Obroči za disk zavore

Domov > Forum > Obroči za disk zavore

Obroči za disk zavore

SORTIRAJ PO:
bicikla 09.05.2018 20:29

Živjo!

Rad bi nadgradil obroče Giant P-R2, ki so pršli zraven Giant Defy Advanced 1 (disk zavore). Ogromno je napisan na temo obročev za rim zavore, za disk pa bolj malo. Mi lahko kdo priporoča iz izkušenj kakšn dober set obročev do 600 EUR max, najraje priporočila za različne cenovne range.

Hvala!

Zlatibor 09.05.2018 20:50

Pozdravljen,
Kot si napisal, ti bom svetoval samo iz lastnih izkušenj.
Zelo dobri obroči za slabih 500€ so DT Swiss PR 1600db Dicut, ki niso ravno med najlažjimi, imajo pa zelo kakovostna pesta in trpežne obroče. Ne vem ravno ali so nadgradnja za P-R2 obroče, ker jih nisem probal.
So pa sigurno nadgradnja karbonski obroči FFWD F6D tubular in F4D FCC, oboji z DT 240s pesti. Odlični obroči in vrhunska pesta. Zelo odzivni, brez težav z vzdrževanjem ter kompatibilni z vsemi standardi zapenjalcev oz TA.
Uporaba karbonskih obročev pri disk zavorah je odlična rešitev, ker dobiš vse prednosti karbonskih obročev brez težave z zavorno površino.
Moj predlog je da investiraš nekoliko več in narediš investicijo v karbonske obroče s pesti za disk zavore in ne boš obžaloval.
lp 

kenz76 09.05.2018 22:03
Kavitec. Si upam trdit, da so eni najboljših klasično sestavljenih. Sestavljeno v Sloveniji. :)
bicikla 10.05.2018 06:08
Hvala obema!
bicikla 10.05.2018 08:06
Zlatibor se en nasvet prosim :) sem pogledal tvoje predloge, karbonski so trenutno malo (oziroma kar precej) iz mojega cenovnega ranga zal. Sem pa pogledat te od DT Swiss. Mi znas mogoce razlozit kaksna je razlika pri voznji med 21 in 23 (rim height)?
Lopata 10.05.2018 10:22
@kenz76: Kavitec. Si upam trdit, da so eni najboljših klasično sestavljenih. Sestavljeno v Sloveniji. :)

Občutno predragi. V končni fazi gre za felne, ki si jih lahko sestaviš tudi sam.

kenz76 10.05.2018 14:19
@Lopata:
@kenz76: Kavitec. Si upam trdit, da so eni najboljših klasično sestavljenih. Sestavljeno v Sloveniji. :)

Občutno predragi. V končni fazi gre za felne, ki si jih lahko sestaviš tudi sam.

absolutno. sploh nekdo, ki na forumu sprašuje za obroče do 600€, si jih bo sestavljal sam... smeh  itak Slovenci vse nardimo sami, ne rabmo strokovnjakov, sploh. 

Anquetil.J 10.05.2018 14:53

Sestavit komplet obroče ni mačji kašelj.

n3o 10.05.2018 15:31
@bicikla:

Živjo!

Rad bi nadgradil obroče Giant P-R2, ki so pršli zraven Giant Defy Advanced 1 (disk zavore). Ogromno je napisan na temo obročev za rim zavore, za disk pa bolj malo. Mi lahko kdo priporoča iz izkušenj kakšn dober set obročev do 600 EUR max, najraje priporočila za različne cenovne range.

Hvala!

malo poglej glede disk feltn tudi pri fulcrumu (maxi sport cerin). Fulcrum so dobre feltne. Imaš jih že kr lepo številko v lepem cenovnem rasponu...600€ je že kar lepa cifra....bi pa sam še vedno ostal na alu feltnah...še posebej če voziš Defya, ki je endurace kolo...

maxisport.si/trgovina/sestavn i-deli-koles/cestne-komponent e /seti-koles/fulcrum/fulcrum-r a cing-4-db.html moje priporočilo....

je pa res da bo kmalu na trg prišla Fulcrumova gravel feltna fulcrum zero DB ali neki takega - bikerumor.com/2018/05/03/soc1 8-fulcrum-eyes-gravel-with-ne w -zero-db-aluminum-wheelset/ je bil predstavljen na SOC-u mesec dni nazaj....verjetno pa boš za njo moral še dodat ene 200€...

Zlatibor 11.05.2018 20:46
@bicikla: Zlatibor se en nasvet prosim :) sem pogledal tvoje predloge, karbonski so trenutno malo (oziroma kar precej) iz mojega cenovnega ranga zal. Sem pa pogledat te od DT Swiss. Mi znas mogoce razlozit kaksna je razlika pri voznji med 21 in 23 (rim height)?

Živijo, jaz sem vozil obroče z 32 mm profilom, ki so sicer nekoliko težji od plitvejših profilov, kot sta 21 in 23, ja pa obroč bolj tog in ko se enkrat začne vrteti so zelo lepo vodljivi in imajo dobro inercijo. Kot logika sama veleva, so to trening oz. rekreacijski obroči in z njimi najverjetneje nihče ne bo tekmoval na Zoncolan ;) Če ima kdo motiv tekmovati z DB na vzpone bo segel po karbonskih tubular DB wheelsetih.

tadejv 13.05.2018 13:32
Poglej PM...
VICTOR 13.05.2018 18:08

Če smem bi ukradel temo. Jaz bi nadgradil svojega Foila z DT Swiss PRC 1400 35 spline (disk zavore).
Cena je cirka 1500€.
Mogoče ima kdo kakšen drug predlog in zakaj ?
Hvala za odgovore. 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI