Prenovljena spletna stran 2018

Domov > Forum > Prenovljena spletna stran 2018

Prenovljena spletna stran 2018

SORTIRAJ PO:
Uredništvo 03.06.2018 09:20

Da imamo ločeno poleg splošnega odziva na prenovljeno spletno stran, posredujte v tej temi, želje po tem ali se naj samoevidenca, kaj spremeni, dopolni.

Naš namen ni kreirati tehnološko zahtevne dnevnike / evidence kot so Strava in podobni, temveč da imate na voljo svoj osebni dnevnik / evidenco, ki ga lahko delite z uporabniki, uporabite kot vabilo na izlet in še kakšna ideja se bo našla.

E.R.I.K. 03.06.2018 13:14

Kje pa imate samoevidenco?

morison 03.06.2018 14:44

@urednik#894986
Samoevidenca naj ostane, kar takšna, kot je bila do sedaj.

Berger 05.06.2018 18:53

A resn ni več samoevidence?
LP
R

Uredništvo 05.06.2018 18:58

@Berger#895032 plairano bo nazaj konec meseca, da sa ustrezno uredijo vse ostale vsebine. Dobrodošli predlogi, kaj urediti in izboljšati glede na strao samoevidenco.

Berger 11.06.2018 03:48

Po moje je bila čisto OK takšna, ko je bila.
LP
R

bestdocuments 11.06.2018 07:43

Meni je bila samoevidenca zelo všeč, ker se mi zdi, da so višinci zračunani zelo realno glede na nekatere aplikacije, ki višince precenijo. Je pa včasih kar trajalo, da je kako gpx datoteko sprocesuiralo, tako da bi se mogoče edino pri tem dalo kaj izboljšati.

lone_rider 11.06.2018 07:54

Kako se pošlje zasebno sporočilo? Kako poiščeš uporabnika, ki mu želiš poslati ZS?

VILI63 11.06.2018 09:08

Kako ostaneš vedno prijavljen? kje je avtoprijava?

ZEBRA 11.06.2018 12:20

Naj ostane,kot je bilo.Pa arhiv za vsa leta nazaj naj se ne izbriše,prosimmm...:)

Ban 11.06.2018 12:48

A bodo vpisi v samoevidenco do prenove strani ostali vidni?

Pinocio 11.06.2018 15:55

Jaz bi rad imel prejšnji avatar nazaj,kaj še ga imate v bazi,ker jaz ga nimam,da bi ga lahko na novo nastavil.:)

Uredništvo 11.06.2018 16:11

@lone_rider#895118 trenutno se lahko pošlje ZS uporabniku, ki je komentiral na strani. Bo v kratkem urejeno, kot je bilo, da se ga izbere tudi dirketno med sporočili. Bo pa to bistveno bolj enostavno, ko končamo z urjeanjem forume predvidoma v tem tednu.
@Ban#895132 arhiv iz samoevidence bo prenešen, če je bilo to vprašanje. Takšen je plan. Samoevidenca prihaja nazaj predvidoma do konca tega meseca.
@VILI63#895122 da se ostane stalno prijavljen seveda ne gre, ponudijo pa brskalniki ob prijavi, da se geslo shrnai in potem naslednjič ni potrebne prijave.

bécane11488 11.06.2018 18:36

Kaj je mišljeno s tem, da ne gre biti stalno prijavljen ? A to samo trenutno ne gre ? Ker če tega ne porihtate je to en velik fail; ga ni foruma, kjer ne bi prijava ostala, saj je le ta predpogoj za preglednost nad neprebranimi posti, sporočili, etc. Kar se pa brsalnikov tiče, a ni tako. da si samo shrani UI in geslo, ampak kliknt moraš pa še vedno za vstop v stran !?

bécane11488 11.06.2018 19:33

Zdaj se pa pardoniram, ker vidim, da samoprijava deluje. Sem resetiral PC in sem ostal prijavljen. Mislim, da me je prejšnji teden še metalo ven, ko sem ugasnil PC. no važno da deluje!

Agent041 12.06.2018 05:58

Meni žal samoprijava še vedno ne deluje tako kot bi moralo. Sem danes, ko sem prižgal računalnik res bil že prijavljen, in že mislil, da je zadeva urejena. Vendar ko sem pa stran osvežil, pa spet nisem bil prijavljen.

Ko se prijavljaš, se ponuja opcija prijava tudi z FB in podobno, vendar okenca, kjer bi označil, da bi ostal prijavljen, pa žal ni nikjer. Vsaj v brskalniku Chrome ne.

bécane11488 12.06.2018 06:24

@Agent041#895148 Drži in sem se prezgodaj veselil. Danes spet ne dela.

beez14 12.06.2018 11:48

Samoevidenca je v delu - in bo nazaj, vključno z vsemi podatki iz prejšnjega portala.

ghostbike 12.06.2018 15:37

Najbolje da se spremeni nazaj na staro stran, ne spreminjati nekaj kar deluje in je pregledno. Ta novatarija ni uspela, predvidevam da je tudi obiska in tem manj...

bécane11488 12.06.2018 17:10

Svet gre naprej in ne nazaj, saj se bomo navadili, vprašanje je samo, če bodo sploh porihtali forum in ni cilj le revija in reklame. Zaenkrat deluje vse bol šalabajzarsko in super amatersko, vsaj v primerjavi z drugimi forumi, ki so bili prestavljeni na nove platforme, tako domači kot tuji.

Je pa objav res veliko manj, zgleda da so vsi zbežali, al pa sam celjo rane franje :)

sixsl 12.06.2018 17:28

Vsaj trenutno, če sklepam samo po forumu, smo po številu objav, komentarjev,.. konkretno v podnu glede na to kar je bilo v stari verziji. Se strinjam, da mora zadeva pogledati prihodnost, samo trenutno je tukaj gori vse skupaj bolj žalostno. Upam, da nam tale novost zleze pod kožo in da zalaufa kot nekoč.

Rumbler 12.06.2018 17:41

Z vsako prenovo tega foruma je slabše...

-množica reklam, ki prevladuje nad primarno vsebino
-vse se med seboj "preliva", ni jasnih meja med vsebinami
-angleško/slovenska stran
-"neskončen" forum
-dva drsnika ob strani
-pri odprti temi, ne vidiš več zadnjih aktivnih tem/oglasov na desni strani
-zadnji oglasi ne delujejo
-na dveh lokacijah nastavljanje uporabniškega računa
-...

Z vsako prenovo postaja forum manj pomemben, prednost imata "žuta štampa" in oglasi.

Lp

bécane11488 12.06.2018 18:05

Torej je čas za nov kolesarski forum ? Morda po vzoru tujine, kjer večji spletni igralci implemetirajo še forum e.g. Tennis Warehouse in odličen forum "Talk Tennis at Tennis Warehouse".

Priložnost še nikoli ni bila boljša .... Da vidimo SLO feeling za business ...

Uredništvo 12.06.2018 20:12

Kot je si sledijo prenove ni kaj veliko drugače. Bistvo je nerganje, bolj malo pa konstruktivnih predlogov za izboljšanje. Vmes med prenovo strani (ki ni samo forum, pa to nekaterim ne bo nikoli jasno) je pri kraju, ustrezno urejen nov forum, kar nestrpni težko razumejo, da je bilo potrebno pet delovnih dni, da se ga uredi in pripravi.
@bécane#895163 jutri vse boljše bo, danes smo pregledali ravno kar je bilo pripravljeno v razvoju in po vsej verjetnosti se jutri implementira. Žal je za vse skupaj potreben čas in razumemo, da je v času, ko nas tehnologija navaja, da se vse zgodi v trenutku to nerazumljivo, da traja tako dolgo. Vse kar je navedeno kot sitno se je uredilo, ostalo pa se bo z ustreznim opominjanjem na to.
@bécane#895166 srečno s postavitvijo novega foruma, dejansko bi bila konkurenca končno dobrodošla. Glede na sredstva, ki so vložena vsako leto v posodabljanje in letos v razvoj ni ravno veliko korenjakov na vidiku, da se jim to splača.

Se zavedamo kaj ni dobro in se dnevno pripravljajo izbojšave, ki pa niso takoj vidne. Dobrodošle pa so pripombe in predlogi. Pustite se presenetiti.

Uredništvo 13.06.2018 14:17
@Rumbler

Z vsako prenovo tega foruma je slabše...

-množica reklam, ki prevladuje nad primarno vsebino
-vse se med seboj "preliva", ni jasnih meja med vsebinami
-angleško/slovenska stran
-"neskončen" forum
-dva drsnika ob strani
-pri odprti temi, ne vidiš več zadnjih aktivnih tem/oglasov na desni strani
-zadnji oglasi ne delujejo
-na dveh lokacijah nastavljanje uporabniškega računa
-...

Z vsako prenovo postaja forum manj pomemben, prednost imata "žuta štampa" in oglasi.

Lp

- reklamam se ne gre izogniti, verjetno ne mižiš, ko se voziš po cesti
- prlivanje vsebin; urejeno
- samo slovenščin; urejeno
- neskončnost; urejeno po straneh
- en drsnik / urejeno
- zadnje aktivne teme / urejeno
- zadnji oglasi? / potrebujemo več informacij
- dvojna nastavitev / urejeno

Dobrodošli komentarji in predlogi za izboljšave

Uredništvo 13.06.2018 14:25
@vl1970

@urednik#895171
A kaka preizkusena opensource platforma (MyBB, phpBB, Discourse, ..) za forum ne pride v postev, namesto vsakokratnega in-house razvoja?
Verjetno ne bi tako seksi izgledalo, ampak (verjetno) vecina uporabnikov tega foruma prednost daje odzivnosti in funkcionalnosti, pa mobile-friendly uporabi.
Za urednika pa najbrz tudi kak EUR prihranka na razvoju; volk sit in koza cela :-)
Upam da je moje vprasanje dovolj konstrutivno ;-)

Po prvi posodobitvi od samega začetka smo uporabili opensource forum, so super rešitve na voljo in pridejo paketno z veliko opcijami. Pride pa do težave, ko se želi kaj spremeniti za lastne potrebe. pri predzadnji posodbitvi 5 let nazaj smo to opustili, ker je v določenem trenutku hitro ranljivo in vsak update ni nujno, da je dober. 

In-hous rešitev je dražja vendar veš kaj imaš in pri zdajšnji rešitvi je ena velika prednost, ker se lahko uredi popravek ali dodatek na bistveno bolj enostaven način. S prenovno je postala celotna stran, vključno s forumom zdaj mobilnim naprav prijazna.

Po izkušnjah zadnjih 18 let smo večkrat ugotovili, da kak EUR prihranka na začetku je pripeljal do glavobola kasneje. Ne nujno je bilo papogosto.

Vprašanje, konstruktino in upamo, da zadovoljiv odgovor.

VILI63 13.06.2018 14:56
 Zdaj pa ni razvidno, kaj je novega od zadnjega obiska. In vedno te vrže na začetek strani - lahko bi bilo "neprebrano" (da te vrže tja oz. da je gumb).
grega12 14.06.2018 06:52
 Mojega avatarja tudi ni več..
 Mojega avatarja tudi ni več..
 Aja je.... juhuuuuuuuu
1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI