav ?
@SlowEddy: Icindr
Kako strežete stvarem v Linzu (AT) glede garancije? Pod katero okrilje spada vaš servis??
Namreč SHIMANO Slovenija je pod Grki in Romuni.
Koliko časa traja pri vas, za rešitev garancije s tem, da je zelo očitno, da gre za Shimano napako??
in ali Shimano razrešuje reklamacije od primera do primera, ali zastopniki dobijo pavšal, potem pa se branijo razrešitve reklamiranih primerov kot hudič križa, samo, da jim več ostane v žepu ?
@big.G: Kolo je staro eno leto in je kupljeno v trgovini z računom.Big.g
Če bojo v tem primeru komplicirali z garancijo jih dam na televizijo. Kolo servisirano na uradnem servisu, prevoženih ima 5000km, polnjena je bila baterija 2x.
@big.G: Kolo je staro eno leto in je kupljeno v trgovini z računom.Prvo kot prvo je potrebno ugotoviti za kakšno težavo gre.Lahko sploh ni problem v bateriji lahko gre za cisto banalno tezavo.Lahko je pa res problem tovarniske napake ali pa tudi konstrukcijske kompatibilnost nekaterih sedeznih opor in okvirjev z temi bateriji saj so od proizvajalca do proizvajalca različne, kot vidim imaš na kolesu precej dvignjeno sedezno oporo iz okvirja,lahko pac prihaja do kaksnih nepredvidenih napetosti v predelu kjer je stisnjena sedezna opora mislim tudi, da so bile te specialke lani v akciji lahko si dobil kaksno baterijo iz kaksnih starejsih serij saj je bila cena skoraj smešna za di2 .......Najbolje je da se obrneš na prodajalca in pri njem rešuješ problem ker tukaj ne boš nič rešil. Vsekakor pa poročaj kako ti je prodajalec rešil reklamacijo.
Če bojo v tem primeru komplicirali z garancijo jih dam na televizijo. Kolo servisirano na uradnem servisu, prevoženih ima 5000km, polnjena je bila baterija 2x.
@big.G: Iščem odličen servis za shimano di2 na primorskem ali v istri.
Po mojih izkušnjah je edini "pameten" servis na obali kolesarski servis Real v KP. Aleš Repič 056394111.
Pokliči še Ritošo v Izoli.
V hrvaški Istri jih ne poznam. Hodijo pa tudi iz Pule in Italije k Repiču.
Danes sem prispel na priprave v Vrsar in menjalnik ne dela. Skos kaže, da je prazna baterija, ampak sem jo doma filal. Ko je polnilec priklopljen menjalniki delajo, takoj ko ga odklopim, se vseskupaj ustavi. Če ma kdo kako idejo ali pozna kak dober servis na primorskem ali v istri, ki se res spozna na di2 opremo bom zelo vesel za informacije. Hvala