Pomen nosu pri kolesarjenju

Domov > Forum > Pomen nosu pri kolesarjenju

Pomen nosu pri kolesarjenju

SORTIRAJ PO:
študent 15.05.2018 13:16

Pred nekaj leti sem imelprometno nesrečo pri kateri sem si poškodoval nos. Pri pregledu na urgenci je bil nos zlomljen, vendar takrat nisem šel na operacijo. Zdravnica pa je rekla,pa dihaj skozi usta. Kasneje,po približno treh letih se mi je stanje poslabšalo in sem s težavo dobil napotnico za ORL,čeprav je bil nos zlomljen. Ves ta čas,več kot dve leti,sem samo čakal in upal, da bo bolje. Čeprav je na pregledih na ORL doktor govoril,da lahko to pa to naredijo in čeprav sem rekel, da želim samo poravnavo in vzpostavitevdihalnih poti, imam na koncu nos poravnan od tam naprej,kjer je bil zlomljen in to je skrajno levo, v bistvu do očesa. Tudi dihanje ni najbolje, a zdravnica noče slišat nič o tem.

Kako recimo pojasnjevati,da potrebujem nos in dihanje skozi nos pri kolesarjenju, če lahko več kot en stavek. Ker sam v bistvu ne znam strokovno razložit. In če mogoče kaj veste kam se naj obrnem, saj mi je "najboljši" doktor zakompliciral nos.

EasyMucy 15.05.2018 14:10

Problem je tudi v tem, da ti bo drug zdravnik znal reči tudi, da pojdi k tistemu, ki ti je nos zašuštral, pa naj ga še "odšuštra".

Brez veze je, da se za celo življenje zaznamuješ. Nos je pomemben. Če slabo dihaš skozenj, tudi vohaš slabše (če sploh) in tudi recimo v hrani ne uživaš, ker je ogromen del zaznavanja okusa pravzaprav vonj - sploh ne toliko jezik. To vem, ker je moj bivši šef imel ta problem, vsa hrana mu je bila vse življenje brezvezna in plehka, potem si je pa dal operirat nos in je spoznal ves nov svet.

Torej, ne samo zaradi kolesarjenja, pojdi k svojemu zdravniku, zrihtaj si napotnico k drugemu otorinolaringologu in naj pove, kaj se da. Pa če je treba vreči kakega jurja na mizo, ga pa vrzi. Posvetuj se z zavarovalnico, pa tudi z odvetniki, kaj lahko iztržiš, da bo strošek manjši, ...

rozmanov 15.05.2018 15:44

Imel sem podoben primer.

Nosu mi niso popravljali, sem pa imel kirurško ablacijo in septoplastiko - je bilo bolje do letos, ko sem si priboril še RF ablacijo nosnih školjk (imam septembra)...

 

pregled in zdravljenje sem imel z napotnico pri DR TEPEŠU na ORL LJUBLJANA (priporočam).  Osebnemu zdravniku sem navedel, da ne morem opravljati dnevnih opravil brez težav pri dihanju, ter da imam težave z dihanjem ponoči.

 

pri meni niso komplicirali, pa sem imel pomoje boljšo situacijo kot jo imaš sam.

 

 

 

 

skobo21654 12.10.2021 09:47

@rozmanov, ti je radio frekvenčna ablacija školjk pomagala? Ta, ki si jo imel septembra.

Koliko časa je trajal 'recovery' oz. koliko je trajalo po posegu preden si čutil izboljšanje?

rozmanov 12.10.2021 11:04
@skobo21654

@rozmanov, ti je radio frekvenčna ablacija školjk pomagala? Ta, ki si jo imel septembra.

Koliko časa je trajal 'recovery' oz. koliko je trajalo po posegu preden si čutil izboljšanje?

Živjo

Prišel na ta poseg v Ljubljano... ko sem ležal na kirurški mizi, se je kirurg odločil, da rf ne bo rešila nič. 

So me operirali klasično, odstranili obe nosni školjki in razširili kanale.. od tega je cca 2 leti... mal bolš je, ni pa še čist dobro. bil sem v bolnici 4 dni... pri RF je dost podobno, kakšen dań manj si v bolnici.. 

Nos boli še kakšen ceden po operaciji, ne smeš se pa naprezat itd še kakšen mesec... vsaj pri meni je bilo tako... 1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI